Jump to content

Donkeyman

Members
 • Posts

  1,147
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

About Donkeyman

 • Birthday 03/29/1953

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Eemnes

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Donkeyman's Achievements

 1. @Old SatterhandJa dat klopt. Vooral de mensen die van de filmacademie komen, willen alles op 25p opnemen, omdat ze dat zo is aangeleerd. Ik ben daar zelf in Amsterdam ooit afgestudeerd op camera en licht, maar toen deden we alles op film. In de loop der jaren heb ik allerlei modieuze trends voorbij zien komen, waarvan de scheve camera wel de meest irritante was. De nieuwe videocamera's met grote beeldchips hebben een grote nieuwe mode gebracht: de onscherpe achtergrond. Dat kan erg mooi zijn, maar in de praktijk leidt dat tot veel onscherpe shots en ziet de kijker niet wat zich in de achtergrond afspeelt en dat is bij nieuwsitems vaak een bron van extra informatie. Maar goed, dat heeft niets met Canal Digitaal te maken.
 2. @Old Satterhand Dank voor je nuttige bijdrage aan mijn veelbezochte draadje. Je schreef: "Laten we beginnen bij de TV camera. Die neemt, in tegenstelling tot een filmcamera, 50 verschillende beelden per seconde op" Dat klopt in de meeste gevallen, maar er zijn ook eigenwijze grappenmakers in tv wereld die hun camera doodleuk op 25P zetten om een interessant filmisch effect te bereiken. Dit doen sommigen zelfs in een serieuze nieuwsrubriek en de kijker zit thuis opgescheept met inferieure beeldeffecten. Onnodig en ongewenst, in de digitale nabewerking kan ieder denkbaar beeldeffect worden toegevoegd. Ik weet ook waar ik over praat, want ik ben 35 jaar lang werkzaam geweest in de tv business.
 3. @Old SatterhandEen duidelijk verhaal waarvoor dank. Mijn situatie is als volgt: Ik heb twee televisies en tot nu toe heb ik het perfecte systeem van twee via het netwerk aan elkaar gekoppelde VU+ ontvangers. Als CD de CI module verplicht invoert, dan is het wat mij betreft afgelopen met de pret. In de huiskamer gebruik ik een nieuwe Oled 77" en die verdient een goed signaal. In de slaapkamer neem ik wel genoegen met de app kwaliteit, want ik heb geen zin om te betalen voor twee KPN boxen. Als ik het goed heb begrepen is de beeldkwaliteit van de KPN box vergelijkbaar met de satellietontvangst die ik nu nog heb, dus ga ik begin volgend jaar overstappen naar KPN IPTV via Budget, waarvan ik al een tijdje een voordelige en uitstekend internet abonnement heb.
 4. Tonskidutch, bedankt. De KPN app is wat betreft beeldkwaliteit dus te verkiezen boven de Canal Digitaal app.
 5. Als de CI(+) module voor satellietontvangst bij CD volgend jaar verplicht wordt ingevoerd, ga ik deze club na 16 jaar verlaten. Inmiddels heb ik al kennis gemaakt met de Canal Digitaal app, ik vind dat de beeldkwaliteit waarneembaar achterblijft bij satellietontvangst. Hoe verhoudt de iptv kwaliteit van KPN zich met die van CD? Is die beter, slechter of vergelijkbaar?
 6. Ik denk dat klanten die in die bewuste periode een Samsung TV hebben gekocht, met succes een terugbetaling kunnen claimen. Philips heeft ooit een vergelijkbare zaak aan de broek gehad en werden de kopers schadeloos gesteld.
 7. Dat is iets voor mij. Een paar weken geleden heb ik een 77" LG aangeschaft en dat grote formaat went razendsnel... Een 325" scherm is toch iets te fors voor een huiskamer.
 8. Balkon is op het noorden, daar heb je in alle opzichten helemaal niets aan.
 9. Op die locatie komt de koperen lijn niet verder dan 6 Kbs. Het is een gebouw van hooguit 10 jaar oud, dus het zal wel HR++ zijn. Vreemd genoeg is de snelheid over de koperen lijn daar minimaal.
 10. Een dame in mijn dorp wil koste wat kost Rai Uno ontvangen. Ze zit in zo'n flat met bewonerscommissie en de bijbehorende regels, dus een schotel aan de gevel kan dus niet. Ik vraag mij af ik ontvangst kan creëren met een schotel achter een raam met dubbel glas. Rai Uno zit op 13.0 en de ontvangst van deze satelliet is van nature al wat zwakker dan de rest, dus vraag ik mij af of dit wel het proberen waard is.
 11. Volgens mij maakt het wel wat uit wat voor een type schijf je in een box stopt. Mijn Topfield van destijds werd bloedheet met een 3.5 inch hd. Mijn VU+ Ultimo 4K blijft gewoon lauw met met een 2.5 inch exemplaar.
 12. De NPO laat zich niets zeggen door welke regering dan ook, want het beleid wordt bepaald door programmadirecteuren. Die worden niet direct aangestuurd door welke regering dan ook, maar handelen vanuit de opvattingen van een culturele elite die bestaat uit personen met een modieuze linkse agenda. De diverse redacties van de omroepen zijn in naam onafhankelijk, maar laten zich in hun onderwerpkeuze te vaak inspireren door de "woke" waan die daar al een tijd heerst. Ik kan er over meepraten, want ik ben zelf in Hilversum werkzaam geweest.
 13. Vanuit de ivoren toren van de NPO vindt men dat het volk opgevoed moet worden. Volgens de huidige moderne gestoorde "woke" gedachtengang die diversiteit, genderneutraliteit en klimaathysterie propageert, wordt er op kosten van de belastingbetaler een ongetwijfeld duur en overbodig gedrocht op de buis geslingerd. Dit past prima in de toenemende neiging om de bevolking monddood en bang te maken. De echte problemen zoals overbevolking, immigratie en islamitisch geweld worden geheel volgens de politiek correcte normen liever verzwegen.
 14. Ik gebruik al een paar jaar de gratis versie van E-channelizer. Tot nu toe zonder enige hapering, een aanrader wat mij betreft.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.