Ga naar inhoud


Ontslagen bij Philip Morris


gerrit B

Aanbevolen berichten

De directie  wil het bedrijf op 1 oktober sluiten waardoor 1230 mensen komen op straat te staan,

Ongeveer 140 mensen die shag en smaak- en geurstoffen voor tabak maken houden hun baan.

De fabrikant geeft als verklaring dat het komt doordat de afgelopen vier jaar de productie van sigaretten met twintig procent is gedaald.

 

Volgens de burgemeester blijft het hier niet bij omdat ook vel toeleveranciers ook afhankelijk zijn van dit bedrijf en zou de sluiting nog wel eens 1800 mensen hun baan kunnen kosten.

 

Op zich natuurlijk jammer voor de mensen die er werkten, want het zal je zelf maar overkomen.

Maar vervolgens komen er stemmen die roepen dat de overheid wat moet gaan doen om de productie te behouden.

 

Maar laat ik daar nu juist niets van snappen. 

 

Overal wordt geprobeerd om het roken terug te dringen en het roken te verbieden maar als er dan door al deze maatregelen de verkoop terug loopt en er ontslagen vallen in die branche dan wordt er geroepen om de fabriek toch vooral niet te gaan sluiten.

 

Dat komt bij mij toch wel een beetje over als krokodillentranen huilen.

Als je overal probeert het roken te ontmoedigen en verbieden dan moet je ook niet gaan zeuren dat zo'n sigarettenfabriek de deuren gaat sluiten en al helemaal geen poging doen om de productie hiervan te behouden.

 

Natuurlijk is het wel een taak van de overheid om die mensen aan het werk te houden of een nieuwe baan te bezorgen maar dan niet weer in de sigaretten productie want die cijfers zullen toch terug blijven lopen en in mijn ogen is dat blijven trekken aan een dood paard.

 

Veel beter zou zijn om eerst deze fabrikant even goed door de mangel te halen en flink te laten bloeden voor het weg laten vallen van de werkgelegenheid (vorig jaar zijn er immers nog miljoenen verdient) Hierna kan men zich dan in gaan zetten om op dezelfde locatie een ander soort productie op te zetten welke wel toekomst heeft.

Probleem is alleen om in zo'n korte tijd iets te bedenken waardoor die mensen straks in oktober gewoon door kunnen blijven werken. 

 

suc6

 

Gerrit

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites


ja ik denk dat de regeering van twee walletjes wil eten ,ik zeg altijd je kan niet met je nette broek over een denneboom klimmen en je broek nettjes houden.

wat ik ook gehoord heb is dat phillip morris de produktie over wil plaatsen naar rusland,of het waar is weet ik nog niet maar ik zeg : waar rook is wordt misschien een sigaret gerookt 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is altijd iets als zoiets gebeurt vraag me af wat met die managers allemaal gaat gebeuren dan jan met de pet vliegt de ww in voor 3 jaar en kan het zich opsoppen dan .

Mijn mening is door de regering hier geld in te stoppen is waardeloos ik weet nog goed toen de grote reorganisaties hier bij volvo(nedcar) gebeurden was een doorstoken kaart allemaal en heeft miljoenen gekost toen ik zat erzelf bij toen ook zat je met je gezinnetje dochter van 8 maanden en een van 4 jaar , je zag het niet meer zitten . En anderhalf jaar later bellen ze je op of je niet weer terug wilt komen omdat ze ervaren mensen nodig hebben , ja lekker niet hoor.

Het is echt erg dat zoiets in nederland kan allemaal , ik ben zelf een roker maar produktie gaat toch door hoor in de lage loon landen dan .

En over 2 dagen hoor je er niks meer van !!

Ik hoop dat ze nogeen herstart kunnen maken .

 

suc6 voor die mensen

 

1pm

Joa zo gaat dat alaaf !!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind jammer voor de gezinnen en de gewone werkende mensen die hier de dupe van worden.

Het is natuurlijk ook wel duidelijk daar waar Europa het rokende mensen steeds lastiger maakt en ook het product door hun belastingen nog eens een stuk duurder dat er minder wordt gerookt.

Wanneer nu diezelfde regeringen nu vreemd opkijken omdat een Amerikaans bedrijf zegt tot hier en niet verder zijn ze wel erg hypocriet. :crazy:

Iedereen ook de werknemers zelf hebben dit kunnen zien aankomen ook al wordt er nu nog winst gemaakt, de directie ziet een probleem opkomen en die moeten nu eenmaal hun aandeelhouders tevreden houden...... :cry:

 

Roken is slecht en blijft dit ook ,dus zou straks de gezondheidszorg hiervan de dupe worden doordat er minder mensen ziek worden........ :eek:

aangepast door hugogertie

VU Duo 4K se pli 8.1 dvb-c + s / ET 8000 pli 8.1 dvb-c + s / Vu+ Uno 4k se pli 8.1 

Link naar reactie
Delen op andere sites

En als de tabaksindustrie verbannen is naar Rusland volgt de alcohol industrie... dag Grolsch medewerkers!

 

Je kunt de directie natuurlijk altijd vragen of je mag meeverhuizen. Er is altijd plek voor ervaren krachten en je bent direct van de overheidsbemoeienis en gezondheidsmaniakken in europa af. Wat hier dan nog achterblijft zijn prozac slikkende zuurkijkers en een leger specialisten en medische industrie die met zijn allen 150 jaar oud worden en met 100 jaar al afvragen wanneer mag ik nu eindelijk eens dood gaan want de lol is er dan wel af...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is altijd iets als zoiets gebeurt vraag me af wat met die managers allemaal gaat gebeuren dan jan met de pet vliegt de ww in voor 3 jaar en kan het zich opsoppen dan .

 

Al de managers die met de productie bezig waren zijn ook ontslagen. En de WW kent geen verschil in wat je functie was dus die zitten in precies dezelfde problemen. Waarom denk je dat het anders is? Omdat het makkelijker is om een baan als bedrijfsleider te vinden dan als lopende band werker (onaardig gezegd, niet zo bedoeld)? De praktijk laat zien dat het middel management meestal het hardste getroffen word door dit soort dingen. Die gaan het meeste in inkomen omlaag en moeten de grootste veranderingen ondergaan.

 

Dat is niet 'erger' dan de problemen van de laagst betaalde medewerkers maar ook niet minder. Dat zijn ook mensen die keihard werken, geinvesteerd hebben in opleidingen, tienduizenden euros aan studieschuld betalen etc.

Link naar reactie
Delen op andere sites

joepie, eindelijk iemand anders die het overkomt.

iedereen komt eens aan de beurt, ben ook 4 jaar geleden ontslagen....

sindsdien werk ik via uitzendburo tot dat de oost europeanen mijn werk afnemen en ik weer in de ww zit.....bedankt Rutte.

aangepast door edbe

Gigablue UHD x Gigablue X3 x Bigsat (28e - 23e - 19e)

Link naar reactie
Delen op andere sites

joepie, eindelijk iemand anders die het overkomt.

iedereen komt eens aan de beurt, ben ook 4 jaar geleden ontslagen....

sindsdien werk ik via uitzendburo tot dat de oost europeanen mijn werk afnemen en ik weer in de ww zit.....bedankt Rutte.

nou nou jij gunt een ander wat zeg bah wat een misselijk persoon ben jij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...