Ga naar inhoud

Kan alle satellieten ontvangen behalve Astra 23,5


rhaaf
 Delen

Aanbevolen berichten

Sinds een paar maanden ontvang ik alleen "Discovery HD Showcase" op Astra 23,5.  Alle andere zenders zijn weg.  Qualiteit is zero.  Ik heb een Visosat met 4 LNB's.  Signaal op de andere LNB's [Hotbird, Astra 19,2 en Astra 28,2] is perfekt.  Ik heb alle 4 LNB's op slot 2 geprobeerd.  Ze werken alle 4 op andere posities, maar op Astra 23,5 niet.  Ik heb een nieuwe (dure) switch geplaatst.  Ik heb de kabels vervangen.  Ik heb twee andere HD ontvangers geprobeerd.  Alleen "Discovery HD Showcase".  Ik heb alleen open lucht tussen de schotel en Astra 23,5.  Geen bomen of iets dergelijks.

 

Wat kan het problem zijn?  Wat is speciaal aan "Discovery HD Showcase"?  Is er iets veranderd op Astra 23,5?

 

Voor mij geen echte ramp, maar alles wat mijn kinderen en kleinkinderen kijken staat op Astra 23.5 sinds kort.  ...dus wel een hele grote ramp.  Eigenlijk het eide van de wereld bij mij thuis.

Link naar bericht
Delen op andere sites


  • Moderators

Welkom, er zijn de laatste tijd wat veranderingen doorgevoerd waarvoor je de nodige zenders op Astra 23,5 opnieuw moet inlezen.

Welke ontvanger gebruik je, Merk/type en eventueel welke software er geebruikt wordt.

 

Zit je kaart rechtstreeks in de ontvanger of via een CI module, die op zijn beurt weer in de ontvanger gestoken wordt?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb een Amiko Alien 2 en een wat oudere Topfield.  De Amiko gebruikt geen CI Module voor mijn CanalDigital card.  De Topfield wel.  Ik lees op beide ontvangers regelmatig de zenderlijst in.  De Amiko heeft ook een "blindscan" modus.  Deze ziet een groot aantal TP's, maar alleen 20 of zo zenders.  Geen van de zenders geven beeld, behalve "Discovery SD Showcase".

 

Ik las ergens anders over nieuwe LNB's voor de Nederlandse HD zenders op Astra 23,5.  Vandaar dat ik me afvraag of iets veranderd is op Astra.  Moet ik handmatig iets aan de definitie van Astra 23,5 wijzigen?  Of zelfs een andere type LNB?  Ik heb ook gelezen dat de error-corrective van de Nederlandse zenders is komen te vervallen waardoor er alleen bij een hoge Qualiteits waarde beeld is.  72% is genoeg voor de meeste zenders, voor de Nederlandse HD zenders niet.  Zegt men. 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Welkom rhaaf op dit forum. eerste raad die ik je kan geven, verander niet te vlug aan je installatie, als het vroeger lukte dan is het probleem misschien kleiner dan je denkt. Je zegt dat je Discovery SD Showcase ontvangt, check eens welke transponder dit is, want op de Astra23.5 zit geen Discovery SD Showcase, wel een Discovery HD Showcase. ( waar je terloops in #1 het er wel over hebt ).

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb ontdekt dat ik op de overige satellieten werkende kanalen heb op haast alle transponders.  Op Astra  23.5 had ik alleen op TP 17 (11856/27500/V FEC 5/6) beeld [Discovery Showcase]   Nu heb ik alleen op TP 23 beeld (12032/27500/H FEC 9/10) Q=73.  Hoe is het mogelijk dat van de 300 transponders, alleen één heeft kwaliteit > 0 ?  De rest zijn totaal dood.  Gekke is dat de LNB van Astra 23,5 de enige is die goed (?) reageert.  Als ik een metertje op de LNB zet, en mijn hand in de beurt van de LNB doet, valt de signaal sterkte gelijk naar zero.  De andere LNB's reageren nauwelijks op mijn hand.  Ik moet vóór de schotel staan, om de signaal weg te laten vallen.  Misschien is dit juist een probleem.  Maar wat kan de oorzaak zijn?

 

TV Lux doet het wel, CT 24 niet   ... ah dat is nog één  TP 29 (12168/27500/V FEC3/4)  Q=72  ... had ik gemist.   Toch.. waarom alleen twee TP's dan?

Link naar bericht
Delen op andere sites

wow ... je heb gelijk Sprietje.  Heb net de nieuwste lijst zenders opgehaald bij canaldigitaal, en bijna alles op Astra 23,5 gebruikt nu een symbolrate 29900 ipv 27500.  Op mijn Amiko zijn er geen transponders in de Astra 23,5 lijst met deze symbolrate.   NU WAT ???  ontvanger weggooien?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Op een Amiko kun je alle denkbare frequenties handmatig invoeren. En de ongebruikte eruit gooien.

Een Amiko is bij uitstek een vrije ontvanger. De Amiko Alien zou zelfs dual boot moeten zijn.

Vu+ Duo2 + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
Vu+Solo2 + Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + 1 quattro Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0

Link naar bericht
Delen op andere sites

Helaas, er lijken bugs in de software te zitten voor het bewerken van de Transponder-lijst op de Amiko Alien 2.  Als je probeert een transponder toe te voegen krijg je de fout dat er maar 300 TP's per satelliet gedefinieerd mogen worden, en Astra 23,5 heeft al 300.  Als je transponders verwijdert, gebeurt er niets.  Ze blijven gewoon staan.  Als je bij een bestaande de Symbolrate probeert te wijzigen zegt hij als je op "save" drukt "Er is een fout opgetreden".  Ik kan geen kant op.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • Moderators

Astra 3 300 TP's?

 

Op Kingofsat tel ik in totaal 56 transponders.

 

Er zitten slechts 249 tv zenders op deze satelliet, met 300 transponders denk ik dat jouw transponderlijst een beetje corrupt is.

 

Tijd voor een reset naar de fabrieksinstellingen?

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Solo 4K, Vu+ Solo 4K, Humax Rebox-8500, Rebox-8000, Wisi OR 280
Nokia 9500, Nokia 9800, HDCI-2000,Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.