Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Peter F

ET4000 Geen netwerk meer

Aanbevolen berichten

Gisteravond stopte spontaan het netwerk van mijn ET4000.

ook ander netwerkswitch geprobeerd en andere netwerkkabel

 

Zodra de box aangaat brand eventjes het groene en oranje ledje daarna gaat deze uit.

 

zojuist met usb een nieuwe versie van openpli 4.0 geflashed, maar resultaat blijft hetzelfde.

 

iemand nog tips ? of is dit nu een afgeschreven receiver ?

 

Bedankt

 

aangepast door Peter F

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
1 uur geleden zei Peter F:

Gisteravond stopte spontaan het netwerk van mijn ET4000.

ook ander netwerkswitch geprobeerd en andere netwerkkabel

 

Zodra de box aangaat brand eventjes het groene en oranje ledje daarna gaat deze uit.

 

zojuist met usb een nieuwe versie van openpli 4.0 geflashed, maar resultaat blijft hetzelfde.

 

iemand nog tips ? of is dit nu een afgeschreven receiver ?

 

Bedankt

 

Hoezo stopte je netwerk ermee? zonder netwerk kun je toch gewoon kijken naar de FTA zenders of naar de gecodeerde zenders met een abo bij een provider en een geactiveerde kaart.

aangepast door Sjaak(k)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik gebruik hem ook als media speler voor connectie naar de nas.

 

hij staat bij mijn zoontje op de kamer, tis ook wel onhandig om nieuwe zenderlijsten in te laden, dit deed ik altijd via de applicatie lijst.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
26 minuten geleden zei Peter F:

ik gebruik hem ook als media speler voor connectie naar de nas.

 

hij staat bij mijn zoontje op de kamer, tis ook wel onhandig om nieuwe zenderlijsten in te laden, dit deed ik altijd via de applicatie lijst.

 

Ik heb nog geen antwoord gekregen op mijn eerdere vraag of je zonder netwerk wel kunt kijken naar fta sat zenders, en voor de gecodeerde zenders een kaar in je ET4000 hebt zitten, dan weet je iig dat je ontvanger nog werkt. Ik heb zelf ook een 4000 gehad en de tuners gaan nog wel eens kapot vandaar mijn vraag

Voor een media speler heb je idd een interne netwerkt verbinding nodig, is je et4000 aangesloten op een ethernet kabel of doe je het draadloos via wifi, dit .laatste zou ik je sterk willen afraden ivm de stabiliteit van de verbinding. In je ontvanger kun je zien of je netwerk goed is dmv netwerk test.

 

aangepast door Sjaak(k)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Op 30-10-2017 om 09:45 zei Sjaak(k):

Ik heb nog geen antwoord gekregen op mijn eerdere vraag of je zonder netwerk wel kunt kijken naar fta sat zenders, en voor de gecodeerde zenders een kaar in je ET4000 hebt zitten, dan weet je iig dat je ontvanger nog werkt. Ik heb zelf ook een 4000 gehad en de tuners gaan nog wel eens kapot vandaar mijn vraag

Voor een media speler heb je idd een interne netwerkt verbinding nodig, is je et4000 aangesloten op een ethernet kabel of doe je het draadloos via wifi, dit .laatste zou ik je sterk willen afraden ivm de stabiliteit van de verbinding. In je ontvanger kun je zien of je netwerk goed is dmv netwerk test.

 

 

G'dag

 

sorry voor de late reactie, maar met het kaartje erin kan ik gewoon alle zenders ontvangen

 

kan het ip adres niet pingen die ingesteld staat, (Statisch) en dhcp werkt ook niet meer.

bij kabeltest zegt hij dat de kabel is aangesloten maar dat hij niet naar buiten kan. het lijkt echt dat de netwerkkaart onboard stuk is.

 

Ik denk dat ik het anders doe en een nieuwe receiver voor beneden koop, en dan alles door schuif.

