Ga naar inhoud


Mogelijk verminderde ontvangst door Sun Outage


Sprietje

Aanbevolen berichten

Nee, zo werkt het niet Cees.
Als je met een grotere schotel al een betere signaal ruisverhouding hebt, dan kom je met de extra zonneruis niet onder de minimale signaal-ruisverhouding waarbij een bepaalde transponder beeld geeft, de zogenaamde drempelwaarde.
Wat wel onmiddellijk merkbaar is, dat is de tijdsduur bij de Sun Outage hoe lang de periode duurt dat je merkbaar slechter signaal gaat krijgen.
Bij een kleine schotel is dat een hele lange periode, bij een grote schotel die heel veel signaalkwalteit geeft, is die periode aanzienlijk kleiner.
Bij een kleine schotel strekt zich dat ook over een veel langere periode uit, in dagen uitgedrukt ongeveer twee maal zo lang.

Dit heeft alles te maken met de openingshoek van een schotel.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Vandaag nog eens gekeken en de signaalkwaliteit begon iets vroeger, namelijk rond 11u23 en alles was weer normaal om 11u35. net zoals gisteren hadden de transponders met horizontale polarisatie het meeste last. ook de transponder van Geografic Wild had vandaag last met uitval en blokvorming. opmerkelijk vandaag op het moment van sun outage hier geen zon, dus met bewolking ook vermindering signaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bewolking en regenbuien houden altijd wat signaal tegen en als de zon precies achter de satelliet staat, geeft dat extra (zonne)ruis waardoor de signaalkwaliteit nog verder terug loopt. Die zonneruis ontvangt je schotel dus ook als er bewolking is.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de laatste dagen de evaluatie van de sun outage bekeken en vandaag was er dus geen uitval meer, alleen op de 11914 H nog even wat blokjes. Die blokje heb ik anders wel vaker omdat mijn schotel in een voorlopige opstelling staat  achter raam en dat is niet helemaal optimaal, zoals ik nu gemerkt heb. Hierbij heb ik foto gepost van mijn opstelling en die is genomen op het moment dat de zon nu pal in het brandpunt staat (rond 11u30) Zoals je ziet heb ik aan de zijkant 2 schaduwbanden van een 6cm. bovenaan echter heb ik een schaduwband van 18 cm. Ik kan de schotel nog 18 cm laten zakken zodat ik nog boven- of onderaan schaduwbanden heb.

Nu de vraag voor de kenners op de lijst hier, als ik de schotel 18cm zak, zal mijn signaal dan nog gevoelig verbeteren?

Het gaat hier over een schotel van 80cm met een Alps LNB.post-44192-0-14983500-1425653633_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

De zon stond vandaag op een elevatie van 30,31 graden, de Astra 23,5 satelliet heeft in Ieper een elevatie van 28,65 graden. Dat is een verschil van 1,66 graden.
Zoals ik zie staat de schotel ongeveer 65cm achter de ramen. Die 1,66 graden verschil levert dan 2,5cm verschil uit. Dus die 16% zal waarschijnlijk 14% opleveren en met een Inverto Black Ultra 35%.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik bots plots hierop, en vroeger, melde men, tijdens deze periode, de schotel weg te draaien, er een vochtige doek op de lnb te leggen, of deze op een andere manier af te schermen.

Vroeger beweerde men, dat tijdens deze tijd, je lnb kap, kon smelten/vervormen, omdat de zonnestralen ook gebundeld zijn, en gekaatst worden op de lnb kap.

Of dit nu nog aan te raden is weet ik niet. Maar dit deed vroeger ook de ronde.

Of het een hoax was, of ernst, laat ik over aan specialisten.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...