Ga naar inhoud


zeeteefje

Lid
  • Items

    1085
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Alles dat geplaatst werd door zeeteefje

  1. Hier in Frankrijk is dat precies andersom. Je weet als consument van een Franse bank nooit zeker of een contactloze betaling met de pinpas wel werkt, afhankelijk van de bank, bedrag, aantal keren reeds contactloos betaald, de stand van de maan en de zon wordt een contactloze betaling met pinpas om de haverklap geweigerd. In Nederland tik je dan alsnog de pincode, in Frankrijk wordt echt de betaling geweigerd en afgebroken, alsof je credit card diep in het rood staat. De kassière moet dan opnieuw de betaling klaarzetten en hopen dat de betaling alsnog werkt. Een cheque uitschrijven gaat nog sneller... (en dat doen ze hier ook nog vaak). Betaling met telefoon lukt eigenlijk altijd, binnen een seconde klaar. Soms is er een communicatieprobleem, dan moet de telefoon even opnieuw tegen de betaalterminal gehouden worden, kost een seconde extra.
  2. Ik kreeg die vage lap tekst afgelopen woensdag in beeld op mijn telefoon toen ik wilde betalen zonder te ontgrendelen. Alsof je op je gemak zo'n lap tekst op je display gaat lezen als je aan de kassa wilt afrekenen. Je wilt betalen en wegwezen. Als die sukkels nu gewoon een normaal leesbare tekst als "voortaan bij elk bedrag ontgrendelen" lieten zien, dan was het helder. Nu ben ik tijden aan het zoeken geweest naar een mogelijk onjuiste instelling. Vooral omdat onderaan nog een cryptische instelling staat beschreven die helemaal (nog) niet bestaat: Mijn telefoon draait op Android 14 met de security patch van februari. Er bestaat dus helemaal geen nieuwere Android versie. Maar ik zou die instelling graag willen hebben en uit zetten.
  3. Sinds kort is het niet meer mogelijk om kleine bedragen met Google Wallet te betalen zonder eerst je smartphone te ontgrendelen. Op internet verschijnen al de eerste klachten, maar Nederlandse banken adverteren nog steeds met de tekst dat ontgrendelen niet hoeft onder de €50,- De wat krom naar Nederlands vertaalde uitleg van Google staat hier. De tekst "Binnenkort worden er geen kosten meer in rekening gebracht op uw creditcard" moet zijn "binnenkort worden geen betaling verricht met uw credit card". Vanuit het Engels naar Nederlands vertaald met Google Translate waarschijnlijk. 😉 Ik hoop dat ze dit optioneel maken zodat de gebruiker zelf kan bepalen of ontgrendelen nodig is voor kleine bedragen. Zo wordt betalen met een bankpas weer sneller en gemakkelijker dan betalen met smartphone.
  4. In Spanje heeft Starlink nu zelfs een 'basic' abonnement van €29/maand met 50-100 Mbps download. Geen glasvezel snelheden, maar best interessant, ruim voldoende voor IPTV. Iets voor Sprietje? edit: de door Starlink beloofde latency is 26-33 ms. Lijkt me geen probleem, zelfs niet voor gamers.
  5. @Tonski: In Frankrijk kost het Starlink abonnement momenteel €50,- maand inclusief de hardware en €40,-/maand zonder de hardware. Aansluiten op glasvezel kan ook €300 kosten, afhankelijk van de provider en de te overbruggen afstand. De éénmalige kosten van Starlink en glasvezel zijn daarmee ruwweg gelijk , en €40/maand is geen gek bedrag voor snel internet. @ceesv: ja, jij hebt een abbo inclusief backup. Zo'n 4/5G ei krijg je ook kosteloos ter beschikking bij uitval, maar het is voor mij een uur rijden naar de dichtstbijzijnde winkel om er één op te halen. Dat is dus in totaal 4 uur in de auto, ophalen en weer terug brengen. Ik gebruik mijn eigen mobiele 4G oplossing wel. Ik heb geen idee over de stabiliteit van Starlink bij slecht weer en toenemende aantallen gebruikers. Daar heeft de schaalbaarheid van glas waarschijnlijk een voordeel.
  6. Dat is nog niet zo erg lang hè. Gemiddeld rijdt nu 1 keer per 3 jaar een te hoog beladen vrachtwagen of boer mijn koperdraad kapot. De glasvezel kabel zal net zo kapot gaan, en vermoedelijk is die lastiger te repareren/vervangen. Nog maar 3 weken geleden heeft Orange 'mijn' houten telefoonpaal vervangen door een metalen exemplaar. En wat denk je?, die pummel staat zo hard met een hamer te beuken dat de lijn kapot gaat. Meteen klagen, maar zinloos, want het lag 'uiteraard' niet aan zijn lompe handelingen. Provider gebeld, maar die mag vervolgens pas een week later iemand sturen omdat Orange de sector heeft geblokkeerd wegens 'werkzaamheden'. Zit je een week zonder internet omdat de pummel die de lijn defect heeft gemaakt ook nog de reparatie daarvan een week lang onmogelijk maakt. Ik wacht het eerst even af hoe het bevalt als er ooit nog glas verschijnt hier. Maar ik ben blij dat er met Starlink een betaalbaar alternatief is, mocht de betrouwbaarheid te wensen over laten.
  7. zeeteefje

    F1 Australië

    Wel weer sneu, de fout ligt bij het team en niet bij de rijder. De motivatie van de F1 organisatie is dat de rijder pas 1 seconde tevoren door het team werd geïnformeerd, en dat was te laat voor Perez om te kunnen reageren.
  8. De V3 versie van de Starlink router heeft weer UTP poorten, maar die kun je op dit moment alleen op uitnodiging bestellen. Het is natuurlijk een kwestie van tijd voordat die router standaard geleverd wordt. Ik zit in Frankrijk nog zonder glasvezel, die wordt eind dit jaar verwacht. Maar op mijn locatie wordt de glasvezel aan de bestaande telefoonpalen opgehangen. Daarmee is het een kwetsbare infrastructuur, blootgesteld aan wind, regen en hoge vrachtwagens. Starlink is vermoedelijk betrouwbaarder.
  9. Exact, zo werkt dat. Het IP adres is alleen van belang op het moment dat je een account koppelt aan een play/appstore door een betaalmiddel toe te voegen. Het account wordt op dat moment gekoppeld aan het land dat bij het IP adres hoort, en dat kun je met een VPN regelen. Daarna is het IP adres niet meer relevant, alleen nog de store waar het account aan gekoppeld is. Ik krijg de indruk dat bijna niemand zich realiseert dat het zo werkt. Er zijn wel apps die streng zijn, zoals Viaplay en Netflix die controleren of het land van de store en IP adres wel met elkaar matchen en als dat langdurig niet klopt, het abonnement overzetten naar het land waar het device zich bevindt.
  10. Ja, gezien de talen lijkt het verschil te zitten in landen waar M7 actief is. Landen waar M7 niet actief is krijgen de Franse Canal+ app. Overigens maken veel apps onderscheid tussen Vlaams en Nederlands. Idem voor bv Engels en Amerikaans.
  11. Dat is een taalkeuze, geen landkeuze. Je kunt de app in de hele EU gebruiken, dus ook in België. Tot zo ver niks nieuws. Het probleem is niet het gebruik van de app, maar de beschikbaarheid van de app in de store.
  12. Je krijgt die optie vermoedelijk dus omdat TVV in België actief is. In Frankrijk krijg je de Franse versie met de keuze uit Frankrijk, Polen en nog enkele tientallen voormalige Franse koloniën in Afrika waar Canal+ actief is, maar niet Nederland of België.
  13. In de appstore van welk land zit jouw apparaat?
  14. Kijk, daar was ik al bang voor. De Nederlandse Canal+ app staat alleen in de Nederlandse App/Playstores in tegenstelling tot de CanalDigitaal App. Hiermee komen buitenlandse kijkers buiten spel te staan, tenzij hun Nederlandse Canal Digitaal gegevens ook werken op hun lokale Canal+ app.
  15. Officieel in Nederland te zien via F1TV pro. Beter en goedkoper dan Viaplay, hoewel dat abonnement nu ook toegang geeft tot F1TV pro.
  16. De plank heet 3C. Het lijkt er op dat Jarco heeft gemist dat een naar Astra3C hernoemde satelliet is verschenen op 23.5 oost en dat de nieuwe transponders op een andere satelliet zitten. Het heeft dus 0,niks te maken met BADR, maar alles met het vervangen van een satelliet die aan het einde van de levensduur is.
