Jump to content
Romavami

DM900UHD DM900 met Dream Elite 6 maar geen CD

Recommended Posts

Hallo Forum,

Om verwarring te voorkomen, even een nieuw topic gestart.

 

na het crashen van mijn DM900 met OpenPli6.2 heb ik OpenPli7.1 geprobeerd.

Omdat ik door enkele forumleden werd geattendeerd op het feit dat DM900 en OpenPli en Canal Digitaal niet goed samengaan heb ik daarna gekozen voor Dream Elite 6.

Alles werkt naar behoren, behalve de Oscam en CCcam.

De Canal Digitaal kaart (oranje) wordt niet gedecodeerd zodat ik geen CD zenders kan zien. FTA werkt prima.

 

Ik heb CCcam 2.3.2. en Oscam 11529 zijn zichtbaar in de DE manager.

Ik heb de oscam.server en de oscam.conf in de \etc gezet (hoop dat dit goed is)

 

zie bijgevoegde bestanden en foto

 

HELP !! 😟

 

Rob

 

 

 

screenshot1.bmp oscam.conf

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 minuten geleden, Romavami zei:

Ik heb de oscam.server en de oscam.conf in de \etc gezet (hoop dat dit goed is)

 

Hangt af van het oscam script (emu-oscam.service) naar welke map die verwijst.

Meestal is het de map:

 

/etc/tuxbox/config

 


[Unit]
Description=OSCam 11572
Requires=emu-oscam.socket dev-dvb-adapter0-ca0.device dev-dvb-adapter0-demux0.device dev-sci0.device
After=dev-dvb-adapter0-ca0.device
After=dev-dvb-adapter0-demux0.device
After=dev-sci0.device


[Service]
Type=forking
ExecStart=/usr/bin/oscam -b -B -r 2 -w 1 -c /etc/tuxbox/config &
Restart=on-failure
NonBlocking=true
NotifyAccess=main


[Install]
WantedBy=multi-user.target
Also=emu-oscam.socket

 

 

Edited by satmaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lichtelijk off-topic maar hoe heb je OpenPLi 7.1 op een DM900 kunnen installeren??

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Alex1970

 

Met durf en onwetendheid......

@Satmaat

 

/etc/tuxbox/config bestaat bij mij niet.

 

alleen /etx/tuxbox

 

denk je dat het zin heeft deze mappen aan te maken ?

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja, zelf even de map config aanmaken en daarin de oscam configs plaatsen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

rechten van de map config (755) en de bestandjes in de map (644)

 

om zeker te zijn welke map er gebruikt wordt, kan je het bestand "emu-oscam-11529.service" even openen en daarin zie je naar welke map er verwezen wordt.

locatie "emu-oscam-xxxxx.service" is:

lib/systemd/system/

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik krijg steeds meer het idee dat de image van Dream Elite niet compleet is...….

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minuten geleden, Romavami zei:

Het bestand emu-oscam.service staat niet in lib/systemd/system.

Dus je hebt Oscam 11529 van de feed binnengehaald.
dan staat "emu-oscam-11529.socket" en "emu-oscam-11529.service" echt in de map
/lib/systemd/system/

 

(heb de softcam "emu-oscam-11529_armhf.deb" even gedownload en uitgepakt en de locatie klopt)

http://www.de-extra.co/index.php?dir=OE25_Softcams/arm/

 

Ik heb momenteel geen Dream-Elite-6.0 image op mijn box staan.
(zal straks Dream-Elite-6.0 even met BarryAllen op mijn box installeren om het te testen)

Edited by satmaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, toch gevonden.

 

Hij verwijst naar /var/tuxbox/config zoals je kan zien.

 

[Unit]
Description=OSCam 11529
Requires=emu-oscam-11529.socket dev-dvb-adapter0-ca0.device dev-dvb-adapter0-demux0.device dev-sci0.device
After=dev-dvb-adapter0-ca0.device
After=dev-dvb-adapter0-demux0.device
After=dev-sci0.device


[Service]
Type=forking
ExecStart=/usr/bin/oscam-11529 -b -B -r 2 -w 1 -c /var/tuxbox/config & 
Restart=on-failure
NonBlocking=true
NotifyAccess=main


[Install]
WantedBy=multi-user.target
Also=emu-oscam-11529.socket

 

 

De Oscam 11529 en de CCcam 2.3.2 staan in /usr/bin

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dan moet je dus de oscam configs plaatsen op die locatie  /var/tuxbox/config

 

- of je kan een symlink gebruiken die naar de map verwijst

- of je kan zelf de locatie aanpassen naar bijvoorbeeld /etc/tuxbox/config

- of andere locatie instellen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar staan ze inmiddels. Lees en schrijfrechten aangepast.

Geen resultaat...….

 

Mijn vrouw begint al met een oude SAB-ontvanger door het huis te rennen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als alles op de goede locatie staat, even oscam opstarten en autostart inschakelen,

en via de Webif of oscamstatus plugin zien of de [reader] het doet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK,  je moet 1 reader (canaldigitaal_onder) verwijderen, DM900 heeft maar één smartcard reader dacht ik.

(kan in de webif bij Readers)

Edited by satmaat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By oneones
      Hallo, mijn DM900 met PURE2 image werkt perfect, alleen vraag ik me af hoe ik .MKV, .MP4 bestanden beter kan manipuleren bij het afspelen.
      Het probleem dat ik met deze formaten heb, is dat ik niet kan vooruit- of achteruit kan spoelen, zoals bij mijn standaard opgenomen .ts bestanden.
       
      Iemand een idee hoe dit te verhelpen, eventueel door een andere media player te installeren ?
       
      Bedankt voor de idees,
       
      Gr. Tony
    • By Mimisiku
      Dochterlief heeft mijn oude DM800HD in gebruik (kabeltuner CTU1216Mk3 Philips). De backupstick is ze uiteraard kwijt geraakt. Stroomuitval en ja hoor!! Box firmware gesloopt..
      Heeft er iemand nog een image (liefst OpenPli) waar CCcam 2.3.0 in zit? Kan ik hem weer tot leven wekken. Het gaat om een originele DM800 géén clone...
    • By r11r
      Hi,
      sinds een paar maanden (November 2019) laat de ontvangst van de DM500HD te wensen over.
       
      Het begon met af en toe een melding "Tune Failed"  op alleen npo1 en-3, waarbij het signaal op 0% kwam te staan met de nodige blokjes in het beeld, en het beeld dan weer volledig terug kwam.
      Nu is het zover dat ook de overige zenders, weliswaar minder, ook vaak een tune failed geven en er dus geen TV meer te kijken is.
       
      Een hele enkele keer zijn alle zenders goed te kijken maar vaak nooit langer dan 1 uur zonder problemen.
      Het maakt ook niet uit of de dreambox net aan staat of al langer aan staat.
       
      Omdat ik dacht dat dit aan de LNB lag, heb ik deze vervangen maar dat heeft niet geholpen.
      Ik heb ook de dreambox al open gemaakt en uitgestoft/schoongemaakt en naar de processor temp gekeken. Deze blijft netjes rond de 40C.
      Ik draai een wat oudere OpenPLi4.0 al behoorlijk lang.
       
      Ik heb even geen ideeën meer, anders dan dat de dreambox zelf (half) kapot is, of er iets mis is met de kabel.
      Als jullie nog ideeën hebben waar het aan zou kunnen liggen of wat ik kan proberen hoor ik het natuurlijk graag, alvast bedankt!
       
       
    • By michaelangelo
      Hallo,
       
      Ik maak gebruik van het Dream-Elite image op mijn 920 en nu wil ik mijn externe hdd (Mycloud) benaderen via Mediacenter. Kan iemand mij een duw in de juiste richting geven. Ik heb al wel mijn schijf gevonden via Network browser, deze vervolgens gemount. Ga ik terug naar Mediacenter dan kom ik een lege map tegen.
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy