Ga naar inhoud


Thijs-Rallye

Lid
  • Items

    142
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Thijs-Rallye

  1. Ben daar inderdaad maar zuinig op. Volgens mij zijn ze bij Adobe tegenwoordig ook alles over aan het zetten naar een Office 365 abonnement model.
  2. Ik snap niet welke icon je bedoelt? Heb je een screenshotje voor mij ter leering ende vermaeck? Ik vind em geweldig fijn.
  3. Die brandklep / schimmelvorming klinken als een zaak voor je verhuurder en eventueel je rechtsbijstand! Dat je CV niet warm wordt kan echter ook andere oorzaken hebben zoals bv een luchtbel ergens of een pomp die niet meer lekker is.
  4. Dank voor de reacties, die lagen wel in de lijn der verwachting. Zodra een CI verplicht wordt dan houdt het voor mij op met canal digitaal, dan maar geen Nederlandse TV. Op 28,2 is genoeg te zien. @Mimisiku, volgens mij hebben de originele ontvangers van die ik hier heb staan van CD beide geen CI slot en daarvan werd eerder al gezegd dat die zouden blijven werken na het omzetten van de codering. Nu zijn de beloften van CD natuurlijk de lucht niet waard waarmee ze uitgesproken worden maar toch impliceert dat nog een mogelijkheid tot het gebruik van smart cards.
  5. Is er inmiddels al meer duidelijkheid over wat de lange(re) termijnplannen zijn van Canal Digitaal? Ik heb nu een box die stervende is en voel er weinig voor om er nu weer een paar honderd op stuk te slaan als ze over 2 maanden alsnog een CI+ gaan verplichten. Dat was met het begin van dit topic ook zo, toevalligerwijs. Gelukkig inmiddels wel al veel plezier gehad van mijn Vu Duo 4kSE :).
  6. Ahhh, ik dacht dat de deadline 6 maart was vanuit de EU. Dan wacht ik het inderdaad nog even af. Transparante taskbar is inmiddels ook gefixt na het deinstalleren van explorer patcher en herinstalleren daarvan met een nieuwere versie.
  7. Dit kan ik wel bevestigen. Explorer patcher werkt best goed tot de update. Ik zit nu met een transparante balk die ik niet meer normaal krijg sinds de laatste update :'). Maar nog altijd beter dan die dikke balk. Edit: overigens, weet iemand wanneer de update komt dat ik Egde eindelijk kan verwijderen? Ik had begrepen dat die er al had moeten zijn maar ik kan het nog steeds niet deinstalleren.
  8. Zo moeilijk is nu ook weer niet om even je wifi informatie niet in te tikken en je ethernet stekkertje (indien een vaste pc) er even uit te halen.
  9. 100% uit lukt inderdaad niet, maar veel lukt wel :). De software van O&O werkt goed. Als je met Rufus een W11 installatie stick maakt kun je die system compatibility check zo uitzetten. Ook de verplichting tot het gebruiken van een microsoft account kun je zo omzeilen (mits Pro of hoger).
  10. 13th gen i7, de aansturing en arbitrage van de e en p cores werken niet zoals bedoeld in win10. Windows 10 draait er wel op, maar je haalt bij lange na je accu performance niet omdat windows 10 niet het juiste onderscheid maakt tussen die cores, dwz intensieve tasks komen na een bepaalde timeout op een p core alsnog bij een e core terecht met bijbehorende traagheid. Als je windows 10 via het energiebeheer in maximum perfomance zet dan draait ie wel lekker snel maar is de accu levensduur 3x niks. Ik ben tandenknarsend over moeten stappen naar windows 11 want ik heb een perfect werkende win 10 LTSC installatie waar ik liever meer door was gegaan. Dit is natuurlijk ook een onderdeel van de strategie van MS, door nieuwe hardware niet meer te supporten in oudere OS'en dwing je mensen over naar de nieuwe versie. Het was nog een heel gedoe om al die telemetrie uit te zetten en de GUI te krijgen zoals ik wil. Edge eruit slopen is me tot nu toe niet gelukt, evenals bing in het startmenu niet maar het schijnt dat voor dat eerst een update komt op korte termijn.
  11. Dyslectisch of autistisch? Ik vind windows 11 echt geen vooruitgang ten opzichte van win10, verre van eigenlijk. Er zijn wel onofficiele programma's waarmee je het iig het startmenu weer normaal ala win10 in kunt instellen, maar allemaal die reclame meuk in het start menu kreeg ik echt acute jeuk van. Het is dat mijn hardware niet ondersteund wordt door windows 10 anders was ik 100% zeker terug gegaan naar win10.
  12. Een brandstofcel is leuk op papier maar verre van praktisch voor auto's. Naarmate een brandstofcel hoger belast wordt kakt het rendement enorm in en ze zijn schreeuwend duur om te maken. Ook zijn ze qua transient response niet heel erg sterk. Om dat op te vangen moet je dan weer een veel te grote brandstofcel toe gaan passen waar weer heel veel zeldzame materialen aan verloren gaan. Ik zie meer heil in grijze waterstof en later wellicht ammoniak kraken en verbranden in een ICE. Als een ICE met lambda 3,5 en hoger laat draaien stoot deze geen NOx uit. Die techniek is al grotendeels voor handen en is relatief snel in te voeren. Het spoor dat we nu in gaan is economische zelfmoord.
  13. Gaat bij mijn werkgever _never nooit_ gebeuren. Dat zou wat zijn, voor 8000 man personeel tankstations op het terrein gaan faciliteren. We zien nu de gevolgen van jarenlang alleen maar alfa's aan de knoppen in combinatie met het korte termijn winstbejag van de privatisatie van de afgelopen decennia. Iedere techneut met twee hersencellen had je deze problemen al voor kunnen rekenen op een bierviltje, sterker nog, dat gebeurde ook maar die lui werden genegeerd want dat soort boodschappen waren niet politiek opportuun.
  14. Ik heb zelden iemand zo de spijker op zijn kop zien slaan. Chapeau. Overigens kan er ook grijze waterstof gemaakt worden met overtollige wind- en zonneenergie, kunnen we daar het net weer mooi mee stabiliseren.
  15. Bij de VuUno4k staat die led juist aan in deep standby, voor standby en "aan" kun je de led uit schakelen via de GUI, superirritante eigenschap als die box op een slaapkamer staat ook.
  16. Dit is wel een mooie lakmoesproef voor degenen die niet willen dat hun meter op afstand wordt uitgelezen. Die meters zouden dan niet vervangen hoeven worden.
  17. Om te kunnen bankieren kun je ook nog gewoon een kastje (authenticator) krijgen van de bank, DIGID heeft nog een mogelijkheid tot 2FA met sms verificatie. Zo doe ik het zelf al jaren, ondanks een moderne telefoon. Als bedrijven menen gebruik te moeten maken van mijn prive hardware voor basale services waar ik nota bene al voor abonnemenstgeld voor betaal dan mogen ze mij ook de gebruikte storage en stroom vergoeden ;). Dus geen apps van derden op mijn devices.
  18. Zal ik de godwin maken 🤪? Die man was een "Brusselnaar" / WEF'er avant la lettre. Aub niet te serieus nemen dit, maar er zit wel een kern van waarheid is. Overigens letter voor letter eens met je betoog! Ik vind dat niet gek, daar moet je ook echt iets voor kunnen en willen. Vervolgens betaald het tamelijk beroerd als je naar de landen om je heen kijkt. Kun je beter een of andere flauwe sales studie doen waar je gebakken lucht kunt verkopen tesamen met je ziel en lekker centen harken. Ik ben een ingenieur (met 3 kleine letters ), rijk word je daar niet van. Niet dat rijk zijn het streven moet zijn maar het is wel bijna noodzakelijk tegenwoordig als je de verwarming aan wil zetten. Netinstabiliteit, van harde wind naar zachte wind, van veel zon naar weinig zon enz enz. Ik zou het me kunnen voorstellen iig.
  19. Dat kan aan veel factoren liggen. Hoe snel is je ethernet intern? Goede kabels ertussen? Hoeveel routers en switches hangen tussen het modem en je computer? Waarmee meet je de snelheid? Ik zou eens de computer met een goede ethernetkabel rechtstreeks op het modem aansluiten en dan nog eens je meting herhalen.
  20. Thijs-Rallye

