Jump to content

Donkeyman

Members
 • Content Count

  1,111
 • Joined

 • Last visited

About Donkeyman

 • Rank
  Sat4all Core Member
 • Birthday 03/29/1953

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Eemnes

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ach, in het Midden-Oosten zijn er geen democratisch betstuurde landen. Alleen Israel heeft een parlementaire democratie en deze bestuursvorm heeft ook autocratische trekjes, want sinds 1948 heeft dit land zich permanent moeten verdedigen tegen terrorisme en agressieve buurlanden.
 2. Na de 7390 en de 7490 kocht ik 2 jaar geleden de toen pas uitgebrachte 7590. Als er een nieuw model komt koop ik die altijd meteen, de oude brengt dan nog altijd een aardige tweedehands prijs op. Deze modems zijn stuk voor stuk een verademing ten opzichte van de waardeloze prullen die de providers leveren.
 3. Zoals het er nu uitziet stap ik volgend jaar over naar KPN TV via Budget Internet via de koperen lijn. (100/30 Mbit) Budget levert goede internet kwaliteit, zo is mijn ervaring. Ik heb begrepen dat de KPN app prima werkt in binnen- en buitenland. Ook prima voor de schermen die niet in de huiskamer staan. Natuurlijk hoop ik van harte dat Canaldigitaal de onzalige coderingsplannen niet uitvoert, maar als het wel gebeurt ben ik meteen vertrokken. Ik vraag me trouwens welk percentage satelliet abonnees gebruik maakt van Oscam en getroffen zullen worden door de maatregelen van Canal Digitaal.
 4. Werkt hier zeer traag met Firefox.
 5. Wat zullen die belichtingsmensen peentjes gezweet hebben... Het is dan ook een zeer complexe klus waar je stalen zenuwen voor nodig hebt.
 6. Ik heb een abonnement dat per februari 2022 eindigt. Krijg ik ook een prijsverhoging? Volgend jaar vertrek ik sowieso bij CD i.v.m. de coderingsplannen.
 7. Als ik alles op rijtje zet dan denk ik dat Canaldigitaal volgend jaar erg veel abonnees gaat verliezen. Het aantrekkelijke van satellietontvangst was tot nu toe de grote vrijheid van gelijktijdig van kijken en opnemen, pip, reclame doorspoelen, timeshiften, etc. Dat valt volgend jaar allemaal weg door de nieuwe codering. Ik denk dat men ook niet zomaar nieuwe modules gaat uitdelen. Ik kan me herinneren dat de oranje smartcards geintroduceerd werden. Daar vroegen ze geld voor en ik was een van de velen die dat toen zonder gevolgen geweigerd heeft te betalen. Hier heb ik de keuze uit kabel
 8. Nee, ik zou op dit moment niet kiezen voor satellietontvangst. Op dit moment pik ik hier de krenten uit de pap via de mooie opnamemogelijkheden van mijn VU+ Ultimo 4K, maar Canaldigitaal gaat volgend jaar mijn mooie receiver castreren. Dit wordt subiet beantwoord met een opzegging van mijn abonnement. Mijn satellietspullen blijf ik wel inzetten voor free to air ontvangst.
 9. Misschien wordt de nieuwe woning van Psychosammie wel uitgevoerd met triple (driedubbel) glas. Dat heeft al een enorm isolerende waarde, waardoor je ook minder last zult krijgen van warmtestuwing achter eventuele rolluiken. Ik heb vorig jaar alle kozijnen en ramen laten vervangen. Op de benedenverdieping is alles nu driedubbel met UG 0.7. Tijdens de hitteperiode van afgelopen zomer merkte ik dat het dan wel een week duurt voordat de boel erg warm wordt. Dan moet je wel ramen en deuren dicht houden. De warmtetoetreding van triple is ook wat lager dan gewoon HR++, maar daar heb je met een w
 10. Kunnen we niet gewoon een verklaring m.b.t. de toekomstplannen vragen aan de directie van Canaldigitaal? Hoe zijn deze lieden te eigenlijk te bereiken? Via directie@canaldigitaal.nl ? Ik ben benieuwd naar de reactie.
 11. Het blijft voorlopig een donkere wolk die boven ons hangt.
 12. Ik snap niet veel van die coderingstechnieken, maar het is fijn dat er eventueel oplossingen bedacht kunnen worden om CD op de beproefde manier te kunnen blijven ontvangen. Ik heb eens rond gekeken bij KPN en Ziggo, maar het ziet er voor mij allemaal niet aanlokkelijk uit. Als je gewend bent aan die mooie VU+ boxen in je netwerk, is alles een achteruitgang.
 13. Ik denk ik prima kan leven met de 4K Chromecast op de slaapkamer. Ik hoop wel dat de beeldkwaliteit van KPN beter is dan die van CD. Ik heb internet van Budget, dat kan ik uitbreiden naar internet/tv. Mijn VU+ ontvangers houd ik voor FTA zaken Volgend jaar is het CD adieu, als alle berichten kloppen.
 14. Dank je, maar dat zou betekenen dat ik een nieuw tv toestel zou moeten aanschaffen. Zijn er geen kastjes die hetzelfde doen?
 15. Wat een slecht bericht is dit. Mijn CD contract loopt vrijwel tegelijkertijd met de afschakeling in 2022 af en ga ik uiteraard niet verlengen. Ik kan me nu rustig oriënteren op alternatieven zoals iptv tv. In mijn huidige situatie streamt de ene VU+ naar de andere VU+ in de huiskamer. Dat gaat vlekkeloos en bevalt goed. In 2022 kunnen de twee VU+ ontvangers niet meer gelijktijdig gecodeerde zenders weergeven. Hoe kan ik bij een KPN abonnement hetzelfde doen zonder dubbel te betalen en zonder huur van een tweede ontvanger? Ik hoor het graag.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.