Ga naar inhoud

Smargo reader


paardengek
 Delen
Volgers 0

Aanbevolen berichten

Bij het opruimen kwam ik nog een aantal smargo readers tegen. Volgens mij zit er versie 1.7 aan software op.

Voor 15 euro per stuk wil ik ze wel kwijt.

 

Met vriendelijke groet, Andries

20201230_100008.jpg

Door veel lezen en prutsen kom je er wel!
Link naar bericht
Delen op andere sites

  • V.I.P.

Als je ze allemaal even omdraait en weer een zelfde foto maakt... Kunnen we zien of het echte zijn of clones....

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, VU+Ultimo 4K BT

Joyne NL Basis, Joyne BE Travel, Ziggo, HD+ 

9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • V.I.P.

De onderste is een clone (te zien aan de ronde rand), de echte hebben een punt-vorm en de MaxDigital sticker... Die kun je veilig updaten. Met die clone gaat dat niet lukken... Zolang die werkt, prima. Maar verder vanaf blijven..

Heb een forumlid gecontacteerd over je aanbod. Hij zoekt een V1 voor zijn TV-Headend..

Raspberry Pi 3B+ Argolis Triple Reader Kaartserver + Smargo

Vu+ Zero 4K DVB-S2X, Vu+ Zero 4K DVB-C/T2, DM525 Combo, VU+Ultimo 4K BT

Joyne NL Basis, Joyne BE Travel, Ziggo, HD+ 

9°E, 13°E,19.2°E, 23.5°E, 28.2°E. Triax 88 en Triax 60

Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen
  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door Sverige
      De HD+ kaart doet het niet meer...
      Ik zat te kijken naar Pro7 HD...  en plots bevroor het beeld.
      Geen enkele HD+ zender doet het nog...  
      Er zijn blijkbaar time outs...   ik heb (uiteraard) helemaal niets gewijzigd...  ik zaqt gewoon tv te kijken.
      Ik heb ook nog een keer herstart, misschien dat dat zou helpen...  maar ook niet dus.
      (te vroeg gejuichd sat ales zo goed gaat....)
       

       

       
       
    • Door MySat
      Ik wil 1 v/d Smargo's hernoemen en deze ver 1.7 Smargo loopt tegen dit probleem aan "Error version 0.0 is too old". Downgraden van de huidige 2015 drivers naar de 2008 versie levert een probleem op. Krijg een " A service installation section in the INF is invalid" error.
       
      Wie heeft er ervaring om de Smargo setting v1.7 werkend te krijgen met Windows 7
    • Door BlackBurn
      Onlangs heb ik mijn complete set-up veranderd/geüpdatet, van TV-server Argus-TV naar TVHeadend en ook een nieuwe installatie van Oscam gedaan.
       
      Echter nu heb ik het vermoeden dat mijn CD kaartje niet meer geüpdatet wordt en zou dit graag willen valideren, aangezien er nu nog tijd is om het op te lossen
       
      Mijn huidige status van het kaartje is:
      admin: 2015-06-20 - Mediaguard
      PBM: 2015-06-18 - Canal Digitaal NL (19E/23E)
       
      Ik had verwacht dat deze datum ondertussen al opgeschoven zou zijn, kan iemand dit verifiëren wat zijn status/datum is?
       
      Dit is een stukje logging binnen Oscam, connectie van TVHeadend.
      2015/05/30 19:28:50   80ABA0 c  (newcamd) client connected to 52010 port 2015/05/30 19:28:50   80ABA0 c   (client) anonymous disconnected from 10.10.11.5 2015/05/30 19:28:50   80B240 c  (newcamd) client connected to 52010 port 2015/05/30 19:28:50   80B240 c   (client) encrypted newcamd:52010-client 10.10.11.5 granted (tv1, au=on (1 reader)) 2015/05/30 19:28:50   80B240 c  (newcamd) user tv1 authenticated successfully (Tvheadend) 2015/05/30 19:28:50   80B240 c  (newcamd) AU enabled for user tv1 on reader CanalDigitaal 2015/05/30 19:29:07   80B240 c      (ecm) tv1 (0100&00006A/5C00/17CA/64:F9E053258DFBFD7C1F94E1BDD6655CDF): found (336 ms) by CanalDigitaal - SBS 6 HD 2015/05/30 19:29:09   80B240 c   (reader) CanalDigitaal [seca] tv1 emmtype=global, len=116, cnt=1: skipped (0 ms) 2015/05/30 19:29:10   80B240 c        (-) -- Skipped 10 duplicated log lines -- 2015/05/30 19:29:10   80B240 c      (ecm) tv1 (0100&00006A/5C00/17CA/64:ED53F8ABF13FE138E1C71307ACD9B8AA): found (322 ms) by CanalDigitaal - SBS 6 HD 2015/05/30 19:29:13   80B240 c   (reader) CanalDigitaal [seca] tv1 emmtype=global, len=116, cnt=1: skipped (0 ms) Mijn config.
      oscam.server
      [reader] label                         = CanalDigitaal description                   = CanalDigitaal NL Lokaal protocol                      = smargo device                        = /dev/ttyUSB0 caid                          = 0100 detect                        = cd mhz                           = 480 cardmhz                       = 369 ident                         = 0100:000000,00006A,00006 smargopatch                   = 1 group                         = 1 emmcache                      = 1,1,15,0 ratelimitecm                  = 4 ratelimittime                 = 9000 srvidholdtime                 = 2000   oscam.user [account] user                          = tv1 pwd                           = ***** description                   = TVHeadend caid                          = 0100 keepalive                     = 1 au                            = CanalDigitaal group                         = 1 cccmaxhops                    = 5 cccignorereshare              = 1 cccstealth                    = 0   oscam.config [global] logfile                       = /var/log/oscam.log pidfile                       = /tmp/oscam.pid disableuserfile               = 0 fallbacktimeout               = 2600 nice                          = -1 maxlogsize                    = 1024 preferlocalcards              = 1 block_same_ip                 = 0 block_same_name               = 0 usrfile                       = /var/log/oscam.userlog lb_mode                       = 10 lb_save                       = 100 lb_savepath                   = /var/log/stat   [cache]   [cs357x] port                          = 24110   [newcamd] port                          = 52010@0100:00006A key                           = 0102030405060708091011121314 mgclient                      = 1   [cccam] port                          = 12345 nodeid                        = BA79345A1017141C version                       = 2.3.0 reshare                       = 3 forward_origin_card           = 1   [monitor] port                          = 988 aulow                         = 120 hideclient_to                 = 45   [webif] httpport                      = 80 httpuser                      = Rob httppwd                       = ***** httprefresh                   = 5 httpallowed                   = 0.0.0.0-255.255.255.255 aulow                         = 120 hideclient_to                 = 45 Mijn versie van Oscam is relatief nieuw: OSCam: 1.20-unstable_svn Build: r10660 Ik heb ook even geüpdatet naar build r10665, maar met hetzelfde resultaat, alleen gingen sommige ECM requests hier fout, vandaar weer even terug naar een iets oudere build.   Iemand enig idee hoe ik dit verder kan troubleshooten of iemand die iets raars ziet in de config.   Alvast bedankt!
    • Door schumi2004
      Vermoed dat ik hier wel correct zit met mijn probleem.
       
      Stoor me al tijden aan het feit dat bij reboots mijn Smargo niet meer herkend wordt en ik weer list_smargo tool gebruiken moet op mijn Synology om de bus en device id te achterhalen.
       
      DS211> ./list_smargo Looking for smartreader compatible devices... bus 001, device 006 : 0403:6001 Smartreader (type=SR, in_ep=01, out_ep=82; insert in oscam.server 'device = Serial:')   Al eens eerder gehoord over het een naam kunnen geven en deze te gebruiken maar ook de Serial value. Maar zoals in bovenstaande wel opvalt heb ik helemaal geen serial?!   Toen een poging willen doen de Smargo maar te updaten naar 1.7 maar voor ik hier aan wilde beginnen wilde ik toch wat zekerheden hebben v.w.b. de huidige firmware. Heb vanalles geprobeerd maar kan maar nergens achterhalen, niet op windows en synology, welke FW er nu op zit.   Heb hier op het forum een compleet pakket gevonden genaamd: smargo Komplett Paket met zo'n beetje alles erin wat nodig is. Nu vroeg ik me af wat wijsheid is: -.de 1.7 updater draaien en hopen dat het goed gaat? - eerst de 1.3 dealerfix draaien en dan de 1.7 updater? - of toch eerst proberen te achterhalen wat er nu op staat en vandaar uit verder? - Of laten voor wat het is en met dit issue leren leven?   Belangrijkste wat ik weten wil zijn de huidige settings zoals deze op de Smargo staan, niet zozeer de firmware versie, om te voorkomen dat deze straks helemaal niets meer doet in huidige configuratie in OSCam icm huidige Smargo settings.
    • Gast Mimisiku
      Door Gast Mimisiku
      Ben een beetje de weg kwijt. Heb een oude blauwe Smargo. Deze draait in OpenPli 4.0 prima. Hij wordt dan herkend als /dev/ttyUSB0 smartreader+
      Ik heb nu vanwege HbbTV nu OE 2.0 op de DM500HD V1 geinstalleerd. Werkt verder uit de kust. CCCam 2.2.1 erin gezet en CDS kaart werkt. Heb de FDTO_Sio driver ook geinstalleerd. Na een reboot ziet hij toch de Smargo (met ingestoken TVV kaart) niet. Geeft de melding "No card or unknown card inserted.
       
      Heb ook /dev/tts/0 geprobeerd, maar geeft ook niks....
       
      Heb nu even geen idee meer..
       
    • Door Gerard 76
      Een tijdje terug had ik hier s margo's feilloos werkend op de rpi.
      Daarna met dank aan forumlid alias haha de triple reader er ook werkend op gekregen.
       
      deze instellingen heb ik gesaved,en ik ben weer verder aan het knutselen gegaan.
       
      Nu terug met de smargo,wordt de kaart niet gelezen lijkt het.
      de status van de kaart is OFF (no entitlements)
       
       
      2014/03/12 16:23:12 A0BD70 r kaart [smartreader] creating thread for device 001:004
      2014/03/12 16:23:12 A985C0 r kaart [smartreader] De SR_init
      2014/03/12 16:23:12 A985C0 r kaart [smartreader] initing smargo type SR
      2014/03/12 16:23:12 A985C0 r kaart [smartreader] Using 0x01/0x82 as endpoint for smartreader hardware detection
      2014/03/12 16:23:12 A985C0 r Found smartreader device 001:004
      2014/03/12 16:23:12 A985C0 r kaart [smartreader] Creating smartreader thread.
      2014/03/12 16:23:12 A985C0 r kaart [smartreader] clocking for smartreader with smartreader protocol
      2014/03/12 16:23:12 A985C0 r kaart [smartreader] Reader initialized (device=001:004, detect=cd, mhz=480, cardmhz=369)
       
      dit is de readerconfig:
       
      [reader]
      label = kaart
      protocol = smartreader
      device = 001:004
      services = !cdnl_eredivisie,!cdnl_film,!cdnl_hbo
      autospeed = 0
      ecmwhitelist = 0100@00006A:64
      ecmheaderwhitelist = 813061006A00075C00,803061006A00075C00,800061006A00075C00,810061006A00075C00
      detect = cd
      mhz = 480
      cardmhz = 357
      group = 1
      emmcache = 1,3,15
      blockemm-unknown = 1
      blockemm-u = 1
      blockemm-s = 1
      blockemm-g = 1
      lb_weight = 500
      dropbadcws = 1
      audisabled = 1
      auprovid = 00006A
      ratelimitecm = 4
      ratelimittime = 9950
      srvidholdtime = 5000
       
      weet iemand hoe ik de smargo weer werkend krijg?
       
      de smargo is een blauwe van maxdigital,heeft voorheen prima gewerkt.
      als ik hem in de rpi doe dan knippert het groene ledje in de smargo een paar keer.
    • Door dvbs
      Dag lezers,
       
      Ik ondervind problemen met mijn externe kaartlezer en weet dat ik mag updaten tot 1.05, maar hoe zie je welke versie er momenteel op zit?
       
      (hangt als backup op een Kathrein)
       
      (er zijn zo van die updaters maar blijkbaar mag je niet zomaar gelijk wat doen; heb ik gelezen)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.