Ga naar inhoud

Skoopy

Leden
 • Aantal items

  167
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Skoopy

 1. euh: niemand die bedenkt waarom er 08W staat> 0,8W? Gewoon typo😁
 2. Sedert de aanpassing van de FEC naar 8/9 kreeg ik de Franse Multistreams amper binnen bij regen. Voordien was het me nooit opgevallen. Heb vandaag op mijn BigBisat de Alps LNB vervangen door een Inverto black Ultra. Ik krijg beduidend meer signaal binnen (db en SNR). Nu afwachten wat het geeft bij regen. Heb de Alps nu op 08 west geplaatst. Afwachten wat het effect is bij regen.
 3. @BrunoVP: Mag ik een andere aanpak voorstellen: 1) Gebruik dishpointer.com om exact de richting naar 4,8E te bepalen. Bovendien geeft dishpointer je ook de elevatie. 2) Plaats je schotel rechtstreeks op de paal (zonder motor), en richt nu op 4,8E. Op deze manier kan je de elevatie van de schotel vast zetten voor je de motor monteert. En het zorgt ervoor dat je de satelliet in hebt gescand. (vermoed dat dit nog niet het geval is) 3) Plaats de schotel op de motor. Je wijzigt de elevatie van de schotel niet, je kan nu de elevatie vd motor juist instellen.
 4. @D-box Graag gedaan, ook jij bent bedankt! Deze discussie heeft me aan het denken gezet: en mijn inzicht verdiept!
 5. Allen, Ik probeer deze discussie te ontmijnen: -Je geeft je coordinaten in USALS in -Je geeft het commando om naar 4,8 te draaien. > Heeft iemand eens gekeken hoeveel graden je motor draait??????? Je motor draait geen 4,8 graden! De USALS zal het verschil berekenen tussen jouw locatie en 4,8. Dat is ook niet exact het verschil tussen jouw Oosterbreedte en 4,8 Oost. USALS volgt de Clarkebelt vanuit jouw locatie> Dat is geen cirkel! USALS berkent dit allemaal voor jou. Het hoogste punt op jouw locatie is recht boven jou op de Clarckebelt. Is dus niet op 4,8graden! Die 4,8 graden is de hoogste satelliet in onze regio, dat is niet hetzelfde als het hoogste punt van de clarkbelt op jouw locatie! Hier een duitse site die je dit allemaal uitlegt: SATzentrale ..: Satelliten- und Medienportal :.. Calculator die berekend wat USALS voor jou doet: SATzentrale ..: Satelliten- und Medienportal :..
 6. Skew staat perfect afgesteld met gradenboog ingesteld en SNR nagekeken. Mijn werkte tot voor een week perfect met een ALPS. Want ik heb de 0,8W er naast staan, dus geen plaats voor een Black Ultra. FEC 8/9 is de boosdoener. Gisteren geen ontvangst bij (zware) regen, vandaag in de late namiddag bij droog weer en zware bewolking geen probleem. Tja, dan schakel ik bij regen over op de draaibare.
 7. 5W komt nu, bij droog weer binnen op mijn BigBisat. De ontvangstwaarden (DB & SNR) zijn gelijkaardig aan die van de Italiaanse. De FEC van 8/9 zorgt ervoor dat ik ze niet meer ontvang bij regen. @steventje: Een schotel van 65cm heeft eenzelfde versterkingsfactor als een BigBisat in het midden. Als je een beetje regenreserve wilt, is 80cm het absolute minimum.
 8. hmm, de E85 heeft 38,5 DB in het midden, de Big bisat 36DB. Bij mij staat 13E centraal, de 5W staat 18 graden van van het centrum, dat kan het verschil maken!
 9. Ten zuiden van Antwerpen: Ik haal de Franse multistreams niet meer binnen op mijn Big Bisat. (Had ze vorig week nog op 2 frequenties) 5W zit natuurlijk op het uiterste vd rail (5W tot 39E). De RAI binnenhalen is geen probleem. Ik heb enkele weken geleden alles optimaal afgesteld, in clusief de Skew. Wachten op helder weer en nogmaals proberen Komt wel perfect binnen op mijn draaibare (113cm)
 10. Ik zou in dit geval eerder opteren voor DVB-T2. Als je geen (kleine) antenne op het dak wilt: de kans is groot dat ontvangst hebt met een binnenhuis antenne: kan je bekijken op TNTtest : test de couverture TNT en France Bij mijn weten is dit volledig FTA. Bovendien heb je of DVB-T(2) geen last van regenuitval of sneeuw! En dan neem je een schotel voor de 23,5. Je kan beiden aansluiten op 1 ontvanger. Of beiden aansluiten op een een televisietoestel. (DVB-T2 / DVB-S2) Op voorwaarde dat er plaats is voor een CI voor canal+. Op je TV kan je een harddisk aansluiten voor de opnames.
 11. Banaanstekkers vind je toch zowat in elke elektronicawinkel? Meestal met soldeerverbinding. Of moeten het er specifieke zijn met schroefverbinding? En mogen ze niet te lang zijn zodat het tussen de box en de muur past? Of moet het persé verguld zijn? Maakt volgens mij niets uit qua audio, als dat iets zou uitmaken, dan kan je beter solderen ipv schroeven.
 12. Wil je echt dat een toestel dat 30 of 40 jaar blijft draaien: hoeveel energie verbruikt zo'n toestel? De meerprijs opdat het toestel zo lang blijft draaien, lijkt me geen goede investering. Wees ook bewust dat no-frost een energie verslinder is! Als je de plaats hebt, zet dan 2 toestellen van verschillende grootte, kan je ze om beurt ontdooien. Bovendien zal je merken dat je een groot gedeelte van het jaar voeldoende hebt aan 1 diepvriezer. - Bosh en Siemens zijn identieke toestellen, enkel het voorpaneel verschilt. Beiden behoren tot de BSH groep. Meestal is Bosch goedkoper dan Siemens. Is degelijke kwaliteit en tegen een correcte prijs. Gemakkelijk te herstellen, en onderdelen vlot verkrijgbaar - AEG, Zanker, Zanussi.. maken deel uit van de Electrolux groep, hier koop je dezelfde lage kwaliteit. Niet zo vlot te herstellen, soms moet je dingen forceren om er aan te kunnen, onderdelen zijn geen probleem. - Weet dat Miele toestellen héél veel Electrolux onderdelen bevatten. Zo had ik een inductie kookplaat, en alle printplaten kon ik aan de helft of minder aankopen bij Zanussi. Ik heb heel slechte ervaringen met het volledige gamma Miele keukenapparaten, van bedenkelijke kwaliteit! Een onnodig complex design, dat het heel moelijk maakt om het te herstellen. Onderdelen die duurder zijn dan een volledig nieuw toestel bij de concurrentie. -
 13. Tiens ik heb het onderwerp gestart met een screenshot. Dit is wat ik krijg ipv het scherm dat jij hebt. Alle technische info ontbreekt bovenaan. Links en rechts is de foto niet volledig, maar rechts heb ik wel degelijk de indicatie over het aantal db, en de gebruikte kaart in de receiver. De SNR info is beschikbaar in de ontvanger, die kan ik zien via de Signal finder, en zie ik ook via http. Skin wijzigen had ik al geprobeerd, maakt geen verschil. Het moet iets te maken hebben met het renderen van de pagina.
 14. Dat is nu juist het punt. Zo zag het scherm er uit, nu ontbreekt alle technische informatie bovenaan. Heeft niets te maken met de framing. Ik heb het volledige beeld, zowel het video beeld, als het beeld in de OpenPli GUI
 15. noppes. Ik krijg het scherm, maar de SNR waarde ontbreekt.
 16. Sinds kort zie ik geen SNR waarde meer (als op een zender sta en 2 maal op OK druk.) ik heb de signal finder geherinstalleerd, maar dat maakt niets uit. In de signalfinder heb ik wel SNR waarden. Iemand enig idee? Is er een setting of specifieke plug-in?
 17. @Sprietje Wat je zegt klinkt logisch, je kijkt onder een hoek naar beide satellieten. je kan die 'driehoek' opdelen in 2 driehoeken met elk een hoek van 90 graden, en dan kan je de stelling van Pythagoras en afgeleiden gebruiken. Maar hier ben je me kwijt: "1 graad radiaal is 38.749 x 0,01745 = 676,2 km." waar haal je die 0,01745? Is dat een constante?
 18. Ik denk dat de ontvangst vergelijkbaar is met de waarden die ik noteerde op mijn Big bisat die 13E centraal staan heeft. Ik had dezelfde waarden, welliswaar met een inverto single red. Ik had weinig last van regenuitval. Ik zie wel, ik heb het nodige materiaal liggen.
 19. Proximus past de beeldkwaliteit aan in functie van de beschikbare bandbreedte. Als je een snelle xDSL verbinding hebt krijg je een hogere resolutie. De TV-streamzit in een aparte VLAN, los van je internet verkeer. Het geheel wordt beperkt door de fysieke snelheid van de xDSL verbinding. De bandbreedte van je TV-stream wordt dynamisch beheerd, in functie van de snelheid van je xDSL verbinding. 's Nachts lopen er processen om de vectoring te optimaliseren op je xDSL. In functie van kabelwerken, andere paren in gebruik op de kabel, enz, zal het proces de hoogste snelheid aanbieden voor alle klanten op die kabel. In welke mate dat dynamisch beheer van de beschikbare bandbreedte ook invloed heeft als je een 2de of 3de decoder opzet, weet ik niet. Of bursty internetverkeer zorgt voor een lager bitrate op de tv-stream, dat weet ik niet.
 20. Dat ga ik niet in twijfel trekken, daarmee is mijn initiële vraag beantwoord! Ik kan dus beter 2 aparte LNB zetten en een diseqc. Bedankt voor het rekenwerk.🙂
 21. Tja, ik kan allen maar zeggen dat ik met een LNB GTSAT GT-MO40 op een Triax TDS 100 beide satellieten ontvang. En het brandpunt vd schotel staat op 23,5 gericht.
 22. Ik heb vandaag een scan gedaan op 5 West: heel wat van de Franse kanalen zitten 2 keer FTA op deze satelliet (5 west B, en op dezelfde beam): iemand een ideen waarom? Een voorbeeld:
 23. Bedankt voor het bereken. hmm, dus met de formules alleen kom je er niet? Ik dacht aan de Goniometrielessen. Ik dacht dat ik er kwam met hoeken en tangens,... Tiens maar een triax 88 en 100 hebben toch niet dezelfde afmetingen? De schotel is op de spiegel 95 op 85, wat ik op het internet vind als TDS 100, maar dan wel 2cm groter, de rand meegemeten,.... Ik heb de schotel perfect op 23,5E gericht, en ontvang ook 19.2E. De 19,2 komt iets zwakker binnen dan de 23,5, maar belange niet slecht! Met wat extrapolatie op basis van een document vd transponder, dacht ik vrij juist te zitten: Zie ik iets over het hoofd?
 24. @Sprietje: Is het mogelijk voor mij de ideale afstand te bereken? Triax 100 LNB's 23.5E-19.2E Locatie Mechelen, België Ik heb er momenteel een GTSAT GT-MO40 opzitten, (hart tot hart 65mm). ik veronderstel dat de mogelijke winst met aparte LNB's beperkt is? Trouwens met welke fomule bereken jij die afstanden? Ik vermoed dat locatie en type schotel de vereiste parameters zijn? (Ik zeg wel type schotel, niet grootte) Alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.