Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
nminten

Wetek Play (1 of 2) met OSCAM

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Heeft iemand ervaring met een Wetek play 1 of 2 en OSCAM? Of misschien een andere manier om dit aan het werken te krijgen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb de Wetek Play (1) met OpenELEC waarin je OSCam kunt installeren vanuit de plugins repository.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo Beeheap,

 

Jij draait OpenELEC op de Wetek play 1 box. Maar kan je hier ook kan je ook hiermee TV kijken via de satelliet? Ik dacht dat je alleen met OpenELEC KODI kon draaien op de Wetek. Of kan je beide doen (KODI en TV kijken)? Werkt dit stabiel TV kijken met OpenELEC en OSCAM? Is dit een Enigma2 met OpenELEC op de Wetek.Wat is het verschil tussen LibreELEC en OpenElec.

 

Je hebt nu de Play2. Zit hier (software matig) grote verschillen in de play 1 en 2? Ik wil er eentje kopen, blijf twijfelen tussen de play 1 en 2. Zie dat de Play 2 met Android 6 werkt, terwijl de play 1 nog met versie 4 werkt. Daarbij heeft de play 1 4 Gb geugen en de processor  is minder snel tov de play 2.

Bedankt Muppet voor de uitleg. Werkt OSTool met alle Android boxen? Dus ook met bv Amiko A4?

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

M.i. is de Wetek Play in eerste instantie een media box en geen echte TV-box. Het werkt met de TV-headend plugin maar is anders dan met enigma2. Ik kreeg het vorig jaar uitgeprobeerd maar het lukte niet om alle 4 de satellieten goed te laten werken. Er bestaat trouwens ook een plugin waarmee je de tuner in de (in mijn geval) Vu+ gebruik kunt maken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als ik zo lees kun je het beste een enigma 2 ontvanger voor de tv aanschaffen maar deze draait niet goed kodi mocht je dit willen gebruiken. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
19 uur geleden zei muppet:

Als ik zo lees kun je het beste een enigma 2 ontvanger voor de tv aanschaffen maar deze draait niet goed kodi mocht je dit willen gebruiken. 

 

Ik weet niet alle merken/modellen die Kodi kunnen draaien maar van het merk Vu+ ondersteunen Kodi de SoloSe, Solo2, Duo2 en alle 4K-modellen.

 

https://youtu.be/LyQgRU-aBzE

aangepast door beeheap

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ben nu een tijdje Amiko A4 aan het testen. Die werkt dan wel dan niet met OSCAM. TV met SATwerkt heel goed. Vaak zap ik even terug of eentje hoger. Hierna spring ik weer terug op mijn kanaal. Vaak is het voor een tijdje opgelost met OSCAM.

 

Zo heb ik ook de Mecool KIII Pro getest. Die werkt overwegens wel goed met OSCAM (ingebakken). Ik test deze Android kastjes. Echter gaat dit niet op tegen mijn robuste VU+ Solo2. Dit is de Merceds onder de Enigma ontvangers momenteel. Werkt altijd en heeft een oud betrouwbaar image nog op staan van vorig jaar.

 

Vraag me af of de Wetek Play (1 of 2) wel goed werkt met OSCAM.Immers kan je dit ook met OpenELEC(Libreelec) draaien. In feite ook Enigma2. Draait hier (SAT)TV wel goed mee?

 

En nee, ik vind VU+ Solo2 niet geschikt voor KODI. Volgens mij ook te weinig geheugen in de ontvanger voor KODI.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Kodi geprobeerd maar niet geschikt als je bijv vti hebt die heeft wel kodi maar de makers die geven geen ondersteuning. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

 • Wie is er online   0 leden

  Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

 • Gerelateerde inhoud

  • Door Mimisiku
   Voor diegenen die worstelen met een Stinger USB kaartlezer voor gebruik met OScam.
    
   Zorg dat je over een OScam compilatie beschikt met 'mouse' support. Ze hebben het volgens mij allemaal, maar voor de zekerheid even testen.
    
   De Stinger wordt geleverd zonder USB kabeltje en zónder software! Er wordt een referentie gemaakt naar www.stingerusb.com, maar die bestaat niet meer! Voor het gemak heb ik de bestanden hier meegepost.
   Buiten de Stinger software is ook een VCP programma nodig die als Virtuele COM poort fungeert. Deze is te downloaden bij www.ftdichip.com. Kies gewoon het bestand wat geschikt is voor jouw besturingssysteem.
    
   Installeer éérst de VCP software op je PC.
   Installeer daarna de Stinger USB software.
   Start voor de zekerheid de PC opnieuw op zodat de VCP poorten gedefinieerd worden..
    
