Jump to content
Sign in to follow this  
RickBrouwer

Wat is een FBC Tuner En wat kun je ermee??

Recommended Posts

Dag leden,

wat is een FBC Tuner eigenlijk?

wat ik weet is dat je tot 16 verschillende transsporters (zenderpakketen)  kunt opnemen ,maar volgens sommige webshops heb je ook een zogeheten Unicable LNB nodig klopt dit of is dit een verkopers truc?? Als je een gewone LNB zal hebben zal de Tuner als een gewone Tuner werken.. Ik ben eentje die soms wel op de zelfde tijdstip wel 3 of meer progamma's opneemt en dan is het natuurlijk prettig dat ik gewoon naar een andere zender kijken wanneer ik zoveel programa's opneem dat op de zelfde tijdstip wordt uitgezonden.

 

Groetjes Rick. ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe dan ook, je krijgt vier virtuele tuners in enigma, elk met hun eigen transport stream vanaf de tuner naar de SoC, en dus ook door de CI module heen, dus zul je daarvan ofwel maar één zender kunnen decoderen, en als het een CI module is die meerdere zenders simultaan kan decoderen, dan alleen de zenders van één zo'n virtuele tuner tegelijk, één transport stream.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor zover ik weet (en ik heb alleen maar gelezen over FBC-tuners) zitten er in een fbc-tuner feitelijk 8 tuners.

Dat brengt dan twee vragen met zich mee:

1) hoe zorg ik voor zoveel mogelijk verschillende ontvangstmogelijkheden (transponders/zenders) voor die tuners

2) hoe doe ik dat met zo min mogelijk kabels

 

Voor de eerste vraag kan het dan handig zijn om een wideband LNB te nemen: dat verdubbelt de ontvangstbreedte t.o.v. een normale universele LNB. Ook kan het kennelijk met Unicable/JESS LNBs: dan kan je de te ontvangen transponders uitkiezen, en zelfs met meerdere LNBs/satellietposities werken als ik het goed begrijp. Dan heb je dus een enorme keus.

 

Voor de tweede vraag: Met JESS kan je zelfs twee FBC tuners met één kabel bedienen, als ik het goed heb. Ik weet niet zeker, of dat ook met Unicable kan, of je dan ook al 16 kanalen tot je beschikking hebt, of slechts 8. Unicable heeft wel meer beperkingen voor hoeveel LNBs/satellietposities je kunt bedienen.

 

Het hangt er dus allemaal van af, hoe je een FBC-tuner zou willen gebruiken in jouw situatie. Voor de rest: Op google is er genoeg over te vinden.

 

Groet,

A33

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By jage
   Ik heb sinds een paar maanden een Dreambox DM 920. Vandaag tijdens het tv kijken bevriest het beeld (heb nog wel geluid). De dreambox reageert niet en heb hem uit en aan gezet. Tijdens het aanzetten blijft de dreambox in de rescue mode staan met de melding "waiting for dhcp" en doet verder helemaal niets. Iemand een idee wat te doen?
  • By zzzzzz
   Puur uit nieuwsgierigheid, weet er iemand welke verschillen er zijn tussen die toekomstige Dreambox Seven, en de Dreambox 920?
   Gaat de Dreambox Seven de 920 vervangen?
   Kunnen er nog modellen verwacht worden in die reeks (er is al de One, en de Two is ook aangekondigd)?
    
    
  • By EXTREEMPJE
   Hallo,
   Ik zou graag een 4k satontvanger willen aanschaffen.
   Nu gebruik Ik op de dm800 de scartuitgang om boven ook te kunnen kijken.
   Nu zit er op de 900 of 920 een av uitgang.
   Kan ik deze ook gebruiken om boven te kijken of is dit alleen voor het geluid?
   Grt André. 
    
  • By Daan
   Heb hier een dm900 staan waarvan de ethernet aansluiting defect is , kan je daar een losse module voor kopen en waar zijn die te koop, gezocht maar komt niets tegen.
  • By michaelangelo
   Hoi hoi,
    
   Een vraagje. Bij inschakelen van mijn dm920 gaat deze meteen over naar de juiste hdmi ingang op mijn tv. Nu heb ik er een versterker tussen gezet om af en toe films in dolby surround te kijken, maar helaas krijg ik geen dreambox weergave via mijn versterker. De dreambox heeft zowel een hdmi ingang als uitgang. De hdmi uitgang is verbonden met mijn tv en dat wil ik zo houden. Wil namelijk niet altijd gebruik maken van de versterker, vandaar. De hdmi ingang van mijn dreambox is gekoppeld aan de hdmi 1 poort van mijn versterker. De hdmi out poort van mijn versterker is weer gekoppeld aan de hdmi 3 poort van mijn tv. Via de hdmi 3 poort krijg ik toegang tot mijn versterker en kan ik de juiste hdmi poort selecteren om bijvoorbeeld een dvd te kijken. Dit laatste gaat prima af. Echter krijg ik mijn dreambox niet weergegeven als ik  hiervoor de juiste poort selecteer. Waar kan het aan liggen. Een heel verhaal, maar hopelijk wel duidelijk omschreven van het euvel. Bedankt!
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy