Spring naar bijdragen

Skoopy

Leden
 • Aantal bijdragen

  38
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Skoopy

 • Rang
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Gaat je nix aan
 • Locatie:
  Vlaanderen
 • Interesses
  DVB-S2, DVB-T, DAB+

Recente profielbezoeken

447 profielweergaven
 1. Skoopy

  9E ontvangst op Bisat

  Dank allen voor jullie reactie. De Bisat, lijkt me een goede oplossing om mijn ontvangst op de 9E, te verbeteren. Natuurlijk is een Bigsat beter, maar die is te groot, ik heb er de ruimte niet voor. De Bisat is een buitenkansje. ­čśä
 2. Skoopy

  9E ontvangst op Bisat

  locatie gestuurd. De Black's die ik liggen heb hebben 2 aansluitingen, ik gebruik er momenteel maar 1 van. Ik heb diverse LNB's liggen. oa ook 2 inverto single red's die ik initieel, (samengedrukt) op 9E en 13E had gezet. Maar dat bleek ietsje te gevoelig, ging er uit bij de minste regen op mijn 72cm schotel. Maar als de LNB's op de Bisat,ietsje verder uit elkaar zouden liggen, dan kan ik eventueel opnieuw proberen om 9E en 13 binnen te halen. (Ik heb nog een draaibare schotel staan, dus de 13E is 'nice to have'). Met hart tot hart berekeningen heb ik voldoende, ik begrijp dat je vraag naar aantal aansluitingen, eigenlijk gaat om de breedte van de LNB's?
 3. Skoopy

  9E ontvangst op Bisat

  Hey Sprietje, Die 'GK3 lnb-houder' lijkt me een goed plan! Ik heb momenteel 3 Inverto Black Ultra's, deze kan ik hergebruiken. Gezien de BiSAT enkele cm breder is dan mijn huidige schotel, en het om een multifocale schotel gaat, verwacht ik enkele db te winnen op de 9E, wat voldoende regenreserve moet geven. Vraagje: staan de LNB's op een multifocale schotel dichter of verder bij elkaar ten opzichte van een klassieke schotel?
 4. Skoopy

  9E ontvangst op Bisat

  Ik kan een Bisat G3 op de koop tikken, die gebruikt is voor de ASTRA 1,2 en 3. Als ik het goed begrijp kan je op zo'n Bisat niet zomaar de LNB's op een rail plaatsen, maar moet je dat monteren op specifieke plaatjes. Nu vraag ik me af wat is de maximale azimuth bereik? Ik vind er geen explicite documentatie over. Kan ik zelf zo'n plaatje in elkaar knutselen of het plaatje aanpassen zodat ik 9E,19E en 28E kan ontvangen op de schotel? (heeft iemand ervaring?) Momenteel ontvang ik de bovenstaande satellieten op een merkloze schotel van 71,5 cm, Op 9E heb ik uitval bij onweer of zware regen, zou dit met een bisat merkelijk verbeteren?
 5. Een gewone schotel volstaat, ik heb perfecte onvangst op een merkloze schotel van 72cm: zie eerder discussie met foto's Ik zou wel een grotere schotel aanraden, heb je wat meer afstand tussen de LNB's, dat vermijdt het gebruik van smalle dure LNB's en geeft wat regenreserve. De 9E gaat er occasioneel tijdens een zwaar onweer eens uit. Maar ik mijn schotel staat dan ook niet ideaal, ik kan hem niet verder draaien wegens muur in de weg.
 6. idd CI module gekocht, was zelfs in promotie. Maar ik begrijp dat ik vanaf registratie abonnement dien te betalen. Misschien dat die eerste, halve maand niet aangerekend wordt. Dan zal er nu actie genomen worden om december te factureren.
 7. Met een FM antenne kan je nog redelijk DAB+ ontvangen, maar niet omgekeerd. En das ook logisch FM heeft een lagere frekwentie dus langere golflengte. Hoe kort de golflengte hoe meer kans dat het signaal wordt opgepikt door om het even wat. Bijkomend effect is hoger frekwenties minder ver zullen dragen.
 8. Ik heb nu een 6 tal weken geleden een Belgisch Joyne abonnement genomen. (Sinds het afschakelen van DVB-T vrt) Werkt uitstekende trouwens! Ik heb dit verkozen omdat dit abonnement NPO bevat, bij Antenne tv hebben ze NPO in geschrapt, en de commerci├źle rommel interesseert me niet, heb ik trouwens 6 weken later amper naar gekeken. Ik heb eerst 5 dagen kunnen kijken naar alle zenders (ook de NL). Na 5 dagen heb ik de module geregistreerd. En de module was dezelfde dag (16/11) geactiveerd voor het Vlaams Basis abonnement. Maar vreemd genoeg, heeft men mij geen facturatie gegevens gevraagd. (Ik meen gelezen te hebben dat alles digital zou verlopen) Ondertussen geen mails meer ontvangen of factuur in de bus gekregen. > Een heel tevreden klant! Gaat de facturatie altijd zo traag? Iemand al een betaaluitnodiging ontvangen voor Joyne BE?
 9. Je bedoelt ongetwijfeld de antenne die hier beschreven is:http://www.dabtuners.nl/slechte-dab-ontvangst-huis-even-knutselen-dan (is trouwens een vertaling van een jaren eerdere publicatie op een Engelse site) Ik kan me voorstellen dat deze beter werkt dan de bijgeleverde antennes. Wat ik niet begrijp zijn de afmetingen die gebruikt worden: Als je het midden neemt van de VHF III band dan is dat 202Mhz, of te wel een golflengte van 1,49 meter. Dan zou je toch een antenne verwachten van een kwart of halve golflengte? 30 cm is 1/5. de 20 cm eronder (die je volgensmij niet hoeft te strippen) doet dienst als massavlak. De spoel als balloon om van unbalanced naar 75 ohm over te gaan. Dus als je toch maar een coax hoeft te strippen: waarom dan geen 75cm of 1m49? Je kan een extra massavlak maken met een gaas of dergelijke (plaats genoeg op zolder). Als de coax niet rechtop blijft staan zet je die gewoon in een PVC buis. ( bijvoorbeeld halve duim voor elektrische leidingen) Of sla ik de bal mis? Zonder degelijke meetapparatuur, blijft het 'trial en error'. En radio transmissie is altijd een beetje mysterie, er is de theorie en dan de praktijk,.... Theorie is goed voor in de volledige openruimte, maar dat is zelden het geval in de realiteit. Iemand meer ervaringen en tips?
 10. @Satfeeds-DX Met wat voor een antenne kan je de sporadisch die NL ontvangen in Menen? En op welke hoogte is je 'slaapkamer'? Hier in de buurt v Mechelen geen spoor van de NL DAB+ met de bijgeleverde telescopische antenne. (ontvanger: Imperial Dabman i400). Ben van plan om een zelfgemaakte antenne in de nok van het dak op de zolder te hangen. Ik veronderstel dat ik hiervoor een draad dipool kan maken zoals bij FM ontvangst (Ik bereken de golflengte in het midden van de DAB+ band). Dien ik dan met coax op de F-connector aan te sluiten? Of mag dat ook gewoon met een draad?
 11. Ik weet niet of je de mogelijkheid hebt om te testen met een andere televisie/ontvanger? Blijft bizar een probleem op 1 of 2 kanalen van een Mux. Zou inderdaad een SW bug kunnen zijn.
 12. Waarom niet 1 versterker met 2 ingangen? Of gezien de geringe afstand eerst de koppelfilter, en de versterker op de kabel naar beneden. Ik zie het verband niet tussen satelliet en op DVB-T. Ik in elk geval heb geen problemen op satelliet (Joyne). Moesten andere AntenneTV klanten klagen, maar dat is niet het geval dus het gaat om een individueel/lokaal probleem. Dat de voeding door die koppelfilter heen moet kan nooit een geode zaak zijn. Je spanning wordt verdeeld over 2 kabels en moet 2 apparaten gelijktijdig voeden. Ik zie op de foto ook een 230V aansluitdoos achter de antenne? En elektriciteitskabels? Op vrij korte afstand> Het valt niet uit te sluiten dat die zorgen voor 50hz instraling (op antenne versterker of koppelfilter), en het bizarre fenomeen dat je maar op 1 kanaal problemen hebt. De hoogste kans op instraling heb je in de versterkers. Kan ook onderweg gebeuren als je coax ergens parallel loopt met andere kabels. Dus als je de antenne rechtstreeks hangt, en je hebt nog storing, probeer dan het circuit dat naar de zolder gaat even af te zetten.
 13. Tja, dat is wel ingrijpend, en misschien niet strikt noodzakelijk voor een probleem dat sporadisch optreedt. Hoe hoog staat de antenne momenteel? Komt de antenne boven de omliggende gebouwen/ bomen uit? Gaat dit om een vrijstaand huis, houten dakstructuur en een niet geïsoleerde zolder? > Dan is de impact van de zolder beperkt Het andere uiterste is een ingesloten rijhuis, zolder geïsoleerd, metaalfilm in het dampscherm, metalen poutrel in de zolder die verbonden is met de equipotentiaal verbinding. > Dan is het een hopeloze zaak op die zolder. Die omgevingsvariabelen zijn ons niet bekend, daar kan ik geen oordeel over geven.
 14. Tja ik vermoed dat de ontvangst limiet is. Je zou bijvoorbeeld kunnen proberen om de coax van je beide antennes om te wisselen. Misschien is er een licht kwaliteitsverlies op de coax. (connectors nakijken,afscherming vd coax onvolledig...) Of je kan de TV verplaatsen naar de zolder en met een korte kabel aansluiten om te zien of dat verschil maakt. Je kan ook de ontvangers swappen: verschil in gevoeligheid, .... De antennes afregelen. Ik lees niet dat je antenne versterkers hebt staan, typisch aan een versterker is dat de versterking niet linear is over het volledige bereik, en dat er vervorming op treedt. Er zijn nog vele zaken die je kan proberen, die een 'marginaal' verschil kunnen maken. Die 100% signaalsterkte wil niets zeggen, je hebt waarschijnlijk een antenne met passieve versterking. Die 100% kwaliteit zo wel iets moeten zetten, maar dat is duidelijk geen referentie op jouw ontvanger, want na het her inscannen heb je een verbetering, en de 100% is ongewijzigd.
 15. Ben je zeker dat het enkel om Vitaya en Zes gaat? ik zie dat deze beiden op Mux 1 zitten? Wat met de ander kanalen op dezelfde mux? https://www.tv-vlaanderen.be/uploadedFiles/Content/Zenderlijst_TV_VLAANDEREN_AntenneTV.pdf Geen idee wat voor antenne je gebruikt(binnenhuis antenne?): al geprobeerd om deze beter uit te richten/ te verplaatsen? Ken je locatie niet maar misschien ontvang je Mux 1 van Oostvleteren en Mux 2 van Egem, kan je vaststellen door na te kijken via welk kanaal je kijkt. en dat op te zoeken. https://www.norkring.be/zenderpark/zendmasten-in-kaart/ En het kan nooit geen kwaad om alles eens opnieuw in te scannen.
├Ś
├Ś
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid