Ga naar inhoud


importeren vanuit china wat komt er bij kijken


gerrit B

Aanbevolen berichten

Ik wil wat spullen vanuit China laten komen omdat het hier niet meer verkocht wordt nadat de importeur er mee is gestopt. Via via en heel lang zoeken ben ik eindelijk bij de leverancier/producent uitgekomen waar deze CCTV spullen werden gekocht, (onder een print zat nog een originele sticker van de producent) deze apparaten werden dan van een eigen sticker voorzien en werden dan zo onder eigen naam verkocht.

Helaas gaat het kontakt met deze chinese producent niet echt soepel en als ik vraag of er nog kosten bij komen als ze die spullen versturen (inkoop bijna 3500 euro) dan krijg ik bijv. de vraag terug waarom de prijs dan niet goed is.

 

Vraag ik een transporteur hier wat dat gaat kosten dan willen ze alles voor me regelen maar kunnen me naast dat er 4,6% importkosten bij komen niet aangeven wat de overige kosten zijn.

 

Kan ik gewoon de spullen via DHL of UPC laten versturen (ze gaven me een prijs op van 350 US dollar voor het transport) en dan hier maar afwachten wanneer het geleverd wordt en wat de kosten zijn voor het inklaren ed. of is het verstandiger om dit via een vervoerder te laten lopen die hier in gespecialiseerd is, het hele gedoe met inklaren ed. regelt en ook in het logistieke deel in kan grijpen zodra het pakket ergens blijft staan?

 

De een zegt nl. gewoon door die chinesen laten regelen en het komt allemaal wel goed en je betaald gewoon aan de bezorger, de ander beweerd stellig "nooit aan beginnen, gewoon via een transporteur regelen die er verstand van heeft en alles voor je regelt" Wie heeft hier ervaring mee?

 

suc6

 

Gerrit

aangepast door gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb dit al een aantal keren gedaan. Wat ik je kan aanraden is gewoon DHL te gebruiken, en DHL het inklaringsproces te laten doen.

Die Chinezen declareren normaal gesproken een fractie van de werkelijke waarde van de spullen, en als de douane niet "goed oplet" heb je een redelijke kans dat de waarde wordt geaccpeteerd, en dat je dus minder invoerrechten betaald. Vergeet niet de BTW bij de invoer, want die wordt gewoon doorberekent. Informeer anders eens bij de douane wat de mogelijke extra kosten zijn.

 

Ik raad je aan om voor de eerste transactie gebruik te maken van een "Escrow" systeem. Er zijn vele sites op het internet die Chinese bedrijven gebruiken voor het verkopen van hun spullen welke een Escrow service aanbieden. Ik zal je via PM wel een link sturen naar een van die sites, en misschien dat het bedrijf waar je zaken mee wilt gaan doen ook gebruik maken van die site. Dan ben je tenminste zeker van je zaak dat je de juiste spullen krijgt.

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” ~ Winston Churchill

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb al even gezocht op de site van je linkje, maar daar staat niets van de spullen die ik wil bestellen.

Persoonlijk denk ik ook niet dat je dat daar zult kunnen vinden omdat het hier om professionele apparatuur gaat die niet door iemand zonder kennis van de apparatuur gemonteerd kan worden.

 

Om er zeker van te zijn dat ik mijn spullen zou krijgen boden ze wel aan om e.e.a evt. via PayPal te laten lopen, maar persoonlijk heb ik juist bijzonder slechte ervaringen met Paypal die de klant gewoon in de kou laten staan als er iets aan de hand is en juist allerlei onmogelijk blokkades opwerpt om maar niet te hoeven betalen.

 

suc6

 

Gerrit

aangepast door gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je via een pakjes vervoerder doet, gaat het allemaal vanzelf. Heb in het verleden apparatuur en onderdelen in Japan besteld, kreeg vervolgens een brief met de mededeling dat er op Schiphol een pakket werd vastgehouden met de vraag een omschrijving te geven van de content en een kopie van de factuur en/of bankafschrift. ontving vervolgens een invoerheffing, na betaling werd het vervolgens afgeleverd door DHL/UPS, etc... Bij mij zijn in het verleden dozen opengemaakt, werden vervolgens keurig afgetaped door douane (tekst en uitleg op tape)

 

1x gehad dat een zending niet volledig was; Nooit kunnen achterhalen of dat aan Sony of aan het post/douane team lag...

 

Ik heb zelf goede ervaringen met UPS (wel duur) en DHL.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...