Ga naar inhoud

Vu Solo se doet vreemde dingen uit zichzelf.


stevie-v
 Delen

Aanbevolen berichten

Een aantal weken geleden heb ik een Vu solo SE voorzien van nieuwe software namelijk VTI 13.

Deze box is niet van mezelf maar van een vriend en hij heeft hem op ******** gekocht dus hoe hij daarvoor functioneerde weet ik niet.

Deze box doet nogal vreemd aangezien hij spontaan onder het tv kijken zo nu en dan gewoon een herstart doet, geen volledige herstart maar een gui herstart. (soms enkele keren per uur)

Ook komt zo nu en dan spontaan de zenderhistory in beeld of de zenderinformatie die je verkrijgt door op de OK knop te drukken van je remote normaal gesproken.

Alles gebeurt spontaan onder het tv kijken, de Webif is dicht ook zijn er geen crashlogs en de box is beveiligd met een goed passwoord.

Iemand misschien enig idee waar ik dit moet zoeken aangezien ik totaal geen idee heb, ik heb alle instellingen nagelopen en ben niks vreemds tegengekomen..

Ik ben een redelijk ervaren gebruiker maar dit ben ik niet eerder tegengekomen.

 

Misschien iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen, het gaat trouwens over de kabel variant van de Vu solo SE en er word gewoon legaal mee naar Ziggo gekeken via Oscam en een smartcard.

 

 

VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 14.0.5 - 6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Link naar bericht
Delen op andere sites


Vreemd. Dat van de zenderinfo kan nog wel aan de (advanced) instelling liggen dat die info getoond wordt bij een event change (wanneer het nieuwe programma op dezelfde zender begint) maar de rest is gissen. Normaliter wordt de GUI herstart na een software update maar dan wordt meestal eerst in een pop-up venster gevraagd om op OK te drukken (in het BlackHole image tenminste).

 

Ik zou de box opnieuw flashen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ben wel bekend met de instellingen binnen VTi die staan gewoon goed daar ligt het dus niet aan.

Ik denk eerder aan hardware mankement of hoeft daar geen sprake van te zijn?

Crashlogs heeft die niet dus blijft gissen denk ik.

aangepast door stevie-v

VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 14.0.5 - 6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

je kunt ook een debug log laten schrijven opdat gedurende een bepaalde tijd gevolgd kan worden wat gebeurd op die machine

 

1 in enkele gevallen is een corrupte Lamed (dus de settings) het probleem

2 in andere gevallen is de box verkocht met een niet originele afstandbediening

3 en in een enkel geval is de voeding instabiel (een betere voedings adapter verhelpt dat)

 

ciao ciao

Force DMaster 1122, Force DMaster 1145, DM7000, DM500, DM800, DM7020, DM7020HD, Vu+ DUO, Vu+ SOLO2, Vu+ Ultimo, Vu+ Utimo4K, Vu+ ZERO4K

Link naar bericht
Delen op andere sites

Dank je ik ga het allemaal eens uitvogelen.

VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 14.0.5 - 6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Naast reeds vermelde ook het modem nakijken of er geen poorten doorgestuurd zijn.....

Een simpele zoekactie in een zoekmachine of een kijkje bij shodan laat vele boxen zien die "open" staan.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zoals reeds aangegeven webif is dicht en box goed beveiligd.

VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 14.0.5 - 6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ga eerst de voeding vervangen (heb er nog eentje liggen) zoals tonskidutch aan heeft gegeven en mocht dat niet helpen dan flash ik hem opnieuw, mocht dat ook niet helpen dan vrees ik dat er iets mis is met de box zelf.

aangepast door stevie-v

VU solo 4k ,twin satelliet tuner en 1 kabel tuner en VU solo se v2 ,dual kabel tuner...E85 Maximum multi focus schotel en een Triax 88cm schotel met een 2 way Triax lnb rail....5.0w 0.8w 4.8e 9.0e 13e 19.2e 23.5e 28.2e....VTI 14.0.5 - 6 Inverto black ultra twin lnb's en 2 Alps twin lnb's, Nvidia shield tv.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
  • Gerelateerde inhoud

    • Door Silenlien
      We  zijn we maar weer eens aan de slag gegaan met het proberen ontvangen van Joyne, wat dus niet lukt.
      We hebben een triax schotel, we hebben een enkele Inverto black ultra LNB met twee ingangen gekocht en we hebben een VU solo SE met daarop Openpli 7.0.

      Verder hebben we een ouder type octagon sattelietfinder en een app op de telefoon maar ondanks dit alles we vinden niks nul noppes nada!
      Via dishpointer.com de elevatiehoek opgezocht welke ook goed staat maar tot nu toe zonder een enkel resultaat. Zeer frustrerend!
      Maar daar ik ook gewoon een sukkel ben met de VU solo en al hartkloppingen krijg als ik naar dat ding kijk zou het best kunnen dat ik daar iets verkeerd ingesteld  heb staan en ik daardoor geen enkele ontvangst heb?

      Zou iemand alsjeblieft eens mee willen kijken naar wat ik op mijn tv scherm zie?
       
      Ik druk op menu, ga naar instellingen en kies dan zenders zoeken, vervolgens klik ik op signaalzoeker en zie dan de zoekbalken
      Daaronder staat
      Tuner Tuner A: Vuplus DVB-S NIM (AVL6222) (DVB-S2)
      Satelliet  9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A
       Afstemmen vooraf ingestelde transponder
       Transponder  11727 V 30000 3/4

      Dat laatste lijkt me niet goed maar ik krijg dat nergens gewijzigd, wie weet waar ik dat doe?
       
      Als ik naar Tunerconfiguratie ga staat er;
       
      Tuner A Vuplus DVB-S NIM(AVL6222) (DVB-S2)
      Toneburts A/B
      Satellieten 9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A, 9.0E Ku-band Eutelsat 9B & Ka-Sat 9A
       
      Tuner B hierachter en onder staat precies hetzelfde als bij A
       
      Kan iemand mij vertellen of dit in ieder geval oké is?
      Sorry dat ik alweer om hulp vraag maar ik word er werkelijk niet goed van, als ik nu maar zeker weet dat de instellingen goed zijn dan hoef ik daar niet aan te twijfelen.
       
      Wat ik ook niet begrijp is dat men zegt, stem af op kanaal huppeldepup, hoe kun je daar nou op afstemmen als je nog geen enkel kanaal hebt geladen?
      Ik kan op de Vu ook niet kiezen voor Joyne als provider, zou ik eens moeten flashen naar een recentere versie van openpli?
      Ook zo'n karwei waarvan ik kippenvel krijg, het flashen op zich heb ik inmiddels onder de knie maar alles wat je daarna moet instellen geeft me bij voorbaat rillingen 🙂
       
      Alvast mijn enorme dank aan wie dan ook.
      Lien
    • Door Boerenjong
      Hallo

      Ik wilde vorige mijn receiver VU + SoloSE updaten van 7.2 (20200325) naar 7.2 (20200408) Update van de receiver zelf (via internet), daarna blijft die hangen in het startscherm van OPen PLI
      Het gaat niet verder dan dit scherm, geen cirkelje of zo dat die bezig is  maar stopt gewoon!
      Pogingen om meerdere keren te flshen via USB wordt door de ontvanger genegeerd ... alsof de USB stick niet is geplaatst.
      Ik kan via FTP  de ontvanger (met dcc ) wel benaderen. 
      Wat kan ik doen om de ontvanger weer in gebruik te nemen?
    • Door Boerenjong
      Hallo
       
      Ik wil wel eens testen met de Multiboot. Welke software kan ik daarvoor het best gebruiken? 
      Waar moet ik rekening mee houden? 
       
      Groeten
    • Door Boerenjong
      Hallo
       
      De plugin Mediaportal kan ik niet openen. Ik krijg als melding "No module named cannalink"
      Wie heeft een idee?
       
      Grt
    • Door Boerenjong
      Hallo 
       
      Wie heeft de volgende ipk file voor me? Ik kan hem niet vinden: OSD Position setup ipk file (Overscan wizard) 
       
      Groeten
    • Door alleyoop
      Ik vertrek binnenkort op vakantie en de bedoeling is om mijn solo SE mee te nemen die thuis als Oscam client draait. Deze VU+ werkt ook zonder de Oscam server maar dan met de smartcard rechtstreeks in de kaartlezer dus alles zou in orde moeten zijn. Ik probeerde echter ook de CI interface maar dan blijft het beeld op zwart, kan die misschien niet gebruikt worden zolang Oscam draait?
    • Door Andreas67
      Hi allemaal,
       
      Ik heb een Western Digital ( 6 TB ) aan de reciever hangen, en dat is een Vu plus solo met twee tuners
      nu was ik met het programma " Cuteditor " een film aan het inkorten, was blijkbaar iets mis gegaan, maar het probleem nu is, 
      Kan niets opnemen ( staat wel in de timerlijst, maar neemt niets op )  
      De film die ik aan het inkorten was, krijg ik ook niet gewist, als ik op verwijderen druk, staat die in de trashcan, maar als ik terug ga naar de film map staat hij ook weer gewoon in de lijst bij de overige films, ik krijg hem dus niet gewist.
       
      Met FTP ( fillezilla krijg ik " 550 delete operation failed ) of Dream Exployer ( kan niet verwijderen ) 
       
      Aansluiten op de Windows10 computer lukte ook niet, ( schijf had geen driveletter ) en ben bang dat andere films dan delete worden...
       
      bedankt alvast
      groetjes
      Andreas
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.