Jump to content

zeeteefje

Members
 • Content Count

  592
 • Joined

 • Last visited

About zeeteefje

 • Rank
  Sat4all Freak

Recent Profile Visitors

1,504 profile views
 1. Nee, juist zonder 'beeldverbeteraars' was het beeld slecht. Het gebruik van instellingen voor onderdrukking van digitale ruis verbeterden het beeld enorm, maar uiteraard ten koste van de beeldscherpte. Wie altijd ruisonderdrukking gebruikt heeft niks gemerkt...
 2. Het lijkt alsof iemand bij CanalDigitaal heeft zitten spelen met de 'beeldverbeteraars' en het knopje 'beeld verscherpen' heeft opengedraaid met als resultaat dat het beeld van NPO1 sinds gisteren niet meer om aan te zien is. Vergelijkbare zaken hebben we eerder meegemaakt: prutsers bij CD die werkelijk denken dat 'beeldverbeteraars' het beeld verbeteren en de kijkers opzadelen met dramatisch slecht beeld. Ik weet niet of de bitrate omlaag is gedraaid, dat zou wellicht tot hetzelfde resultaat kunnen leiden, maar het beeld is veel slechter dan ik met de geboden bitrate zou verwachten.
 3. Volgens protonvpn knijpen ze niet, maar zijn de gratis servers drukker waardoor er minder bandbreedte overblijft. Ik kijk zelf regelmatig probleemloos live TV met de gratis versie. Als ik een speedtest uitvoer is de snelheid meestal vrijwel gelijk aan mijn internetsnelheid. Mijn smartphone zit zelfs 24/7 op een gratis account zodat die altijd virtueel in Nederland zit. Ik heb eigenlijk altijd een goede snelheid, of helemaal niks. In dat laatste geval volstaat het om even een andere server kiezen.
 4. Met alternatieve firmware (wrt) op je Fritzbox zal het ook wel lukken, maar lijkt me niet aanbevolen. Een (oude) tweede router inzetten voor deze toepassing is inderdaad de meest gebruikelijke oplossing. De gratis versie van protonvpn wordt niet geknepen en is meestal snel genoeg, afhankelijk van wat je gewend bent. Het voordeel is dat je kosteloos net zo lang kunt testen als je wilt. Mocht snelheid het probleem zijn kun je alsnog over gaan naar een betaalde versie, maar dan weet je tenminste al dat het werkt.
 5. Dat kan en het hoeft niet eens veel te kosten. ProtonVPN biedt zelfs gratis VPN voor één device. Maar dat device mag een router zijn. Uitleg voor enkele routers hier
 6. Ja, want vrijwel alle andere zenders op 5 west zijn gecodeerd. Je zult dus niet veel zien op 5 west op je TV zonder multistream tuner.
 7. Waarom met die oude AstonCrypt module? Daar zit een losse smartcard in, die smartcard kun je m.i. veel beter zonder die module in een ontvanger gebruiken zodat je niet langer beperkt wordt door de (on-) mogelijkheden van die module.
 8. Dat is geen wetgeving, maar een verouderd uitzendrechtensysteem wat wordt opgelegd door 'Hollywood'. Het EHJ heeft in 2011 al geoordeeld dat het systeem strijdig is met EU wetgeving (zaak Murphy) omdat het kunstmatige binnengrenzen binnen de EU creëert die er niet mogen zijn.(klik)
 9. Dat ligt aan de registratie. Een abonnement met betaling vanaf een NL bankrekening is voldoende bewijs dat aan de auteursrechten voldaan is. De abonnee van NLziet verklaart ook dat die in Nederland woont bij het afsluiten van een abonnement.
 10. Correct. Aan de andere kant zijn alle Nederlanders meegeteld voor de hoogte van de vergoeding, dus ook de Nederlanders die in Spanje wonen. Hij heeft dus recht op ontvangst. Maar die juridische discussie loopt al jaren...
 11. Een foto van de smartcard met serienummer geeft de potentiële koper de mogelijkheid om bij CanalDigitaal naar de status van de kaart te informeren. Maar dan moet dat wel weer een foto zijn van de echte kaart...
 12. Dat is een zender van het Franse Canal+ en die zetten er hun codering op. Als je hun zender in je pakket wilt overnemen krijg je die dubbele codering er bij. Aangezien C+ nu weer de eigenaar is van M7 acht ik de kans groot dat ze de boel qua codering op termijn gaan 'strak trekken' . Dezelfde codering voor al hun aanbieders, net als vroeger.
 13. Tot het moment waarop CD besluit om geen losse kaarten meer te activeren of over te schrijven, dan is de waarde plotseling nul. En niemand weet nu wanneer dat moment komt, maar wel dat het komt.
 14. Fightbox is bij CD te zien in belabberd SD met een vaag 'fightbox HD' logo in beeld. RTL crime is dermate slecht van kwaliteit dat die helemaal niet om aan te zien is. Ik moet de box zelfs op pan/scan instellen om de zender beeldvullend te krijgen in plaats van als kleine vage postzegel in het midden van het scherm. Na uitrekken is het beeld nog slechter een IPTV stream van 0.5 Mbps
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy