Ga naar inhoud


Eduard07

Lid
  • Items

    13639
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    63

1 Volger

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Oosterkwartier
  • Interesses
    Tweaken

Recente bezoekers van dit profiel

87244 profielweergaven
  1. Bijna alles wat hij zegt, is bedoeld voor binnenlandse consumptie. En van wat zegt over het buitenland, is het meeste in "gecodeerde taal", d.w.z. dat hij het tegenovergestelde bedoelt van wat hij zegt. Voorbeeld: Als bij zegt dat hij het liefst Biden ziet winnen in november, bedoelt hij Trump. Want Trump gaat de hele VS op hun kop zetten, zodat Poetin inderdaad "zijn gang kan gaan".
  2. Ik denk dat die in NL in de schaduw staat bij de waardevastheid/waardevermeerdering van onroerend goed.
  3. "Draagkracht" is gewoonweg een glibberig begrip. WOZ-waarde is ook zo glibberig. Het "systeem" is bovendien verworden tot een schokdemper om budgettair mee te kunnen goochelen. Vierkante meters zijn vierkante meters. Dat is concreter dan een virtuele marktwaarde van tijdelijke aard, gebaseerd op de verkooprijs van een recentelijk verkocht huis in de nabije omgeving. (En dan wou die kletsmajoor van een Knot van de DNB ooit ook nog inkomstenbelasting gaan heffen op een virtuele waardestijging! Ik heb hem toen niet gehoord over teruggave bij virtuele waardedaling!)
  4. Wat is dat? "Draagkracht"? Iemand die zijn leven lang zuinig is geweest om een eigen huisje te kunnen kopen vs. iemand die met hetzelfde inkomen een gat in de hand had en nu recht heeft op allerlei toeslagen? Billijk? Objectiever kan het niet!
  5. Het feit dat iemand zich iets kan permitteren, hoeft toch niet te betekenen dat die persoon alle soorten belastingen die erbij horen, hoeft te accepteren? Dit is nou precies een voorbeeld van "de kip met de gouden eieren" slachten. Ik ken er inmiddels genoeg die om die reden vlak over de grens zijn gaan wonen. Daar blijken allerlei andere kosten, zoals wegenbelasting, brandstofprijzen, ov-tarieven en aanschafprijzen van auto's ook nog eens een stuk lager te zijn. Waarom moeten in NL de belastingen altijd tot de top in de EU behoren?
  6. Oppassen geblazen! https://id.nl/zekerheid-en-gemak/verzekeringen-en-geld/verzekeringen/waarom-ook-huurders-de-woz-waarde-moeten-controleren
  7. Omdat menigeen die "vrije keuze" niet heeft! Veel virtuele, "eenvoudige" rekensommetjes zijn zwart-wit redenaties. Dit is er ook zo eentje. Mantelzorg en zorgplichten zijn in veel gevallen al nagenoeg fulltime taken. "Ruimte voor een parttime baantje" is wat anders dan "kiezen voor meer vrijetijd". Onze bevolking vergrijst en verzorgingstehuizen zijn zeer schaars en alleen voor extreme gevallen waarbij zelfs enige zelfstandigheid niet meer mogelijk is. De rest blijft thuis wonen en moet daar verzorgd worden. Door wie?
  8. Een herinvoering van een fietstax zou voor menige studentenstad een goudmijntje zijn... @wanderer, de Suikertax is in principe niet verkeerd. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2024/10/obesitas-afgelopen-40-jaar-verdrievoudigd
  9. Dat laatste is helemaal een schandaal, en onderstreept nog eens extra hoe WOZ - en meer belastingen met een kromme motivatie - door gemeenten wordt aangewend als schokdemper voor teruggelopen inkomsten en opgelopen kosten. (Parkeertarieven is er ook zo eentje.)
  10. 1) Heb ik hierboven beschreven. Lees dat nog even weer. 2) Daar zijn we het al over eens. 3) Was Liz Truss in het VK niet de laatste politiek "leidster" die met deze virtuele redenatie binnen een maand het land in een puinhoop achterliet? En wat een naïeve ("extreem rechtse") achterban die haar kozen omdat ze kennelijk ook geloofden in simpele oplossingen voor ingewikkelde problemen....
  11. Wat betreft het Nederlandse toeslagensysteem in zijn algemeenheid, geef ik je gelijk. Maar waar je redenatie mank gaat, is je aanname dat er dan meer mensen fulltime gaat werken. Dat gaat niet gebeuren, want veel mensen die nu parttime werken, gaan stoppen doordat ze nog een ander leven hebben. Mantelzorg, kinderen, een of meer huishoudingen, of simpelweg gezondheidsredenen. Er zijn niet genoeg mensen met de juiste opleiding die fulltime beschikbaar zijn. Dat is nou net het probleem met een omgekeerde bevolkingspiramide en een hoogontwikkelde economie als de onze. De oplossing is niet "even allerlei regelingen afschaffen/uitfaseren en klaar". Dat betekent dat het hele belastingstelsel over de kop moet. We hebben momenteel zelfs niet eens de mankracht om zo'n transitie goed te laten verlopen. En de toeslagenaffaire heeft laten zien dat onze Belastingdienst niet eens in staat is, de klok terug te draaien. Zo erg is het systeem vastgelopen. De WOZ is in feite een gemeentelijke schokdemper geworden van de onkunde, onmacht en daardoor willekeur in Den Haag.
  12. Dan treden de economische wetmatigheden in die ik hierboven al beschreven heb. Een behoorlijk deel zal stoppen met werken en uitkeringen gaan aanvragen. Per saldo van de regen in de drup. Simpele oplossingen bestaan niet voor complexe problemen.
  13. De Nederlandse economie blijkt inmiddels de waarde van 1 biljoen te hebben bereikt en staat 18e in de wereldranglijst van grootste economieën. Hoe zou dat komen, denk je?
  14. Dit noem ik nou "een discussie doodslaan". Met letterlijk een dooddoener. Pak eens een economieboek erbij maar kom niet met virtuele tovermiddeltjes. Brexiteers waren ook al zo "goed" in allerlei drogredenaties. (Ach ja: Hoe harder ik rijd met de auto, hoe eerder ik op de bestemming ben, en daarmee bespaar ik dus weer brandstof....🙃)
  15. Dit is nou zo'n zwart-wit redenatie waar ik op duidde met "Er zijn geen eenvoudige oplossingen voor ingewikkelde problemen". Een deel van de deeltijders zal bij jouw oplossing namelijk helemaal niet meer gaan werken. Ik ken bijv. veel deeltijders die naast hun werk nog allerlei andere taken hebben. Thuis, of als mantelzorger. Die ga je kwijtraken. Een andere groep zal er geen zin meer hebben als het niet meer loont. Met de resterende groep die wel bereid of in staat is meer uren te werken, heb je per saldo het probleem alleen maar groter gemaakt. Het is net als in de wiskunde: het betreft hier een vraagstuk met meerdere variabelen. Als je aan 1 knop gaat draaien, gaan de andere knoppen automatisch ook draaien.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...