Ga naar inhoud


mebo870

Lid
  • Items

    2295
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    22

Alles dat geplaatst werd door mebo870

  1. Natuurlijk kan de Uno de schotel laten draaien, maar daar gaat het niet om, je moet eerst uw hoogste punt (Nulpunt) vinden op de Clarke belt. Nog een hulplijn: Bij https://www.dishpointer.com/ vul je Malderen - Londerzeel in en als satelliet 4.8E Sirius. Dan verschijnt er een groene stip, die kan je verschuiven naar de plaats waar je woont en zelfs inzoomen Vanuit die groene stip loopt een lijn richting 4.8E Sirius. Op die manier zou je toch moeten ontdekken naar welke richting de schotel moet kijken op zijn nulstand. PS ook op je ontvanger zelf zit onder tuners en zenders zoeken een signaal meter, stem af op een zender van de zender Astra 4.8E (Sirius) bij het uitrichten zie je het signaal heel duidelijk opkomen.
  2. Heb je een laptop of smartphone daar kan je een signaal meter op installeren welke het signaal uitleest
  3. Dat klopt, maar let op, hiermee word niet de schaalverdeling bedoeld op de motor, die heeft niks met Oost of West te maken. Met de motor op 0 kijkt de schotel naar zijn hoogste punt, dat noemen we het Nulpunt. Nulpunt = het hoogste punt dat je schotel straks zal zien van de Clarke belt. Maar dan ben je er nog niet, je moet eerst dat hoogste punt (nulpunt) nog gaan instellen en dat is gelijk aan jouw Longitude: 4.24 oost. Stap 1: Usals ingeven van je woonplaats Latitude: 51.0203° | Longitude: OOST 4.2463° Stap 2: Zappen naar een zender op de Astra 4,8 (sirius) de motor zal even draaien en stoppen. De Astra 4.8 hangt ten opzichte van je coördinaten links en lager in de Clarke belt, door de motor even te laten draaien zal het verschil tussen jouw coördinaten 4.24 oost en de Astra 4.8 Oost worden weggewerkt. Vanaf dat moment staat de motor niet echt meer op zijn 0, dat verschil zal miniem zijn, maar niet te verwaarlozen voor moeilijk te ontvangen satellieten. Vanaf nu is je ontvanger klaar, de rest dient te gebeuren aan de schotel. Stap 3: regel buiten de richting van de schotel zodat je Astra 4.8 maximaal ontvangt, d.w.z. motor met schotel, rond de mast draaien. soms is het nodig om ook de elevatiehoek van de schotel zelf nog wat bij te stellen. Meer is het niet.
  4. mebo870

    Moppen deel 4

    De belangrijkste sport voor de armen is: VOETBAL. 2. De belangrijkste sport voor de techneuten is: BASKETBAL 3. De belangrijkste sport voor militairen is: RUGBY. 4. De belangrijkste sport voor het middle-management is: CRICKET 5. De belangrijkste sport voor het hoger management is: TENNIS. 6. De belangrijkste sport voor corporate executives is: GOLF. De verbazingwekkende conclusie die hieruit getrokken kan worden is: Des te hoger je in de organisatie zit, des te kleiner worden je ballen!! Een logische extrapolatie leert ons dus: Er moeten duizenden politici zijn die knikkeren !!
  5. Dat is een Firefox probleem, enkele versies terug is dat ook hier ineens opgedoken bij mijn bank.
  6. Misschien nog iets als uitbreiding op het forum. Idiote vragen als deze zouden bekroond moeten worden met iets als de "Razzies" bij slechte films.
  7. Alvast beter dan die dokters onzin, alhoewel ik twijfel of er nu interesse is in Baywatch en Married With Children, series de al tig keer zijn herhaald. Die series zijn om een reden van de buis verdwenen.
  8. Ik denk dat de oplossing ligt in het gebruik van twee reed schakelaars, die worden bediend door een magneet, daar komt geen spierkracht aan te pas. Misschien handig om wat foto's te maken van oa; de print, want deze hier op het forum is onduidelijk en ook van de plaats waar de afstandsbediening normaal ligt of hangt bij het bedienen. Voorbeeld werking
  9. Die vakantie woning is in de Ardennen vermoed ik. Bomen kunnen daar een goede ontvangst belemmeren.
  10. mebo870

    Moppen deel 4

    Een man en zijn vrouw stappen een 5 sterrenrestaurant binnen. De ober komt en vraagt wat ze willen drinken. De vrouw: "voor mij een glas rozé champagne". Ober: "En voor meneer?" De vrouw: "een glas plat water". De ober is verbaasd, maar goed hij mag daar geen commentaar op geven. Na een kwartiertje komt hij terug en vraagt of ze hun keuze gemaakt hebben. De vrouw: " jazeker, voor mij als voorgerecht een foie gras, dan een halve kreeft, dan canard à l'orange en als nagerecht kaas en een aardbeientaartje. En om te drinken mag je me een halve fles Petrus van 1989 geven". Ober: "En voor meneer?" De vrouw opnieuw: " voor meneer een paar blaadjes sla als voorgerecht, daarna gekookte wortelen en als nagerecht een klein glaasje ijs op basis van wortelen. En om te drinken een glas groentesap." De ober kan het niet laten en vraagt: "Meneer is zeker op dieet?" Waarop de vrouw antwoordt: "NEEN, MAAR ZOLANG MENEER OVERAL GAAT NEUKEN ALS DE KONIJNEN, ZOLANG ZAL HIJ ETEN ZOALS DE KONIJNEN!
  11. mebo870

    Moppen deel 4

    Dolly zei: "Elk jaar stuur ik elk van mijn kleinkinderen een kaart met een gulle cheque erin. Ik hoor nooit iets van ze... ik ontvang nooit een bedankje." Ruby antwoordt: "Ook ik stuur mijn kleinkinderen een gulle cheque. Ik hoor van ze binnen een week nadat ze hem hebben ontvangen. Sterker nog, ze komen allemaal persoonlijk bij me langs." "Wauw, hoe komt dat?" merkt Dolly op. "Een heel eenvoudige oplossing... Ik teken de cheque niet!"
  12. De Europese ERS-2 satelliet, die dertien jaar geleden zijn aardobservatiemissie heeft voltooid, is woensdag opgebrand in de atmosfeer. Dat meldt het Europees Ruimteagentschap (ESA). De overgebleven resten kwamen in de Stille Oceaan terecht. https://www.hln.be/wetenschap-en-planeet/resten-van-europese-satelliet-neergestort-in-stille-oceaan~aeb67a31/
×
×
  • Nieuwe aanmaken...