Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Psychosammie

Hoera! Nog 3 nachtjes slapen

Aanbevolen berichten

Nog 3 nachtjes slapen en het rookverbod is een feit.

 

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

 

Dus svp geen discussie over wel/niet roken. Die discussie hebben we hier al gehad.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier in Belgiê mag je al een tijdje niet roken in restaurants: het is heerlijk om eindelijk eens van je maaltijd te kunnen genieten zonder die rook te moeten inademen. En mijn kleren hoeven ook niet meteen de was in... De Horeca dacht dat er minder klanten zouden komen, maar de restaurants zitten nog altijd goed vol. Alleen idioot dat cafés waar de omzet voor minder dan 33% uit maaltijden bestaat, dat hier nog wel gerookt mag worden...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: Psychosammie
Nog 3 nachtjes slapen en het rookverbod is een feit.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Dus svp geen discussie over wel/niet roken. Die discussie hebben we hier al gehad.


Als je die discussie niet wil hebben omdat die al geweest is moet je geen "hoera" voor je post neer zetten. Ik ben geen roker maar dat "hoera" zou je beter kunnen verwijderen aangezien hiermee je eigen standpunt neer zet!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik tel ook al af, heerlijk om ongestoort zonder smerige rook om je heen van je eten te kunnen genieten.

vrijwel alle restaurants hadden al jaren een paar niet rokers tafeltjes staan, maar vaak stelde dat niet veel voor, moest je door de rook heen om je tafel, het bufet of de toiletten te bereiken.

 

Kom al ruim 10 jaar niet meer in de kroeg, was voorheen een zeer frequente bezoeker kwam toen al vroeg en vertrok als het drukker en rokeriger werdt.

 

De horeca verwacht omzetdaling, denk dat dat wel mee zal vallen gezien de ervaringen in andere landen. De horeca had zich beter ten tijden van de invoering van de euro druk moeten maken en niet een algehele prijsverhoging doorvoeren, dit heeft en kost ze nog steeds heel veel klanten

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gaan dinsdag voor het eerst in tig jaren uit eten. Was totaal onmogelijk door hevige astmatische bronchitis van geliefde. Laatste keer in een rookomgeving (1 uur bij een verjaardag) heeft een longontsteking, 3 bacteriele bronchitissen, ziekenhuistoestanden en 8 antibioticumkuren opgeleverd het laatste half jaar en dan hebben we het maar niet over de zwaardere inhalers etc. voor de dagelijkse ademnood.

Ik laat wel horen hoe het bevallen is.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: fdm
Hier in Belgiê mag je al een tijdje niet roken in restaurants: het is heerlijk om eindelijk eens van je maaltijd te kunnen genieten zonder die rook te moeten inademen.

Wat een onzin zeg, ik rook zelf ook niet, nooit last van gehad in een restaurant waar je wel mag roken. ONZIN DUS!

En mijn kleren hoeven ook niet meteen de was in...

Hoe zo? Kleren niet in de was dat doe je een normaal gesproken toch ook met of zonder rook?

De Horeca dacht dat er minder klanten zouden komen, maar de restaurants zitten nog altijd goed vol. Alleen idioot dat cafés waar de omzet voor minder dan 33% uit maaltijden bestaat, dat hier nog wel gerookt mag worden...



Waar bezeer je dat op eigen theory? minder of niet roken heeft niks met de restaurants temaken, meestal aan het eten en services.

Richie66

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast Pacman

Sinds de euro kom ik er toch al nooit meer.

Dus mij raakt het niet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik rook niet, eet niet en drink niet.

Liegen doe ik ook niet, ik heb me alleen twee keer niet aan de feiten gehouden. laugh

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ben ik effe blij dat ik vanavond mijn 50e vier in de horeca.

Heb veek rokers dus dat past nog net.

Persoonlijk heb ik niets tegen rokers.

Een roker klaagt ook niet als een nietroker bij hem thuis niet rookt. laugh

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hallo,wat dacht je van die prijzen in de horeca,Je krijgt er weinig voor veel geld,ik was laatst in huiskamer cafe oortjeshekken in de ooi bij nijmegen,ik vroeg om een kop soep,zo als gewoonlijk kijk ik of deze wel tot aan de brede rand was gevuld,wat dacht je één centimeter onder de rand,,DIT GEBEURT REGELMATIG" ik zeg tegen die ober of hij er wat bij wil doen want ik betaal tenslotte voor een hele kop soep zegt die vent dat maak ik wel uit!nou zij ik dit acepteer ik dus niet,smeer het maar in je haren of zo.en dat voor 3.50 Euro.ik wil wel waar voor mijn geld. wat mij betreft gaan ze daar in rook op.Dat wou ik even kwijt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast hummiesat
Origineel bericht van: Richie66
Origineel bericht van: fdm
Hier in Belgiê mag je al een tijdje niet roken in restaurants: het is heerlijk om eindelijk eens van je maaltijd te kunnen genieten zonder die rook te moeten inademen.

Wat een onzin zeg, ik rook zelf ook niet, nooit last van gehad in een restaurant waar je wel mag roken. ONZIN DUS!

Dat is zeker geen onzin. Het is een stuk fijner vertoeven in een rookvrij restaurant dan in een waar je smaakbesef bedorven wordt door een blauwe sigarettenmist. Dat jij je daar persoonlijk niet aan stoort wil nog niet zeggen dat fdm's mening onzin is want dan is de jouwe dat ook.


En mijn kleren hoeven ook niet meteen de was in...

Hoe zo? Kleren niet in de was dat doe je een normaal gesproken toch ook met of zonder rook?

Ben jij uberhaupt wel eens in een cafe of restaurant waar gerookt wordt geweest? Als je de hele avond in zo'n ruimte bent geweest dan ruft je kleding helemaal naar de rook. Daarnaast heeft niet iedereen smetvrees en gooit dus niet iedere avond zijn/haar kleding in de was maar doet dat om de dag ofzo.


De Horeca dacht dat er minder klanten zouden komen, maar de restaurants zitten nog altijd goed vol. Alleen idioot dat cafés waar de omzet voor minder dan 33% uit maaltijden bestaat, dat hier nog wel gerookt mag worden...



Waar bezeer je dat op eigen theory? minder of niet roken heeft niks met de restaurants temaken, meestal aan het eten en services.

Fdm bezeert zich op zijn theorie als ie door de blauwe rookmist de stoelen en tafels niet meer ziet staan. Fdm baseert zijn theorie op het feit dat het in een rookvrije ruimte veel fijner vertoeven is.


Richie66

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Origineel bericht van: Fiene56

Een roker klaagt ook niet als een nietroker bij hem thuis niet rookt. laugh


LOL, deze kon ik nog niet laugh

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik rook niet, maar heb er geen last van als iemand is een sigaretje opsteekt. Toch vind ik het goed dat het rookverbod ingaat. En uit een onderzoek afgelopen week is gebleken dat nu veel niet-rokers juist wel naar een café of restaurant gaan, die zonder dat rookverbod niet naar een café gingen.

 

Toch wel fijn, want het rookverbod geldt ook voor overdekte winkelcentra.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

In Italië mag sinds 10 januari 2005 niet meer gerookt worden in openbare ruimtes. Alle werkplekken, cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden horen rookvrij te zijn. Rokers mogen alleen binnen een sigaret of sigaar opsteken als er daar speciale ruimtes voor zijn gemaakt. Maar in de horeca zijn die er nauwelijks. Vanwege ruimtegebrek en de kosten heeft slechts één procent van de uitgaansgelegenheden een rookgedeelte gecreëerd. Rokers moeten buiten aan hun trekken komen.

 

Op het Campo de’ Fiori, een plein vol restaurants, pizzeria’s, wijnbars en pubs, zitten en staan dan ook veel mensen buiten. Voor de deur van restaurant Ditirambo staat een groepje klanten te roken. „Ik rook tegenwoordig veel minder als ik uit eten ga”, zegt studente Laura Aquila, een voorstander van het verbod, terwijl ze een sigaret opsteekt. „Voorheen rookte ik tussen de gangen door en kwam ik uit op drie sigaretten per avond. Nu rook ik eentje, als ik uitgegeten ben. Ik vind dat fijn zo. De sigaret smaakt me beter, ik geniet er meer van.”

 

De eigenaar van Ditirambo vind het prettig niet meer in de rook te hoeven werken. Hij zegt nooit problemen te hebben met klanten die binnen wilden opsteken. „De gewoonte om in een restaurant niet te roken is razendsnel ingeburgerd. Het is inmiddels net zo normaal als niet roken in de bioscoop.”

 

Veel horeca-ondernemers die over een terras beschikken, hebben daar twee meter hoge, championvormige gaskachels neergezet. Zo kunnen de rokers – net geen kwart van de bevolking – er toch warmpjes bijzitten.

 

Voor de pub The drunken Ship zitten rokers Valentina Campo (27) en Valerio di Trenta (30) onder zo’n kachel een biertje te drinken. Valentina heeft helemaal geen moeite met het rookverbod. „Voordat het van kracht werd, zag ik er wel tegenop. Want drinken ging voor mij samen met roken. Maar het is heel prettig om, wanneer ik uit ben geweest, niet al mijn kleren buiten te hoeven hangen vanwege de rookstank.” Vriend Valerio is minder enthousiast. „Het is mij in de cafés en discotheken te schoon, te steriel. Ik mis de geur van rook vermengd met alcohol.” Hij grinnikt. „Bovendien kan je geen meisje meer versieren door haar om een vuurtje te vragen

Bron: dagblad Trouw.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nog 3 nachtjes slapen en Private Spice behoort ook definitief tot het verleden, crazy

 

Toch 6 maanden kunnen van genieten, t is beter of niets natuurlijk.

 

cool Timm1983

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.