Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto

Regiozender Telenet ci module wijzigen


  • Gesloten onderwerp Dit onderwerp is gesloten
26 reacties in dit onderwerp

#1 Offline dunhans - Geplaatst: 8 november 2016 - 21:40

dunhans

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 802 berichten
  • LocatieRijsbergen

Ongeveer 4 jaar geleden heb ik een ci module van Telenet geinstalleerd, tijdens het installatie-proces heb ik waarschijnlijk een foute keuze gemaakt, want op voorkeuze 8 zit de regiozender "Focus"en dit zou ""RTV-mechelen" moeten zijn.

 

Overigens zit RTV-mechelen  nu ergens achteraan op een hoog voorkeuzenummer. 

 

De tv al eens gereset naar fabrieksinstellingen en opnieuw ingescand, niks helpt. Ook de nieuwe tv van een ander merk zet steevast de regiozender Focus op 8............en geeft dan zwart beeld (gecodeerd kanaal)

 

Het zit dus in de ci module, hoe kan je die module resetten of weet er iemand een oplossing?

 


  • maggbymn en RobertWharo vinden dit leuk

Samsung UE55JU6870, Mediaguard CI-module met TVvlaanderen > Samsung SMT-7140B met Ziggo pluspakket / Samsung soundbar K550 / Samsung UE40KU6470 CDS CI-module met CD-basispakket en ook een SMT-7140B   /  DAB+ radio's > Ruark Vita R1 > Pure POP mini > Pure Elan e3 en Philips HUE verlichting.




#2 Offline zzzzzz - Geplaatst: 8 november 2016 - 23:02

zzzzzz

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 889 berichten

Ik denk dat het niet kan.

Mijn moeder gebruikt ook zo'n CI+ module, omdat ze dat veel makkelijker vindt dan zo'n decoder.

Bij haar is het WTV, maar ze slaagt er ook niet in (op een Panasonic 4K TV in dit geval) om die WTV vast op de lagere zenderpositie te krijgen.

Ze is het gewoon ondertussen om 900 en zoveel in te typen om haar regionale zender te hebben.

Het is niet ideaal, maar je hebt ten minste je regionale zender.

Bij TVV heb je die gewoon niet.



#3 Offline De_Perre - Geplaatst: 9 november 2016 - 00:17

De_Perre

    Sat4all regular

  • Leden
  • 1428 berichten

Geen idee of je de stappen uit de handleiding correct doorlopen hebt.

Deze kan je hier vinden.

 

1. Reset tv naar fabrieksinstellingen

2. Aansluiten op telenet kabel

3. Zenders zoeken

4. Plaats CI module


[Vu+ Solo4K] - [VTi 11.0.1]

[TVV Basic+] - [CD TopHD]


#4 Offline zzzzzz - Geplaatst: 9 november 2016 - 20:06

zzzzzz

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 889 berichten

Geen idee of je de stappen uit de handleiding correct doorlopen hebt.

Deze kan je hier vinden.

 

1. Reset tv naar fabrieksinstellingen

2. Aansluiten op telenet kabel

3. Zenders zoeken

4. Plaats CI module

Dat zal niet veel uithalen.

Het probleem is niet dat de regionale zenders niet in de lijst staan, maar dat ze niet vooraan in die lijst staan.



#5 Offline De_Perre - Geplaatst: 9 november 2016 - 20:26

De_Perre

    Sat4all regular

  • Leden
  • 1428 berichten

Maar om ze vooraan te krijgen zal een her-initialisatie nodig zijn.

En die 4 stappen staan iets gedetailleerder in de pdf beschreven.

 

Meer documentatie is er helaas niet voorhanden.


[Vu+ Solo4K] - [VTi 11.0.1]

[TVV Basic+] - [CD TopHD]


#6 Offline zzzzzz - Geplaatst: 9 november 2016 - 21:27

zzzzzz

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 889 berichten

Maar om ze vooraan te krijgen zal een her-initialisatie nodig zijn.

En die 4 stappen staan iets gedetailleerder in de pdf beschreven.

 

Meer documentatie is er helaas niet voorhanden.

Hoe kan dat systeem weten welke zender er vooraan moet komen?

Want ook al zitten er maar 1 of een paar regionale zenders écht op de kabel waar je woont, ze zitten wel allemaal in het lijstje.

Ik had de indruk dat er iedere keer een andere zender binnen die eerste 10 zenders stond, en de rest ston helemaal achteraan.

Als ik dan de juiste zender naar daar verplaatste en de lijst bewaarde, ging dat een tijdje goed, maar daarna stond weer een andere locale zender op die plaats.



