Ga naar inhoud


joker55

Lid
  • Items

    937
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Over joker55

  • Verjaardag 08/12/1955

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    midden in 't land

Recente bezoekers van dit profiel

1620 profielweergaven

joker55's prestaties

  1. joker55

    Moppen deel 4

    Blond zeker ? en deze oude klassieker, maar je blijft erin : dozijn eieren
  2. Waarom zijn er bij jou nu 4 gekleurde blokjes onderin, en heb ik 4 van die zielige streepjes (rood,groen, geel en blauw) ??
  3. En EPG instellingen, maar op zich komen de EPG gegevens prima binnen voor alle zenders.:
  4. Tsja, uiteindelijk heb ik ook alles vanuit scratch erop gezet, omdat het de eerste keer niet lukte. Toen heb ik hem opnieuw geflashed, en ging het beter, daarna uren bezig geweest in diverse settings om eea opnieuw in te stellen, zelfs de tuner configuratie was hij kwijt.......dat ook weer opnieuw moeten doen met de vijf satellieten. Maar goed, dat werkt ook weer. hieronder de screen layout van de gemounte NAS.....daar vroeg je naar? Er wordt een aparte map aangemaakt (movie) waarin alle opgenomen opnames komen te staan. Ik kan ook nog 1 map eronder gaan, dus de video (gedeelde map) en hierin staan video's die ik gedownload heb. Zijn ook prima af te spelen via de VU+. Maar je vroeg ook naar andere instellingen, welke precies? Als ik op deze manier alle instellingen bekijk, en hier weergeef, dat zijn meer dan 30 paginaas, denk ik. Lijkt mij niet zo geweldig, dus naar welke instellingen heeft je voorkeur ?? Ik wil ze met alle liefde en plezier allemaal hier neer zetten, maar lijkt mij nutteloos......alleen diegene die je interesse hebben?
  5. De OSCAM heb ik zelf ingesteld volgens dezelfde beschrijving als in de link beschreven is, dus: ==================================================================== OSCAM (SoftCam) installeren Je kunt het onderstaande ook opstarten door op de blauwe toets van de AB te klikken maar ook via het Menu. Klik achtereenvolgens op Menu -> VTI -> VTI panel -> VTI Software Manager Wacht totdat de Pakketlist in beeld verschijnt en kies Softcams Blader door de lijst totdat oscam verschijnt en kies de meest actuele versie oscam 1.20.xxxxx. Druk in volgorde de groene toets (Installeren) in, gele toets (Execute) en groene toets (Start). Kies na de voltooide Download en installatie op OK. Klik hierna wederom op VTI Software Manager en kies Configurations - oscambutler. Druk in volgorde de groene toets (Installeren) in, gele toets (Execute) en groene toets (Start). Ga na de voltooide installatie met Exit terug naar het Hoofdscherm en herstart de GUI via het Menu - Afsluiten - GUI herstarten. Na de succesvolle Herstart druk achtereenvolgens op Blauwe toets - VTI Cam Center - Groene toets om Oscam te starten. Via herhaaldelijk op Exit te drukken weer terug naar de Hoofdpagina. ======================================================================================= En dat ga ik dan misschien ook eens proberen, als ik genoeg moed verzameld heb, en meer tijd heb. Voorlopig werkt het weer....... Mocht CD besluiten om de codering aan te passen (wat ik hier in diverse topics lees) flikker ik toch de hele zooi eruit. Blijft de huidige codering gewoon werken, komt er een nieuwe box, want ik begin steeds meer en meer te vermoeden dat de box toch op zijn eind loopt.
  6. geen bestaande backup........gewoon een nieuwe versie gedownload, en de unzip op een usb stickie gezet....alles volgens deze handleiding gedaan: en de box opgestart ging hij deze image uploaden/flashen. Zelf de oscam deed hij zelf.... en ook een hele nieuwe settingslijst erin gezet.
  7. En welke versie is dat? ik heb er nu de laatste versie op staan: 15.0.02, dd2022-12-27.
  8. ik heb eens een paar keer zitten zappen........hiuer de log:
  9. Ik zal het eens proberen om het precies te vertellen. Stel, ik kijk naar NPO2..... Ik druk op de middelste knop, en de zenderlijst verschijnt, en ga met pijltje naar beneden naar bijv RTL8, dan oke Direct komen die "denkblokjes" linksboven, maar ik blijf beeld en geluid houden van NPO2. Na 20-30 sec wordt het beeld zwart, maar binnen 1 sec direct beeld en geluid van RTL8. Ik heb het ook geprobeerd om eens op ARD te kijken, en op die manier over te schakelen naar ZDF. Precies hetzelfde, met denkblokje, pas na 20-30 sec schakelt deze over naar de nieuwe zender. Aangezien deze FTA zenders zijn, lijkt het mij niet zo veel te maken hebben met de kaart, OSCAM en gecodeerde zenders. BTW: is er ergens een instelling menu voor de TXT functie?
  10. EDIT.. nu ik die file eens doorlees, zie ik derde regel van onderen httpport = 83 staan. eens dat ingevuld achter het adres ipv 8081, en zowaar........het onderstaan plaatje verschijnt. zien jullie iets bijzonders? voor mij is het abakadabra,
  11. Hai...... bedankt voor deze link, helaas werkt deze voor geen meter. Wel een leuk artikeltje, maar de webinterface werkt niet, zie foutmelding: terwijl toch echt mijn box op 192.168.1.95 zit, zie de 2 plaatjes. Wel probeerde ik deze configfile op te zoeken, en vond het in: /etc/tuxbox/config , de file oscam.conf: maar ik heb daar helemaal niets mee gedaan.
  12. oscam versie is : oscam 1.20 rev 11603. Lijkt mij te werken, aangezien ik beeld heb op de Nl zenders. En voor de crash had ik de e2 hanssetting_9e_13e_19e_23e_28e erop van 11-7-2022. Ik heb nu de nieuwst erop gezet vas 14-03-2024 Ik weet alleen niet precies wat je bedoelt met "oscam webinterface".
  13. Ik heb helemaal geen enkele plugin geïnstalleerd, geen flauw idee wat het ook toevoegt trouwens. Zie plaatje qua memory status..lijkt allemaal ruim vrij dus.
  14. Voordat ik een echte backup ga maken, wil ik hem nog weer naar mijn zin hebben..........dat istie nog niet. Bijv, voor de crash, had ik op teletext links voor 75% het bekende TXT scherm, rechts onder het TV beeld, en daarboven wat info over paginaas. Nu het ik over de volle breedte het TXT scherm...........hoe en waar kan ik dat instellen? Ben het menu weer aan het uitpluizen, maar niets hierover. Toch heb ik het idee dat de box weer onstabiel is.....nu dus al een paar keer laten herstarten (soms bij iets veranderen, moet de UI weer herstarten) en dat gaat steeds moeizamer. Nu al geregeld komen die 6 lopende "denkblokjes" linksboven, en de laatste keer ging hij pas door met doorstarten na 1,5 minuut. Ook soms bij zenderwissel, komen weer die denkblokjes linksboven, reageert niet meer op de afstandbediening en na 20 sec verandert het beeld naar de goede zender. Dus erg stabiel is hij nog niet.........
×
×
  • Nieuwe aanmaken...