Ga naar inhoud


Kan je bezwaar maken tegen een snelheidsboete?


Skysurfer

Aanbevolen berichten

@Allen,

 

Een neefje van me is enige tijd geleden geflitst met zijn motor.

Hij heeft bezwaar aangetekend(zie onderstaand verhaal).

Wat vinden jullie, heeft hij een poot om op te staan?

Let ook op de ijkdatum van de Gatso-meter.

 

Hier zijn relaas:

 

Even een vraagje betreffende een boete (zie bijlagen) voor een door mij begaande snelheidsovertreding.

 

Op 12 oktober 2008 ben ik geflitst op weg naar mijn werk op Schiphol. Ik ben geflitst met een snelheid van 70 km/h waar 50 km/h is toegestaan. Ik heb tegen deze beschikking bezwaar ingediend bij Centrale Verwerking Openbaar Justitie en vandaag heb ik daar bericht van gekregen (zie bijlagen).

 

Ik begrijp uit de brief van de Officier van Justitie dat ik niet in het gelijk gesteld ben, ik citeer (zie bijlage brief van de officier van justitie, 2e alinea);

 

“Uit de ingewonnen inlichtingen blijkt van de juistheid van de in de beschikking genoemde gegevens”.

 

Mijn overtreding was op 12 oktober 2008. Nu zag ik op de bijlage met gegevens van de flits apparatuur, welke bij de brief van de officier van justitie bijgevoegd was, het volgende staan (zie bijlagen).

 

De ijkdatum van het Gatso meetapparaat met serienummer 728 is geldig tot 14-05-2008. Ik ben dus geflitst met apparatuur waarvan de ijkdatum is overschreden. Echter, als je nu verder leest in de brief van de officier van justitie kom je het volgende tegen:

 

“Voor wat betreft het verzoek om in het bezit gesteld te worden van één of meer documenten, waaronder het ijkrapport, is van toepassing artikel 11 lid 4 Wahv. Daarin is voorzien in het recht van betrokkene/gemachtigde op inzage van de stukken van het geding en op verstrekking van afschriften daarvan. In dat verband verwijst de officier van justitie naar het arrest van de Hoge Raad der Nederlanden (HR 6 april 1999, 725-98-V). In dat arrest wordt gesteld, dat geen wettelijke bepaling voorschrijft, dat het ijkrapport deel uitmaakt van de stukken van het geding. Vorenstaande brengt met zich mee, dat betrokkene geen recht heeft op het ijkrapport. Ook eventueel overige door betrokkene/gemachtigde gevraagde documenten maken geen deel uit van het dossier. Om dezelfde redenen worden ook deze niet ter beschikking gesteld”.

 

Nu ben ik niet zo heel handig in het lezen van deze wereldvreemde taal (), maar hetgeen wat ik er van op kan maken is dat ik volgens het arrest van de Hoge Raad der Nederlanden (HR 6 april 1999, 725-98-V) geen recht heb op het ijkrapport en dat ik daarom dus de boete gewoon moet betalen.

 

Klopt dat volgens jullie, en zal ik de boete gewoon moeten betalen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

post-1365-1318260073,3034_thumb.jpg

post-1365-1318260073,367_thumb.jpg

post-1365-1318260073,4131_thumb.jpg

post-1365-1318260073,4448_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bezwaar maken kan maar heeft geen zin als is aangetoond dat hij het inderdaad was, hij maakt dan weinig kans. Heb zelf 2x bezwaar gemaakt toen er een grote fout was gemaakt. de eerste keer kreeg ik meteen gelijk, de tweede keer werd een slepende zaak met veel onkosten tot vlak voor de kantonrechter voordat ze toegaven dat ze fout zaten. Een vergoeding voor gemaakte onkosten kun je vergeten.

 

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator
>Hier< zitten de specialisten!

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Of hij nu wel of niet moet betalen, te hard rijden blijven die motorgasten toch wel. Totdat ze een keer met hele verhaal over het asfalt gaan of de vangrail van dichtbij inspecteren blijven ze overtuigd van hun eigen suprieure stuurmanskunst en dat de Vmax niet voor hun geldt.

 

Volgende keer staat er wel een geijkt apparaat en is het gewoon dokken. Onvoorstelbaar slecht dat zo'n apparaat al 5 maand over de datum is. Hieruit blijkt wel weer dat bij onze verkeershandhavingsorgaan ook niemand loopt die zijn vak serieus neemt. Is toch eenvoudig om daar ook fikse boetes op te zetten? Het flitsen met niet geijkt materiaal.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

als iets bij de politie niet geijkt is hoef je niet te betalen , moet je het wel een beetje handig aanpakken.

 

heb al eens een bekende die 2 x met te veel alcohol achter het stuur zat , zijn rijbewijs zien terug krijgen (via een advocaat)

dit alles omdat het adem annalyse apparaat niet optijd geijkt was.

de politie moet zich aan de regels houden (voorbeeld functie?)

de burger moet het ook!

-mijn auto moet ook op tijd gekeurd worden , 1 dag te laat en een boete (terwijl die technisch prima in orde was)

-is mijn rijbewijs 1 dag verlopen , dan mag ik ook niet meer rijden (terwijl mijn rijvaardigheid niet minder is als de dag er voor)

 

los van dat vind ik enorm zwak dat de fout niet direct erkend word, het is namelijk niet voor niets dat ijken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Is toch eenvoudig om daar ook fikse boetes op te zetten? Het flitsen met niet geijkt materiaal.
Zie je ze zichzelf al een boete geven ,denk t niet geven ze alleen aan anderen.

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time"

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bezwaar maken kan altijd maar of het nog zinvol is in NL is dan de vraag.

Ik ben ooit staande gehouden en kreeg als gevolg van een constatering van twee agenten een PV voor 35km te snel. Ik heb op dat moment nauwelijks gereageerd terwijl ik 100% zeker wist dat zij géén correcte meting gedaan konden hebben.

E.e.a. voor laten komen na een zeer uitgebreid verslag van de situatie incl. allerhande berekeningen v.w.b. afgelegde (te controleren) afstanden etc.

 

Het antwoord van de rechter tijdens de zitting:

Ik ben ervan overtuigd dat u in uw recht staat, echter ..... 'ik zit met een verklaring van twee beëdigde ambtenaren'

Op deze manier heeft bezwaar maken dus nooit zin.

 

Ter info, ik reed op een vierbaansweg (binnen de bebouwde kom van Nijmegen) waar je bij 50km / uur in slaap valt, aanmerkelijk harder dan de 'geconstateerde' 85 km/h. Er waren geen andere weggebruikers en gevaar voor de omgeving was er in die situatie niet. Een correcte meting is ook nooit mogelijk geweest.

 

Ik heb het maar zo gelaten en mijn leven gebeterd. wink

Er is zoveel te vragen dat ik het tóch eerst zelf probeer uit te zoeken. Dat is ook verrekte leerzaam.

 

Mijn boxen zijn allemaal powered by PLi.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...