Jump to content

ID changer topfield


Mikkieteddie
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Hoi Sjaak(k)

 

Deze doet het wel.

Heeft deze firmware fastscan van canaldigitaal?

effe kijken bij zenders zoeken 

ik heb nu wel geen topfield 7700 hier meer staan dus ...

1x Dreambox 900UHD openpli star7(05-10-2019)  2x  TRIAX 110 TDS 4x twin lnb 1x Channel Master 1.20

1x DREAMBOX 8000 HD pvr 1x DB800 prv  2x Dreambox 800se     1x GIGABLU HD QUADPLUS    1x Sab unix triple

1x Samsung UE65MU7070 4K Ultra HD Smart LED  1x Samsung  UE46F6650SSXXN led 

 

Link to post
Share on other sites

  • Replies 39
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Maar in het geval van @Mikkieteddie dus een screenshot (zag nu ook pas de typo) van de foutmelding van die tool.

Posted Images

Deze heeft geen fastscan van canaldigitaal.

 

Heb je misschien aangepaste software waar deze functie wel inzit?

Dat wordt dus software van een 7710 maar dan met Id nummer 23231

 

Ik probeer dit zelf te doen met jou id changer maar bij mij lukt dit niet omdat ik de Code 23231 niet ingevoerd krijg in de id changer.

Je moet de vier laatste getallen invoeren dan lukt het wel, dus 3231 . maar dan geeft mijn 7700hdpvr aan dat de software niet geschikt is . Lukt dat bij jou wel?

Link to post
Share on other sites

Sorry, sorry, deze heeft wel canaldigitaal.

Prima.

 

Wil je toch even antwoord geven op mijn vraag waarom die id changer bij mij niet goed werkt.? Ik weet dat de laatste vier getallen ingevoerd moeten worden.

Link to post
Share on other sites

Hoi Sjaak, nogmaals dank.

 

Deze topfield TF- 7700 hd pvr heb ik bij een kringloop opgedaan. Voor 15 euro. Werkte prima. Het is een duits apparaat volgens mij.

Áls je het apparaat reset krijg je de duitse taal en een oude duitse kanalenlijst. Het beeld is echt perfect.

Ik ben mij gaan verdiepen in dit apparaat en het bleek dat deze niet canaldigitaal gecertificeerd is . Dat is de 7710 hd pvr wel. Het enigste verschil is dat de software van een 7710 voor canaldigitaal geschikt  is. Fastscan.

In heb trouwens een combischotel met 13, 19, 23 en 28 graden ontvangst. De ontvangers zijn een SAB en een Rebox.

Deze topfield ziet er wel mooi uit. Met een hdd van 500gb om op te nemen.

Ik liep er zomaar tegenaan en het is leuk werk om mee te knutselen.

Fijn dat ik wat software heb om uit te proberen.

 

groetjes

Gino

Link to post
Share on other sites

ID changer werkt perfect. Kan nu willekeurig software van een 7710 inladen. Deze andere ID changer accepteerd nl het complete ID nummer nl 23231.

 

Volgende probleem heb ik nu met zender zoeken. Hij vindt niet alle zenders op astra 3  23 graden. Hetzelfde geldt voor de 28 graden en hotbird. Nederlandse zenders op astra 3 23graden vindt hij niet. Automatisch niet en ook niet als ik de frequentie invoer.

Het lijkt wel of hij alleen de duitse zenders pakt. Wat moet ik instellen om dit wel te krijgen? Het inladen van de canaldigitaallijst gaat wel maar dan heb ik geen beeld van ned 1enz  en zenders van 23 , 28 en 13 graden. Wel de 19 graden

 

gr Gino

Edited by Mikkieteddie
Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Gokje, de transponders voor deze zenders in de transponder lijst zetten?

 

http://it.kingofsat.tv/packradio.php?&id=6&standard=All&ordre=date_maj&filtre=no

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites

Hoi Sjaak, ga ik morgen proberen. Het handmatig invoeren is ook geen succes, dan vind hij niets als je bv ned 1 wil zoeken. Astra 19 graden doet het overigens wel als je een zender handmatig zoekt. Andere ontvangers doen het goed op deze combischotel.

 

Hoi Ceesv, ik heb iets over jou gelezen in 2014 over schakelspanning van lnb. Ik ga dat morgen eens controleren of hij schakelt tussen 13v en 18volt.

Het vreemde is dat sommige zenders wel en sommige zenders niet doorkomen. of dit met horizontaal of verticaal te maken heeft ga ik morgen testen.

 

Dit apparaat (topfield) komt van de kringloop. Zou mij niet verbazen als er iets defect is. 100% zeker weten doe ik dit niet. Elco,s vervangen op het moederbord zou wel eens een optei kunnen zijn. Eerst maar eens kijken of hij goed schakelt.

Link to post
Share on other sites

eh, staat me bij dat de volgorde van de LNB's bij de fastscan belangrijk is ........

Topfield SRP2401CI+; SAB Titan III; Samsung 40D6510WS

Link to post
Share on other sites

Ik heb de uitgangsspanning gemeten op de coax. Deze is 14v bij verticaal een schakelt naar 19 volt horizontaal. Schakelen tussen 14v en 19 volt dus.

Als ik handmatig een zender in wil stellen op 19 graden , dan lukt dit goed. Zowel zenders op verticaal en horizontaal.LNB is goed.Het apparaat ook zou je zeggen.

 

Automatisch afstemmen op 23 graden , astra 3 dus, dan krijg ik niet alle zenders, transponders toevoegen helpt niet.

Als ik bv handmatig NED1 hd wil instellen vindt hij hem niet. Schakelen doet hij wel tussen 14 en 19 volt. Ned1hd is horizontaal met symboolrate 29900.

Is hier een defect in het apparaat?

Mijn rebox ontvanger vindt wel alle zenders op dezelfde schotel.

Op de een of andere manier pakt hij niet alle frequenties. Wat ik ook instel ,hij vertikt het. Rara wat is hier aan de hand.?

Edited by Mikkieteddie
Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Wat heeft fastscan te maken met je diseqc volgorde?

In de fastscan wordt niet naar diseqc gekeken.

Daar wordt alleen gezegd dat op Astra 3 Nederland1HD op transponder XYZ zit.

In je satelliet configuratie menu leg je zelf vast dat Astra 3 aangesloten zit op diseqc 1,2,3,4,of etc...

 

Er is een maar......

De fastscan staat in je ontvanger software gekoppeld aan transponder 12515 op Astra 1.

In sommige software versies wordt daarbij geen Diseqc stuursignaal gegeven.

Staat je ontvanger toevallig op hotbird afgestemd en activeer je de fastscan, zal de ontvanger op hortbird blijven staan en daar gaan zoeken naar de fastscan data op transponder 12515.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites

Samengevat, wat doe ik verkeerd en wat moet ik gaan doen dat het wel werkt?

Handmatig afstemmen werkt ook niet.

Hoe kan het nou zijn dat als ik gericht een frequentie handmatig ingeef, in dit geval ned1hd, deze niet gevonden wordt.Wel als ik dit doe op 19graden, en niet op 23 graden. bv ZDF hd vind ik wel handmatig.

Edited by Mikkieteddie
Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Geef de instellingen eens uit je satelliet menu, wat zijn de parameters die je bij Astra 3 hebt staan?

De Rebox werkt wel, je test je andere ontvanger op de antenne kabel van de Rebox?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Jo, toch knap dat Canaldigitaal voor mijn situatie speciaal verschillende versies fastscan lijsten geschreven heeft.

Astra 2 zit bij mij in de huiskamer op diseqc 2-4 (Diseqc 1.1) en op de slaapkamer op Diseqc 3.

 

Het zijn  Vu+ Solo 4K ontvangers, en Canaldigitaal weet precies dat ze 2 verschillende fastscan lijsten naar mijn schotel moeten sturen.

 

Niet verder vertellen, maar ze hebben zelfs een versie voor draaibare schotels.

 

Gelukkig bepaal ik zelf de volgorde van de Diseqc posities op mijn ontvangers, daar blijft CD met zijn vingers vanaf.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Joanne
      ik heb een nieuwe  topfield gekocht, omdat mijn oude kapot is. Ik woon al sinds meer als 35 jaar in Duitsland, maar ik kijk bijna alleen maar nederlandse tv. Nu moest ik alle kanalen opnieuw inladen, maar het laad geen nederlandse zenders ofschoon de CI er wel  inzit. Wat doe ik verkeerd? en wat is de oplossing?
    • Guest
      By Guest
      Weet iemand, die net als ik in het bezit is van een Xsarius  Sniper H.265 satelliettuner , of je hier ook satellieten kunt toevoegen, of verwijderen ?
      In de korte handleiding wordt daar niet over gesproken en ga er dus vanuit , dat dat niet kan.
      Als je het installatie menue opent met alle beschikbare  satellieten en je gaat naar een bepaalde  satelliet en je drukt dan op de oké knop, dan zie je een geel  V teken voor de betreffende satelliet . Weet iemand , waar dat voor dient ; is dit, om de satelliet vast tezetten o.i.d. ?
       
       
       
    • By Rikie
      Hallo iemand dit wel eens gehad,
      geen beeld op de gecodeerde zenders wel geluid.
    • By Avion
      Mijn Topfield SRP-2401 CI+ kan niet meer opnemen en op timeshift staan. Het kan de harde schijf niet zijn. Ik heb een nieuwe harde schijf ingebouwd... resultaat niets.
      Maar....ik heb eens rond gekeken en nu blijkt dat de Topfield receivers niet meer te koop zijn. Hoe komt dat??? Want als mijn Topfield niet meer te repareren is wil ik een nieuwe kopen. Ik vind het een geweldig apparaat.
    • By alanya
      Hallo allemaal,
      het onderwerp is al eerder voorbij gekomen , maar ik kom er niet meer uit.
      voor ons vakantiehuis heb ik de TF7700 uit de mottenballen gehaald en aan de schotel gehangen.
      helaas nergens Canaldigitaal te vinden.
      - schotel staat goed, sat ontvanger in Philips TV ziet alles keurig. 
      - in TF zit fw 23031
      er zat fastscan in , die is nu uit menu verdwenen .
      22kHz staat uit en kan ik niet aanzetten
      bij frequenties kan ik niet de juiste selecteren.
       
      welke FW kan ik het beste in deze ontvanger zetten..
       
      alle suggesties om dit beestje weer aan de gang te krijgen zijn welkom
    • By pel
      Probleem als ik deze Topfield standbye zet: de standbye knop wordt kennelijk door een lampje erachter rood verlicht. Dat was nooit zo. Nog een keer er op drukken laat de ontvanger weer starten. Geprobeerd om via hoofdschakelaar dit verschijnsel er uit te krijgen: helpt niet. Stekker er nacht uit gehad: probleem blijft. Vanuit de standbye stand wil het automatisch decodeerprogramma niet meer starten. (Overige instellingen om 'm te laten starten staan goed)
       
      Ben terug gegaan naar Fabrieksinstellingen en alles opnieuw ingesteld, maar probleem blijft.
       
      Het probleem ontstond na een handmatige fastscan wat ook al vreemd verliep. De ontvangers (keuze 1, 2 of automatisch) stond op automatisch maar de fastscan stond alleen in ontvanger 1 en ontvanger 2 bleef leeg. Dat was eerder niet zo: de fastscan stond dan in beide ontvangers. Ook problemen met de LNB om het nog gecompliceerder te maken?
      (Maar daar zou ik door satellietwinkel nog naar kunnen laten kijken. (bijv. doorneten?)
       
      Hoofdprobleem is nu echter die rare rode lamp die achter de standbye knop gaat branden als ik ontvanger standbye zet.
       
      Iemand enig idee?
    • By LEM
      Beste hobbyisten of gewone sat TV kijkers,
       
      Na ruim 14 jaar redelijk tevreden satelliet te hebben gekeken met de receivers van Topfield (eerst de TF-4000PVR, dan de TF-5500PVR in SD en uiteindelijk de SRP-2401CI+ voor HD), ben ik toe aan een nieuwe stap in de vorm van een nieuw soort receiver.
       
      De tijd (en Canal Digitaal vooral) hebben mijn installatie ingehaald waardoor ik mijn hele installatie (schotel, standaard, kabels, switches, CAM's, LNB's, etcetera) opnieuw opgebouwd heb. Of althans, hij staat nu, maar de 'finishing touches', daar zal ik deze herfst nog wel even mee bezig blijven.
       
