Ga naar inhoud


[TF7700HD PVR] Laatste Nieuws


Sigma

Aanbevolen berichten

het beeld is inderdaad prachtig. Het synch probleem zie ik alleen als de cam aangesproken wordt en niet op de fta zenders. Heb er de xcam, aston 218, matrix en diablo ingehad maar allemaal zelfde probleem. Menu is effe wennen maar is overzichtelijk. Ik speel verder.

Alfred

Vu duo 2, VU uno twin, T90, Philips 90cm offset schotel met diseqc motor, LG 4K 55" 

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 247
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Citaat:
Citaat:
....maar het is nu al een succesnummer, zelfs voor dat geld !je gelooft het niet dat mensen de ontvanger willen met het sync probleem ! nou ja, de oplossing komt snel.

Nou staat Topfield voor kwaliteit hé, dus zo verwonderlijk is het niet toch <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Ik wacht met spanning op mijn test exemplaar, ik mag hem nl thuis uittesten voor ruim 6 potentieele kopers <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />


Hallo Sjaak(k),

"Kijk" dan ook eens bij de radiozenders, als je wilt. Bij de 7700HD PVR werkt dat namelijk ook niet goed. Daar lees je hier niets over, want wie luistert er nu naar de radio? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Nou, ik dus. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Gecodeerd of FTA maakt niet uit. Zet hem op een zender en het werkt perfect. Echter, pas na zo'n 1,5 minuut. Ik schreef al eerder dat het net een slecht startende auto is. Langzaam lukt het steeds beter en dan doet hij het ineens.

Ik ben benieuwd of dit bij de 7710 wel goed is. Ik vraag me namelijk ook af of dit probleem bij de 7700 zal zijn opgelost als mogelijk van de week die lypsync problemen wel opgelost worden via een update. Het lijkt me namelijk dat het een niets met het ander te maken heeft. Afwachten maar.

Bedankt en groeten, Alfons
Link naar reactie
Delen op andere sites

Een paar vragen over de 7000PVR.

 

Ik heb een 5000PVR. Hoewel ik een HD TV heb, wat mij betreft, is HD nog niet zo interessant omdat er zo weining programmas in HD wordt uitgezonden.

 

Ik vind de menu systeem van de 5000PVR onodige complex in vergelijking met mijn SKY+ digibox ik heb een paar andere wensen voor verbeteringen.

 

(i) een stabiel MediaHighway epg die te vertrouwen is. Liever 7-dags.

 

(ii) sneller zappen dan met de 5000PVR

 

Hoe vergelijkt in deze eigenschappen van de 7000PVR en 7010PVR met de 5000PVR en zijn er verbeteringen te verwachten met toekomstige firmware? Als dat niet het geval is, wacht ik voor de volgende generatie van Topfield of een andere merk voordat ik een nieuwe box gaat kopen.

 

De feit dat taps niet in de 7000PVR gebruikt kunnen worden is echt een stap achterwaards.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
@Alfons, ik hou je op de hoogte als ik hem kan gaan testen, en ik zal zeker op de "radio" letten want ik luister daar ook graag naar <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />



<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

En mocht voor die tijd de software update binnen zijn en dit radio probleem gelijk opgelost, laat ik het je ook weten.

Bedankt en gegroet, Alfons
Link naar reactie
Delen op andere sites

 

"Hoe kun je nu een Sky doos vergelijken met een multi-sat ontvanger als de Topfield 5000pvr Met die Sky doos heb je maar 1 satelliet toch

En de MHW-epg is op andere ontvangers ook slecht dat ligt niet aan de Topfield, er wordt gewoon niet beter aangeboden

Het zappen is "gemiddeld" vergeleken met andere satontvangers. Dat is nu eenmaal inherend aan de ontvangst van gecodeerde zenders"

 

 

Naar mijn mening is de 5000pvr menu rommelig en niet goed uitgedacht. Een klein voorbeeld. Je moet wit gebruiken om een opname de delete maar groen om een record entry te deleten. De Sky PVR is veel overzichtelijker, met bv. de lijst van programma’s die moet opgenomen worden en de lijst van opgenomen programma’s bij elkaar in een lijst. Probeer de Sky+ een keer. Als de 5000PVR operating systeem zo goed is, waarom zijn de taps voor epg en de silverline informatiebalk zo vaak gebruikt zijn?

 

Wat betreft de MH epg op de 5000PVR, bij mij soms gebeurt het gedownloaden zonder probleem, maar vaak werkt het niet goed, met een heleboel van de epg programma’s in zwart (junk). Daarna moet ik de epg delete tap gebruiken, de Topfield weer opstarten en weer de epg downloaden om hem goed te krijgen. Ik geloof niet dat dit allemaal een probleem van CD is?

 

Met de ethernet verbinding op de 7000PVR had ik gehoopt dat het makkelijk zou zijn om de 7 dag epg automatisch te downloaden. Maar zonder het gebruik van taps zal het onmogelijk zijn om dit de doen.

