Ga naar inhoud


Autoruiten blinderen


CyberSpy

Aanbevolen berichten

Mijn auto heeft achter al getinte autoruiten, graag zou ik de voorste ramen ook iets willen tinten zodat deze wat donkerder worden ..... ze hoeven niet zwart te zijn zodat je er totaal niet meer in kan kijken.

 

Nu is er behoorlijk wat te doen hier over.

 

Laats zag ik in Den Haag een BMW 3 serie rijden met voor en achter 2 politie motors en zelf had deze BMW ook zwaailichten in de gril en op het dak geplakt.

Deze auto had totaal geblindeerde ramen voor als achter en bestuurder was bijna niet zichtbaar.

Hoe kan mevrouw justitia die zelf de wet dient te handhaven toch zelf er niet aan houd, of hebben zij een ontheffing.

Het schijnt als je VIP bent ook in een auto met totaal geblindeerde auto te kunnen rijden zonder daar problemen ontstaan.

 

Zijn er mensen die ervaring hier mee hebben, of al eens aan de kant gezet zijn ?

CyberSpy .... :-0

Dreambox DM8000 HD PVR - 1Tb HDD

My Hummie 5K4 was the Best !!

Keep on Dreaming ......... :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 36
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Vraag het eens aan blinde chauffeurs.

 

HG CC

 

(om de gemoederen niet al te hoog op te laten lopen

weet ik dat blinden deze opmerking niet afkeuren)

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: modem/router Fritzbox en TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc i7 met W10, Gigabyte Brix met Home Assistant, 17 Shelly's en 2 ESP-tjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

ramen blinderen mag niet omdat fietsers/voetgangers dan niet kunnen bepalen of ze gezien zijn door de bestuurder. Voor geblindeerde ramen kan je behoorlijke boetes voor krijgen.

Dat politie of justitie dit wel mag is eigenlijk logisch. Stel je voor je hebt hirschi ali in je auto en je kan zien waar ze zit of dat ze er uberhaupt inzit. Dan is ze een mooi doelwit voor potentiele terroristen. Maar een geblindeerde auto van justitie of VIP's worden altijd gevolgd door een escorte van de politie..zij zien dan wat er gebeurd..

 

En je mag ook niet te hard rijden..politie wel(in functie dan)...

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb/had het ook..Ramen rondom mijn auto donker gemaakt.

Regelgeving is zo : bestuurder moet ongehindert naar buiten kunnen kijken.

Het is niet zo dat een wandelaar of fietser naar binnen moet kijken om te zien of jij wel oplet !

Dan zou namelijk een zonnebril en zonneklep ook niet mogen.

Ik ben ook aangehouden en moest mijn folie verwijderen.

De agent zij dat het niet mocht, plakken dan, maar coaten weer wel. Over de waarde ervan ging hij mijn niks zeggen want het mocht niet, maar wel als het voldeed aan de eisen die er zijn..Wat die eisen zijn ging hij niet vertellen.

Op mijn vraag over dit , aan de RDW kreeg ik geen antwoord.. Politie agent van een andere gemeente waar ik voor mijn werk kom, zei dat het er mooi uitzag en dat ik niet te donker was.. Motormuis hier met denk een halve hersenhelft "vond het wel erg donker, vind je ook niet ?".

Een agent kan alleen vinden dat het niet mag of te donker is. Alleen een keurmeester van de RDW kan middels lichtmeting bepalen of het te donker is.

De willekeur van de agenten is te verwarrend. Je mag NIKS op je ramen plakken. Maar een houder voor je parkeervergunning weer wel, die moet op je raam.

Uitspraken van justitie verschillen ook..Sommige winnen 6 keer de zaak en mogen het houden, ander verliest en moet het eraf halen.

 

Kortom lang verhaal, en als je het doet, en je rijd maanden lang rond zonder problemen dan heb je denk ik geluk.

Momenteel moet er voor alles geld gevangen worden, dus ook dit is weer een manier.

 

suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

trouwens over plak folie... wist je dat dit levens gevaarlijk is? evenals stickertjes?

 

Je ruit is nl zo gebouwd dat hij in duizenden stukjes uiteen valt.door er nu een sticker erop te plakken blijft het glas achter de sticker bij elkaar en heb je een perfecte vleesmes ge-creeerd..

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Cyberspy schreef: Laats zag ik in Den Haag een BMW 3 serie rijden met voor en achter 2 politie motors en zelf had deze BMW ook zwaailichten in de gril en op het dak geplakt.

 

 

Grote kans dat je iemand van het koninklijk huis getroffen hebt (privé auto), rijden trouwens niet allemaal met AA kentekens alleen de hofauto's (volvo's).

Om privacy & veiligheids redenen zijn deze ramen geblindeerd.

Dit zal echt wel volgens de eisen uitgevoerd zijn welke hiervoor gelden, zo niet dan hebben zij hiervoor ten aller tijde de mogelijkheid om hiervan af te wijken vanwege de status die ze hebben.

Maar de regel dat een fietser hen moet kunnen zien gaat bij hen denk ik niet op als ze begeleid rijden ! (-; valt genoeg op lijkt me

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hierover het volgende gevonden:

 

In het Voertuigreglement staan onder andere de permanente eisen. Voor wat betreft ruiten zegt dit reglement:

 

De voorruit en de zijruiten van personenauto's mogen:

 

geen beschadigingen of verkleuringen vertonen,

 

niet zijn voorzien van onnodige voorwerpen, die het uitzicht van de bestuurder belemmeren.

 

Indien de personenauto niet is voorzien van een rechterbuitenspiegel, mag de achterruit:

 

geen beschadigingen of verkleuringen vertonen,

 

niet zijn voorzien van onnodige voorwerpen, die het uitzicht van de bestuurder belemmeren.

 

De Minister kan regels vaststellen omtrent het bepaalde in het eerste lid.

APK-eisen

 

Naast de wettelijke regel hierboven bestaan er ook APK-eisen. Aan deze eisen is toegevoegd dat de ruiten niet mogen zijn voorzien van onnodige voorwerpen die het uitzicht beperken. Te denken valt daarbij aan stickers, lichtdoorlaatbaarheid beperkende folie of, voor wat betreft de achterruit, jaloezieën die de achterruit dichtmaken.

 

Op grond van Europese regelgeving en APK-normen mag het lichtverlies in geval van getint glas gemeten naar de uitgangswaarde met helder (ongetint) glas nooit meer bedragen dan 25 procent.

 

Aangezien veel auto’s al getint warmtewerend glas hebben, waarmee ze al een eind in de richting van die 25% komen, valt met het aanbrengen van extra folie maar weinig winst te behalen.

 

Rijksdienst voor het Wegverkeer-keuring

 

Ook bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer komen regelmatig vragen binnen over de APK-keuring van autoruiten. In hoeverre mogen autoruiten donker zijn gemaakt of zijn voorzien van folie bij een APK-keuring?

 

Het gaat hierbij dus nadrukkelijk om het uitzicht van de bestuurder. Het is bij de keuring niet van belang of er door de ruiten goed naar binnen kan worden gekeken. Is het zicht naar buiten goed, dan is er geen reden tot afkeur. Er bestaat wel apparatuur om de verminderde lichtdoorlatendheid van ruiten te meten, maar dit is zeer kostbare apparatuur. Bij de APK bepaalt dus uiteindelijk de keurmeester of het verminderde uitzicht van de bestuurder toelaatbaar is.

 

Hieruit blijkt, dat het een en ander afhankelijk is van het soort folie. Het is dus verstandig om contact op te nemen met het keuringsstation van de Rijksdienst voor het Wegverkeer om daar te laten bekijken of de gebruikte folie binnen de wetgeving valt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat juist het tegen gestelde waar is.

De meeste auto ruiten zijn gemaakt van hardglas met vanaf fabriek al een extra laag er tussen die bij ruitbreuk het glas bij elkaar houd en je niet in 1 keer 100.00 stukjes glas in je gezicht krijgt.

Kijk maar eens als je een sterretje in je ruit hebt, deze zit vrjwel altijd aan de buitenkant en nooit ook aan de binennkant, simpelweg omdat de ruit uit meerdere lagen is opgebouwd.

Ook winkelruiten ed. worden vaak voorzien van een laag folie aan de binnenkant om glasscherven te voorkomen en als je naar veiligheidsglas kijkt dan heb je zelfs meerdere laagjes tussen het glas.

 

Een voorruit er uit trappen als je te water raakt? Ik wil het iemand zien doen, dat lukt je dus nooit teminste als je niet een baksteen of een krik in de auto hebt liggen om de ruit er uit te slaan.

Wil je uit een te water geraakte auto dan gewoon raampjes opendraaien want tegen de tijd dat je de voorruit er uit hebt ben je allang verzopen.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat is het nut ruiten te blinderen?

niets is fijner om achter een auto te rijden waarbij je niet door de auto heen kan kijken,eerst moet iedereen zonodig een 3e remlicht om het verkeer veiliger te maken,nu plakken we alle ruiten af.

Wel kun je tegenwoordig je ruiten laten tinten,volgens normen.60%achter,40%voor geloof ik(warmte werend).

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo,een friend van mij heeft een opel kadet gsi,hij heeft de ruiten laten coaten,hij heeft de donkerste uitvoering(het is maar wat je fijn vind)je kan werkrlijk niks maar dan ook bijna niks zien,zowel van de buiten kant als van de binnenkant,Het zit echt tegen donker zwart aan.Hij is in 2 jaar tijd al 7 maal aangehouden en vertelde steeds dat het mag,politie weer beledigd en zei dan:nee dat mag je niet.Hij krijgt dus een bekeuring en als hij aan kan tonen dat het mag vervalt deze.Hij heeft nu een briefje op zak van het desbetreffende bedrijf die het doet.Met goedkeuring volgens de europese regelgeving.Het mag dus WEL.Alleen ze weten de regels gewoon niet.Overigens ze willen deze regel wel veranderen.Maar daar zeg ik ook bij dat ze dat al 2 jaar zeggen,ben benieuwd,voorlopig heeft hij al meerdere excuse`s gehad van politie.Ach ze vinden het nou eenmaal leuk om burgertje te pesten,hebben schijnbaar niks anders te doen.Maar ik vind ook dat zo als mijn vriend het heeft levens gevaarlijk is,hij ziet een fietser zonder licht dus gewoon niet.Ma ja het mag,dus.....

Dreambox 7000s draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zwaar getinte ruiten hebben enkele voordelen.

 

Je wordt niet meer sch**tziek van mensen die elke seconde op hun rem trappen

omdat ze te beroerd zijn om enkele meters meer afstand te houden.

 

en, je wordt minder gehinderd door mensen die zonodig te groot licht dragen.

 

Er moet een straf komen op dat "remgeflikker" ik wordt helemaal niet goed

van AL die kneuzen die iedere seconde op hun rem trappen!!! en dus te kort op

hun voorganger zitten. Wat dat betreft is totaal blinderen een overweging.

Oké, een beetje trickie maar wel rustgevend. Rijden op de tast?? Ik zou niet

de eerste zijn.

 

HG CC

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: modem/router Fritzbox en TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc i7 met W10, Gigabyte Brix met Home Assistant, 17 Shelly's en 2 ESP-tjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat komt juist doordat er een geblindeerde auto in de linkse rij zit,diegene die er achter zit kan niets zien,zeker als er geen afstand gehouden wordt,daarom moeten al die busjes ook rechts blijven,die blinderen ook het uizicht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...