Ga naar inhoud


abel telecom ervaring


holles

Aanbevolen berichten


  • Reacties 87
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

IK heb me aan gemeld op 3 sep en nog geen reaktie ontvangen ,en mijn voorkeur aangegeven om op ± 1 okt te willen starten .

groeten

co.ltd

2 x Dream Box 7020 Image AAF dm 7020 SciFi

1 x Vu+duo Image OpenPLi 2.1

Draaibaar met actuator 18 inch 90cm Echostar(1995)

bisat G4B+(5 LNB,s) sirius 4.8/ hotbird13/ astra 19/astra 23.5/ astra 28

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je zo'n ABEL pakket die bij de M-Markt in de aanbieding waren / zijn? En is het een Linksys SPA3000?

Dan kun je 'm met een beetje mazzel tweaken zodat je niet via Abel hoeft te bellen. Ik heb hier zo'n kastje, getweakt en bel nu eigenlijk gratis via voipbuster met een SIP-account!

Werkt helemaal top! Perfecte geluidskwaliteit, zit alleen nog te stoeien met CalerID weergave.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Abel levert ook all-in-one pakketten met telefonie en ADSL en ik denk dat het daar over gaat hier.

 

Wat betreft jouw probleem met de caller-ID, KPN gebruikt normaliter FSK (dit is de standaard in Nederland) maar de Europese standaard is DTMF. Deze zal wel aanstaan in de Sipura, volgens mij kun je dit overzetten naar FSK. Al kunnen de meeste 'Nederlandse' telefoons normaal gesproken ook DTMF aan.

 

Ik kom dit zelf ook regelmatig tegen op mijn werk met de VoIP dienst, standaard omzetten van DTMF naar FSK werkt dan namelijk.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat over het totaalpakket met telefonie van Abel. Vergelijk de tarieven maaar eens op internet. Deze zijn veel lager dan KPN en andere aanbieders. Ook is bellen binnen Nederland altijd gratis (is zelfs zonder starttik).

 

Heb inmiddels via email en telefoon contact met Abel gehad. De emails worden snel en deskundig beantwoord <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />. Bij het telefoneren had ik de medewerker bijna gelijk aan de lijn <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />. Zijn uitleg komt mij professioneel over. Deze communicatie is vele malen beter dan andere providers met hun ondeskundige helpdesk <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> en hun te dure helpdesk tarieven <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />.

Vu+ Solo2 met OpenPli via WaveFrontier T90 met bereik 5E t/m 53E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vorige week Abel ADSL + Telefonie aangevraagd. Vlot een bevestiging via mail gehad. Binnen een week afschrijving van 40 euro (borg + aansluitkosten)

De helpdesk is, zo ver ik kan beoordelen, kundig en nemen snel op. De levertijd schijnt 3 a 4 weken te zijn. (elders lees ik op een blog over Abel dat dit veel langer kan duren, zie http://weblog.columni.st/?p=130 )

 

Ff afwachten dus maar....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik heb het 4 weken geleden aangevraagd, maar nu weer geannuleerd:

 

- de doorlooptijd zou ca 4 weken zijn. Binnen 1 week afschrijving borg+aansluitkosten.

- Daarna 3 weken helemaal niets. Uiteindelijk, omdat mn oude abonnement ook eens afloopt, gaan mailen naar de status. Prima snel antwoord terug: werd nagevraagd bij leverancier.

- Even later: antwoord- mijn aanvraag was afgewezen omdat men een foutief telefoonnummer aan de leverancier doorgestuurd had. Daar konden ze dus niets mee. Dat terwijl ik toch duidelijk het juiste nr van KPN er bij had gezet. (heb nog kopie van order)Vraag me af of Abel zelf ook met dit nieuws gekomen was, zonder dat ik nu specifiek navraag had gedaan over de status...

Bestelling zou dan eigenlijk weer opnieuw gedaan moeten worden, hetgeen dan waarschijnlijk weer iets van 4 weken gaat duren. Hier vanaf gezien en per mail bestelling geannuleerd en incasso terug laten boeken, jammer maar helaas....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik heb op 29 augustus Abel Optimaal Pro aangevraagd met telefonie in combinatie met nieuwe netlijn. Wensdatum om de verbinding op te leveren was 29 september. 2 oktober ging mijn oude adsl-aansluiting eruit.

 

De netlijn is op 11 oktober opgeleverd. Vervolgens heeft het 5 telefoontjes gekost om ook een modem te krijgen. Elke dag werd verteld dat het verzonden was… Na flink aandringen op donderdag de 19e ontving ik gisteren (de 20e) het modem. Het was aansluiten en het werkte. Echt een opluchting na 2 weken met een inbelmodem “gesurft” te hebben.

 

Opvallend was het ontbreken van een handleiding o.i.d. Ik ontving alleen een brief hoe het aangesloten moest worden. In die brief werd melding gedaan dat er nog een nieuw mailplatform wordt ingericht en wellicht daardoor misten de smpt - instellingen voor uitgaande mail. Hierover heb ik contact opgenomen met de in mijn ogen deskundige en klantvriendelijke helpdesk! Voor de geïnteresseerde: smtp.abelmail.nl .

 

Het surfen gaat stroef. Het duurt lang voordat een pagina gevonden wordt, maar als de pagina er is, dan gaat het snel. Bij downloaden haal ik 550 kbps. Ik woon ruim 3 km van de telefooncentrale, dus echte 8 mbit zit er bij mij toch al niet in. Telefonie heb ik zojuist aangesloten en werkt goed (althans het nieuwe Abel telefoonnummer). Dit stond overigens niet in de brief en ook hier moest ik over bellen.

 

Laatste actiepunt voor mij is het migreren van mijn oude (isdn)telefoonnummer naar Abel telecom en dan kan “KPN de deur uit”. Voor porteren van het nummer is overigens wel een formulier bijgevoegd.

 

Ik hoop jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd over mijn Abelervaringen.

 

Groeten van Sneeuwmanneke

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

25-9-2006 ADSL optimaal Pro 8000/1024 aangevraagd i.c.m. een nieuwe netlijn, vandaag 8-11-2006 modem ontvangen en aangesloten. Na aansluiten werkte internet gelijk. Telefonie na ongeveer 1 uur.

Levertijd duurt wel erg lang, maar dan heb je ook wat.

Internetsnelheid is zeer goed, ik d/l met 600 - 800 kB/sec, ligt een beetje aan het tijdstip van de dag en site.

Telefonie klinkt goed, helaas geen nummerherkenning.

Degene die je belt kijgt "anoniem" te zien op zijn/haar telefoon.

Ik heb de helpdeks een paar keer gebeld, met name over de levertijd en werd steeds netjes te woord gestaan. Men was zeker niet gehaast ondanks de grote werkdruk bij Abel momenteel.

Het Copperjet 1616-2P modem staat standaard ingesteld op Router/bridged, wat wil zeggen dat het eigenlijk een router is. Dit kan een probleem zijn bij poortforwarding als je de copperjet aansluit op de WAN poort van een andere router in je netwerk.

Dit is op te lossen door:

1. Je router op de WAN poort een vast ip te geven, bv.

172.19.3.2, submask 255.255.0.0, gateway 172.19.3.1,

DNS 172.19.3.1.

2. In het Copperjet modem onder security/advanced NAT

config een reserved mapping aan te maken.

Zie: http://www.speedxs.nl/index/support/doc_view?did=16

Ik heb zelf een mapping aangemaakt naar 172.19.3.2 (wan

ip van mijn router), bij type heb ik "all" gekozen. Dit

is eigenlijk een soort DMZ naar je router en werkt

prima.

 

Geen inlog gegevens ontvangen voor "Mijn Abel", werkt dit eigenlijk al?

Tot nu toe ben ik tevreden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Vanaf morgen ga ik als alles goed gaat 'naadloos'over op AbelTelecom.

Laat in de loop van de week wel even horen of alles naar wens is verlopen.

Wat inderdaad vreemd is dat je totaal geen inlog gegevens hebt.

Zal er eerst nog even een mail aan wagen voor ik alle stekkers eruit trek.

Ik heb overigens gekozen voor Abel Optimaal, dit is een 8 mb verbinding met gratis telefonie en het eerste jaar voor € 24,95.

 

Gr. Michel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat betreft jouw probleem met de caller-ID, KPN gebruikt normaliter FSK (dit is de standaard in Nederland) maar de Europese standaard is DTMF. Deze zal wel aanstaan in de Sipura, volgens mij kun je dit overzetten naar FSK. Al kunnen de meeste 'Nederlandse' telefoons normaal gesproken ook DTMF aan

 

het is precies andersom, KPN heeft als enigste DTMF en alle andere landen FSK, (daarom zijn de Siemens toestellen vanuit het buitenland vaak ook goedkoper) ook de kabelmaatschappijen maken meestal gebruik van FSK. Vooral in het begin gaf dat problemen omdat dan een KPN toestel weer geen nummerweergave kon verwerken.

 

suc6

 

gerrit B

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eehm, ja je hebt gelijk <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />.

 

Achja, een denkfoutje is snel gemaakt. Maar het is wel typisch dat KPN weer een uitzondering is natuurlijk. Overigens heb ik hier een KPN telefoon (eigenlijk gewoon een Gigaset) die prima FSK aan kan. Dat dit echter vaak een probleem is weet ik van mijn werk; wat wij dan doen is gewoon omzetten want in ons systeem is nummerweergave per klant aan te passen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...