Ga naar inhoud


MZ-101 Geen ondertiteling?


Eduard2004

Aanbevolen berichten

Hei! Ik heb weer eens een satellietontvanger geïnstalleerd hier in Noorwegen, na twee jaar zonder te hebben geleefd. Deze keer is mijn motivatie het bekijken van Nederlandse zenders opdat mijn vriendin gemakkelijker Nederlands zal kunnen leren. Juist ondertiteling zal daarbij kunnen helpen.

 

Tot nu toe kan ik concluderen dat de MZ-101 ontvanger, die ik niet op het internet heb aangesloten, wèl instellingen heeft voor ondertiteling, maar dat die niét getoond worden. De enige manier waarop ik ondertiteling kan krijgen is via teletekst. Dientegevolge moet ik steeds teletekst in- en uitschakelen als ik van kanaal wil wisselen, dat is nogal omslachtig.

 

Mijn vraag: heb ik geen 'ingebouwde' ondertiteling omdat de MZ-101 niet op het internet is aangesloten, of is er iets anders aan de hand?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dag Eduard2004

 

teletekst ondertitteling blokkeert ook bij mijn technisat het wisselen van zender maar niet dvb.   sommige ontvangers hebben een ingebouwde teletekst  link ( zoekt het juiste pagina nummer automatisch ) , maar dit is dus niet bij iedere ontvanger het geval. DVB ondertitteling zou dit normaal niet mogen blokkeren .

 

Het al of niet opengaan van het ondertitteling menu heeft volgens mij niets te maken met het al dan niet verbonden zijn met internet.

Wat wel via internet beschikbaar is , op meestal linux ontvangers , is de electronische programmagids vooral van bbc  op langere termijn dan now and next.  Het zou kunnen dat ik me vergis, dit moet dan ook nog eens gecontroleerd worden.

Ik zou dit graag nu bevestigen maar er is een opname bezig die deze controle momenteel hindert.

 

hereberie1234

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hei Hereberie,

 

Bedankt voor je antwoord.

 

Ondertussen heb ik wat verder gezocht en las over ondertitelproblemen bij BBC en de Duitse publieke omroepen. Die kan ik helaas niet testen aagezien mijn schotel voorlopig alleen op de 23.5E staat. 

 

Is er hier iemand met de M7 MZ-101 die kan vertellen of er een ondertitelfunctie tevoorschijn komt bij het drukken van de OK-knop (zoals in de handleiding gesuggereerd wordt) op bijvoorbeeld NPO tijdens een voor doven ondertiteld programma? Bij mij komt daar geen enkele ondertiteloptie tevoorschijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eduard,

 

MZ-101 ondertiteling eventjes getest op fta kanalen (ivm geen abonnement/demo toestel) en dit zonder internet verbinding:

 

ARD, ZDF bijv. moeten telkens opnieuw worden ingesteld na zappen, lijkt op TText ondertiteling.

BBC1, BBC2 bijv. onthoudt ie dan wel (al of niet ondertitels) na zappen, lijkt op DVB ondertiteling.

 

Grt, Marc

1x Triax78 enkel voor 23.5° - 1x Cahors BigBisat voor 13° + 19.2° (centraal) + 28.2° - 4x Inverto Twin Black LNB - 2x DiSEqC Switch - KOKA799 - HORIZON HD-S2 Satelliet meter - 40" SONY tv met CI-module/SC - Diverse ontvangers ivm instellen en testen....   

Link naar reactie
Delen op andere sites

goede avond eduard2004

 

ik heb mijn test zoals beloofd verdergezet en bij manueel teletekst zelf de pagina nummer ingeven bv  888   op één kan je de zenders niet meer wijzigen. Met de automatische link  (bv  WDR  (dit is pagina 150 maar dit hoef je niet te weten ) kan je indien gekozen via de link de zenders wel verzetten. Dit is het antwoord op uw vraag.  Waarom  deze link wel bestaat voor WDR en bijvoorbeeld niet voor VRT is hoogstwaarschijnlijk omdat dit een Duitse ontvanger is. BBC  ondertiteling  zit er dan weer wel in via de link. NPO en VRT niet

 

hereberie1234

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je voor je antwoord, Hereberie1234. Ik heb onderhand maar een macro in mijn afstandsbediening geprogrammeerd, die teletekst inschakelt, deze op transparant zet en vervolgens 888 intoetst. Dan maar zo, het werkt gelukkig tenminste. Maar echt gebruikersvriendelijk is het niet...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...