Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto

Topfield 7710 hd pvr astra 3 geen

Topfield

  • Login om te beantwoorden
14 reacties in dit onderwerp

#1 Offline klaar - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 07:03

klaar

    Aspirant lid

  • Aspirant leden
  • 6 berichten

Ik heb een Topfield 7710 HD pvr ontvanger , een vlakschotel en een HH90 stab motor. Als ik de ontvanger aansluit en wil instellen dan werken Astra 1 ,2 en Hotbird perfect in een keer goed en hij vindt ook alle zenders. Als ik hem instel op Astra 3 dan krijg ik wel een signaal van 75 % maar het lukt maar niet om zenders te vinden. Op Astra 1 kan ik wel Ned 1 en 2 ontvangen dus mijn canal kaart werkt wel.

 

Ik heb de transponders van de Ned kanalen toegevoegd in de transponderlijst maar hij vindt geen enkele zender. Ik heb echt van alles geprobeerd in de disq en lnb ,  instellingen maar geen enkele zender.

 

Als ik handmatig zoek met een van de ingevoerde ned transponders dan zie je wel dat het signaal naar in de 90% gaat maar kanalen vindt hij niet.

 

Heeft iemand een idee wat ik verkeerd doe.

 


  • maggbymn, Aoutsisa en AlonsoTielp vinden dit leuk



#2 Offline satencom - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 11:14

satencom

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 4026 berichten
  • LocatieProvinsje Fryslân

Probeer de antenne kabel  rechtstreeks aan de sluiten op de lnb van de 23,5, de lnb

kan ook stuk zijn ,om wisselen met andere lnb


Volgens de wet van Bartjens moet het kunnen

En met de vriendelijke groeten Hendrik

En Is je Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.

#3 Offline ceesv - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 11:28

ceesv

    Moderator

  • Moderators
  • 19958 berichten

Een LNB en een draaibare schotel?

Dan vallen er niet veel LNB'S om te wissselen.

 

Maar waar, in welke regio staat je antenne.

 

Voor de transponders op Astra 3 heb je meer signaal nodig, een kleine antenne welke niet optimaal uitgericht is, kan de oorzaak van je probleem zijn.

 

Je hebt wel een kaart en eventueel CI module welke geschikt zijn voor HD? dus een CI module geschikt voor MPEG-4?


Gaat niet bestaat niet!               Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800,HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.


#4 Offline klaar - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 12:13

klaar

    Aspirant lid

  • Aspirant leden
  • 6 berichten

Ik heb een vlakschotel van Selfsat daar zit maar een uitgang op.



#5 Offline klaar - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 12:21

klaar

    Aspirant lid

  • Aspirant leden
  • 6 berichten

Ik zit in de regio Amsterdam. De CE module is er een van Canal Digitaal en ik heb nog een Aston geprobeerd. De andere satellieten ontvang ik met 90 % signaal en allemaal boven de 80% kwaliteit . 

 

Op de Astra 1 en 2 ontvang ik wel HD kanalen



#6 Offline wanderer - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 12:34

wanderer

    Proef lidmaatschap

  • Leden
  • 743 berichten
  • LocatieZeeuws-Vlaanderen

en heb je de fastscan gebruikt?


TF7700HD PVR; Philips DSR 7141; Homecast8100CICDPVR; Samsung 40D6510WS


#7 Offline klaar - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 13:11

klaar

    Aspirant lid

  • Aspirant leden
  • 6 berichten

Ja ook , hij zegt dan slot 2 canal digitaal.



#8 Offline ceesv - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 13:24

ceesv

    Moderator

  • Moderators
  • 19958 berichten

Er zijn meerdere mogelijke problemen die ervoor zorgen dat je geen beeld hebt.

 

Enige tijd geleden zijn de symbool rates van de transponders veranderd van 27.500 naar 29.900, wanneer je nog een oude transdponder lijst in je ontvanger hebt zitten krijg je geen beeld.

 

Voor deze transponders heb je iets meer signaal nodig, een vlakantenne heeft weinig versterking, en je kan de LNB skew niet eenvoudig instellen.

Wanneer de schotel niet optimaal is uitgericht en de skew niet optimaal staat zal je ook problemen met de ontvangst hebben.

 

Diseqc is bij jou niet van toepassing, je zal diseqc 1.2 gebruiken voor je draaibare schotel.

Misschien is de positie van Astra 3 niet goed vastgelegd in je draaibare schotel menu?


Gaat niet bestaat niet!               Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800,HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.


#9 Offline klaar - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 14:51

klaar

    Aspirant lid

  • Aspirant leden
  • 6 berichten

Bedankt voor de hulp.  Hoe kom ik bij het menu van de Stab motor . Doe ik dat via het  topfield menu?



#10 Offline satencom - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 20:08

satencom

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 4026 berichten
  • LocatieProvinsje Fryslân

ik had even niet goed opgelet dat een vlakschotel was, ja dat doe je  via het  topfield menu


Volgens de wet van Bartjens moet het kunnen

En met de vriendelijke groeten Hendrik

En Is je Probleem opgelost? Help anderen door te vertellen hoe je dat hebt gedaan.

#11 Offline wanderer - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 20:56

wanderer

    Proef lidmaatschap

  • Leden
  • 743 berichten
  • LocatieZeeuws-Vlaanderen

ik bedoel de fastscanlijst uit het menu, je hebt dan 3 mogelijkheden, oa vtt en canaldigitaal.....en je schotel moet op astra 1 (19E) gericht zijn.....enkele weken geleden heb ik mijn TF7700 (met de software van de TF7710 erin) afgestoft en weer in gebruik genomen, heb een nieuwe fastscan uitgevoerd en heb gelijk alle zenders van CD binnen gekregen......niks transponders toevoegen of symbolrate aanpassen....gelijk goed beeld.....


TF7700HD PVR; Philips DSR 7141; Homecast8100CICDPVR; Samsung 40D6510WS


#12 Offline Sjaak(k) - Geplaatst: 17 oktober 2016 - 21:09

Sjaak(k)

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 19107 berichten

Als je geen manual hebt, staan je diseqc instellingen dan wel op diseqc 1.3, de rest moet je uitvinken zoals diseq 1.0 en diseqc 1.1. alles invullen zoals in het screenshot, en je eigen home coördinaten ingeven.

Doe dit voor alle satellieten die je wil/kan ontvangen, ik ga er vanuit dat je installatie mechanisch goed ingesteld staat

 

Bijgevoegd bestand  topfield.JPG   45,45K   0 downloads


Dit bericht is bewerkt door Sjaak(k): 17 oktober 2016 - 21:10


#13 Offline klaar - Geplaatst: 18 oktober 2016 - 16:08

klaar

    Aspirant lid

  • Aspirant leden
  • 6 berichten

Wanderer goeie tip. Ik heb nu de fastscan gedaan terwijl de schotel op astra 1 ingesteld stond. Klopt dat je dat alleen op astra 1 kunt doen? Maar goed het helpt want ik heb nu 800+ kanalen op astra 2 en 600+ op astra 1 en op astra 3 helaas maar 31 kanalen maar daar zit bv TV lux tussen en dat is volgens mij een astra 3 zender. Als ik de topfield laat zoeken vindt hij op 33% twee hd kanalen en als hij dan in de laatste tien % procent vindt hij nog 29 kanalen. Nu nog de nederlandse CD kanalen.



#14 Offline alanya - Geplaatst: 30 april 2017 - 11:26

alanya

    Aspirant lid

  • Leden
  • 14 berichten

ik bedoel de fastscanlijst uit het menu, je hebt dan 3 mogelijkheden, oa vtt en canaldigitaal.....en je schotel moet op astra 1 (19E) gericht zijn.....enkele weken geleden heb ik mijn TF7700 (met de software van de TF7710 erin) afgestoft en weer in gebruik genomen, heb een nieuwe fastscan uitgevoerd en heb gelijk alle zenders van CD binnen gekregen......niks transponders toevoegen of symbolrate aanpassen....gelijk goed beeld.....

heb ik daarnet ook geprobeerd, haalt de zenders wel op maar geen beeld ( geen signaal of geen toegang ) met FW 7710 en ID 23231.
automatisch zoeken op Astra 3 komt alles wel binnen . zou dat aan een verouderde fastscanlijst kunnen liggen ?

#15 Offline Sjaak(k) - Geplaatst: 30 april 2017 - 17:56

Sjaak(k)

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 19107 berichten

heb ik daarnet ook geprobeerd, haalt de zenders wel op maar geen beeld ( geen signaal of geen toegang ) met FW 7710 en ID 23231.
automatisch zoeken op Astra 3 komt alles wel binnen . zou dat aan een verouderde fastscanlijst kunnen liggen ?

Welke instellingen heb je gebruikt voor je rotor, diseqc 1.2 of 1.3 (=usals) ?

Als je diseqc 1.2 gebruikt moet je eerst alle te ontvangen satellieten een referentie positie geven, je laat dus de rotor naar de goede positie lopen en geeft dan getal in bij referentie positie. Een fastscanlijst is zo ingesteld dat hij naar een bepaalde satelliet verwijst, stem je dus af op NPO1 HD dan moet hij naar Asdtra 23 draaien, maar die moet dan wel eerst ingesteld zijn bij diseqc 1.2.

 

Ik lees net dat je een Stab gebruikt,die heeft Usals dan is het simpel, zet je diseqc op 1.3, vul je lengte/breedte graad locatie in het menu in en de satellieten die je wil ontvangen, dus invullen voor Astra19, Astra 23 en Astra 28 en evt Hotbird op 13 oost.


Dit bericht is bewerkt door Sjaak(k): 30 april 2017 - 18:04






Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht