Ga naar inhoud


Automatisch Decoderen op Topfield 7710HD PVR Reccopy


snood

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb een vraag over decoderen van versleutelde uitzendingen op de topfield 7710HD PVR toen ik een opname maakte zag ik dat deze automatisch zonder decodering werd opgeslagen, uiteraard is dit een zeer goede zaak. 

Maar nu las ik op een forum dat dit alleen gebeurt als de andere tuner geen gecodeerde zender aan het decoderen is. maw als ik 2 programma's tegelijk opneem of 1 opneem en een andere gecodeerde zender bekijk, zou dit niet gebeuren.

 

Als ik dus op vakantie ga en ik 2 programma's tegelijkertijd op gecodeerde zenders ga opnemen bv RTL4HD en NED3HD, heb ik 2 gecodeerde opnames die zodra ik terug kom van vakantie niet meer kan bekijken omdat de versleuteling al een aantal weken oud is.

 

Op mijn vorige Topfield 5010 Masterpiece kon ik hiervoor de TAP Reccopy gebruiken die keurig decodeerde in de nacht, mijn vraag is of deze TAP ook gaat werken op mijn Topfield 7710HD PVR ? 

 

Ik las dat deze functie beschikbaar zou zijn in het advanced settings menu van de topfield zelf in een nieuwe firmware  versie, maar omdat de firmware versie die ik nu heb heel goed werkt  en ik slechte reacties lees op de nieuwere firmware versies wil ik de  firmware graag met rust laten.

 

Alvast bedankt,

Mvgr,

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi,

 

Welkom op het forum! Dat met die 2 gecodeerde programma's klopt, TAP's kun je niet installeren op de 7710HDPVR en ik vrees dat het automatisch decoderen ook geen oplossing is voor jouw probleem. Daarmee kun je bijv. de dag na de gecodeerde opname die opname selecteren en aangeven dat het op een bepaald tijdstip gedecodeerd moet worden en dat lukt dus niet als je op vakantie bent!

De laatste firmware geeft bij mij in combinatie met de CD-cam trouwens geen problemen.

 

Frans

Topfield TF7710HDPVR (23331-7.00.39) - Powercam Pro (2.0) CD cam - Astra 1 en 3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan wordt het gewoon 1 programma tegelijkertijd opnemen tijdens vakanties :-) , ik heb een power cam heb je deze toevallig ook getest met de laatste firmware? . en Werkt het automatisch decoderen niet hetzelfde als de reccopy tap dan? een keer een tijd ingeven, bv 5 uur snachts dat hij alle opnames versleutelde opnames pakt en deze versnelt afspeelt en opneemt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

De PowerCam heb ik ook gehad en die had ook geen problemen met de laatste firmware (7.00.39 om misverstanden te voorkomen). Ik heb die echter geruild voor een CD cam omdat enkele HD-kanalen (Eurosport HD en Travel Channel HD, en misschien inmiddels al meer zenders) niet werkten in combinatie met de PowerCam.

De reccopy tap ken ik niet, maar zoals jij het beschrijft werkt het "automatisch" decoderen niet. Je kunt de 7.00.39 installeren en als het niet bevalt zet je gewoon de oudere firmware er weer op. Welke versie heb je nu?

Of je zet er alternatieve software op, maar dat is wat meer werk. Of je daarmee twee gecodeerde programma's gelijktijdig gedecodeerd kunt opnemen weet ik echter niet. Maar er zijn vast specialisten op dit forum die je dat kunnen vertellen!

Topfield TF7710HDPVR (23331-7.00.39) - Powercam Pro (2.0) CD cam - Astra 1 en 3

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Snood,

 

Ik heb ook firmware versie 7.00.39, dit is zeg maar de Canal Digitaal versie.

Daarmee kun je de ontvanger i.d.d. bv. 's nachts een gecodeerde opname laten decoderen.

Je kunt voordat je eventueel firmware gaat laden, de firmware die er nu in zit eerst uit de ontvanger uploaden, en ook je zenderlijst natuurlijk.

Let wel op dat je voor verschillende hardwareversies een andere firmware hebt, of je moet de ID van de firmware wijzigen met een ID changer. (ik heb bv. hardware versie 23031, Frans hierboven heeft 23331 zo te zien)

 

Geef ff aan welke hardware versie en software versie je nu hebt, dan kunnen we je denk ik wel helpen aan een juiste versie 7.00.39.

 

Misschien even handig van mij om te vermelden dat bij mij de Powercam Pro niet goed werkt (beeld valt weg als ik bv. naar History HD zap of Eurosport HD zap).

aangepast door WdK

TF7710HDPVR + Enigma2

 Visiosat G4Quadro/Alps LNB's/Maximum Digiality DiSEqC switch 4/1(2x)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De tijd is rijp voor Enigma II, de benodige info heb ik al ff doorgelezen en de programma's gedownload.

