Ga naar inhoud


Donkeyman

Lid
  • Items

    1283
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    11

Alles dat geplaatst werd door Donkeyman

  1. Tonskidutch, het is weer voor elkaar. Bedankt! Het blijft toch vreemd dat de Ultimo 4K zich opeens anders gedraagt in het netwerk dan de Zero 4K, maar daar ga ik geen tijd in steken.
  2. Sinds kort, ik denk sinds de overgang naar PLI 9.0, is de harddisk van mijn VU+ Ultimo 4K niet meer zichtbaar in de verkenner van mijn PC die op Windows 11 pro draait. De Ultimo is wel zichtbaar in het netwerk en kan ik Openwebif gewoon gebruiken. Ik vermoed dat er een instelling van de Ultimo niet goed staat, maar ik kan helaas niet vinden welke. Wie helpt me verder?
  3. https://nl.avm.de/service/vrije-modemkeuze/fritzbox-op-de-aansluiting-van-solcon-configureren/
  4. Het is en blijft een vreemd land. Na de holocaust zei men in koor: "Nie Wieder". Decennia later besloot men om miljoenen antisemieten vanuit arabische landen toe te laten. Nu kijkt men vreemd op dat in de grote Duitse steden groepen met IS vlaggen Hamas leuzen staan te roepen. Dit loopt niet goed af.
  5. Mijn LG tv van 2021 doet hetzelfde, geen probleem.
  6. De door internet providers geleverde modems zijn vaak van belabberde kwaliteit. Al jaren gebruik ik hier Fritzboxen, de laatste jaren ook met Fritz Mesh repeaters. Overal, op zolder en achter in de tuin heb ik een prima signaal met diverse telefoons, tablets en zelfs een vaatwasser op 5Ghz. Op al die plekken kan ik bovendien storingvrij iptv zien
  7. Ik heb zelf geen idee waar de antenne van mijn Ford Mondeo MK5 zit. Hij doet het in ieder geval uitstekend.
  8. Inmiddels lijkt de ontvangst hier weer 100% te zijn.
  9. Het wordt vanavond alleen maar erger.
  10. Nee, dat weet ik. Ik heb het over de HD zenders.
  11. Vandaag zie ik op diverse zenders op onregelmatige momenten de beeldkwaliteit inzakken naar een soort sd niveau. Zijn er meer mensen die dit ook hebben?
  12. In mijn Ford Mondeo MK5 heb ik in het hele land een ongestoorde ontvangst van DAB+. Als ik een tunnel inrijd, schakelt DAB+ automatisch over naar FM, maar dan gaat het ook niet helemaal lekker.
  13. Ik gebruik al vele jaren drie Alps en die zijn eigenlijk onverwoestbaar. Ik kan me voorstellen dat je ze tweedehands, dus goedkoop, kan vinden op xxxxx.
  14. Even een tip voor degenen die gestoorde DAB+ ontvangst in de auto hebben. Bij mij bleek een zeer slechte ontvangst veroorzaakt te worden door een 12 volt usb voedingsplug. Nadat ik deze na lang zoeken had verwijderd, was de ontvangst opeens perfect. Sommige pluggen geven een bepaald veld en zijn niet of onvoldoende afgeschermd.Een nieuwe plug van een ander merk heeft gelukkig totaal geen invloed op de ontvangst. Inmiddels lees ik dat ik in dit topic niet de enige ben met het usb voedingsplug verhaal.
  15. Van mijn familie ben ik waarschijnlijk de meest kritische wat betreft beeld- en geluidskwaliteit. Dat is een dure eigenschap, want ik heb in de afgelopen decennia al weet geld gespendeerd aan audio- en videospullen. Ik kan me goed herinneren dat mijn opa en oma in 1968 een kleurentelevisie hadden gekocht. De man van de radiowinkel had het apparaat naar boven gesjouwd, op het dressoir geplaatst, de stekker in het stopcontact gedaan en was weer vertrokken. Toen ik op bezoek kwam om deze noviteit te zien, moest ik wel even schrikken. De beloofde kleuren waren in volle pracht te zien, het hoofd van de nieuwslezer was fel oranje, nog feller dan de kleur van een sinaasappel. Het zag er echt niet uit en behalve de idiote kleurschakeringen was er nog veel meer mis. Helderheid, contrast, ontvangst, niets deugde, maar opa en oma vonden het prachtig. Ze hadden eindelijk een dure kleurentelevisie, dus wilden ze veel kleur zien voor hun geld. Toen ik voorstelde om met de knoppen de beeldkwaliteit te verbeteren, kreeg ik te horen dat ik dat onder geen beding mocht doen. De man van de radiowinkel had gezegd dat ze de televisie in de Philips fabriek heel zorgvuldig hadden ingesteld en dat alleen de aan/uit knop en de afstemknop gebruikt mochten worden. Dit topic heeft deze herinnering weer naar boven gehaald en illustreert misschien wel het enorme verschil in waarneming tussen diverse individuen.
  16. Inmiddels heb ik druk geëxperimenteerd met allerlei upscale instellingen. Mijn conclusie: je kan het upscalen naar 4K inderdaad het beste overlaten aan de 4K TV. Dat geldt voor mijn Nvidia box, maar ook voor de VU+ Ultimo die nu een aanmerkelijk beter beeld geeft. NLZiet via de Nvidia Shield Pro blijft wel behoorlijk achter bij de weergave via de LG G1, maar dat is uiteraard geen probleem. Ik vraag me wel af hoe dat komt.
  17. Ik heb de box op 1080p50 gezet en dat geeft inderdaad een verbetering. Een grotere verbetering heb ik gevonden door de ai upscaling uit te schakelen. Bedankt, je hebt me in juiste richting geduwd! Ik heb hier trouwens nooit stotterend beeld gehad, dat duidt misschien op een geheugenproblemen in de mi box.
  18. Ik heb kort geleden mijn abonnement bij Canal Digitaal opgezegd en ben overgegaan naar NLZiet. In eerste instantie keek ik via mijn Nvidia Shield Pro mediaplayer en heb toen hier gemeld in een Canal Digitaal bericht, dat de beeldkwaliteit ongeveer gelijk was aan die van CD. Inmiddels heb ik NLZiet ook geïnstalleerd in mijn LG G1 oled tv. Ik moet zeggen dat de beeldkwaliteit nu visueel ver uitstijgt boven de kwaliteit van de Nvidia. Dan heb ik het vooral over scherpte, contrast en kleurweergave, heel soms zie ik wel eens een onvolkomenheid in de framerate, maar dat mag geen naam hebben. Kortom, ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt en bespaar mezelf bijna 30 euro per maand. Ik vind het wel vreemd dat de Nvidia Shield Pro achterblijft bij de LG TV, alle instellingen staan optimaal.
  19. Gaat het weer een beetje? Volgende keer beter uitkijken Tonskidutch!
  20. Donkeyman

    vu+ zero

    Veel plezier ermee in de volgende zeven jaar.
  21. Donkeyman

    vu+ zero

    Prima, probleemloos en compact ontvangertje!
  22. Canaldigitaal kost 38.95 en NLZiet 8.95. Nu geen Ziggo Sport meer, ook geen ESPN, maar dat rechtvaardigt geen prijsverschil van 30 euro per maand. Ik heb wel een Eurosport abo afgesloten. Met VPN en mediaplayer valt er veel te omzeilen, ik kan bijvoorbeeld vanavond gewoon F1 kijken.
  23. Inmiddels gebruik ik al twee weken NLZiet en ik ben daar wel positief over. Afgezien van een paar software gerelateerde foutjes gaat de ontvangst goed, zowel op mijn LG als mijn Sony ontvanger. De beeldkwaliteit van de VU+ satelliet ontvangst blijft licht superieur aan die van NLZiet. Ik kijk regelmatig naar RTLZ en vanaf het begin heeft Canaldigitaal deze zender in een bijzonder inferieure soort SD vertoond. Bij NLZiet krijg je hem gewoon in HD, zoals het hoort. Per 1 juli as. is Canaldigitaal verleden tijd voor mij en er moet heel wat gebeuren om dit te veranderen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...