Ga naar inhoud

zeeteefje

Leden
 • Aantal items

  735
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Recente bezoekers van dit profiel

2391 profielweergaven
 1. Nee. De kabel dempt ook de ruis met 5dB. De signaal/ruis verhouding is ook aan het einde van de kabel nog steeds 10 dB.
 2. Waar dan? De signaal/ruis verhouding is echt niet afhankelijk van de lengte van de kabel. Tegen dat dit 0/0 is bij een extreem lange kabel werkt niks meer domweg omdat er te weinig signaal is voor de elektronica, maar de signaal/ruisverhouding is nog steeds hetzelfde.
 3. Dat zeg ik toch, maar die is niet afhankelijk van de lengte van de kabel. Bij een heel lange kabel wordt op een gegeven moment de signaalsterkte ontoereikend en dan is versterking aan de bron noodzakelijk. Dat geldt zowel voor het zend- als het ontvangst deel. De meest nuttige versterker is de antenne zelf.
 4. Ja, en nee. Alleen de signaal/ruis verhouding is belangrijk en die verandert niet tot nauwelijks met de lengte van de kabel. Signaal en ruis worden in gelijke mate verzwakt. Daarom is het ook oplosbaar met een antenne versterker. Exact zoals dat het geval is bij satelliet ontvangst en de versterker in de LNB. Een versterker voegt echter ruis toe, dus alleen doen indien noodzakelijk bij lange kabel lengtes.
 5. Een BTC heeft geen onderliggende waarde. Zelfs de tulpenbol uit de Tulpenmanie had dat wel. Een aandeel is nog steeds letterlijk een aandeel in een bedrijf. Er is dus een onderliggende waarde die stijgt als het goed gaat met een bedrijf en daalt als het minder goed gaat. Er wordt vaak gezegd dat een fiat munt (dollar, euro, etc) ook geen echte waarde heeft, maar dat is onjuist. Geld is een aandeel in de economie van die munteenheid. Ja, er wordt massaal 'bijgedrukt' , maar dat moet ook. Een economie die groeit heeft steeds meer geld, 'aandelen' nodig, anders stijgt de waarde van dat geld, 'aandeel', net als bij beurskoersen als het goed gaat met een bedrijf. Maar bij een economie zou dit eeuwig durende deflatie betekenen, geld wordt steeds meer waard, dus de prijzen dalen permanent. Bij Crypto wordt dat als voordeel gezien, maar bij gebrek aan onderliggende waarde zal die munt op den duur altijd terugvallen naar de onderliggende waarde: nul. De waarde van BTC wordt volledig bepaald door wat een gek er voor geeft, verder kun je er niets mee. De achterliggende techniek heeft nut, en waarde, maar dat heeft weer helemaal niks te maken met de waarde van BTC. Het feit dat er zo veel 'fiat geld' wordt geïnvesteerd in Crypto is dan wel weer een risico voor de stabiliteit van het financiële systeem. Als Crypto morgen nul waarde heeft is al dat geld verdampt.
 6. LOL, ja terug naar lokale standaarden ter bescherming van de eigen industrie zodat Franse TV's alleen in Frankrijk werken. Geweldig plan, daar worden alle landen rijker van.😁
 7. Mac adres: Verbindingen-Wifi-tandwiel-geavanceerd-Mac adres type Intelligent Wifi: Verbindingen-Wifi-drie puntjes rechtsboven-geavanceerd. Om te testen kan ze natuurlijk wifi buitenshuis huis gewoon uitzetten. Als er dan geen 4G komt is er onvoldoende 4G dekking.
 8. Dat symbool krijg ik nooit op mijn A52, het Wifi symbool gaat normaal gewoon weg en vervolgens krijg je 4G. Dat is vermoedelijk de reden dat de A52 niet naar 4G gaat. Er is wel Wifi, maar hij krijgt- of mag geen toegang. Geen toegang krijgen kan het gevolg zijn van het willekeurige mac adres dat de A52 genereert telkens als er opnieuw verbinding wordt gemaakt waardoor de router van slag raakt. Je kunt dat uitzetten, of alleen voor je thuis Wifi uitzetten. Het kan ook nog zijn dat de A52 alleen verbinding met het WiFi netwerk mag maken als de GPS coördinaten kloppen, ook dat is instelbaar.
 9. Behalve zenders die op satelliet in SD worden uitgezonden. RTLZ ziet er bijvoorbeeld via de app bij mij op dezelfde TV gewoon een stuk beter uit. De veel te lage framerate moet je de TV wel laten oplossen door de de-judder flink hoog te zetten, anders is de nieuwsfeed onderin het beeld net een flipperkast. Voor snelle beelden als sport is dat natuurlijk weer niks.
 10. Ik zou eerst eens kijken wat een 4G router binnen doet. De eigen antenne van een router is al veel beter dan die van een smartphone. Als je smartphone binnen een streepje heeft zal de router er al snel 3 hebben. Als de snelheid niet hoog genoeg is kun je altijd nog een buiten antenne toevoegen. Die Fritz is overigens wel erg duur, een 4G modem van Huawei heb je al rond de €100,-
 11. Gewoon een hoog/laag filter van een paar euro waar je er twee van nodig hebt: één om de signalen te combineren en één om die weer te splitten. Niks spannends, en zeker geen switchen.
 12. één TV volstaat. Elke moderne TV heeft zowel DVB-T als DVB-S ingebouwd. Het probleem is eerder de gebruiks(on-) vriendelijkheid van TV's. Die TV fabrikanten hebben totaal geen verstand van zaken en nemen meestal aan dat de gebruiker slechts één van beide wenst te gebruiken waardoor de gebruiker beide systemen niet simpel door elkaar kan gebruiken hetgeen met een satelliet ontvanger die ook een DVB-T tuner heeft wel eenvoudig is. Ik zou zelf voor die laatste optie kiezen of de Franse TNT zenders via de TV doen. Omschakelen is dan kiezen tussen antenne of hdmi-in. Veruit de simpelste en goedkoopste oplossing. Een harkantenne plaatsen is nog steeds simpeler dan een schotel plaatsen en je kunt, indien gewenst, beide signalen over één coax kabel laten lopen.
 13. De TS haalt duidelijk Fransat en TNTsat door elkaar. Fransat zit op 5 west en TNTSat OP 19.2 oost. Er bestaat geen TNTsat CI module, dus de combinatie CanalDigitaal+TNTSAT is officieel technisch niet mogelijk. (niet-officiële methodes werken, maar zijn niet toekomst bestendig) Bij mijn weten bestaat er geen TNTsat ontvanger die tevens is voorzien van een CI-slot, theoretisch zou dat wel kunnen. Er bestaat wel een Fransat CI+ module die kan werken in een geschikte ontvanger, eventueel samen met een CanalDigitaal CI module. 5 west+ 23.5 oost zijn te combineren met een geschikte schotel. Zowel Fransat als de losse kaart van CanalDigitaal werken (nog) met een softcam, maar dat zal niet de officiële oplossing van een 'antenniste' zijn. Maar de 'aardse' TNT zenders zijn in vrijwel geheel Frankrijk gratis met een 'harkje' op dak uit de lucht te halen. Geen decoder nodig en de beste beeldkwaliteit.
 14. Formeel kan dat niet, want er mag aan de motor helemaal niet meer ontwikkeld worden. Ze zullen dus een veiligheids- update doorvoeren die noodzakelijk is om de motor veilig te kunnen gebruiken de rest van het seizoen. Dat daar ook 20 pk extra meekomt is toeval... 😁
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.