   Installeer de Stinger management software.
    
   Je kunt nu de Stinger aansluiten. Start de Stinger Manager. Je kunt kiezen uit 'Manual Scan' of 'Automatic Scan'. Klik op je keuze. Na een paar seconden zou er een melding moeten verschijnen dat er 2 COM poorten zijn gevonden..
    
   Om te werken met OScam, moet de Stinger omgeprogrammeerd orden naar Phoenix mode!
    
   Klik op 'Connect' en navigeer naar het Tabblad 'Firmware'. Kies de FW-Phoenix125.bin' en klik op 'Upload'. Volg de aanwijzingen op het scherm.. De software vraagt bij succesvol laden om de reader te ontkoppelen (en weer aan te sluiten).
    
   Na het aansluiten kun je de kloksnelheid voor Smartcard 1 en Smartcard 2 instellen. Kies de COM-poort en kies 'Read Settings'. Kies de gewenste waarde en kies 'Write Settings'. Herhaal de procedure voor de 2de poort.
    
   De Stinger is nu gereed voor gebruik. Stel in OScam een reader in (of maak een nieuwe). In plaats van 'device = /dev/sci0' wordt dit 'device = /dev/tyyUSB0' voor de eerste poort. Verander sci0 in sci1 en ttyUSB0 in ttyUSB1 voor de tweede poort. Kies voor protocol = mouse..
    
   Let op!! Linux genereert de USB poorten op basis van 'First come, First served'. Na een reboot kan de poort zomaar wijzigen!!!
    
   Open anders een TelNet sessie naar je box, log in en typ:
    
   ls /dev/ | grep ttyUSB
    
   Je krijgt dan een lijst van de gevonden poorten
    
   StingerUSB-installer1_05_01.exe FW_PhoenixMode125.bin FW_StingerMode125.bin FW_UniProgMode125.bin
   Stinger Handleiding.pdf
  • Door Mimisiku
   Een vraag.. Regelmatig klus ik aan een aantal ontvangers en dan moet er vaak een specifieke reader geïnstalleerd worden vanwege hun kaart. CDS, TVV, ORF, HD+ etc...
   Nu heb ik een hele buts bij elkaar gezet die ik dan naar wens per reader kan enablen..
   Zou dat voor hier interessant kunnen zijn?
  • Door Earthfinder
   Op het moment heb ik een oude core2duo laptop als server met daarop TVHeadend, HD Homerun 4DC en OScam voor de connectie met mijn smartcard.
   Wat ik me afvraag, zou een Raspberry Pi 4 (2GB of 4GB) ook deze multituner setup inclusief het decoderen m.b.v. OScam kunnen voorzien (tot 3 kanalen tegelijk)? Of heeft de RPi4 daar niet genoeg rekenkracht voor?
  • Door phum3
   We hebben al jaren een abo op TVVlaanderen en CanalDigitaal. Oorspronkelijk met CCCam maar nu al geruime tijd en tot grote tevredenheid met OSCam. Aan de configuratie is al zeer lange tijd niets meer gewijzigd. Maar nu sinds begin deze maand geen beeld meer op CanalDigitaal (No entitlements). TVVlaanderen werkt nog gewoon en de entitlements daar staat op 0100:00006C en 2020/05/14. Heb alles driedubbel gecontroleerd en de enige conclusie die nog kan volgens mij is dat de kaart defect is (oranje SECA-kaart). Maar in de OSCam webinterface wordt aangegeven dat de "CARDOK" is (zie bijlage). Heb al driemaal heractivatie van de kaart aangevraagd (telkens twee uren gewacht), maar geen beeld.
    
   Ik vermoed dus dat ik CanalDigitaal moet contacteren om de kaart om te ruilen. Maar hoe pak ik dit aan zodat alles gewoon gaat blijven werken? Heb in de huiskamer een Vu+Duo2 met de twee kaarten. Deze worden intern gedeeld naar een Vu+Duo2 in de slaapkamer. SoftCam op beide ontvangers is OSCam r11353. Ik ben bang dat CanalDigitaal gaat proberen een CI+ module aan te smeren waardoor intern delen dus niet meer mogelijk zal zijn. Is mijn vrees terecht? Of ga ik gewoon een nieuwe oranje kaart kunnen krijgen of aankopen?
    
   Alvast bedankt voor alle info.
    
   Groeten
   Piet

  • Door michaelangelo
   Het valt mij op dat ik na een reboot op mijn dm 920, Oscam moet herstarten om beeld te kunnen krijgen op mijn Ziggo kaart. Na het herstarten van Oscam heb ik weer keurig beeld. Is dit te verhelpen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.