 

Nu alleen nog een Smargo bestellen, ben er namelijk klaar mee om voor de 3e keer een CI module aan te schaffen omdat

een kanaal geen beeld meer geeft. :mad:

 

Volgens mij moet ik als ik het goed gezien heb alleen de USB ombouwen omdat de Smargo anders uitsteekt. Daar kom ik denk ik

dan ook nog wel uit. Moet lukken met mijn IQ van een raketgeleerde. ;)

TF7710HDPVR + Enigma2

 Visiosat G4Quadro/Alps LNB's/Maximum Digiality DiSEqC switch 4/1(2x)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar Enigma2 is volgens mij echt voor de die hard hobbyisten, ik heb juist de Topfield genomen omdat deze bijna fool-proof is en dus ook door de wat minder technische mensen te gebruiken is, dus deze wil ik eerst helemaal perfect werkend krijgen. 

 

Het volgende project wordt als de eerste ontvanger vlekkeloos werkt, mijn 2e ontvanger te voorzien van Enigma. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Debeek: dat mag best iets vriendelijker hoor... :-) probeer gewoon een onderscheid te maken tussen de leken (die gewoon tv willen kijken zonder enige poespas) en hobbyisten (die het leuk vinden om ontvangers meer uit te breiden)

 

Je moet begrijpen dat het voor mij in eerste instantie gewoon erg belangrijk is dat er een ontvanger staat die het altijd doet en door iedereen gewoon bediend kan worden,  ik heb nog eenzelfde ontvanger waar ik later graag enigma op wil proberen.

 

Aangezien ik bij enigma meerdere malen lees dat het installeren niet altijd in een keer goed gaat, en dat de afstandsbediening veranderd en het toch onderhoudt nodig heeft, wil ik hier later op terugkomen als mijn 1e ontvanger met de "gewone" topfield software het gewoon doet. mijn probleem is dat ik graag 2 zenders tegelijk wil opnemen en zonder handmatig interventie ze gedecodeerd terug wil zien als ik bv van vakantie terug kom.  op mijn topfield masterpiece 5000 had ik gewoon een tap (reccopy) geinstalleerd die iedere nacht om 4 uur de ontvanger aanzette en alle opnames die gecodeerd op de HDD stonden ging decoderen, op 6x snelheid.  en omdat ik op deze ontanger topfield 7710HD PVR geen taps kon installeren was ik op zoek naar iets anders sommige firmware versies schijnen een soortgelijke functie in de systeemsoftware te hebben.

 

Ik ben dus op zoek en hoop dat er een firmware versie bestaat die een soort reccopy functie heeft ingebouwd. en ook meer info over hoe de firmware te updaten en welke haken en ogen hier aan zitten. wil namelijk niet een gebrickte ontvanger overhouden :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet begrijpen dat het voor mij in eerste instantie gewoon erg

belangrijk is dat er een ontvanger staat die het altijd doet en door

iedereen gewoon bediend kan worden,  ik heb nog eenzelfde ontvanger waar

ik later graag enigma op wil proberen.

Kom ik toch weer op hetzelfde antwoord uit..

 

Enigma erop, kanalen lijst erin en softcam en kijken, en blijven kijken.

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, wordt klaarblijkelijk niet begrepen... laat ik mijn vragen dan maar anders stellen..

 

Welke topfield 7710HD PVR firmware release ondersteund het ingepland decoderen van versleutelde opnames op een vantevoren vastgesteld tijdstip?

 

Is deze firmware versie stabiel en dus geen haperingen in opnames of dergelijke problemen?

 

waar vindt ik deze firmware en hoe krijg ik deze op de ontvanger?

 

en waar moet ik op letten tijdens het updatenvan de firmware? moet ik een factory reset doen bestaande opnames veiligstellen, is het mogelijk dat het fout gaat en ik de ontvanger brick?

 

grtz,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met software 7.00.39 kun je op een ingesteld tijdstip de opname laten decoderen gedurende een ingesteld tijdsduur.

 

Als je deze firmware wilt hebben, stuur me dan een PB met je mailadres (bestand is 5,62MB)

Ik heb een upload van m'n eigen ontvanger gemaakt en deze omgezet naar 23331.

 

Opnames blijven volgens mij gewoon op je HD staan, verder alle instellingen ff nalopen en kanalen opnieuw installeren

(of vooraf eerst met Topset  je settings uploaden, dan kun je die na de firmware geladen te hebben er als het goed is ook weer inladen)

 

Zorg eerst dat je je huidige firmware met Topset upload voor de zekerheid. (met nulmodem (RS232) kabel op de com poort van je TF)

TF7710HDPVR + Enigma2

 Visiosat G4Quadro/Alps LNB's/Maximum Digiality DiSEqC switch 4/1(2x)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...