Spring naar bijdragen

zeeteefje

Leden
 • Aantal bijdragen

  503
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over zeeteefje

 • Rang
  Sat4all Freak

Recente profielbezoeken

889 profielweergaven
 1. C+ gebruikt ook nog Nagra Cak7 die ook met de bestaande witte module van CanalDigitaal gebruikt wordt. Er is dus geen reden om aan te nemen dat dat snel nodig is. Uitschakelen van Seca zal wellicht wel gebeuren, maar ook dat zou CanalDigitaal al veel klanten kosten.
 2. Probeer uiterlijk om 08:00 uur ter plaatse te zijn, daarna loopt het parkeerterrein en de wegen snel vol.
 3. Volgens mij heeft CD alleen in de landen met 'vlaggetjes' ook dealers zitten die CD spullen verkopen en installeren. Dat wil niet zeggen dat je alleen daar CD kunt ontvangen. Ze houden overigens nog steeds vol dat de SmartTV app uitsluitend in Nederland werkt:
 4. Ja, maar ik heb het over een UHD TV. Om te kunnen oordelen moet je dus eerst zelf een goede TV kopen. Je kunt SD heel aardig opschalen naar HD. HD opschalen naar naar UHD gaat ook prima, maar in SD zit gewoon niet genoeg informatie om er een redelijk UHD beeld van te maken, het is gewoon slecht. Je hoeft me ook niks uit te leggen over beeldverbeteraars. Koop eerst zelf eens een UHD TV, dan kun je oordelen.
 5. Wat dan? Ik heb liever dat ze eindelijk eens RTLZ, SBS9, Fox, 24 Kitchen etc omzetten naar HD in plaats van die belabberde SD uitzendingen in jaren '70 kwaliteit. CD kiest duidelijk voor kwantiteit over kwaliteit. Al die SD zenders mogen ze van mij zo uit het abonnement schrappen, daar kijk ik nooit naar omdat het niet om aan te zien is op een UHD TV.
 6. Dat weet ik, maar de medewerker van CanalDigitaal beweerde bij hoog en bij laag dat CD actief een geoblock hanteert op de Smart TV app. Het was een discussie op twitter waarbij een klant van zijn satelliet abonnement wilde overstappen naar IPTV wegens slechte ontvangst ergens in het noorden van Europa, maar dat niet mocht van CanalDIgitaal. Ik heb hem geadviseerd om een gewoon een nieuw IPTV abonnement af te sluiten onder een andere naam (vrouw) en -rekening nummer en het satelliet abonnement op te zeggen zodra het werkt. Hij wilde ook nog een Smart TV app gebruiken. Uitgelegd dat de store op NL moet staan en dat het dan werkt, maar toen brak de CD medewerker in met de mededeling dat dat echt niet mogelijk is buiten NL. Daarna ontspoorde de discussie een beetje...
 7. Ik heb er met de 'help'desk van CanalDigitaal een flinke discussie over gehad. Volgens die helpdesk blokkeert CanalDigitaal actief het gebruik van de app op een smartTV buiten Nederland met een geofilter. De app mag wel in de hele EU gebruikt worden op een smartphone. Volgens die helpdesk, ik heb het niet getest. Op mijn verwijt dat dit helemaal niet mag volgens Europese regels kwam geen reactie, alleen dat dit het beleid is.
 8. Die problemen van Mercedes op een hoge baan zijn niet nieuw en lijken zelfs zelfs erger geworden. Ik denk dat Max de overwinning in Mexico alvast kan bijschrijven. Daar waar de Mercedes motoren vanwege oververhitting moesten worden teruggeschroefd kon de Honda motor van Max juist helemaal worden open gezet.
 9. Als de ontvanger zelf een stream maakt van de verschillende te ontvangen zenders en die eigen stream door de CI module jaagt moet dit kunnen. Mits de module vier zenders tegelijk mag decoderen. Bij mijn weten staat dit maximum nu op twee. Dat is werkbaar mits de ontvanger dan een opname achteraf kan decoderen en vervolgens alsnog ongecodeerd kan opslaan. Technisch kan het allemaal, praktisch is er nog geen consumenten ontvanger die zelf een stream kan samenstellen, maar dat is m.i. slechts een kwestie van tijd. Zelfs achteraf decoderen via een CI module heb ik totnutoe alleen gelezen als theoretische mogelijkheid bij sommige (Vu+) ontvangers. Ik heb nog niemand zien rapporteren dat hij/zij dat werkelijk in gebruik heeft en dat het ook in de praktijk goed werkt i.c.m de CI module van Joyne.
 10. Ik wil niet Joyne bashen, want ik ben eigenlijk blij met een 2e aanbieder en zou er wel naar toe willen overstappen als die rare CI+ beperkingen niet bestonden. Maar ik vind de recente berichtgeving uit de mond van Joyne in het geheel niet overtuigend. "Geen plannen om te stoppen", ja dank je de koekoek. Dat heeft geen enkel bedrijf. Vraag maar aan al die recent omgevallen winkelketens, die waren geen van allen van plan om te stoppen, maar gingen toch failliet -einde verhaal. 'langer door dan nog één jaar', dat kan dus ook 366 dagen zijn. Ik ben door deze berichtgeving van Joyne in het geheel niet overtuigd van de levensvatbaarheid op langere termijn, langer dat ene jaar + een beetje. Gezien de investering die nodig is om over te stappen is de gok voor de consument m.i. te groot waardoor de commerciële haalbaarheid van Joyne juist weer slechter wordt. Als je overtuigd bent van de levensvatbaarheid, deel dan gratis CI-modules uit bij elk abonnement zodat de klant semi-gratis kan testen en niet voor grote kosten komt te staan als het onverhoopt toch mis gaat.
 11. zeeteefje

  Formule 1 in 2019

  De motor ook niet, alleen de motor is jaarlijks al een budget van zo'n $150 miljoen voor de topteams. Bovendien is het nauwelijks te controleren, vooral als een topteam ook een 2e team heeft zoals Red Bull met Toro Rosso waar veel dezelfde spullen in zitten, zoals die motor. Ontwikkelingskosten over twee teams verspreiden verdubbelt het budget...
 12. Volgens mij is NLziet inmiddels een volwassen concurrent en op de camping is gratis wifi al voldoende.
 13. Morgen kans op regen in Monaco. Dat zou alle kansberekeningen en tactieken overhoop gooien.😋
 14. zeeteefje

  Formule 1 in 2019

  Ik heb begrepen dat dat allemaal al volgeboekt is voor de weekenden 3 en 10 mei 2020.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid