Ga naar inhoud


[UPC] DVB-C vraagje


NINjak

Aanbevolen berichten


Ik zou het niet weten, ik weet ook niet wat je probeert te suggereren met de smiley.

 

Het enige dat ik zeker weet is dat ik de grote printplaat uit de mediabox heb gehaald en heb opgestuurd, en daarna de correcte (want werkende) boxkey + rsa terug heb ontvangen en dat er enige "zwarte uitslag" op een van de contactpuntjes van deze 2 "dingen" zit en de andere er ook uit zien alsof ze losgesoldeerd zouden kunnen zijn.

 

Als de boxkey uit een ander onderdeel gehaald is dan heeft 'ie dat zonder solderen gedaan of hij heeft het zo netjes gedaan dat er niets van te zien is. Verder kan ik je dus garanderen dat je voor het achterhalen van boxkey + rsa het losse printplaatje in ieder geval niet nodig hebt, want die heeft mijn huis niet verlaten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, dat is die Spanshion chip waar die pool het op eurocardsharing.com over heeft. Voor zover ik kan beoordelen is die er echt niet afgesoldeerd hoor... Ziet er volledig nieuw, netjes en maagdelijk uit aan zowel boven als onderkant.

 

Ik weet niet wat de nummers die er op staan betekenen en ben daarom nogal bang dat als ik ze hier post UPC binnen no-time achterhaalt om welke box het gaat en mijn abonnement blokkeert en dan is al mijn tijd, moeite en geld dus voor niets geweest. Kun je aangeven wat ze betekenen en wat je ermee wilt doen? Wellicht kan ik ze dan via een PM sturen?

 

Ik snap jullie sceptische houding en heb dus nogmaals de printplaat erbij gepakt en goed gekeken. Het ziet er gewoon echt uit alsof er gesoldeerd is aan die 2 tuners en niet (of heeeeeel erg extreem netjes zonder sporen) aan de rest van de plaat.

 

Ik geloof best dat de boxkey niet in de tuners zit hoor, maar misschien is er wel een manier om de boxkey die in een andere plek zit uit te lezen door de tuner(s) door een of ander apparaat te vervangen ofzo?

 

Hier een foto van de onderkant van de printplaat. Aan de bovenkant is -voorzover ik kan beoordelen- niets bijzonders te zien.

upc_print.jpg

post-338-1318260743,6403_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn voor een groot aantal rom's en flashchips een soort opzetconnectoren verkrijgbaar.

Die druk je dan bovenop de chip en dan kan je met een programmer de binary uitlezen.

Dan hoeft er dus helemaal niet gesoldeerd te worden.

Die pool wilde jouw mainboard op de foto eerst zien, omdat bij een groot aantal mainboards een soort hars over die chips is gegoten en dan werkt dit trucje natuurlijk niet.

De nummers op de chips zijn gewoon een typenummer en daar kan UPC niets aan zien.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

soms kan je dat wel zien met een loep. Dan kunnen er deukjes in de solderingen zitten of zitten er op sommige pootjes een glans.

 

Maar dan moet je wel weten wat je moet zien.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Matchless,

 

 

Citaat:
Op dat rechter rondje op de foto staan getallen en nummers op. Geef die eens door.

 

 

Zou aardig zijn, wanneer @Oele hier problemen mee heeft zou hij die gegevens evt. ook via PM naar je kunnen doorspelen, gr.

 

 

Zilverster.

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er staan een paar regels met nummers op gedrukt maar daar dwars doorheen staan er weer een paar grote nummers overheen, alsof er iets op 'gestempeld' is ofzo. Dit maakt het geheel niet heel erg leesbaar.

 

Is het misschien een idee als ik aan iemand die weet waar hij naar moet kijken de printplaat of desnoods de hele box even uitleen ofzo? Uiteraard onder voorwaarde dat ik eea weer onbeschadigd terug krijg? smile Indien gewenst krijgt deze persoon dan ook de uit polen ontvangen boxkey, rsa en .bin bestanden erbij.

 

Ik heb een vermoeden dat iemand die weet waar hij naar op zoek is een stuk beter in staat is om het te vinden met het fysieke ding in z'n handen dan met vage foto's en beschrijvingen van een relatieve leek wink

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Je hebt een knipperend envelopje.. klik daar eens op.

 

O ja.. leuk aanbod maar ik zou als ik jouw was niet zomaar iedereen die files sturen.

 

de box is nl gekoppeld aan jouw abbonement. Komt de key openbaar dan staan ze bij jouw aan de deur.

Een smartphone is een hulpmiddel, geen levensstijl 

Kijk rond IN de wereld in plaats van voorover gebogen NAAR de wereld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar ben ik mij zeker van bewust, maar aangezien ik de files alleen geef aan de persoon aan wie ik ook mijn fysieke box uitleen, sta ik ook zo bij die persoon aan de deur als mijn boxkey op straat komt te liggen.

 

Overigens denk ik dat het zo'n vaart niet zal lopen aangezien niemand wat heeft aan mijn boxkey zonder mijn smartcard, die ik zelf nodig heb om tv te kunnen kijken en dus sowieso al aan niemand zal uitlenen wink

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik raad iedereen sowieso aan niet zomaar met onbekenden in zee te gaan. Zeker niet met andere leden die hier geen lange reputatie hebben opgebouwd.

UPC, IRDETO, Kudelski en ook CanalDigitaal staan er om bekend op forums onder allerlei namen informatie te "vissen".

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...