Jump to content

Chiptekorten


Noordzee
 Share

Go to solution Solved by hugogertie,

Recommended Posts

Wereldwijd is er momenteel een tekort aan (elektronische) chips.

 

Ik las van de week hier op het forum al iets over moeilijkheden bij de leveringen van sommige decoders (VU+). Ook bij KPN gaan ze nu goed uitkijken bij uitleveringen van de nieuwste 4K-decoders. Klanten kunnen nu (tijdelijk) niet meer overstappen op het 4K-pakket.

 

De autobriek in Born ligt al sinds donderdag stil wegens een gebrek aan elektronische chips. 

 

Ook Samsung en Apple melden problemen bij de producties van hun telefoons. . 

En het gaat allemaal nog wel even duren. 

 

https://nos.nl/artikel/2378484-chiptekorten-duren-nog-zeker-tot-einde-jaar-zegt-fabrikant-nxp 

 

TV kijken en autorijden is een bepaalde vorm van luxe. Maar vervelender zijn de problemen voor de medische wereld

 

https://nos.nl/artikel/2378287-philips-waarschuwt-voor-productiestop-medische-apparatuur-door-chiptekort

 

 

Geregistreerd lid Sat4All sinds : 6-6-2001 (oorspronkelijk 1-12-2000)
Ontvanger : VU+ DUO 4K  (vrije zenders via DVB-T2 en DVB-S2X) 
Schotel : Visiosat Bisat
Ontvangst van : Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hot Bird

Link to post
Share on other sites


De managers en aandeelhouders van Philips zijn zo debiel geweest alles op chip-gebied te verkopen...

3x VU+ met Open Pli , 2 Gregorians, 1 Big bisat en 3 LCD's

Link to post
Share on other sites

  • V.I.P.

we hebben toch ASML NPX Infinion STMicroelectronics

als die nu eens een betere afspraak maken met de EU dan hoeft het Amerikaanse Intel niet eennieuwe chipfabriek met miljarden steun van de EU

Dark Black

Kristina Train

Link to post
Share on other sites

  • Solution
Posted (edited)

.

De verkoop van apparatuur heeft een jaar lang op een laag pitje gestaan en vanwege de pandemie dus de productie is totaal stop gezet geen vraag waarom dan produceren, nu de markt aantrekt hebben ze eerst de bestaande voorraden opgemaakt echter was de vraag plots zo hoog zodat ze de vraag niet meer konden bij houden. Tja en dan gebruiken heel veel producten dezelfde chip omdat die zoveel mogelijkheden heeft en die vrijwel overal in toepasbaar is en die maar een paar centen kost en die gespecialiseerde chip die dollars kost dus niet wordt ingezet. Nu hebben we een probleem dat bepaalde producten niet kunnen worden geproduceerd en is de keus aan de fabrikant, of wachten op nieuwe aanlevering of die duurde kopen maar dan moet je wel het hele concept aanpassen wan die andere nieuwere chip heeft een andere chipsetting en ook andere software nodig om het eindproduct te laten werken zoals de consument het wenst.

Dit alles heeft ook wel te maken met het tevreden houden van de aandeelhouders anders lopen die weg, gevolg hiervan is korte termijn denken om de winsten omhoog te krijgen of houden zoals ze zijn.

We komen er steeds meer achter dat lage lonen landen een tijdelijke oplossing is en wanneer er iets in die landen voorvalt de problemen plotseling intens zijn. Dit maakt deze pandemie al helemaal duidelijk, overal zijn of waren er tekorten of het nu onderdelen zijn of zoals vorig jaar de mondkapjes en beschermende kleding.

Ik zou het prachtig vinden wanneer ontwerp en productie binnen Europa zou worden uitgevoerd dan houd je Europa sterk economisch en we zijn minder afhankelijk. Nu zie je dat ontwikkeling hier plaats vind en de uitvoer van onderdelen etc plaats vind in lage lonen landen of daar waar d de milieu regels nagenoeg niet bestaan of worden nageleefd

De complete zonnepanelen industrie is in Europa gestorven omdat we overspoeld werden door panelen uit China die met staatssteun en goedkope lonen werden en nu nog worden geproduceerd daar kun je als bedrijf in Europa niet tegen op dus verdampt je winst ook al is dat paneel uit Europa veel beter, we doen er allemaal aan mee, omdat het nu eenmaal veel goedkoper is dat spul uit China.

Tja en dan vechten ze in Denhaag een roddel uit over wie wat niet of wel heeft gezegd........ VROUWEN en MANNEN Politici Pak de problemen aan stop met al dat gelul..............daar hebben we kroegen voor........oh ja die zijn dicht...................

 

Edited by hugogertie

VU Ultimo PLI 4 dvb-c + s / ET 8000 PLI 4 dvb-c + s

Link to post
Share on other sites

  • V.I.P.

Voor een groot deel kan ik je gelijk geven. Maar belangrijker gaat ook nog worden dat we allerlei grondstoffen voor een duurzame industrie niet zomaar onder de Utrechtse heuvelrug hebben liggen. Delfstoffen, oxiden en metalen die komen op dit moment elders vandaan en daar worden milieu catastrofen voorgeprogrammeerd door de elektro mobiliteit met al die accu's die men zo graag in Europa als transitie wil waarmaken. Dus de anorganische grondstoffen die we NU nodig hebben zullen we moeten vervangen met STRAKS de organische stoffen die we in onze labo's kunnen kweken. Opdat we onafhankelijk worden.

Dat zijn dus toch eerder wetenschappers en technologen die de problemen aanpakken dan die politici.

Dark Black

Kristina Train

Link to post
Share on other sites

@Tonskidutch; Tja de grondstoffen daar heb je gelijk in dat daar eerst een oplossing voor moet worden gevonden en dat daar wetenschappers voor nodig zijn is duidelijk maar de politici moeten ze daarvoor wel mogelijkheden geven en dat is nu toch wel de grootste vertragende factor samen gevat overheden. Wanneer die duidelijk doelen en haalbare doelen stellen dan kunnen wetenschappers ergens op focussen. Wanneer we nu zien wat er allemaal gebeurd zowel in Denhaag als Brussel kan ik nu niet zeggen dat hier enige duidelijkheid of onderbouwing is. Ze stellen een doel maar dat is totaal onuitvoerbaar. Hierdoor is ondernemen een probleem omdat we niet weten waar we aan toe zijn dit geld voor heel veel bedrijven.

Ik ben zelf ondernemer en we hebben ontzettend veel last van de chip tekorten omdat we niet kunnen leveren wat we zouden willen en nu soms met houtjes touwtjes werk de boel aan elkaar moeten knopen daar kunnen de politici niets aan veranderen dat zijn andere oorzaken. Wij leveren apparatuur van hoge kwaliteit maar we worden overspoeld met Chinese zooi die niet eens is goedgekeurd maar wel wordt verkocht door concurrenten en wij prijstechnisch het eerst van verliezen. De controle door de overheid is nul en dat is een groot probleem want daardoor krijgt niet goedgekeurd toegang en wordt goedgekeurde apparatuur weggeconcurreerd.

VU Ultimo PLI 4 dvb-c + s / ET 8000 PLI 4 dvb-c + s

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.