  17. RedBull heeft hem dan ook de hele dag gegeven, terwijl hij maar een halve dag zou doen. Maar dit geeft Max de kans om morgenmiddag als laatste op de baan te zijn. Dan kan hij nog even alles uit de kast trekken om te zien hoe snel de auto echt is.
  18. De stekker er uit trekken nadat Canal+ en PPF een paar honderd miljoen euro in Viaplay hebben gestoken is niet erg waarschijnlijk. Ze willen rendement op die investering, niet dat hele bedrag weer afschrijven. Zonder Canal+ was Viaplay al failliet gegaan, dus dat was veel simpeler geweest. Nu zit Canal+ bij Viaplay aan het stuur.
  19. Dat is nu aan Canal+ . Als Canal+ denkt dat er in Nederland wel geld te verdienen valt onder eigen label, dan hebben we al snel een kanaal met de naam Canal+ sport NL waar de formule 1 wordt uitgezonden. Sterker nog, ik denk dit de strategie is van Canal+. Hetzij door de sportrechten van Viaplay geheel of gedeeltelijk te verwerven, of door de naam Viaplay gewoon om te zetten naar Canal+.
  20. Ja, tenzij RedBull besluit om de sessie dan maar met Perez voort te zetten en vrijdag een halve dag voor beide coureurs. De middagsessie is met één uur verlengd.
  21. Dit hele seizoen nog. Hij vertrekt volgend jaar pas naar Ferrari.
  22. Daarnaast heeft RedBull leergeld betaald. De tweede rijder heeft in het verleden meermaals de testauto in de prak gereden waardoor het team belangrijke informatie mist. Dus krijgt de eerste rijder nu de meeste tijd in het begin van de testdagen. Max rijdt de eerste dag en de helft van de tweede dag. De derde dag is voor Perez. Risico minimalisering.
  23. Het wordt vooral uitgezonden op F1TV pro, nu ook beschikbaar voor Viaplay abonnees.
  24. Beetje late reactie, maar dat is niet correct voor een Samsung Galaxy. Samsung maakt gebruik van Hiya, en niet van Google. Hiya gebruikt geavanceerdere middelen dan Google, zoals het aantal nummers dat iemand kort achter elkaar belt. Zoals gezegd, ik krijg soms wel 6 spam belletjes per dag van onbekende nummers. De telefoon gaat niet over, het Samsung spam filter blokkeert het nummer en toont alleen een melding dat er een spammer heeft gebeld met nummer x en geen bericht heeft achter gelaten. Er staat een filmpje op youtube met de titel "How to Block All SPAM & Robo Calls on Samsung Galaxy A14 / Get Rid of All SPAM Calls" Daar zie de instelling zoals ik ook gebruik op mijn A52. Hiya verzameld zelf ook nummers, en instanties zijn daar vaak bij aangemeld, zodat je vaak zelfs van een jou onbekend nummer de naam van de persoon of instantie te zien krijgt die jou probeert te bereiken. Uiterst handig.
  25. Je schrijft iets anders : "Als ik probeer in te loggen op canalplus.nl met mijn canal digitaal gegevens dan wordt mijn gebruikersnaam niet gevonden." Inloggen op de canalplus.nl website is niet hetzelfde als inloggen op de Canal+ app. Voor IP-only gebruikers bij CanalDigitaal zou de app gewijzigd moeten zijn naar de Canal+ app volgens de mededelingen van CanalDigitaal.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...