Ga naar inhoud

Sat_marc

Leden
 • Aantal items

  243
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

7478 profielweergaven
 1. Ook benieuwd naar huidige en nieuwe opstelling.
 2. Mijn dinosaurus uit 2013 wordt natuurlijk ook niet ondersteund. Sinds ik 2 jaar geleden de hd verving door een ssd werd ie een stuk sneller. Bevalt prima.
 3. Turkmenistan Sport 52,0 oost FTA 12.303 V 27.500 2/3 QPSK.
 4. Worden de HD zenders dan FTA? In het transpondernieuws van november 2020 las ik dat het toen op korte termijn zou gebeuren. Daar heb ik nooit wat van gezien.
 5. reactie. Braaf de koelkast 2 uur op de plaats rust gezet. Conform de gebruiksaanwijzing.
 6. Hier een Samsung van ca. 12 jaar oud. Maakt veel lawaai, display temperatuur voorzijde al snel kapot. Vriest en koelt verder prima. Defrost ook fijn, nooit meer ijs ontdooien in de vriezer. Maar ik ging eigenlijk voor een stille... . zou 'm nooit gekocht hebben als ik geweten had hoeveel geluid dat ding produceerde. En ja, ze maken ook goede spullen zoals een smartphone, tablet en monitor hier. Voor wat het waard is.
 7. https://nl.media.satelliet.narkive.com/KefDhHUz/lage-band-hoge-band
 8. Ik vermoed dat mijn manier van testen niet zo willekeurig is als ik zelf denk. De transponders van CanalDigitaal zitten op 23,5 oost allemaal in de hoge Ku-band. De zenders die ik testte (TravelXP, Ziggo Sport) zijn verticaal gepolariseerd. Waarschijnlijk heb ik "zeer willekeurig" alleen verticale zenders gekozen. De meeste zenders zijn verticaal gepolariseerd. Zoals John van Dreumel al aangaf zal ik nog eens testen op NPO 1 (hoge Ku-band, horizontaal) en NPO 2 (hoge Ku-band, verticaal). Dat kan ik pas doen als ik weer bij mijn moeder ben. Ku band.xlsx Zenderlijst 20210216.xlsx
 9. Dat ligt dan weer in lijn met de overlap die er is tussen de lage en hoge Ku-band. Ku-band laag: 10,700 - 11,900 GHz Ku-band hoog: 11,550 - 12,750 GHz
 10. TravelXP zendt uit op 11.739 V. Ik vraag mij af of dit in de lage of hoge band valt. Ku band.xlsx
 11. De ontvanger is aangesloten op internet. Maar er is niet gekeken naar internetzenders. Ook heb ik 2 opnames tegelijkertijd gestart. Het viel mij al op dat na de eerst gestarte opname alle zenders in de zenderlijst wit van kleur bleven in plaats van grijs. Pas bij de tweede opname kleurde de zenderlijst grijs. Er is dan geen tuner meer beschikbaar. Verder zag ik dat na het starten van een opname (Ziggo Sport formule 1) de zender waarna ik keek via LNB B binnenkwam. Wat mij logisch leek. Ik denk er nu twee dagen over na maar ben er nog steeds niet uit hoe dit kan. Dus hier maar eens vragen.
 12. Ik nam eergisteren de proef op de som. Iets opgenomen op TravelXP en tegelijkertijd een paar andere zenders bekeken. Ik was verrast dat dat mogelijk was. Vandaag nog een keer geprobeerd. Een stukje Ziggo Sport formule 1 opgenomen. En weer kan ik tegelijkertijd een willekeurige andere zender kiezen. Begrijp het nog steeds niet.
 13. Ik begrijp iets niet. Bij mijn moeder staat een Xtrend ET8000 met OpenATV 6.4 waarbij tuner A en B doorgelust zijn. Hoe kan het dat je met een duo lnb quad met slechts 1 kabel aangesloten (op tuner A) tegelijkertijd kunt opnemen terwijl alle andere zenders beschikbaar zijn (op tuner B)? Ik verwachtte namelijk dat alleen zenders in hetzelfde kwadrant (band hoog/laag, polarisatie H/V) beschikbaar zouden zijn. Zo werkt het bij mij thuis met een single LNB met 1 uitgang en 1 tuner. Is de tuner de beperkende factor en niet de lnb? Of is er iets speciaals aan die duo lnb quad? Of iets anders? Wie legt het mij uit?
 14. Zou zo weer een Stab kopen. Draait hier al 20 jaar zonder problemen. Maar ik heb de indruk dat ze al jaren niet meer worden gemaakt.
 15. Stab rotor? Aansluiting zit onder.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.