Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto

Fritzbox firmware update vanaf 6.30 werkt niet goed met Tele2

Fritzbox firmware Tele2

  • Login om te beantwoorden
47 reacties in dit onderwerp

#1 Offline abmg - Geplaatst: 16 oktober 2016 - 14:10

abmg

    Sat4all Regular

  • Leden
  • 141 berichten

Zijn er mensen die ook de Fritzbox als modem voor Tele2 20 Mb/s gebruiken.

Mijn vraag: vanaf firmware update 6.30 verbindt mijn Fritzbox 7490 niet goed met ADSL. Het stelt zich in op Annex M en ADSL2 ipv Annex A en ADSL2+.

Met firmware 6.20 is er dus Annex A en ADSL+ (14,6 Mbit/s down en 1,0 Mbit/s up). Wat ik goed genoeg vind.

AVM heeft het 2x onderzocht en kunnen er verder niets aan doen. Advies: wachten op de volgende firmware update. Daar wachtte ik na de 6.30 update ook op, maar 6.52 heeft dit niet verbeterd.

Zijn er meer mensen die dit probleem ervaren? Of met een ander model Fritzbox?

Lijkt me goed, als dat zo is, dit bij AVM te melden, dat ze er werk van maken.





#2 Offline Zunigkyk - Geplaatst: 16 oktober 2016 - 16:09

Zunigkyk

    Sat4all Regular

  • Leden
  • 130 berichten

Zou dat echt aan je modem liggen? Het lijkt me een kwestie van wat ze op je lijn zetten.

Bij ons hebben ze (online.nl) de lijn opgewaardeerd. Na een herstart kreeg ik 20/1 Mbs (=ADSL2+, neem ik aan) ipv 10/1 Mb/s.

 

Opvallend is ook dat KPN hier die  snelheid nog niet vermeld, maar Tele2/BBned wel.

 

Check eens wat er bij jou beschikbaar is.

KPN: https://netco-fpi-info.fourstack.nl/

Tele2/BBned: https://apps.nl.tele...holesale-extern

 


Dit bericht is bewerkt door Zunigkyk: 16 oktober 2016 - 16:18


#3 Offline abmg - Geplaatst: 16 oktober 2016 - 17:35

abmg

    Sat4all Regular

  • Leden
  • 141 berichten

Bedankt voor je reactie, maar het verschil is de firmware.

Dus met fw 6.20 heb ik ADSL2+ en met fw 6.30 en hoger ADSL2 op een en dezelfde lijn.



#4 Offline DeltaFM - Geplaatst: 16 oktober 2016 - 19:41

DeltaFM

    Lid

  • Leden
  • 324 berichten

Vreem, ik heb hier ook een 7490 ingebruik (en ook een 7360 ingebruik gehad) en ik krijg:

DSL active since:
1 day, 10 hours, 40 minutes
ADSL 2+ (ITU G.992.5) Annex A
FRITZ!OS installed:06.52

Dus het zou moeten kunnen!


Delta-FM

 Gigablue Quad+
Kathrein UFS910si

(Humax IR-CI5400)


#5 Offline abmg - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 10:54

abmg

    Sat4all Regular

  • Leden
  • 141 berichten

Vreem, ik heb hier ook een 7490 ingebruik (en ook een 7360 ingebruik gehad) en ik krijg:

DSL active since:
1 day, 10 hours, 40 minutes
ADSL 2+ (ITU G.992.5) Annex A
FRITZ!OS installed:06.52

Dus het zou moeten kunnen!

Maar heb je ook Tele2 20Mb?

 

ADSL 2+ ITU G.992.5 Annex A heb ik met fw 6.20 ook. 

Met fw 6.30 heb ik (zelfde lijn, zelfde FB andere firmware) ADSL 2 (ITU G.992.3) Annex M



#6 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 16:34

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 41814 berichten
  • Locatiever weg van hier

Kun je zien welke netwerkkaart in gebruik is bij uw provider in de switchkast, dat wil ook bepalend zijn voor hoe uw fritzbox "in-" traint op de WAN snelheid aangeleverd.

 

dat is op de onderstaande afbeelding als voorbeeld weergegeven qua menu in de fritz

Bijgesloten bestand(en)


het is nooit te laat, het is eerder nog te vroeg


#7 Offline abmg - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 16:59

abmg

    Sat4all Regular

  • Leden
  • 141 berichten

De netwerkkaart van de provider is dezelfde met firmware 6.20 en 6.30.

 

Bijgevoegd bestand  Image1.jpg   27,74K   0 downloads

Met firmware 6.20

 

Bijgevoegd bestand  6.31 Image1.jpg   27,89K   0 downloads

firmware 6.30

 

Bijgevoegd bestand  6.31 prev dsl.jpg   28,75K   0 downloads

firmware 6.30 met DSL - Line Settings - "Use previous DSL version"

 

 

Firmware 6.52 geeft hetzelfde resultaat. Behalve dat er weer een andere Fritzbox DSL versie is.

 

Dit ziet er anders uit dat dat van Tonskidutch. Komt dat mogelijk door Annex B of een andere Fritzbox/firmware?


Dit bericht is bewerkt door abmg: 17 oktober 2016 - 17:00


#8 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 17:08

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 41814 berichten
  • Locatiever weg van hier

neen was een oud voorbeeld image uit internet,

mijn eigen images heb ik gewist daar ik geen fritzbox meer heb

 

afgezien daarvan kun je natuurlijk de provider eens vragen wat hij ervan denkt

ik heb na klagen een heel goede monteur en dus een heel goede verbinding gekregen

 

weet je zo'n iet oudere man met een brilletje (55) en een FLUKE meter die tweemaal naar de centrale gereden is om het in orde te brengen en de thuisnetwerk bedrading ook nog gaandeweg corrigeert


Dit bericht is bewerkt door Tonskidutch: 17 oktober 2016 - 17:10

het is nooit te laat, het is eerder nog te vroeg


#9 Offline DeltaFM - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 20:26

DeltaFM

    Lid

  • Leden
  • 324 berichten

Maar heb je ook Tele2 20Mb?

 

ADSL 2+ ITU G.992.5 Annex A heb ik met fw 6.20 ook. 

Met fw 6.30 heb ik (zelfde lijn, zelfde FB andere firmware) ADSL 2 (ITU G.992.3) Annex M

Dat heb ik inderdaad niet expliciet vermeld, maar inderdaad, ik heb ook Tele2 tot 20MB (dus 15 MB)


Delta-FM

 Gigablue Quad+
Kathrein UFS910si

(Humax IR-CI5400)


#10 Offline abmg - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 21:20

abmg

    Sat4all Regular

  • Leden
  • 141 berichten

Heel apart!

 

We kunnen misschien nog wat dingen vergelijken:

- de afstand tot de centrale (bij mij volgens speedtest.nl 1020 m, maar ik denk dat dat in vogelvlucht is)

- Broadcom 164.141

- DSL Firmware versie ?



#11 Offline DeltaFM - Geplaatst: 18 oktober 2016 - 19:32

DeltaFM

    Lid

  • Leden
  • 324 berichten

Tuurlijk, volgens Speedtest is mijn afstand tot de centrale 1801 meter, verder de info van de Fritzbox:

DSL version: 1.68.26.44
DSL Central Exchange: Centillium 0.0 

Dit laatste is volgens mij een oude, sinds 2008 bestaat het bedrijf niet meer...


Delta-FM

 Gigablue Quad+
Kathrein UFS910si

(Humax IR-CI5400)


#12 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 19 oktober 2016 - 10:05

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 41814 berichten
  • Locatiever weg van hier

die centrale maakt heel veel voor je verbindingssnelheid alsook op welke switch je bent aangesloten in die centrale

ik had geluk met een groot nieuwbouw complex in de buurt dat de centrale helemaal vernieuwd is geworden en uitgebreid

 

waar woont uw fritzbox, ongeveer?


het is nooit te laat, het is eerder nog te vroeg


#13 Offline abmg - Geplaatst: 19 oktober 2016 - 16:40

abmg

    Sat4all Regular

  • Leden
  • 141 berichten

die centrale maakt heel veel voor je verbindingssnelheid alsook op welke switch je bent aangesloten in die centrale

Zeker, maar met een andere firmware verandert de centrale niet.

 

Het is me een raadsel.

Bij DeltaFM werkt het goed met de firmware update; het ligt dus niet aan de firmware.

Ik heb AVM opnieuw om support gevraagd, misschien komt daar nog iets uit. Het is wat onbevredigend, dat een nieuw model Fritzbox niet optimaal presteert met een firmware update.

 

Als iemand ervaringen of een tip heeft hoor ik het graag. Voor zover bedankt voor de inbreng.



#14 Offline Badeyah - Geplaatst: 20 oktober 2016 - 12:32

Badeyah

    Proef lidmaatschap

  • Leden
  • 86 berichten
Beste abmg,

Jij vertelt dat Avm tot 2x toe de 7490 router heeft onderzocht.
Ik weet niet in hoeverre men eea heeft gedaan om de Fritzbox goed werkend te krijgen,
maar misschien kun je met de recovery-tool de router overnieuw instellen

Mits je dit reeds hebt gedaan.

https://en.avm.de/se...your-FRITZ-Box/

Ik heb zelf vaak routers geflashed, en maak ook vele merkwaardige bugs mee.

Veel succes

#15 Offline abmg - Geplaatst: 20 oktober 2016 - 16:25

abmg

    Sat4all Regular

  • Leden
  • 141 berichten

Beste abmg,

Jij vertelt dat Avm tot 2x toe de 7490 router heeft onderzocht.
Ik weet niet in hoeverre men eea heeft gedaan om de Fritzbox goed werkend te krijgen,
maar misschien kun je met de recovery-tool de router overnieuw instellen

Mits je dit reeds hebt gedaan.

https://en.avm.de/se...your-FRITZ-Box/

Ik heb zelf vaak routers geflashed, en maak ook vele merkwaardige bugs mee.

Veel succes

Bedankt voor de tip; ga ik in het weekend doen. Ik zal de uitkomst laten weten.

 

Wat AVM precies doet weet ik niet. Na een support aanvraag is er een mailwisseling waarin ik gevraagd wordt gegevens uit de Fritzbox uit te lezen. Dat is support data, een tekst bestand en dsl data. Verder screenshots van DSL schermen.

Ik neem aan dat AVM daaruit het probleem wil opsporen. Dit heb ik met versie 6.30 en versie 6.52 gedaan. Beide keren kwamen ze er niet uit.


Dit bericht is bewerkt door abmg: 20 oktober 2016 - 16:33






Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht