Spring naar bijdragen

Donkeyman

Leden
 • Aantal bijdragen

  993
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Donkeyman

 • Rang
  Sat4all Freak
 • Verjaardag 03/29/1953

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Eemnes

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Het werkt allemaal: fallbacktuner ipv oscam delen en de picons laten zich voor het eerst zien zonder problemen. Voorlopig ben ik weer uit de narigheid, in ieder geval bedankt voor jullie hulp!
 2. Ceesv, dankjewel voor je hulp tot dusverre. Inmiddels heb ik op beide ontvangers PLI geïnstalleerd en dat gaat prima allemaal. Je zal misschien zeggen, waarom geef je het op, maar ik ben het een beetje beu om met dit mooie weer eindeloos te prutsen aan allerlei instellingen. Na jaren VTI dus nu PLI en hopelijk blijft alles nu lekker draaien.
 3. Ceesv, dat heb ik de laatste dagen al een paar keer gedaan en steeds krijg ik geen beeld meer via oscam, terwijl het jarenlang prima gewerkt heeft. Het is spontaan opgehouden te werken, terwijl ik niets heb veranderd. Het is wel vreemd dat PLI wel gecodeerde zenders laat zien.
 4. Beste mensen, bij de leverancier ging oscam wel werken met PLI, ik denk dat ik zo stom ben geweest om oscam niet te activeren. Het werkt toch heel anders dan VTI.. Thuis gekomen doet oscam in VTI het nog steeds niet en die wil ik graag terug. Het viel me wel op dat tijdens instellen van de satellieten na heftige groene strepen het beeld zwart werd, later kwam het weer terug. Ik zag de tip van Bellejt om de attrib op 755 te zetten. Waar doe ik dat? Kan dat met Filezilla? Waar kan ik een oscam server kiezen?
 5. Inmiddels heb ik de Ultimo ingepakt en ik rijd straks even naar de leverancier. Ik denk toch dat er iets aan de hand is met de hardware, omdat de narigheid begon met knipperen van beeld en omdat oscam in PLI ook niet werkt. Ik houd jullie op de hoogte.
 6. Het is ook wel heel verdacht dat oscam het in PLI ook niet doet....
 7. Herstarten heb ik al een paar keer geprobeerd zonder resultaat. De toevoeging :83 levert geen verbinding op.
 8. Ja hoor, er staat een vinkje bij versie 11517.
 9. Via webif heb ik dus toegang tot Ultimo, als ik extra's klik kom ik op "terminal" Als hier op klik, krijg ik een zwart scherm met vuultimo login. Als ik "root" intoets zit ik in de omgeving van de box, maar ik weet niet hoe ik verder moet.
 10. Met het uitwisselen van de kabel ben ik meteen begonnen, maar dat was het niet. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat het waarschijnlijk niet de uitgang de boosdoener is, maar de hardware van de softcam. Nu komen vrije zenders gewoon door, maar gecodeerde zenders niet, terwijl de softcam absoluut actief is. Om te checken of het niet aan VTI ligt, heb ik PLI geflashed op de Ultimo. Ook met dit image krijg ik geen gecodeerde zenders te zien, ongecodeerde wel. Mijn smartcard doet het prima op de Solo 2, dus dat kan ook niet de oorzaak zijn. Is mijn conclusie juist dat er iets met de hardware aan de hand is, waardoor Oscam niet functioneert?
 11. Ik denk dat het probleem is dat de uitgang het afwisselend wel en niet doet. Ik ga voor de zekerheid nog even opnieuw flashen en goed kijken naar de uitgangsinstellingen. Het probleem is trouwens begonnen zonder dat er iets is veranderd aan de configuratie.
 12. Op het summiere bonnetje dat ik heb staat niets vermeld over een garantietermijn. Ik ga morgen wel even bellen en houd jullie op de hoogte.
 13. Mijn Ultimo 4K gaf af en toe geen beeld en in eerste instantie zocht ik de oorzaak bij de Denon receiver of een slechte hdmi kabel. Inmiddels doet de ontvanger het helemaal niet meer, flashen lukt wel, maar daarna weigert de Ultimo weer beeld te geven. Op de display zie ik dan wel wat info. In juli 2017 heb ik deze ontvanger in Nederland gekocht en vraag mij nu af of er nog garantie op rust. Uiteraard zal de winkel mij dat kunnen vertellen, maar misschien hebben jullie wat informatie voor mij. Welke reparatiedienst raden jullie trouwens aan als ik geen garantie meer heb?
 14. Daar ben ik het dus volledig mee eens, ik vraag me wel af of de Canal Digitaal app op de een of andere manier binnen VTI gebruikt zou kunnen worden. Dat bespaart weer wat abonnementskosten.
 15. Donkeyman

  vu plus ultimo 4k Is VTI af?

  Sinds 8 mei is er geen update meer uitgebracht voor VTI en is dus blijven steken op 14.0.3. Tot dusverre kwamen er maandelijks diverse nieuwe updates. Ik heb echt niets te klagen over de laatste versie, maar vraag mij af of VTI misschien uitontwikkeld is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid