Jump to content

Skoopy

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

About Skoopy

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Vlaanderen
 • Interesses
  DVB-S2, DVB-T, DAB+

Recent Profile Visitors

615 profile views
 1. Skoopy

  EPG Joyne verdwenen

  Had wel degelijk naar de .be gestuurd. (misschien moet ik via het andere emailadres melden,...... zo blijft men bezig😋 Ondertussen reactie gekregen via facturatie emailadres dat ze het probleem vandaag nog gaan verhelpen.
 2. Skoopy

  EPG Joyne verdwenen

  Ik heb dan maar een mailtje gestuurd naar het adres van waaruit ze hun facturen sturen. Want op info@joyne krijg ik een bounce. Dat lijkt me nochtans het adres om klachten te melden zie hun site.https://www.joyne.be/contact/
 3. Skoopy

  EPG Joyne verdwenen

  Ik krijg geen EPG meer binnen van Joyne. De Vrt zenders geven nog informatie tot vannacht. Ik zie geen EPG op alle andere Joyne zenders (Vlaamse en Nederlandse). Ik heb een Belgisch abonnement. Ik zie wel EPG op andere zenders op de Eutelsat 9. Stellen anderen dit ook vast? Dan moet ik Joyne op de hoogte brengen, tenzij anderen dat al hebben gedaan.
 4. En bedoel je Brussel centrum, of wat meer in de rand? Als je in de rand zit kan je uitkijken naar een installateur van buiten Brussel, bijvoorbeeld in Mechelen. Als je in het centrum zit, dan moet je meer uitkijken naar de lokale handelaar. Meestal van vreemde origine, maar die mannen kennen hun vak! Daar ik zelf mijn schotel installeer, heb ik enkel ervaring met de aankoop van materiaal in het Brusselse, en ik heb alleen maar goede ervaringen. In sommige winkels wordt je zelfs in het nederlands te woord gestaan. Veel zal ook afhangen van hoe bereikbaar de locatie is (parking) en of er op hoogte moet gewerkt worden enz. Denk dat je best je verhaal doet bij een handelaar, en zien wie bereidt is om te installeren.
 5. Ik heb 230V ter beschikking buiten, bijkomende kabels trekken van VBox (binnen) naar actuator is vervelender, trouwens over een langere afstand moet je rekeninghouden met de spanningsval. hmm, weet er iemand een Vbox die voorzien is om buiten te plaatsen? Ik kan natuurlijk ook een indoor model, in een waterdichte kast zetten en voorzien van een verwarm weerstand en thermostaat. Idioot, maar het wordt ook gedaan met DECT AP, wifi AP's,....
 6. Om het gedoe met een VBOX en de bijkomende bekabeling te vermijden, vraag ik me af of iemand ervaring heeft met de combinatie van een rotor en een channelmaster van 120cm. Ik vermoed dat een actuator naast meer kracht ook meer preciesie heeft dan een rotor, maar volgens spec kan een schotel van 120cm op een rotor. De SG 3800 van Amiko gaat volgens de specificaties zelfs tot 140 cm. De dikte van de pijp, daar kunnen we een mouw aanpassen. Maar ik vind geen specificaties over het maximale gewicht van de schotel, of de maximale krachten. ik begrijp niet goed dat men puur op schotelgrootte specifieert, hoeveel de schotel weegt, en de maximale wind waaraan het geheel blood gesteld worden lijkt me veel relevanter.
 7. Dank allen voor jullie reactie. De Bisat, lijkt me een goede oplossing om mijn ontvangst op de 9E, te verbeteren. Natuurlijk is een Bigsat beter, maar die is te groot, ik heb er de ruimte niet voor. De Bisat is een buitenkansje. 😄
 8. locatie gestuurd. De Black's die ik liggen heb hebben 2 aansluitingen, ik gebruik er momenteel maar 1 van. Ik heb diverse LNB's liggen. oa ook 2 inverto single red's die ik initieel, (samengedrukt) op 9E en 13E had gezet. Maar dat bleek ietsje te gevoelig, ging er uit bij de minste regen op mijn 72cm schotel. Maar als de LNB's op de Bisat,ietsje verder uit elkaar zouden liggen, dan kan ik eventueel opnieuw proberen om 9E en 13 binnen te halen. (Ik heb nog een draaibare schotel staan, dus de 13E is 'nice to have'). Met hart tot hart berekeningen heb ik voldoende, ik begrijp dat je vraag naar aantal aansluitingen, eigenlijk gaat om de breedte van de LNB's?
 9. Hey Sprietje, Die 'GK3 lnb-houder' lijkt me een goed plan! Ik heb momenteel 3 Inverto Black Ultra's, deze kan ik hergebruiken. Gezien de BiSAT enkele cm breder is dan mijn huidige schotel, en het om een multifocale schotel gaat, verwacht ik enkele db te winnen op de 9E, wat voldoende regenreserve moet geven. Vraagje: staan de LNB's op een multifocale schotel dichter of verder bij elkaar ten opzichte van een klassieke schotel?
 10. Ik kan een Bisat G3 op de koop tikken, die gebruikt is voor de ASTRA 1,2 en 3. Als ik het goed begrijp kan je op zo'n Bisat niet zomaar de LNB's op een rail plaatsen, maar moet je dat monteren op specifieke plaatjes. Nu vraag ik me af wat is de maximale azimuth bereik? Ik vind er geen explicite documentatie over. Kan ik zelf zo'n plaatje in elkaar knutselen of het plaatje aanpassen zodat ik 9E,19E en 28E kan ontvangen op de schotel? (heeft iemand ervaring?) Momenteel ontvang ik de bovenstaande satellieten op een merkloze schotel van 71,5 cm, Op 9E heb ik uitval bij onweer of zware regen, zou dit met een bisat merkelijk verbeteren?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy