Ga naar inhoud


Schotel plaatsen Sleeuwijk, wie kan helpen?


Eggbert

Aanbevolen berichten

Hallo, 

Vanwege de voortdurende inkrimping en vervlakking van het kabelaanbod (zo missen we bijv bbc4 met hun opbeurende muziekdocumentaires op weekendavonden enorm) hebben we via mp een schotel aangeschaft, een SAB, ca 80 cm met 4 Lnb s. 

Na een opknapbeurt van gedegen schoonmaken wat roest verwijderen en met een verfje, nwe coax, verbindingen en hoesjes is ie weer als nw en klaar voor een nwe ronde. 

De schotel is al aan de schoorsteen vd aanbouw opgehangen en vanwege m'n handicap zoeken we nog iemand die dat voor een bescheiden bedrag zo goed mogelijk kan afstellen uitrichten. Het blijkt heel lastig iemand daarvoor in de buurt (sleeuwijk, gemeente altena) te vinden. De plaatselijke tv radio specialist en schotelplaatser die we hadden tot voor minstens een jaar of 10 moet inmiddels op respectabele leeftijd rond de 80 zijn en ondanks dat onze schotel maar op een meter of 3 hoogte hangt en met de stevige ladder vd buurman prima bereikbaar is is dat voor hem net als voor de goed onderlegde klusjesman uit het buurdorp die ook al een jaar of 70 is veel te hoog gegrepen. 

De pogingen met de vrij simpele satfinder waren tot dusver vruchteloos, een hoop gepiep maar vreemd genoeg geen verschil in signaalsterkte bij verstellen schotel en verstellen gevoeligheid apparaatje.

Dat het om astra 1 tm 3 en hotbird gaat ipv 1 satelliet maakt allemaal niet makkelijker. Van welke satelliet dient te worden uitgegaan (Astra 2? ivm te verwachten lagere signaalsterkte, en als de afstanden, helling, maten zo goed mogelijk staan volstaan dan die ene of moeten ze allevier na elkaar apart gedaan worden?) en welke waarden hart-hart afstanden, voor de skew etc dienen we uit te gaan (is dishpointer. com bijv een goede raadgever qua afstelwaarden of zijn de mijns inziens onvolprezenen waarden en hulp van Sprietjes berekeningen zoals in dit oude afgestofte topic toonaangevend omdat ze van elkaar lijken te verschillen) waarom is er geen optelsom van rail hellingshoek en skew gegeven zodat alle plussen en minnen een makkelijke totaaldraaihoek tov horizontaal zonder vergissingen geeft. 

Dan is er ook nog het signaal via de c tech 3100 ontvanger op onze tv zichtbaar maken qua kwaliteit en qua zenderbeeld via de diverse satellieten. 

Vroeger was dit allemaal niet zo lastig vanuit de diverse technische en exacte opleidingen en werk maar m'n bij een ongeval opgelopen beperkingen hebben dat helaas zeer lastig en onmogelijk gemaakt. 

Hopelijk kan iemand ons helpen en stapsgewijs theoretisch en of in praktijk al onze al aanwezig hardware goed aan de gang te slingeren, u zou ons er een enorm plezier mee doen. 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een SAB 80 is een schotel met een effectieve maat van 70cm. Dan kun je de 4 bekende satellieten alleen maar ontvangen als je smalle lnb's gebruikt.
Zitten die er ook op? Van welk merk en type zijn ze?
De schotel zal uitgericht moeten worden op een satelliet waarvan de lnb vlak in het midden zit, de Astra 19,2 dus.
Het je misschien een foto van de schotel met de lnb's?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sprietje is goed in het uitrekenen van de afstanden.

De C Tech 3100 zegt me niks, is die wel geschikt voor DVB-S2 en MPEG4?

Sleeuwijk is een half uurtje rijden voor mij. Afspreken via pm lijkt me.

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, Alex1970 zei:

De C Tech 3100 zegt me niks, is die wel geschikt voor DVB-S2 en MPEG4?

 

Foei Alex, zegt jou de Clarke-Tech niets? De beste ontvangers die ooit gemaakt zijn.

Zoek maar eens op Google: Clarke-tech HD3100: Kleintje met grote prestaties.

Ik heb zelf de Clarke Tech 5000 al sinds 2008 (toen de Clarke Tech 5000 Combo nog niet bestond), dus 12 jaar en hij heeft nog nooit 1 sec. een probleem gegeven. Ook de condensators nog nooit hoeven te vernieuwen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee Sprietje, ik ken alleen een handjevol Enigma2 ontvangers die ik zelf heb (gehad).

Dreambox DM920: 2x Triple tuner (2x DVB-S2X multistream + DVB-C/T2)

Xtrend ET10000: 1x DVB-S2, 2x DVB-C/T2, IPTV OpenPLi 8.3
VU+ Duo
/ Dreambox DM800 / TBS 5925
Channel Master 180cm offset: 39.0°E-37.6°W, SAB 97 schotel 45.1°E-60°E, 80cm vast: 28.2°E/23.5°E/19.2°E/13°E | DVB-T/DAB: VHFIII/UHF combi-antenne op zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een super ding, ook al had ik de in sommige dingen nog leukere Maxplus-variant. 😎

Maar met DVB-S2 en MPEG4 kan hij niets. Ook al doet de mijne het nog fantastisch bij een vriend die geniet van het sd-aanbod.

 

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor alle snelle en behulpzame reacties zeg, wat een super forum! 

Ik had niet verwacht dat het zo snel al los zou gaan:) 

 

Ik plaats enige foto 's van eea bij, sommige zijn van voor de opknapbeurt, de verkoper had de schotel al een paar maanden in z'n achtertuin staan tussen de planten en groente. 

Het gaat om smalle Vizion lnb 's die dicht genoeg bij elkaar gezet kunnen worden, allemaal van hetzelfde merk en type en uit dezelfde batch want vlak opeenvolgende serienummers. e

Lijkt me geen high end product maar vorige eigenaar uit het toch oostelijk gelegen Arnhem was erg tevreden over de ontvangst vd zelfde 4 satellieten. 

 

@Alex 😎wat een super aanbod!

Beschik je wellicht en hopelijk over betere afstelapparatuur dan ik?

Idd zal ik het graag verder afstemmen via pm. 

 

De bewuste man waar ik het over had heet idd Bertus (de Veij), ik heb bij z'n zoon Erik in de klas gezeten op de lagere school ruim 40 jaar terug, kwam er geregeld over de vloer en later woonden en werkten ze hier vlakbij. Bertus zal ongeveer even oud zijn als mijn pa en die is de 80 gepasseerd. 

Goed om te horen dat ie alive and kicking is maar dat ie zo oud hier een ladder op gaat wil ik niet op m'n geweten hebben. 

 

De Kerkstraat in Andel ken ik wel omdat er 2 oud collega 's wonen, de Wout (..) in kwestie ken ik echter niet anders had ik 'm gezien dezelfdegemeente icm afstand van ca 10 km s en tools zeker al benaderd. 

 

De C tech ontvanger leek me voor de weinige muntjes idd gezien 't gereviewde een goede koop, van de tegenwoordige flaws was ik me bewust. 

Omdat het als een uitbreiding op ons kabelaanbod is denk ik dat dit voorlopig voldoende is, ik zag via Aliexpress al div op het oog aardige ontvangers van rond de 2 tientjes staan- het budget voor iets duurders ontbreekt helaas- staan die dat bij behoefte aan meer zoals DVB-S2 zouden kunnen ondervangen. 

 

Eigenlijk vind ik het verrassend dat er zo weinig doorsnee mensen buiten de geëigende plaatsen een schotel hebben gezien de enorme prijzen die de uitgebreide kabelpakketten tegenwoordig kosten en de lieve kleine tientjeswerk prijsjes van het enorme nauwelijks verlopende hardware aanbod die het verlangt om bijv free to air te starten. 

Zijn mensen zo verwend met geld en middelen, is men bang voor een stempel  met een schotel bij of aan het huis, lijkt 't zo 'n hassle of maakt onbekend onbemind oid? 

 

 

 

 

 

Screenshot_20200118-104638.jpg

Screenshot_20200118-104647.jpg

Screenshot_20200118-104657.jpg

Screenshot_20200118-104709.jpg

Screenshot_20200118-104725.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uw ontvanger is deze een C-Tech 3100 Plus ??
1x Conax Cardreader , USB-PVR , MPEG 2 DVB-S
Receiver Type: Standard Definition
Production Year:  2008 

 

Of is't een Clarke-tech C-Tech HD3100 ??
2x CI , 1x Cardreader , HDTV , MPEG-2 & 4 DVB-S/S2 , USB-PVR
Receiver Type: High Definition
Production Year:  2010

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij aankoop vd ontvanger een paar maanden terug vooral verdiept in al of geen DVB-T2, de c tech die wij hebben schijnt DVB-T te hebben dus NPO en deel regionaal komen dan via de kabel. Het aanbod van dergelijke apparaten was het overgrote deel van het aanbod op mp, niet vreemd bij de zeer recente overgang vd genoemde zenders naar Dvb-t2. 

Maar volgens mij is 't geen van beide opsommingen want 't frontlogo vermeld geen plus achter de 3100 zoals eerder gevonden afbeeldingen van 't plus type dat wel doen en het zou goed kunnen dat de behuizingen van beide uitvoeringen nagenoeg gelijk zijn maar volgens mij heeft degene die wij hebben net als de info die ik daarover van het www haalde geen bereikbare werkende smartcard reader. Ik dacht ook dat de plus de luxere uitvoering vd gewone 3100 is en dan zou wel of geen HD andersom verwachten. 

Al die protocollen, standaarden en formaten duizelen me maar als 't om redenen handig is om te weten wil ik er binnenkort best nog ns naar kijken.. 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste  Eggbert

 

Ik zie dat er de Vizyon VZ-11 High Line lnb's op zitten en niet de Vizyon VZ-11 Slim LNB zoals jij aan geeft. Die hebben een kop van 60mm diameter en dat gaat nooit passen op een SAB 80. Ik heb uitgerekend dat de h.o.h. afstand tussen de Astra 19,2 en 23,5 lnb 44,5mm moet zijn. De koppen kunnen niet dichter dan 60mm van elkaar af gezet worden. De afstand is dus 15mm verkeerd en dan is het normaal dat je geen of heel slecht signaal hebt. Het lijkt me haast onmogelijk dat de vorige eigenaar op alle vier de satellieten ontvangst heeft gehad.
Maar het probleem is ook niet goed op te lossen door de slim-lnb te nemen want de lnb-klemmen hebben al een buitendiameter van 50mm. Dan komen ze nog 5mm te ver van elkaar af.

Zit er op de ontvanger een HDMI-aansluiting? Dan is het een HD ontvanger. Als er alleen maar een Scart-aansluiting op zit, dan is het een SD ontvanger.

 

Ik zie dat je een nieuwe rol coaxkabel hebt. Welke coaxkabel gebruik je?

 

Vizyon VZ-11 slim.jpg

Vizyon VZ-11 High Line.jpg

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

18 uren geleden, Eggbert zei:

Maar volgens mij is 't geen van beide opsommingen want 't frontlogo vermeld geen plus achter de 3100 zoals eerder gevonden afbeeldingen van 't plus type dat wel doen

 

Al die protocollen, standaarden en formaten duizelen me maar als 't om redenen handig is om te weten wil ik er binnenkort best nog ns naar kijken.. 

Fotootje van de voorkant , achterkant en het On Screen Display van uw 3100 via uw TV :)

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...