Jump to content


LNB invacom Horizontaal/Verticaal probleem


maja

Recommended Posts


  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Was ik al bang voor er zitten 3 pinnetjes in. Ik denk dat de horizontale iets verbogen is. Hoe moet deze staan? Te laat in de gaten gehad anders had ik geen schroevendraaier gebruikt. Is de horizontale voor de verticale signalen?

Ik heb hem schoon geblazen met mijn compressor dat had ik direct moeten doen.

Link to comment
Share on other sites

Kijk maar eens hier: https://www.sat4all.com/forums/topic/348164-test-canaldigitaal-duo-lnb-vergeleken-met-andere-duo-lnbs/?page=2
Daar staan flink wat afbeeldingen van de antennes.
Je hebt het over 3 pennetjes.
Het gaat dan over de horizontale en de verticale antenne. Het derde pennetje is meestal een lange pen. Dat is de reflector en die is niet zo makkelijk te verbuigen omdat die van boven tot beneden door de golfpijp heen loopt.
Tja, het is niet zo'n goed idee om om hier met een schroevendraaien in te gaan peuteren. Ook met perslucht er in blazen is geen goed idee. Vaak is het een printplaat waar je tegenaan kijk waar je misschien troep tegenaan blaast.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Het werkt toch niet zoals het moet. Nu wil ik een quad flens lnb van inverto aanschaffen. Ik heb nog een swedisch microwave feedhorn. Deze wil ik er op draaien. Nu is mijn vraag als de diameter niet exact hetzelfde is van beide geeft dit dan problemen met de ontvangst.

Schoteldiameter is 1800 mm

Edited by maja
Link to comment
Share on other sites

Primefocus schotel  1800 mm  Deze schotel heb ik gebruikt met deze feedhorn met swedisch microwave lnb met polariser. De feedhorn(weet typenr.niet) is geschikt voor deze schotel. Al jaren gebruik ik deze niet meer. De invacom lnb heb ik jaren geleden omgebouwd en daarvoor heb ik de feedhorn van een echostar  lnb gebruikt. Deze zat oorspronkelijk (ong.30 jaar geleden)bij de schotel.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.