Jump to content


Review: Mini 0806S Dashcam / Car DVR


Michel

Recommended Posts

  • Administrator

Gearbest stuurde ons de Mini 0806S Dashcam. De nieuwe Mini 0806S is de opvolger van de populaire Mini 0806. De Mini 0806S heeft enkele belangrijke veranderingen ondergaan waardoor, vooral door de overstap op condensators in plaats van een batterij, de betrouwbaarheid een stuk vooruit is gegaan. De beeldkwaliteit en andere handige functies zijn eigenlijk grotendeels gelijk gebleven. 

 

Jaren geleden kocht ik mijn eerste dashcam en dat was de Mini 0805. Een uitstekende kleine dashcam met voor die tijd uitstekend beeld en veel functionaliteit. Begin 2015 werd de 0805 opgevolgd door de Mini 0806, die op zijn beurt halverwege 2017 werd opgevolgd door de Mini 0806S, die wij hier testen. De Mini 0806S is in tegenstelling tot de 0806 voorzien van een condensator in plaats van een standaard accu. Hierdoor is de dashcam beter bestand tegen hoge temperaturen door zonlicht. Verder is één van beide SD-Card slots vervangen door een A/V-uitgang en is er een reset-knop toegevoegd. Ook zou de beeldstabilisatie, GPS-ontvangst en low-voltage bescherming verbeterd zijn.

 

De Mini 0806S is een relatief kleine Dashcam. Op onderstaande foto zie je de 0806 naast een standaard AA batterij (penlite).

front-800px_.jpg

 

De Mini 0806S wordt momenteel op Gearbest geleverd voor €78,16. Dat is een stuk goedkoper dan de goedkoopste Nederlandse of Vlaamse shop, waar ik deze camera niet onder de 115 euro heb kunnen vinden.

 

De dashcam wordt geleverd in een standaard zwarte kartonnen verpakking.

 

box-contents-900px.jpg

 

In de doos tref je verder het volgende aan:

 

Mini 0806S Dashcam

• GPS unit / dashcam voet

• 4 dubbelzijdige plakstrips

• 2 plaatjes (en schroefjes) waarmee je de camera (kijk)hoek kunt aanpassen.
• 3 meter lange USB-kabel met een microUSB stekker en (vaste) 12volt autolader

• 1 meter lange microUSB/USB aansluitkabel (voor computer)

• Klemmen waarmee je de voedingskabel vast kunt maken

• Schoonmaakdoekje
• Engelstalige gebruiksaanwijzing

 

front-800px.jpg

 

De specificaties van de dashcam zijn als volgt:

Algemeen

Chipset: Ambarella A7 
Image Sensor: OV4689
Functies: Automatisch aanschakelen, GPS, HDMI output, HDR, eindeloos opnemen, bewegingsdetectie, nachtzicht, rijbaanbewaking, parkeerstand, tijdweergave, snelheidsweergave.

Opslag

Maximaal formaat SD-Kaart 128G (niet meegeleverd)

Display

Type: TFT

Voeding

Batterijtype: Condensator 
Opladen: Auto laadkabel 
Voltage: 5V (microUSB)

Primarire info

FOV: 135 graden groothoeklens
Lensformaat: 1/3 
Pixels : 4MP 
Schermformaat: 1.5inch TFT

Video/foto/Audio

Encoder: H.264 
Video resolutie: 1080P (1920 x 1080),2160P (2880 x 2160),2560 x 1080,720P (1080 x 720) 
Video Frame Rate: 30fps / 45fps / 60fps 
Video uitgang: HDMI 
Foto formaat : JPG 
Foto resolutie: 4M (2688×1512) 
Audiosysteem: Ingebouwde microfoon/speacker (AAC)

Functies

Eindeloze opname
Opname bestandslengte : 1min, 3min, 5min, uit 
Bewegingsdetectie (tot 3 meter) 
Nachtzicht (5 meter) 
GPS
G-sensor (schoksensor)
HDMI Output 
HDR
Automatische aanschakelfunctie 
Tijdweergave in video

Snelheidsweergave in video
Interface type: GPS antenne, HDMI, Micro USB ,SD-kaart slot 
Parkeerstand

Overig

Werktemperatuur.: -10 tot 60 graden celcius 
Lengte voedingskabel: 3m

Afmetingen en gewicht

Gewicht camera: 0.0710 kg 
Gewicht verpakking: 0.3670 kg 
Formaat camera: (L x W x H): 6.80 x 4.60 x 3.80 cm / 2.68 x 1.81 x 1.5 inches 
Package verpakking:  (L x W x H): 15.00 x 9.00 x 10.00 cm / 5.91 x 3.54 x 3.94 inches

 

De dashcam bestaat feitelijk uit 2 delen, de GPS unit (voet) en de camera. De voet kan je vast op de voorruit bevestigen door middel van de bijgeleverde plakstrips. Eventueel kan je kijkhoek aanpassen met behulp van de meegeleverde plaatjes. De camera kan je vervolgens vastklikken in de voet. Zo kan je de camera indien gewenst ook eenvoudig verwijderen en weer terugplaatsen.

 

Beeldmateriaal wordt opgeslagen op een optionele (maar broodnodige) microSD-kaart. Je kunt microSD-kaarten met een maximaal formaat tot 128GB gebruiken. Voor de meeste toepassingen volstaat echter een kaartje van 32 of eventueel 64GB.

 

overview-800px.jpg

 

De Mini 0806S is voorzien van een 1,5" TFT-display. Dit display heeft een vrij lage resolutie en omdat het zo klein is, kan je teksten alleen op zeer korte afstand goed lezen. Toch is het display prettig voor gebruikers die liever niet via Wifi en app'jes hun camera instellen. Wifi vind je dan ook niet terug op deze dashcam.

 

display-800px.JPG

 

Het menu van de Mini 0806S is net als de gebruiksaanwijzing Engelstalig en zeer eenvoudig te bedienen. Het enige dat je moet weten is dat je de bovenste toets rechts naast het display even ingedrukt moet houden om het menu te activeren en je dezelfde handeling moet uitvoeren om het menu weer af te sluiten. Vervolgens kun je met het bovenste knopje naar boven en het onderste knopje naar beneden navigeren. Met het middelste knopje (OK) kan je jouw keuze bevestigen. Binnen maximaal 3 minuten is de camera helemaal naar wens ingesteld en kan je jouw eerste testrit maken :)

 

Let overigens wel even goed op dat als je Motion Detection activeert, de camera altijd aan blijft en je minimaal een 'hardwire kit' moet kopen om te voorkomen dat de dashcam je accu leeg trekt. Deze optie gebruik ik zelf niet, dus activeer ik in het menu de 'Power off delay' op '1 minute' zodat de camera na 1 minuut automatisch wordt uitgeschakeld. Sluit je de camera aan op een geschakelde draad zal de camera kort nadat deze spanningsloos wordt automatisch de opname stoppen en zichzelf uitschakelen.

 

De beeldkwaliteit van de Mini 0806S is goed. Overdag is het beeld duidelijk, ook 's nachts presteert de camera prima en de dashcam schakelt de lichtgevoeligheid uitstekend om als je bijvoorbeeld een tunnel uit rijd of plotseling direct tegenlicht krijgt van de zon. De camera beschikt verder over een prima kijkhoek van 135 graden. 

 

De camera beschikt ook over een microfoon en kan zo het geluid in de auto registreren. Deze optie kan je heel eenvoudig (tijdelijk) uitschakelen door de bovenste toets in te drukken. Door nogmaals indrukken van deze toets wordt de microfoon weer ingeschakeld.

 

Ook de opname kan (tijdelijk) worden uitgeschakeld door eenmaal op de OK (middelste) toets te drukken.

 

De snelheidsregistratie en GPS locatie logging is accuraat. De snelheid kan ook in het videomateriaal worden vastgelegd. De GPS coördinaten worden gelogd in een apart logbestand of kunnen ook in het videomateriaal worden vastgelegd.

 

Overdag in regenachtige condities:

 

 

's nachts:

 

Overdag - direct tegenlicht (zon):

 

Tunnel in/uit:

 

 

Conclusie:

De Mini 0806S is een dashcam van de oude stempel. Waar andere dahscams tegenwoordig over Wifi en zelfs cloud-diensten beschikken, blijft de fabrikant van de Mini serie gewoon bij de primaire taak van een Dashcam, namelijk gewoon filmen wat er voor je gebeurt, eventueel audio registreren en bij voorkeur je snelheid en GPS positie vastleggen. Dat doet deze dashcam dan ook uitstekend. Verder wil je eigenlijk niets van de camera horen, behalve als er een storing is. Ook dat heeft men bij Mini goed begrepen. Ja er zitten ook nog andere features op zoals parkeerbewaking (beweging en schokdetectie) en rijbaanbewaking (LWDS), maar hoe zinvol is dat op een dashcam? Bovendien zijn er (veel duurdere) merken zoal Thinkware en Blackvue, die over aanzienlijk betere parkeerbewakingsfuncties beschikken.

Wil je gewoon een uitstekende onopvallende en simpel te bedienen dashcam voor een scherpe prijs, dan is deze Mini 0806S zeker een aanrader!

 

Wil je m kopen? Koop m dan voor slechts €78,16 via onderstaande link, dan ondersteun je onze reviews en het kost jou geen cent meer!

Mini 0806S Dashcam ** Kies EU Express als verzendoptie!!!

 

Gearbest heeft voor deze dashcam ook een polarisatiefilter:

CPL Camera Filter

 

En op Amazon.de vind je een prima Hardwire kit:

12~24volt Hardwire kit

 


Bekijk ook onder eerdere dashcam reviews:

Xiaomi 70Mai Dashcam / Car DVR

360 J511C Dashcam

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

  • Administrator

Het beeldmateriaal van een ritje in het donker is nu ook toegevoegd.

Ik rijd nu ruim 3 weken met deze camera in mijn auto en moet zeggen dat hij erg goed bevalt. Het beeldmateriaal is goed, de camera werkt zeer betrouwbaar en de camera valt niet op in de auto, wat ook niet onbelangrijk is. 

 

WIl je het beeldmateriaal na een aanrijding bekijken, is het handiger de camera gewoon even uit zijn voetje te trekken en op je PC aan te sluiten met een USB kabel. Met die miniSD kaartjes prutsen blijft lastig. 

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Beste Michel,

Bedankt voor deze heldere recensie. Vraagje (van een newbie): Moet je de dashcam achter de spiegel hangen of kan hij ook op het dashboard geplaatst worden? En als hij achter de spiegel (of in ieder geval aan de bovenkant van de ruit) moet hangen, hoe werk je dan de stroomkabel weg?

Bedankt alvast voor je reactie.

Groeten, Walski

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Bij voorkeur bovenaan en op deze wijze:

 

cable_management.png

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link to comment
Share on other sites

Ik krijg de tijd niet goed ingesteld in de settings  , het uren getal springt steeds 2 uren exact terug .   B.v.    14:28u     naar     12:28u               mini0806S Dash Cam 

voor de rest functioneert het apparaat goed. Wat kan ik hieraan doen ?

 

M.v.g.   Kojak

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.