 

Ik dacht dat de zap snelheid een functie is van de snelheid van de chip. Dus mijn vraag voor vergelijking tussen de 5000PVR en de 7000 serie. Wat bepaald de zap snelheid tussen gecodeerde zenders dan? De CAM?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@chiem

Hoe is het beeld op de doorsnee nederlandse kanalen op je 4280 met de nieuwe TF en is dat een groot verschil met de eventueele HD kanalen die er nu te ontvangen zijn? Heb hier een 4280-XA hangt aan een TF5500 en ben nu (meestal) al zeer tevreden over het beeld, kan ik met de nieuwe TF op de 'gewone' kanalen ook (nog) beter beeld verwachten?

Je hoeft niet aan een boom te hangen om een eikel te zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb trouwens geen probleem met radio zenders....

Ben ik de enige die het niet heeft of is Alfons de enige die dat wel heeft?


Hoi Chiem,

Inderdaad vreemd dat jij geen last heb. Ik dus alleen de eerste 1 of 1,5 minuut. Dan verder prima.

Maar ja, je begrijpt dat even lekker zappen over een aantal radiokanalen er op deze manier niet echt lekker uit ziet. Je moet elke keer minstens 1 minuut wachten. Ha ha.

Ik wacht de update van de week eerst maar af. Het TV beeld en geluid is natuurlijk het belangrijkst.

Overigens merk ik - maar misschien is dit ook al eerder gemeld - dat hij na een tijdje erg heet wordt aan de bovenkant.

Groet, Alfons
Link naar reactie
Delen op andere sites

@oldebroek

Met de 7700 kan je idd beter beeld verwachten. Ik heb de 7700 zo ingesteld dat hij er ten alle tijden 720p uitgooit. Wat dus als groot voordeel heeft dat het beeld er iets rustiger uitziet. Je bent dan ook die vervelende "lijntjes" kwijt bij snel beeld, denk aan voetbal enzo. Maar verder denk ik dat de beeldkwaliteit van SD net zo goed is als de 5000. Misschien is het iets beter of iets slechter maar dat zouden dan verschillen zijn die er alleen uitkomen als je proffessionele meting zou doen. Iets wat ik totaal niet belangrijk vind. Zoland je verschillen met het oog of oor niet kan waarnemen vind ik dat soort verschillen verwaarloosbaar. HD ziet er trouwens geweldig uit. De scherpte is super en ook zijn de kleuren fantastisch.

Dus ik denk dat de verschillen tussen de 5000 en 7700 in SD te verwaarlozen zijn. Maar een receiver van +/- 600 euro koop je niet om er een jaartje van te genieten. Hij kan prima met HD overweg. In de loop der tijd zullen de HD uitzendingen toenemen, denk aan het EK in HD, de OS in Peking en Anaaldigitaal begint natuurlijk in jan-feb 2008 ook met het doorgeven van Discovery HD, NGC HD, een filmkanaal in HD en waarschijnlijk nog een paar zenders in HD. Dan heb je met de 7700 zeker een receiver die prima uit de voeten kan met SD en HD en zal je er dus lang plezier van hebben.

Enige echt nadeel aan de 7700, afgezien van de lipsync, vind ik de AB, de opstart tijd is best lang en het zappen van het ene naar het andere kanaal had ook iets sneller gemogen. Verder echt een prima ding. Ook vind ik hem erg mooi maar dat is natuurlijk iets heel persoonlijks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hem zojuist opgehaald, lipsync zou er nog wel inzitten, maar dat wordt softwarematig wel verholpen, kan even duren, maar tweaken is meestal tijdrovend.

 

Ik heb hem eerst zo even neergezet, acclimatiseren, want ik moet zo werken.

 

Vanavond ga ik even bezig ermee.

Melle
DM500HD, Funke 99cm & StabHH120 & Smart Lnb, Funke 68cm & Duo Lnb Quad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Werkt deze ontvanger goed in combinatie met smartwi? En kun je er ook educatief mee kijken?

Visiosat Big Bisat (0.8W, 9, 13,19.2,23.5,28.2) 3 x Inverto quad, 2 x Alps quad, 1 x Venton rocket 2 x Disecq 1/8 1 x Diseqc 1/10

VU+ Ultimo 4k DVB-S FBC/DVB-C FBC,WD AV GP WD20EURS, 2TB @ Panasonic tx-50exw784 + Logitech Harmony 665
Qviart Lunix 4K @ Panasonic TX-L42E5 + Logitech Harmony 700

Ziggo start CI+

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Bas v/d Post

 

Persoonlijk, maar ik denk dat er veel meer mensen zo over denken, vind ik 720p veel fijner dan 1080i, zeker voor bewegende beelden. Full HD bestaad overigens niet meer. Is ook een stomme term die veel te veel verwarring zaait. Nu is de hoogste norm, of nieuwe norm zo je wilt HD Ready 1080p. Full HD bestaat eigenlijk niet. Tenzij je de aankomende normen als, Digital Cinema 2K (2048x1080), Digital Cinema 4k (4096x2160), RED Digital Cinema 2540p (4520x2540p) en natuurlijk Super HI-Vision (7680x4320) mee wilt rekenen <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...