#7 Online Sverige - Geplaatst: 10 november 2016 - 08:59

Sverige

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3634 berichten

Ik begrijp niet waarom je de zender dan niet voorin in je zenderlijst kan zetten.

Zo doe je dat toch altijd als je je eigen volgorde wil bepalen? Je leest alles in, en dan plaats je iedere zender in de volgorde zoals JIJ die hebben wil.

Tegenwoordig heb je voor veel tv's echter wel een speciale software nodig waarmee je de zenderlijst op je computer moet aanpassen, en deze dan weer terug zet in de tv, via een usb geheugenstick.

Dat heb ik laatst nog voor mijn ouders gedaan, die een Samsung tv hebben... die wilden de duitse zenders niet zover naar achteren hebben in de lijst...  


- Technisat Digicorder HD S2 plus Silber 500GB + 2x CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
- Echostar AD3600IP + 120 cm Echostar draaibaar.

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)


#8 Offline zzzzzz - Geplaatst: 10 november 2016 - 20:03

zzzzzz

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 889 berichten

Ik begrijp niet waarom je de zender dan niet voorin in je zenderlijst kan zetten.

Zo doe je dat toch altijd als je je eigen volgorde wil bepalen? Je leest alles in, en dan plaats je iedere zender in de volgorde zoals JIJ die hebben wil.

Tegenwoordig heb je voor veel tv's echter wel een speciale software nodig waarmee je de zenderlijst op je computer moet aanpassen, en deze dan weer terug zet in de tv, via een usb geheugenstick.

Dat heb ik laatst nog voor mijn ouders gedaan, die een Samsung tv hebben... die wilden de duitse zenders niet zover naar achteren hebben in de lijst...  

Ik kon die zendervolgorde veranderen, maar na een paar uurtjes stond daar weer een andere regionale zender (TV Oost Sint-Niklaas geloof ik).



#9 Offline dunhans - Geplaatst: 10 november 2016 - 22:12

dunhans

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 802 berichten
  • LocatieRijsbergen

De zendervolgorde op mijn tv's die ingescand zijn met fastscan  (CDS/TVV) en kabelscan van Ziggo kan ik ook niet veranderen van volgorde.

 

Morgen ga ik een nieuwe Telenet CI module installeren in een Samsung tv.

Ik herinner me dat tijdens het authenticatie proces er halverwege iets gevraagd wordt over welke regiozender je wilt.

Zal er een foto van maken als dit in beeld komt.............

 

En jaha, ik weet het, EERST de kanalen inscannen (322000 MHZ netwerkcode 22) en dan pas de ci module met de smartcard in de tv doen.......


Samsung UE55JU6870, Mediaguard CI-module met TVvlaanderen > Samsung SMT-7140B met Ziggo pluspakket / Samsung soundbar K550 / Samsung UE40KU6470 CDS CI-module met CD-basispakket en ook een SMT-7140B   /  DAB+ radio's > Ruark Vita R1 > Pure POP mini > Pure Elan e3 en Philips HUE verlichting.


#10 Online Sverige - Geplaatst: 11 november 2016 - 08:44

Sverige

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3634 berichten

Als je een Samsung hebt, kan je in ieder geval de volgorde veranderen zoals jij dat wil... dat heb ik ruim een jaar geleden bij Belgische mensen gedaan op hun televisie die een telenet smartcard in de module had.  

Daar werd niets over regiozenders gevraagd...  ik heb ook geen speciale telenet instelling gebruikt, gewoon land Belgie (en taal Zweeds, om het wat makkelijker te begrijpen wat ze bedoelen met bepaalde settings)...

Gewoon alles inscannen met de parameters zoals die op de telenet website staan... dan met de usb stick de zenderlijst backuppen, en op de computer verplaatsen in je eigen volgorde....  en die blijven echt gewoon staan...   Komt er een zender bij of wijzigt er iets, moet je het wel weer zelf, manueel aanpassen....  maar op die manier blijft alles wel zoals je het zelf wil.

Ze zijn nog steeds uiterst tevreden, want de NL en DE tv staat nu vooraan in de lijst, en hoeven ze niet meer te zoeken ergens achterin.

 

Ik kan het sorteer programma wel even opzoeken als je wil, ik heb het hier nu niet bij de hand...  maar je kan het via een zoekmachine als google erg snel vinden.


- Technisat Digicorder HD S2 plus Silber 500GB + 2x CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
- Echostar AD3600IP + 120 cm Echostar draaibaar.

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)


#11 Offline dunhans - Geplaatst: 12 november 2016 - 09:06

dunhans

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 802 berichten
  • LocatieRijsbergen

@Sverige, Ik heb dat een aantal jaren geleden al eens gedaan, werkt ongeveer net zoals een Office Excel spreadsheet, je kan de zenders verplaatsen door ze te verschuiven of kopiëren en plakken. 

In België staan de zenders wel in een erg onlogische volgorde:   VIJF op 6  en één op 2, en dan Nederland vanaf 100! enzovoorts. Hoe verzinnen ze het, maar ja, dat komt natuurlijk omdat de VTM belang heeft in Telenet en daarom zit de VTM op voorkeuze 1   Ik ga er niet meer aan sleutelen, na een aantal weken ben je dat gewoon.

 

Maar even het vervolg over de installatie van een nieuwe ci module van Telenet.   Uren zitten prutsen om de digitale zenders in de -wat oudere- tv (samsung 40d5720) te krijgen. Ondanks de juiste parameters: 322000MHZ  netwerkcode 22 symbolrate 6875 en 256 QAM, kwamen de zenders niet in de lijst.

Toen de tv met een netwerkkabel aan het internet gekoppeld om te zien of er een update voor was, dus niet, wel werd de smarthub geupdatet.

Na alle scanmogelijkheden misschien wel 50 keer gedaan te hebben, duurde het ietwat langer en jawel hoor: de digitale zenderlijst zat erin: Pfffffffft.

Toen de module erin, en even beeld op de gecodeerde zenders, dat beeld ging weer weg, want de module werd door telenet in het systeem gezet, na ongeveer 5 minuten was het in orde.

 

En ook deze module heeft regiozender "Focus" op nummer 8 met de melding: service niet beschikbaar.  Bij deze tv zit RTV mechelen op voorkeuze 49.

 

Toen had ik nog een probleem tv ( een samsung 46ES5800)  deze had alle zenders door elkaar. Bij deze tv even een scan gedaan met de module er nog in, en toen zat alles er in de juiste volgorde in, dus vtm op 1, één op 2, focus op 8, en RTV mechelen op 49. 

 

Een nieuwere Samsung 55F6420 met ook een ci module zet de regiozender Focus ook op 8, maar RTV mechelen op 876!  en op 49 zit niks, vreemd toch?

 

Maar mijn belgische familieleden kunnen weer met plezier tv kijken!  en daar gaat het toch om.


Dit bericht is bewerkt door dunhans: 12 november 2016 - 09:06

Samsung UE55JU6870, Mediaguard CI-module met TVvlaanderen > Samsung SMT-7140B met Ziggo pluspakket / Samsung soundbar K550 / Samsung UE40KU6470 CDS CI-module met CD-basispakket en ook een SMT-7140B   /  DAB+ radio's > Ruark Vita R1 > Pure POP mini > Pure Elan e3 en Philips HUE verlichting.


#12 Offline jh995 - Geplaatst: 23 november 2016 - 17:10

jh995

    Sat4all Lid

  • Leden
  • 24 berichten

Misschien kan iemand mij helpen. Vorige week Telenet Ci+ geïnstalleerd in mijn Panasonic TX32CS600E en alles werkt, maar de kanalen volgorde is vreemd (op 8 zit TVE). Ik lees hierboven dat men via usb deze volgorde kan kopiëren en dan met bepaalde software de volgorde kan veranderen. 

 

Kan iemand mij nader uitleggen hoe dit moet?



#13 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 23 november 2016 - 17:13

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 42153 berichten
  • Locatiever weg van hier

neuh

dat werkt niet op een Panasonic, dat is een feature voor de Samsung

bij uw panasonic wordt dat manueel verplaatsen en dat kan effe duren


het is nooit te laat, het is eerder nog te vroeg


#14 Offline zzzzzz - Geplaatst: 23 november 2016 - 17:35

zzzzzz

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 889 berichten

neuh

dat werkt niet op een Panasonic, dat is een feature voor de Samsung

bij uw panasonic wordt dat manueel verplaatsen en dat kan effe duren

 

Het hangt puur van het model van TV af.

Mijn ma heeft ook een Panasonic (een 4K toestel), en daar neemt hij de volgorde over van Telenet.

Anderzijds heb ik daar dat regionale zender issue.

Dat is het voordeel en het nadeel van vrije hardwarekeuze.

Je kunt het model van hardware zelf kiezen, maar de ene biedt dan betere ondersteuning dan de andere.



#15 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 23 november 2016 - 18:45

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 42153 berichten
  • Locatiever weg van hier

welke menu keuze is dat dan bij U zzzzzzzzzzz? 6

misschien heeft jh995 toch zo een waar dat mogelijk is


Dit bericht is bewerkt door Tonskidutch: 23 november 2016 - 18:45

het is nooit te laat, het is eerder nog te vroeg






Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht