Jump to content

Zunigkyk

Members
 • Posts

  820
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Zunigkyk

 1. Is vermoedelijk een drogreden. Het staat me bij dat er regelmatig gesteggel is met Marokko over het terugnemen van hun hier illegaal verblijvende landgenoten die bij ons asiel wilden en niet kunnen krijgen.
 2. Dat zei je er niet bij. Daarnaast zou ik veel meer willen weten over de omstandigheden rond dit geval om een oordeel te geven. Het lijkt me behoorlijk uit z'n verband gerukt: immers een coronatest is een simpele handeling die niet eens voor corona hoeft te zijn. Als men eerst een breed coronaverhaaldrama opstelt maak je die test bij voorbaat al erg. "U bent heel ziek, en U moet nu door ons geholpen worden": dat voelt voor sommigen als een politiearrestatie.
 3. De link Turning Deserts into Factories werkt weer!
 4. Waarom is er erkenning van corona nodig? Je wilt subtiel onderwerping afdwingen aan een onzichtbaar gezag. Ze erkennen dat ze ziek zijn, zuurstof nodig hebben, en ze nemen plaats in het ziekenhuisbed. Volgens mij werken ze dan mee aan hun genezing. Dat zij "belijdenis' van coronageloof moeten doen is zieltjeswinnerij. We hadden toch vrijheid van godsdioenst in dit land?
 5. @ceesv Hoho, ze hebben net liefst 289% loonsverhoging gehad. Bij de lokale bank is hun maandsalaris nu $2,40 waard. Oftewel zo'n 80 liter benzine. Niet onbelangrijk: ze krijgen er een flinke voedselbonus bij. Loon plus voedsel zou $3,50/maand waard zijn. Ik wou nog zeggen dat de bananen daar dan wel gratis groeien, maar als letterlijke "bananen"republiek is Venezuela ook in verval. https://www.nationmaster.com/nmx/timeseries/venezuela-bananas-production-fao
 6. @Sprietje Je hebt gelijk... BSW staat voor "British Standard Withworth" en 1/4" heeft 20 gangen per inch heeft. UNF staat voor "Unified National Fine" en 1/4" heeft 28 gangen per inch. Dat is dus een veel fijnere draad, een kleinere spoed. info afkomstig van: https://www.inchcompany.nl/c-3947842/unf/ In belgie kan je terecht bij https://www.golantec.be/Engelse bouten.html
 7. Zoek op "bouten 1/4 UNF" of "metaalreus". Zeskantbout 1/4 x 3/4" UNF per 25 stuks Referentie: 2TEV14UNF034-25 Zeskantbout € 5,58
 8. Venezuela is het goedkoopst: 1 liter kost er maar €0,035. Drie-en-een-halve cent. Water is er duurder...
 9. Die link werkt nu even niet (meer). Onlangs vond ik dit berichtje dat UK zich met een zeekabel verbindt met een Zonneënergiecentrale in Marokko. Het is dus al aan de gang!
 10. Ik herinner me mijn verbazing al 40 jaar geleden dat de Fransen overal electrische radiatoren hadden hangen. Spotgoedkoop in aanleg en supergoed regelbaar vergeleken bij dat ingewikkelde gedoe met waterCV. Kernenergie wordt (werd?) daar gezien als gratis. Veiligheid staat er niet echt ter discussie. Politiek gezien is er een link met atoombommen, en daar waren we in NL zwaar op tegen. Maar ik zie "ze" langzaamaan de draai maken, want CO2 bestrijden door soberder te leven gaat hem niet worden vrees ik. Ik heb mijn brood vnl verdiend in de 'alternatieve energie', was 'dus' tegen atoom. Maar omdat het schoon is en m.i. veilig genoeg, vindt ik het nu best een goede oplossing. Wel staat me bij dat atoomstroom niet gemakkelijk aan/uit kan. Voor piekmomenten/periodes zal je dan batterijen of fossiel/(waterstof?) erbij moeten zetten. Waar ik ook kansen zie is woestijnen volplempen met zonneenergieïnstallaties. PV of thermisch. https://www.powerelectronicsnews.com/turning-deserts-into-factories/?utm_source=eetimes&utm_medium=latestnews De electriciteit kan je met HVDC-kabels wereldomspannend beschikbaar maken. In China hebben ze dat soort kabels van een paar duizend km die bepaald niet duur zijn. Als je googled op "costs of HVDC cables" vind je werkelijk10-tallen studies en plannen.
 11. Ik begrijp uit de titel dat het oprollen illegaal is. Mocht het je overkomen zou je er dan mee naar de rechter kunnen?
 12. Nu ik er over nadenk verklaart dit zijn altijd rustige/bedachtzame gedrag. Zorg dat je niet opvalt. Wellicht dat de door het ijs zakkende eland ook daarom eerst even wacht, de rust doet weerkeren, voordat hij eruit klautert.
 13. Heb ook even gekeken. Elanden haasten zich dus nooit, alsof ze bang zijn moe te worden. Diegene die door het ijs zakte... ik dacht die sterft de verdrinkingsdood, want hij kon niet uit het wak komen. Maar niks hoor, totaal geen paniek. Rustig blijven, even wachten. Uiteindelijk krabbelt hij er toch uit. En schommelt verder alsof het hem dagelijks overkomt. 'tZijn ijskoud-stoicijnse trage beesten die water zorgeloos oversteken door te zwemmen, ze lijken niks last te hebben van koud water. Eigenlijk vind ik ze zwemmend nog het stoerst. Een rennende eland heb ik niet gezien. Lijkt me even zeldzaam als een schaap met 5 poten. Maar misschien is het tactiek, want hij zou daar direct mee opvallen en de aandacht trekken van wolven en beren.
 14. Zo'n formulier had ik dus in de bibliotheek mbv een Medewerker ingevuld en die zouden hem opsturen. Inmiddels zijn we bijna 3 weken verder en heb ik nog steeds geen QRprint ontvangen. Er was sprake van 5 werkdagen... Vandaag maar eens een reserveëxemplaar zelf ingevuld en op de bus gedaan.
 15. Dat was jouw McDonalds momentje 😉
 16. Deze mensen denken zich er uit te redden door nog snel even spouwmuurisolatie aan te brengen. Zelf denken ze hun energieverbruik 50% te verlagen, de handelaar/installateur zegt 30%. Volgens mij zijn ze allebei veel te optimistisch. Nu heb ik zelf een woning van begin vorige eeuw, en die is gerenoveerd naar de eisen van ~1990. Overal dubbel glas. Isolatie van ~6cm op dak, op halfsteense muren 4cm calibel (steenwol-gipsplaat). Eén halfsteense muur kreeg voorzetmuur met noppenfolie ertussen. De vloer heeft minsten 10cm schuim. Desondanks zijn er ook gedeelten die nog steeds uit ongeïsoleerde muren bestaan. Dat zijn echte koudebruggen. Het comfort is verbeterd, zeker acceptabel, maar perfect is het niet. Meer geld investeren in nog dikkere isolatie is volgens mij zinloos. Ik denk dat veel mensen te hoge verwachtingen hebben van isolatiemaatregelen bij oude huizen. Ben benieuwd naar jullie 'succesverhalen' mbt energiebesparing uit naïsolatie.
 17. En denk er om: mondkapje verplicht in het openbaar vervoer.
 18. Ik wacht je OV chipkaart / smartphone ervaringen in spanning af. Ik voel mij in NL ook een buitenlander als het om openbaar vervoer gaat. Mij hebben ze er uit weggepest met al dat ingewikkelde gedoe. In noodgevallen kocht ik een geprint treinkaartje waar je €1 extra voor moet betalen, maar of dat nu ook nog kan?
 19. Eneco: niet belasting op gas verhogen, maar wel belasting elektriciteit verlagen Dat lijkt me een goed voorstel. "Nadeel" is dat mensen met zonnepanelen dan wel wat minder geld uit hoge stroomprijzen kunnen salderen. Maar nog altijd genoeg om er uit te springen met hun investering.
 20. Het punt is dat je (na de discussie) die keuze tot afwijzing moet respecteren. Ik ben zelf overigens gevaccineerd. Mijn ervaring is dat mensen die niet gevaccineerd zijn dat uit zichzelf melden en afstand houden als ik per ongeluk dichterbij kom. Zij hebben dus wel het respect voor andersdenkenden wat ik bij jou mis, c.q. gemist heb. Misschien komt het nog dat je ook respect gaat uitdragen. Ik begrijp uit bovenstaande dat je dat belooft. Modereer ze.
 21. https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterkrachtcentrale_van_Coo-Trois-Ponts Na 5 uur is hij leeg. Ondanks dat het maximaal hoogteverschil 270m is. Zo'n stuwmeer is dus geen seizoenopslag. [Ongeveer het zelfde (kwa capaciteit) kan met batterijen: er komt een 6000MWh batterij in VS; toegegeven die is wel een factor 10 groter dan andere batterijen. https://www.pv-magazine.com/2020/08/14/plan-to-deploy-1500-mw-6000-mwh-storage-project-gets-approval-in-the-us/ ] Het kan nog slechter zoals het plan Lievense: https://nl.wikipedia.org/wiki/Plan_Lievense Die heeft 10m verval nodig en 700km2 (70,000 hectare) nodig om amper 8 uur het NL dagverbruik op te slaan. Stel je eens voor hoe hard dat water moet stromen... daar gaat een hoop van die 10m hoogteverschil van af. Al deze oplossingen zijn ongeschikt voor jaarseizoensopslag. Ze strijken slechts de pieken in het gebruik over 24uur af.
 22. Ik probeer het kort te houden. https://en.wiktionary.org/wiki/anti-vaxxer "A person who opposes vaccination, as for its purported dangerous effects" Dat is een heel neutrale omschrijving. Wat is er mis aan een anti-vaxxer te zijn? Bij https://nl.wikipedia.org/wiki/Wappie staat bovenaan: "Wappie is een pejoratief begrip dat ontstaan is in het Nederlands taalgebruik in de jaren negentig van de twintigste eeuw. Het geeft een zonderlinge geestesgesteldheid aan waarbij men de weg kwijt is geraakt, of een zonderling persoon, een dwaalgeest of 'gekkie'. De term is daarmee een instrument voor karaktermoord. Het kan ook betekenen 'onder invloed van verdovende middelen verkeren' of 'niet goed wijs'." Heb je ook gelezen wat een pejoratief begrip is? https://nl.wikipedia.org/wiki/Pejoratief Wat jou en sommige anderen hier mankeert is een naar hartelust geuit gebrek aan respect. Je kunt ook "agree to disagree", maar nee men wordt uitgemaakt voor dom, misdadig en al wat slecht is. Ik vind zo'n gedrag maatschappelijk onaanvaardbaar. Helaas doet Moderator met je mee. De kleur van sat4all wordt zwarthemderig.
 23. Iedereen kan daar "kennis", c.q. de grootste onzin dumpen. Jij kan dat zelf wel uit geschreven hebben. "Hello, and welcome! Wiktionary is a multilingual free dictionary, being written collaboratively on this website by people from around the world. Entries may be edited by anyone! "
 24. Verslag van het Wereldcongres van professionele radioamateurs.
 25. Het bevreemd me dat het op sta4all niet zo lijkt te spelen. Energiebedrijven die failliet gaan, contracten openbreken. Ik gooi het toch maar eens in de groep. Als je jaarcontract nu afloopt en je moet een nieuw kiezen dan blijkt al gauw dat je 2x zo veel kwijt gaat zijn. Voor een normaal huishouden is dat een calamiteit van 2 definitief kapotte wasmachines. Ik zie op Tweakers ook interessante calculaties langs komen van mensen die zonnepanelen hebben en juist extra denken te gaan verdienen via de teruglevertarieven.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.