 

ik neem dan voor beneden een vu+ uno 4k, en schuif mijn oude vu uno  door naar boven kan ik daar ook 1080p films kijken.

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

  • Gerelateerde inhoud

    • Door Korretje
      Ben ik de enige ?, of hebben er meer last van.
      Automatisch wordt de tijd opgehaald, GMT +1 uur....echter er zit bijna 6 minuten verschil in de tijd.
      De EPG loopt voor geen meter meer.
       
      ligt het aan instellingen bij mij ? of hebben er meer last van.
       
    • Door maxwin
      Goedeavond
       
      Hoe kan ik van de laptop youtube videos op de tv bekijken, via de xtrend, vroeger was hier volgens mij een plugin voor, die ergens bij de mediabestanden in openpli stond.
       
      Kan ik niets meer over terug vinden, als iemand een idee heeft hoor ik het graag, ( had al netcaster geprobeerd, maar was hier kennelijk niet voor geschikt ) ook met google en zoekfunctie kom ik niet verder, kom bij van die chrome kastjes uit..
    • Door MartinK
      Hallo,
      Ik heb het volgende probleem met mijn Xtrend ET9000:
      TV kijken gaat prima, maar opnemen en tv kijken gaat niet samen. Kan niet afstemmen , staat er in beeld terwijl het opnemen goed gaat.
      Dit ging altijd wel goed, dus is er (volgens mij) een tuner of de Lnb defect.
      De 2 kabels van de Lnb op tuner 1 gezet,  beide keren beeld, dus de Lnb is oké.
      De kabels van de Lnb op tuner 2 gezet en beide keren geen beeld.
      Mijn conclusie is dus dat tuner 2 defect is.
       
      Nu heeft de ET9000 vaste tuners. Dezen kunnen niet gewisseld worden?
      Moet ik uitkijken naar een nieuwe decoder? Of is er nog een andere optie of oorzaak?
       
      Bvd voor je reactie!
       
       
    • Door hels
      Na een aantal jaren afwezigheid toch maar weer eens kijken op Sat4Alll; ik heb een merkwaardige situatie ....
       
      Ik heb een Xtrend 7000 en een Xtrend 4000. Bijde aangesloten op een Triple LNB Quad blok op mijn schotel. Dit draait al een aantal jaar zonder problemen.
      Op mijn Xtrend 7000 (Woonkamer beneden) draait alles als een zonnetje. Op mijn Xtrend 4000 (Slaapkamer boven) kreeg ik begin deze week een probleem. Op al mijn zenders (op Astra 1, Astra 2 EN Astra 3) krijg ik "Tune Failed".
      Eers dus maar even testen of de ontvanger de geest gegeven heeft ;  De 4000 maar eens beneden aangesloten: Werkt prima. De 4000 lijkt dus in orde! De 7000 boven aangesloten: zelfde probleem. Alle zenders geven "Tune Failed".
       
      Mijn Conclusie:  het ligt dus aan het LNB blok; misschien heeft 1 aansluiting het begeven (ik had in het verleden al eens soortgeloijke problemen, toen loste een andere aansluiting op de Quad het probleem op). Dus een nieuwe Triple LNB Quad besteld. Vandaag redelijk weer dus gelijk maar installeren. Beide receivers uit gezet. Nieuwe blok aan de schotel. Coax kabels aan het blok.
       
      Beneden de receiver weer opgestart en .... werkt prima! Ik kan kanalen op alle 3 satelieten zien.
      Nu naar boven. Receiver aan zetten.... Hoera Nederland1 werkt! BBC1 : Werkt !!! Nog even N-TV proberen.... :-O melding TUNE failed ! SHIT.
      Opnieuw controleren BBC:1 en NPO1 ook Tune Failed  ????
       
      Maw. Het werkte boven even maar nu zelfde probleem als met het oude LNB blok.
       
      FYI: op televisie  beneden met de 7000 werkt het nog steeds prima !!!
       
      Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?
       
      Groet, Henk
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid