Jump to content
Sign in to follow this  
di-on-air

m7sat mz101hd 2 vragen over de M7 MZ 101

Recommended Posts

1. Wie kan mij vertellen wat de afmetingen zijn van de M7 MZ 101?

2. Als je de oude smartcard overzet naar de geïntegreerdesmartcard, krijg je dan de 1e maand alle zenders weer te zien?

 

Alvast bedankt voor de antwoorden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De afmetingen zijn B18 D11 H4, past dus perfect in een afvalzak wat de enige plaats is waar deze ontvanger thuishoort.

Tot het abonnement verwekt is (een aantal dagen) kan je alle zenders zien. Maar aangezien 60% van deze ontvangers na minder dan 6 maand

defect is en u, na omruiling onder waarborg, terug enkele dagen alle zenders kunt zien is het heel waarschijnlijk dat u op twee jaar toch aan een maand komt. :)

 

Bij plaatsing van deze ontvanger in de vuilzak vergeet men best niet het 4Gb SD kaartje (het enige onderdeel van waarde) uit de ontvanger te halen.

 

MZ101.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijne was na 3 maanden stuk. Apparaat is gruwelijk traag (toen het nog werkte). Heb een nieuwe gekregen met nieuwe geïntegreerde smartcard. Heb het ding nooit meer aangesloten. Ook storend is de volledig foute info van Canal Digitaal. Updates zouden ook via LAN gaan i.p.v. via de coax. Niets is minder waar! Voor updates van de kaart moet de coax erin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ontvanger is met de laatste update best stabiel, maar gewoon erg traag voor de huidige tijd. Zaken als Uitzending gemist en Begin gemist werken nu. Als je een Enigma2 ontvanger gewend bent valt de reactietijd en bediening tegen. Als gewoon TV ontvangertje voldoet het. Beeld is ook best prima.

Als hybride ontvanger doet het weinig. Na de introductie van dit apparaat alleen RTL Telekids en TV West als IPTV. RTL Crime is inmiddels als "gewone" zender toegevoegd..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inmiddels een update verder. De MZ-101 blijft afschuwelijk traag. Voor de huidige stand van de techniek is dit apparaat gewoon te traag. Het zou M7 sieren om eens een bakje te introduceren wat op 1300 of 1500Mhz draait. Een HDD of SSD erin (uiteraard met gesloten software). Daar dan een werkende HbbTV en Uitzending Gemist erin ZOU nog acceptabel zijn. Voor veel gebruikers zou dat voldoende zijn.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Abonnement van deze ontvanger beëindigd. Te traag en te weinig mogelijkheden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb er ook nog een met abbo, gaat waarschijnlijk ook weer de handel in als abbo opgezegd kan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verhandelen kun je ze niet. De koper móet een abo nemen. Als FTA ontvanger is de bak helemaal niet interessant. Uitzending gemist e.d. werken alleen als het mac adres geregistreerd is... Klinkt raar maar waar. Openschroeven, 4GB microSD eruit halen en de rest naar de vuilstort...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Mimisiku
   Krijg hier een MZ-101 die sinds december géén sat heeft gezien. Einddatum van de ingebouwde Viaccess ORCA was 17 januari 2020. Ding aangesloten aan een coax uitgang. Uiteraard ging dat bakje eerst een nieuwe kanaallijst inladen. Apparaat gaf uiteraard geen beeld en de standaard melding 'Smartcard fout S03'.
   Voorheen moest bij een verlopen datum via www.canaldigitaal.nl of via SMS geheractiveerd worden. Had hij voorheen ook een aantal maal gedaan.
   Was nog bezig met de TV toen plots beeld verscheen op NPO1 met keihard geluid..
   Heeft Canal Digitaal dit aangepast???
  • By hansdv
   hallo
   als mijn decoder officieel van tvv , nog nooit heeft gewerkt , moet ik dan onafhankelijk van het tvv gebeuren de fta zenders kunnen ontvangen?
   of zijn de fta zenders pas vrijgegeven nadat tvv zijn activering deed ?
    
    
   dank bij voorbaat
  • By Noordzee
   Op woensdag 11 oktober 2017 biedt Canal Digitaal een software-update aan voor de M7 MZ-101 en MP-201. De update wordt aangeboden via satelliet en via internet. Het laden van de nieuwe software zal tot maximaal 15 minuten in beslag nemen (indien je MZ-101 of MP-201 niet verbonden is met internet). Het apparaat zal de software in gaan laden zodra je deze uit stand-by haalt. Je kunt de update eenmaal uitstellen op het moment dat deze wordt aangeboden.
    
   Met deze wijzigingen worden de satellietontvangers voorzien van verbeteringen in functionaliteit, design en aanbevelingen. 

   M7 MZ-101 & MP-201
   - Begin Gemist toegevoegd (uitzending opnieuw starten, indien je ontvanger op internet is aangesloten)
   - Verbeterde afspeelfunctie (uitzendingen of films en series via internet starten sneller op en de kwaliteit is sneller op het juiste niveau)
   - Ontvanger start op met laatst bekeken zender.
    
   bron : canaldigitaal.nl 
    
  • By Jürgen
   Een kennis van mij heeft in Spanje sinds kort een M7 MZ101 HD ontvanger welke op dit moment op een op 23.5 - Astra3 uitgerichte Single LNB is aangesloten en waarop een prima ontvangst bereikt wordt.
    
   Nu wil hij binnenkort een DUO LNB plaatsen om ook de 19.2 - Astra1 te kunnen ontvangen.
   Omdat de schotel toch al perfect op Astra3 is uitgericht heb ik hem geadviseerd om de DUO LNB met de 23.5 LNB in de LNB houder van de schotel te plaatsen maar het zal ook voor de ontvangstkwaliteit voor Astra3 ten goede komen.
   Met een beetje bijstellen van de DUO LNB kan hij dan zowel Astra1 als Astra3 ontvangen mits de M7 ontvanger goed wordt geconfigureerd.
   Met een Enigma (Linux) ontvanger zou ik met het configureren verder geen moeite mee hebben maar met een Philips ontvanger heb ik totaal geen ervaring.
    
   Mijn vraag is dan ook, wat is de makkelijkste wijze om de ontvanger voor zowel het gebruik van Astra1 als Astra3 te configureren?
   Heb ik het mis dat het het beste is om de ontvanger naar de fabrieksinstellingen terug te zetten en dan de beschikbare satellieten automatisch te laten scannen?
   Zo ja, welke Menu-items dienen dan gebruikt te worden.
   Ik moet dit op afstand doorgeven want ik zit pas weer eind november in Spanje en zal dan zelf van deze faciliteit gebruik maken.
   De eigenaar zelf is een uitgesproken leek maar heeft toch wel de enkele LNB op Astra3 kunnen plaatsen en de ontvanger kunnen configureren.
   Zijn er nog aandachtspunten welke in de gaten moeten worden gehouden?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy