Ga naar inhoud

W10, krijg het startscherm niet weg.


Con
 Delen

Aanbevolen berichten

  • V.I.P.

Op mijn tablet blijft het start/inlogscherm hardnekkig

verschijnen bij het opstarten en na een scherm time-out.

 

In mijn beleving heb ik alles uitgeschakeld wat daarmee

te maken heeft en zelfs een registerregel toegevoegd

om dit uit te schakelen, niets helpt.

 

(groepsbeleid is blijkbaar in mijn versie niet aanwezig of

bereikbaar, daar zit ook een instelling die je uit zou moeten

kunnen uitschakelen)

aangepast door Con

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites


  • Moderators

het klinkt alsof je tablet mode gebruikt. kijk hier eens:

 

2016-07-05 05_39_23-Settings.png

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Mijn instellingen staan precies zo.

 

Ik word vaak mies van Windows op mijn tablet.

Windows is op een tablet wat mij betreft

onvolwassen en pubert constant.

 

Ik kijk met heimwee naar mijn vorige (Asus) tablet

met android.

Maar het project Android op mijn tablet is afgedaan,

dat kreeg ik niet stabiel dus ik moet wel verder.

 

Let wel, ik hoef geen password op te geven maar het

aanmeldscherm blijft verschijnen.

aangepast door Con

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Geef dan eens aan wat je allemaal hebt aangepast en moet je een ww opgeven als je de tablet opstart?

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

hier kan je je startscherm uitschakelen bij "wake up from sleep" :

2016-07-09 11_20_51-Settings.png

 

Als je de optie wake up from sleep wijzigt in never zul je bij terugkomen uit slaapstand geen start scherm moeten krijgen.

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

@wiz

Ik moest eerst een wachtwoord instellen alvorens

de juiste instelling te kunnen doen, echter...........

 

Nu moet ik na het opstarten weer een WW opgeven

terwijl ik voorheen alleen een ENTER hoefde te geven

dus van de regen in de drup.

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Dan moet je even naar hetzelfde scherm, en change password kiezen. Daar dan je oude password invullen en bij het eerste vakje enter geven en dan ok, en dan zul je zonder password moeten kunnen inloggen.

VU+ Duo2  met VTi  13 VU+ Uno met VTi  9.0.2

geen Canal Digitaal meer en geen Sparql iptv meer
Triax 78, astra 1,2,3, HB

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Het inlogscherm verschijnt niet meer na een time-out, daar ben ik heel blij mee.

Ik zal nu mijn password weer wijzigien in niets en zien of na een herstart het

aanmeldscherm óók wegblijft.

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

@wiz

 

Alles werkt nu zoals ik gewenst heb, ook bij een herstart

geen inlogscherm meer. Dank voor je "Terriergedrag"

(lees vastbijtend en geduldig karakter :grin: )

Groet, Con. Gloeiende, gloeiende, een beetje humor moet kunnen, anders ga je maar ergens anders heen..
Sinds maart 2021 glasvezel via KPN.

Internet/PC: router KPN Box 12 en TP link archer AC 1200, TP-Link accesspoint, switch (8), switch (4)

Intel Nuc met Home Assistant, Intel Nuc als PC met Windows 10, 16 Shelly's en een ESP-tje.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door Con
      Ik denk sinds en maand geldt dat alles wat ik naar mijn Brother stuur liggend wordt afgedrukt.
      Dit geldt voor Wordt, Excel en Autocad, dus alles.
      In mijn beleving staat overal staand ingesteld. Ik heb de printer zelf kun je dat niet hard instellen
      op de printer zelf, wel met de printerdriver.
       
      Iemand een tip?
    • Door Mathjanssen
      Steeds wanneer er een update wordt geïnstalleerd,  zet de update van Windows bij onderdelen in of uit schakelen, bij ondersteuning SMB 1.0 voor het delen van bestanden, het vinkje uit bij SMB 1.0/CIFS-client.   daarna zijn de netwerk apparaten via verkenner niet meer te zien.  Vink ik het vakje weer aan, en start ik opnieuw op, dan zijn ze weer zichtbaar.  Is er een mogelijkheid om dit permanent aangevinkt te houden?
       
      MJ   
    • Door Pluizebol
      Mijn laptop (een Asus X52J) is tijdens een Windows update zonder spanning gevallen (een batterij zat er niet op).
      Nu wil hij niet meer opstarten, ik krijg een menu met herstelmogelijkheden maar geen een krijgt hem nog aan de praat.
      Hoe krijg ik er de laatste Windows10 nu weer op ?
       
      HELP
    • Door Pluizebol
      Dit is héééél vervelend:
      Ik regel de grootte en de plaats op mijn scherm waar ik bepaalde apps (mail, your phone, Whatsapp, enz) wil hebben.
      Die houden stand tot wanneer ik :
      - ofwel mijn scherm uit en terug aan zet.
      - mijn PC herstart of reboot.
      In elk van de 2 gevallen hierboven staan ze alle met eenzelfde grootte (ongeveer 1/4 scherm) in de linker-bovenhoek van mijn scherm geplakt.
      Heeft nog iemand dit zelfde probleem ..... en is er een oplossing ?
       
    • Door on1bes
      Na de laatste Win10 v2400 update deze week zijn er terug netwerkproblemen.
      Dat was enig tijd geleden (vorig jaar of zo) ook al het geval: toen was er een probleem dat MS Windows 10 het SMB netwerk protocol niet meer ondersteunde.
      Als iemand netwerk-shares gebruikte ( Sat Box, USB stick in Router, enzo), ware die plots niet meer zichtbaar.
      Het aanzetten van het oude SMB v1 protocol in Windows loste dit op. MS had dit evenwel niet graag, maar het werkte terug !
      Ik heb natuurlijk onmiddellijk gecheckt of dit oude protocol nog aan stond, en dat is YES.
      Nu is het probleem gelijkaardig, dat de netwerk-shares wel zichtbaar zijn in b.v. "deze PC", maar NIET benaderbaar zijn.
      Je krijg een foutvenstertje, dat de netwerknaam niet meer geldig is ! en moet die opnieuw aanmaken, telkens na een herstart.
      Een workarround is, dat je zelf je netwerk-schares namen moet verwijderen, en terug moet aanmaken. Hierna zijn ze meestal terug benaderbaar.
      Heel lastig dus als je een hard-disk of USB stick of Sat-bax via je netwerk hebt zitten. Ik heb dit op verschillende computers/Laptop's.
      Ik heb vandaag nog es getest  op een oudere machine met Win10 v1903, en die had (nog) geen problemen.
      Op een ge-update machine (laptop en een gewone PC) naar Win10 v2004 is dit WEL een probleem.
      Is dit een bug in Windows, of is men ons weer aan het pesten vanuit MS, ik weet het nog niet.
      Op internet ga je weinig nuttigs vinden, dat zijn allemaal oude verhalen van de vorige netwerkproblemen met SMB1 protocol.
      Nuttige reacties zijn welkom.
    • Door pirrewit
      Ik heb Defender ipv Avast maar ik weet niet meer waar ik een schedule kan maken om een scan op te starten.  Er stond/staat er wel ergens een maar die start niet meer op het ingestelde uur en ik vind niet terug waar ik dat heb ingesteld.
      grts
    • Door Con
      Er moeten 2 HD's (1,5 TB en 0,5 T gekopieerd worden
      naar een 4 TB schijf (meerde partities)
       
      Via verkenner wordt dat  minimaal nacht- dan wel weekwerk.
       
      Is er een alternatief?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.