Jump to content


Internet snelheid


Anoniem

Recommended Posts

Ik heb nu een glasvezelmodem van Telfort met daarachter een Experia Box V8 ook van die provider. Net even gemeten en ik zit op 32 Mbps download en 44 Mbps upload. Het vreemde is ook dat die snelheid wel eens flink naar beneden zakt en soms wel eens helemaal weg valt, zowel via LAN als WLAN. Met ADSL had ik hetzelfde euvel. Al eens met Telfort gebeld en die zeggen dat een online meting bij hun aangeeft dat het signaal goed is, maar wel wat ups en downs heeft. Wat kan ik hier nog verder aan doen?

Link to comment
Share on other sites


Misschien ook even vermelden welke snelheid jij hebt geabonneerd want anders kunnen wij er geen mening over hebben of 32 of 44 Mbps acceptabel is.

Ik heb thuis een 100 Mbps glas abo en met mijn eigen Asus router achter de CaiWay glasmodem haal ik op mijn sloffen gemiddeld 107 / 104 up / down.

 

iMac 24” 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link to comment
Share on other sites

Het abonnement zou 50 Mbps moeten zijn, dus op zich niks mis mee. Wat wel vreemd is, is het soms volledig wegvallen van internet. Dat duurt een seconde of vijf tot tien en kan dan weer uren/dagen goed gaan. Ik had dit ook met een vorige provider met een geheel andere router. Dus welke provider, modem of adsl/glasvezel lijkt niet uit te maken, dus wat dan wel?

Link to comment
Share on other sites

Maar tja, die onwaarschijnlijke getallen en uitval zullen wel gevolg zijn van gebruik wireless netwerk.

Het aanprikken van een netwerkkabel betekend niet automatisch dat je netwerk verkeer dan ook via de kabel gaat.

Als de connect met wlan 300mbit is en je lan is slechts 100mbit dan gaat je internet traffic toch nog steeds via het langzame wlan netwerk...

Link to comment
Share on other sites

Tja, een Experiabox is nu niet bepaald het summum van techniek dan wel betrouwbaarheid.

Ik zou die even aan de kant zetten en een goede router plaatsen met o.a. met minimaal een 1Gb LAN poort en die dan verbinden met een laptop of PC met eveneens een 1Gb LAN poort en dan testen.

 

iMac 24” 2022 - iPad Air 2021 - Iphone XR - MacBook Pro 2017 - Apple TV 4

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.