Jump to content
Sign in to follow this  
Noordzee

M7SAT MZ101HD Sofware-update M7 MZ-101 en MP-201

Recommended Posts

Op woensdag 11 oktober 2017 biedt Canal Digitaal een software-update aan voor de M7 MZ-101 en MP-201. De update wordt aangeboden via satelliet en via internet. Het laden van de nieuwe software zal tot maximaal 15 minuten in beslag nemen (indien je MZ-101 of MP-201 niet verbonden is met internet). Het apparaat zal de software in gaan laden zodra je deze uit stand-by haalt. Je kunt de update eenmaal uitstellen op het moment dat deze wordt aangeboden.
 

Met deze wijzigingen worden de satellietontvangers voorzien van verbeteringen in functionaliteit, design en aanbevelingen. 

M7 MZ-101 & MP-201

- Begin Gemist toegevoegd (uitzending opnieuw starten, indien je ontvanger op internet is aangesloten)

- Verbeterde afspeelfunctie (uitzendingen of films en series via internet starten sneller op en de kwaliteit is sneller op het juiste niveau)

- Ontvanger start op met laatst bekeken zender.

 

bron : canaldigitaal.nl 

 

Edited by Noordzee
.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een ding wat ik heb ondervonden is dat de de software update niet via Astra 23 doorkomt, en dat de kaart niet heractiveerd als hij een tijdje niet gebruikt is zonder de nieuwe software update. Mensen met bijvoorbeeld een vakantiehuis met alleen Astra 23 en hem een aantal maanden uit hebben gehad hebben dus dan een probleem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 11-10-2017 om 20:51 zei Noordzee:

De update wordt aangeboden via satelliet en via internet.

 

het lijkt dat een methode dan mogelijk moet zijn

 

@ el renegade

 

indien je niet thuis bent en de router uit hebt gezet en tegelijk coax kabels hebt ontkoppelt wegens dreigend onweer dan werkt dat natuurlijk niet

Edited by Tonskidutch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je alleen astra 3 hebt en geen internet aangesloten, (wat toch geen zin heeft buiten Nederland) dan kan krijg je de update dus niet en 

zonder dit kan je ook de kaart niet heractiveren. Kan me voorstellen dat er bijvoorbeeld wel wat overwinteraars zijn met deze situatie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag weer een  nieuwe update: 

 

Vandaag brengen we updates uit voor de twee interactieve tv-ontvangers (MZ-101 en MP-201) en de Canal Digitaal App 2.0 voor Android en iOS. We praten je graag bij over wat er precies verandert en hoe je de updates kunt uitvoeren. Daarnaast zijn er een aantal zenderwijzigingen.

Software-update beschikbaar voor interactieve apparatuur

Met de update voor de MZ-101 en MP-201 lossen we een onvolkomenheid in het gebruikersmenu op. Hierbij veranderen we de ‘Nu bekijken’-functie in ‘TV Gemist’, want dit is de juiste naam voor deze functie.

Wil je de software-update installeren? Dit duurt ongeveer een minuut. Je interactieve ontvanger moet hiervoor wel verbonden zijn met internet. Is jouw ontvanger nog niet verbonden met internet? Dit kun je op elk moment doen. Je leest hier hoe je dat precies doet voor de MP-201 en hier voor de MZ-101.

Handmatig de software update installeren

Je kunt de software update, als je dat wil, handmatig installeren:

 • Zet je MP-201 of MZ-101 aan.
 • Ga in het menu naar ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Installatie’.
 • Druk op ‘Installatiehulp’.
 • Volg het verdere stappenplan.

Is je ontvanger niet verbonden met internet? Dan wordt de update later uitgerold.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb nog een kaonmedia mz - 101 van Online die al jaren niet aan het stroom is geweest. Is het mogelijk om hier andere firmware op te zetten zodat ik hem als free to air ontvanger kan gebruiken?

 

Zou toch mooi zijn als het ding een nieuw leven kan hebben. Vind hey zonde om zo maar weg te gooien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lees nu eens goed... Het enige wat veranderd is de naam in de menubalk... Meer niet....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By hansdv
   hallo
   als mijn decoder officieel van tvv , nog nooit heeft gewerkt , moet ik dan onafhankelijk van het tvv gebeuren de fta zenders kunnen ontvangen?
   of zijn de fta zenders pas vrijgegeven nadat tvv zijn activering deed ?
    
    
   dank bij voorbaat
  • By di-on-air
   1. Wie kan mij vertellen wat de afmetingen zijn van de M7 MZ 101?
   2. Als je de oude smartcard overzet naar de geïntegreerdesmartcard, krijg je dan de 1e maand alle zenders weer te zien?
    
   Alvast bedankt voor de antwoorden. 
  • By Jürgen
   Een kennis van mij heeft in Spanje sinds kort een M7 MZ101 HD ontvanger welke op dit moment op een op 23.5 - Astra3 uitgerichte Single LNB is aangesloten en waarop een prima ontvangst bereikt wordt.
    
   Nu wil hij binnenkort een DUO LNB plaatsen om ook de 19.2 - Astra1 te kunnen ontvangen.
   Omdat de schotel toch al perfect op Astra3 is uitgericht heb ik hem geadviseerd om de DUO LNB met de 23.5 LNB in de LNB houder van de schotel te plaatsen maar het zal ook voor de ontvangstkwaliteit voor Astra3 ten goede komen.
   Met een beetje bijstellen van de DUO LNB kan hij dan zowel Astra1 als Astra3 ontvangen mits de M7 ontvanger goed wordt geconfigureerd.
   Met een Enigma (Linux) ontvanger zou ik met het configureren verder geen moeite mee hebben maar met een Philips ontvanger heb ik totaal geen ervaring.
    
   Mijn vraag is dan ook, wat is de makkelijkste wijze om de ontvanger voor zowel het gebruik van Astra1 als Astra3 te configureren?
   Heb ik het mis dat het het beste is om de ontvanger naar de fabrieksinstellingen terug te zetten en dan de beschikbare satellieten automatisch te laten scannen?
   Zo ja, welke Menu-items dienen dan gebruikt te worden.
   Ik moet dit op afstand doorgeven want ik zit pas weer eind november in Spanje en zal dan zelf van deze faciliteit gebruik maken.
   De eigenaar zelf is een uitgesproken leek maar heeft toch wel de enkele LNB op Astra3 kunnen plaatsen en de ontvanger kunnen configureren.
   Zijn er nog aandachtspunten welke in de gaten moeten worden gehouden?
  • By Eduard2004
   Hei! Ik heb weer eens een satellietontvanger geïnstalleerd hier in Noorwegen, na twee jaar zonder te hebben geleefd. Deze keer is mijn motivatie het bekijken van Nederlandse zenders opdat mijn vriendin gemakkelijker Nederlands zal kunnen leren. Juist ondertiteling zal daarbij kunnen helpen.
    
   Tot nu toe kan ik concluderen dat de MZ-101 ontvanger, die ik niet op het internet heb aangesloten, wèl instellingen heeft voor ondertiteling, maar dat die niét getoond worden. De enige manier waarop ik ondertiteling kan krijgen is via teletekst. Dientegevolge moet ik steeds teletekst in- en uitschakelen als ik van kanaal wil wisselen, dat is nogal omslachtig.
    
   Mijn vraag: heb ik geen 'ingebouwde' ondertiteling omdat de MZ-101 niet op het internet is aangesloten, of is er iets anders aan de hand?
  • By Tumke
   Hallo ik heb een vraag de afstandsbediening werkt niet goed met mijn Samsung led tv met rode toets en ok en code 7 ingesteld.nu zou ik hem willen herstellen naar de originele functies maar dat staat niet beschreven.
   Iemand een idee om hem te herstellen de box heb ik al gereset maar dat helpt niet.
   Bedankt alvast voor het meedenken.Gr Tumke
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy