Ga naar inhoud


on line shop


skw

Aanbevolen berichten

Hoi, ik ben even benieuwd naar een aantal reacties van jullie.

Ik heb op 8-6-2007 bij een online shop een artikel van ongeveer 10 euro besteld en geleverd gekregen op datum 11-6-2007.

De factuur is weggeraakt en ik ben op 29-6-2007 met vakantie gegaan.Op 21-8-2007 kom ik weer thuis van vakantie. Ja, ik weet het, het is een lange vakantie.

Bij thuiskomst 21-8-2007 vind ik een tweetal herinneringen waarvan ik de laatste ook meteen overmaak "het is inmiddels mijn fout".iets meer dan 15 euro inclussief herrineringskosten.

Een dag later 22-8-2007 ontvang ik post van een incassobureau met het verzoek om ruim 30 euro over te maken.

Ik leg dus uit aan het postorderbedrijf wat de reden is van de te late betaling en bied mijn excuses aan.

Die hebben er niets meer mee te maken en ik moet het verder maar met het incassobureau regelen. Dit alles gebeurd in minder dan drie maanden nu ik ben benieuwd wat jullie daar van vinden voor een artikel van iets meer dan tien euro want dit kan er bij mij in mijn hoofd niet in.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 33
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dus je krijgt je product, geheel naar wens, je raakt de factuur kwijt (??), besluit twee en een halve week er niets aan te doen, daarna zonder enige melding richting het bedrijf op een lange vakantie te gaan en dan sta je ervan te kijken dat je problemen krijgt?

 

Ten eerste, na het uitpakken van je product en gezien te hebben dat het in orde is is het wel zo netjes om gewoon direct de acceptgiro af te handelen. In de winkel krijg je je product ook pas mee na betaling, waarom zou je ze laten wachten?

 

Ten tweede, mocht je het even aan willen zien om wat voor reden dan ook, handel de acceptgiro dan binnen een week af.

 

Ten derde, ontdek je dat je hem na een week kwijt bent, neem dan contact op met de winkel en ze zullen echt niet te beroerd zijn om je een nieuwe acceptgiro te sturen (zonder meerkosten hoogstwaarschijnlijk), of om de benodigde gegevens door te bellen/mailen zodat je ze op b.v. internetbankieren in kan vullen.

 

Ten vierde, op één of andere manier zijn bovenstaande dingen allemaal mislukt en na 2,5 week wil je op een lange vakantie. Dan bel je de winkel even, en vraag je hoe jullie dit het beste zonder problemen op kunnen lossen. Mogelijk krijg je uitstel van betaling, of je kan direct via internetbankieren betalen, of ze verzinnen wat anders.

 

Als je botweg niks van je laat horen voor zo'n lange periode is het heel simpel, dan krijg je problemen en dan lopen de kosten hoog op door alle administratieve rompslomp. Dat je oorspronkelijk maar voor 10 euro had besteld doet daar helemaal niets aan af. Als het toch zo'n lullig bedrag is volgens jou, waarom heb je het dan niet direct betaald?

 

Nu je van jezelf weet dat je (blijkbaar) niet zo goed met acceptgiro's om kan gaan, zou ik je aanraden in het vervolg vooruit te betalen.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aan het verhaal van @W3ird_N3rd heb ik weinig meer toe te voegen maar wel dit zo snel mogelijk die 30 euro betalen.

Je hebt het helemaal aleen aan je zelf te wijten betalen en nergens meer over zeuren, iedereen heeft zijn werk er aan gehad ook het incasso buro.

 

Zou je eens moeten kijken wat je zelf doet als je maandelijks salaris ineens niet meer komt, en je belt en ze zeggen ja we zijn het vergeten en een paar maanden op vakantie geweest. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat het niet slim is wat Werner gedaan heeft moge duidelijk zijn, maar jullie moeten wel goed lezen. Hij zegt dat hij de laatste herinnering direct heeft betaald, de dag voor de post van het incassobureau. Ik neem aan dat als je dit aan kunt tonen bij het incassobureau de zaak afgedaan is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op die laatste herinnering staat een betaaltermijn. Als deze was overschreden ten tijde van betaling (waarschijnlijk wel), is hij gewoon te laat. Voordat de winkel het dossier aan het incassoburo overhandigt moet eerst de laatste betalingstermijn zijn overschreden, dan duurt het nog en dag of twee (of meer) voordat de post van het incassobureau bij je op de mat ligt. Gewoon betalen dus.

Met incassobureau bellen om te vragen of je kan overmaken minus het reeds al overgemaakte bedrag.

 

Succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk stom om zoiets te doen, maar we zijn wel echte hollanders hé dus willen we zo weinig mogelijk betalen.

 

Ik zou gewoon een briefje terugsturen met de mededeling dat de betaling ivm. vakantie helaas op zich heeft laten wachten, maar dat je na de vakantie de factuur onmiddelijk hebt voldaan met bijbehorende kosten en dat je er vanuit gaat dat je daarmee aan je verplichtingen hebt voldaan.

 

Vervolgens gewoon afwachten wat ze doen, grote kans dat je er niets van terug hoort.

 

suc6

 

gerrit

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ziet dit:

 

Citaat:
Ik heb op 8-6-2007 bij een online shop een artikel van ongeveer 10 euro besteld en geleverd gekregen op datum 11-6-2007.

De factuur is weggeraakt en ik ben op 29-6-2007 met vakantie gegaan.

 

Dit had allang betaald moeten zijn klaar. 18 dagen geen actie ondernemen voor een luttele 10 euro dan doodleuk op vakantie gaan en erna verbaasd zijn?

 

Dit kan der bij mij niet in eerlijk gezegd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog nooit problemen gehad met dit bedrijf en durf er wel via internet dingen te kopen.

Wat je daar koop zijn geen eerste levensbehoefte dus alleen kopen als je daarvoor geld hebt of anders even wachten.

Als ik daar iets koop dan betaal ik meteen d.m.v. logo_ideal_1521722.jpg want als je naar een gewone winkel ga moet je ook meteen betalen. <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Op deze manier vergeet je de betaling nooit en zal je niet tegen dit soort problemen oplopen. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Leo

Vroeger waren de kratten bier van hout en moest je zuipen om de kachel aan te houden

 

Waar de darmen vol van zijn loopt de anus van over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Was er ook niet iemand, die "vergat" te betalen?

Ik ben allergisch voor pollen en mensen die regels uitvaardigen, maar er zichzelf niet aan houden.

 

Amstrad650D2Mac>>TF5000PVR>>etc.>>/DB7025+/TF5300KPN,VU+Duo Moteqc2100a-schotel 1mtr-X-Cam/Aston 1.05.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Was er ook niet iemand, die "vergat" te betalen?


Fout ik vergat niet te betalen het werd niet afgerekend bij de kassa en hield in eerste instantie mijn mond en nam het mee naar huis, later heb ik alsnog gewoon betaald en zijn er geen gevolgen geweest voor de winkel bediende want die zag ik daar gisteren nog gewoon werken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...