Ga naar inhoud


Canvas: Werner Herzog: Into the abyss: a tale of death, a tale of life


Snoopy

Aanbevolen berichten

Canvas HD - 19 januari 23.30

 

Donderdag 19 januari 2012

 

Documentaire (2011) van Werner Herzog over de daders van een drievoudige moord en diverse mensen die betrokken waren of getroffen werden door de misdaad.

 

Michael Perry en Jason Burkett werden 10 geleden veroordeeld wegens een drievoudige moord in Conroe, Texas. Blijkbaar pleegden ze de moorden toen ze een auto wilden stelen om te gaan joyriden. Perry kreeg de doodstraf en Burkett levenslang.

De film focust op de 28-jarige Michael Perry en bevat een diepgaand interview met de man in ‘death row’, acht dagen vooraleer hij werd geëxecuteerd, op 1 juli 2010. Perry ontkent dat hij de hoofdverantwoordelijke was bij de moordpartij en beschuldigt vooral Burkett. Maar die kaatst de bal terug en zegt dat Perry wel degelijk de grootste schuld treft. Ook de echtgenote van Burkett komt aan het woord. Zij leeft in vrijheid en trouwde met Burkett toen hij al in de gevangenis zat. Hoewel ze elkaar nauwelijks mogen aanraken bij een bezoek, beweert ze dat ze zwanger is van haar man.

De film bevat ook getuigenissen van familieleden van de slachtoffers en van beambten die zijn betrokken bij de uitvoering van de doodstraf. Herzog wou met de film naar eigen zeggen geen oordeel vellen over schuld of onschuld, maar een blik werpen in de afgrond van de menselijke ziel: een beklijvend en bij wijlen onthutsend uitzicht.

 

Aanvullende info

 

http://www.deathrow-usa.com/MichaelPerry'Case.htm

 

http://www.txexecutions.org/reports/461.asp

aangepast door Snoopy
Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...