      Ik ben van 4 satellieten (Astra 2, Astra 1, Hotbird & Thor) naar 8 gegaan (Astra 3, Eurobird 9, Astra 4/Sirius, Hispasat en en dit zal nog wel oplopen naar 10 (Hellas sat 2, Eutelsat 5 of 7 West), het huidige maximum van mijn diseqc switches.
       
      Ik gebruik nog steeds 2 Topfield SRP-2401CI+ HD ontvangers, maar ik merk dat er toch wat probleempjes zijn. De hoeveelheid kanalen die ingelezen en gesorteerd kunnen worden natuurlijk, problemen met de aansturing van de 10-1 diseqc switchen en bepaalde instellingen in LNB setup zoals FEC en frequenties (voor circulaire LNB bijvoorbeeld) die op de Topfields niet gemaakt kunnen worden.
       
      Dus ik wil een echte hobby ontvanger hebben. Niet persé met meer dan 2 tuners (hoewel de optie misschien altijd nuttig kan zijn), maar wel met een oneindig groot kanalen geheugen en alle mogelijke instellingen om lekker mee te spelen. PVR ja, diseqc aansturingen, Conax en SECA 3 decodering (ik heb CAMS daarvoor: Technisat Conax 4.0 en Canal Digitaal v.1.3), maar het moet wel een betrouwbare machine zijn, snel zappen en minstens de beeldkwaliteit en geluidskwaliteit van de Topfields hebben. Oh en de de mogelijkheid om met behulp van de mobiele telefoon of de laptop data te kunnen uitwisselen. Al waren het maar de transponders en zenderlijsten.
       
      Nou zie ik door de bomen het bos even niet meer. Ik zie diverse XTrend modellen, en VU+ modellen en Mutant modellen, sommigen al geschikt voor 4K, maar mijn Philips 21:9 TV is nog gewoon Full HD. En zal dat voorlopig ook wel zo blijven, want ik ben veel te veel gecharmeerd van dat niet meer geproduceerde, rare beestje aan de muur ! Ik las over voedingen die kapot gaan en slechte condensatoren die bol gaan staan, insteek tuners die oververhitten en de geest geven, transcoderingen (?) die alleen met bepaalde processorsnelheden lekker gaan, enzovoorts, enzovoorts.
       
      Ik kom daarom nu terug naar jullie om om raad te vragen, suggesties te vragen. Ook omdat alles zelf nalezen en opzoeken me nu gewoon even teveel tijd kost met jonge kinderen in huis en zo. Ik moet serieus tijd vrijmaken om alleen maar even een forum te bezoeken. Dat was 10 jaar geleden wel anders.
       
      Ik heb nu al een lichte voorkeur voor een Clark Tech XTrend model, maar welke ???
       
      Is de ET-10000 een goed idee, of is de ET-8500 nieuwer en capabeler ? Of is dat de ET-9500 of de 7500 of de 9200. Het duizelt me even, ik geef het toe.
       
      Of toch naar de concurrentie van VU+, onbdanks dat ik las dat die hun software updates een beetje verzaken en dan waren er die condensatoren nog.
       
      Mutant, dat is dan weer een onbekend merk. Dat is vast om die reden niet zo verstandig.
       
      Topfield, tja, die lijkt niet meer zoveel te doen. Geen nieuw model in elk geval.
       
      Voorbereid op de toekomst is misschien maar deels noodzakelijk en haalbaar, ik zie wel in dat 4K niet zinvol is waarschijnlijk, maar extra geheugen en extra processorkracht ? Of een eSATA poort, tja, wie kan en wil me daar specifiek iets wijzer over maken hier ?
       
      Is 200 euro voor een ET-10000 een goed idee, of toch beter iets meer voor iets anders ?
       
      Kun je ook internetradio op bepaalde modellen krijgen ? En wifi ? Bluetooth ? Is het wel zinvol ?
       
      Bij voorbaat dank aan een ieder die wil reageren.
       
      Ik zal een andere keer in Schotelpark wat over mijn oude en huidige schotel installatie gaan schrijven. Dat zal dan wel een beetje 'showing off' worden, want dat klungelen vind ik grotendeels leuk om zelf uit te zoeken. ;-)
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.