    BBB kentekens

    Ze zijn met VVD al eerder in de fout gegaan. Die zat notabene prominent in beeld in een van de carglass reclames.
  21. Wellicht is de Hiren's boot cd (stick inmiddels :)) nog een optie.
  22. Vandaag heb ik een nieuwe LG tv besteld en vroeg me af of ik de upscaling naar 4K beter door de tv kan laten doen of beter de VuDuo4kSE dat te laten doen? Iemand ervaring hier mee? De tv waar het in deze post om gaat is de LG OLED55C35LA Gr. Thijs
  23. Daar zit precies het probleem van het huidige beleid, er is niet over nagedacht. De ambtenarij is volledig verblind door scoringsdrift om het klimaat te "redden" op kosten van de burgers. En diezelfde burgers zitten lekker met de slagschaduw, geluidsoverlast en met een beetje geluk werken de paneeltjes van de burgers ook niet meer op een winderige dag.
  24. Als ik voor iedere 60 plusser op een ebike die als een kamikaze piloot voor me de rotonde opschoot een euro had gekregen dan had ik misschien bijna de BPM kunnen betalen van een nieuwe auto met euro 6d dieselmotor. Dan hobbelen we maar door met 30 km/h in mijn "stikstof" spuwende euro 3 diesel . Ik ben voor een kentekenplicht voor ebikes, trek het maar gelijk met de snorfietsen.
  25. Enquete lijkt inderdaad echt gesloten nu. Het is dat het hier vermeld werd want de mail hing in mijn spam map.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...