Jump to content
Sign in to follow this  
RaveMaus

m7sat801 Diverse vastlopers, geen display. Oplossing/alternatieven

Recommended Posts

Mijn schoonouders hebben op hun appartement in Spanje zo'n M7 SAT801 kreng. Overbodig uit te leggen dat dit toestelletje niet deugt, steeds diverse vastlopers enz.

Het wordt jaarlijks slechts 1 maand gebruikt. Sinds vorig jaar liep ie echt elke 2 dagen vast en bleef het display donker, afgezien van soms een knipperende "88". De power-led bleef steeds rood ondanks het toestel aan stond.

Dit jaar na 2 uur functioneren alle beeld weg, de stekker een halve dag uit stopcontact en weer werken voor 2 uur enzovoort.

 

Ik lees veel over defecte elco's in de adapter, maar na gedurende 5 jaar slechts 1 maand per jaar in het stopcontact???

Factory reset helpt niet en laatste beschikbare (automatisch geupdate software staat erop).

 

Dat ding komt straks mee terug naar België, want die mensen zijn er nu wel helemaal klaar mee.

 

Thuis heb ik er materiaal genoeg voor als er hardwarematig wat scheelt, maar is zo'n ding überhaupt wel deftig in orde te krijgen?

 

Mogelijkheid 2 is een alternatieve decoder, maar hier heb ik jullie hulp voor nodig...

 

Mijn schoonouders zijn absoluut niet technisch in die dingen. Ik heb ooit bij iemand met een beetje verstand van zaken een Vu+ Solo geplaatst met een Fast-scan voor TVV erop. De man kon makkelijk door de menu's komen en deed elke maand een fastscan om zo de laatste zenderlijsten te hebben.

 

In Spanje is er geen internetaansluiting. Bestaat er nu een degelijke decoder voor TVV gebruik waar liefst een auto-fastscan opzit en waar je niet om de vijf-voet wat moet aan doen? De initiële configuratie kan ik natuurlijk thuis voorbereiden.

Vermits de set maar 1x per jaar gedurende een maand gebruikt gaat worden, mag dit natuurlijk ook geen godsvermogen kosten...

 

tnx

Gert

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste, niet zo panikeren! Een SAT 701 is een prima decoder, enkel het voedingsblokje geeft wel eens problemen. Vervang dat gewoon, kan zelfs door een universele voeding en is overal te verkrijgen  12V MIN 2A.  en +-20€

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panikeren doe ik niet hoor, het feit dat er wel eens problemen liggen, vaak enkel bij het voedingsblokje is al een interessante wetenschap.

De schoonouders komen eerst in september terug van vakantie. In de loop van september kan ik het dus eens bekijken.

 

Mimisiku, bedankt voor je aanbod.

Als de huidige SAT801 niet te herstellen is/te duur neem ik contact met je op. Op je profiel zie ik dat je niet bij de deur woont, maar dat valt wel te regelen. Zien we dan wel :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als het je een troost mag wezen :  ik heb persoonlijk een pak meer geluk met de SAT801 dan met zijn voorganger, de 7141 van Philips.
Hij loopt wel eens vast maar niet te vaak (hier). HIj gaat al langer mee en werkt nog altijd redelijk goed na meer dan 2 jaar.
Bij de Philips waren er al na 1 jaar problemen en die heeft met veel moeite de 2 jaar gehaald. Dat was  volgens mij dus veel grotere rommel.
Ik weet wel dat mijn ene ervaring niet statistisch representatief is voor alle SAT's 801 of 7141's.

De dingen die jij daar beschrijft heb ik nog niet gehad.

Edited by haelewyn

Share this post


Link to post
Share on other sites

De softwareversie staat op 2.12a.

 

Schoonouders hun vakantie zat er inmiddels ook op en heb de ontvanger bij me thuis opengeschroefd.

 

Wat er nu eigenlijk aan de hand is: de flatcable die de hoofdprint met de bedieningsprint verbindt, heeft oxidatie opgelopen tussen twee pennetjes.

Wellicht doet dat dingetje door parasitaire weerstanden raar. Ik heb de oxidatie verwijderd wat een werkende ontvanger geeft. Enkel het display en de locale bediening werkt niet.

 

Op zich zijn dat allemaal geen problemen, denkelijk kan hij volgend jaar op die manier weer naar Spanje.

Of weet er iemand dat deze flatcables ergens te bestellen zijn?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi allemaal,

Ik heb 2 stuks M7-801 in gebruik. De werking op zich is goed; opnemen doen wij met USB-stick en dat gaat heel goed.

Minpunt bij beide: vastlopen. Gemiddeld kun je zeggen zeker eens per 2 weken, maar ook heel soms 2 x p.week.

Ik ga naar wat anders uitkijken, maar weet nog niet wat. 1 Kijken en tegelijk 1 opnemen met gebruik van 1 Can.Digital card moet toch mogelijk zijn? Moet wel eenvoudig te bedienen zijn, wij zijn geen computerdeskundigen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 27-8-2018 om 12:29 zei oble:

Beste, niet zo panikeren! Een SAT 701 is een prima decoder, enkel het voedingsblokje geeft wel eens problemen. Vervang dat gewoon, kan zelfs door een universele voeding en is overal te verkrijgen  12V MIN 2A.  en +-20€

Hallo Oble, 

Zijn er merken die de voorkeur verdienen?

Universele zijn er ook tegen veel prijzen, maar de kwaliteit kun je niet zien.

Van VU+ zijn er ook losse voedingen te koop, zowel 2 als 3amp, waarschijnlijk ietsje duurder, maar dan ook beter als van M7 ??

Bedankt, groetjes Nicolas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By dipswitch
   Ik hoop dat ik deze vraag hier mag stellen, ik heb me speciaal geregistreerd hiervoor.
    
   Ik heb een m7 sat801 (heb geen sat installatie meer, ben aan het opruimen), die ik graag wil voorzien van de laatste firmware versie, zodat hij de deur uit kan. Na me rot gezocht te hebben heb ik mogen vaststellen dat de laatste versie v2.12a is. Deze lost mogelijke hdmi handshake problemen met 4k tv's op en nog wat kleine zaken.
    
   Probleem is dat de downloadlink op de canaal digitaal website niet meer werkt. Ik heb ze net even gebeld, maar anders dan een uiterst ongeïnteresseerde medewerker aan de lijn wilde men mij niet helpen aan dit firmware update bestandje.
    
   Als het goed is ben ik op zoek haar: sat801_mm_v2.12a.hdt
    
   Ik hoop dat iemand mij hieraan kan helpen.
  • By hcfreak
   de sat receiver heeft altijd gewerkt. Als ik hem een poos niet had gebruikt (hij staat altijd aan) dan moet ik hem vaak eerst uit en weer aan zetten.Nu is hij van de wip.
   Het lampje blijft groen en in de display staat On of zoiets. Noppes aan beeld krijg ik binnen. Normaal zet ik hem dan even uit en dan gaat hij weer als een speer (na booten)
   Nu krijg ik hem niet meer uit. Heb de voeding er ook even uit gehaald maar het lampje blijft groen. Voor mij een raadsel. Wie heeft er een tip voor mij of toch maar (was er nog niet van gekomen) een echte kopen? (ik kreeg al eerder het advies op dit forum van Mimisku om het ding in de kliko te gooien. Was er nog niet van gekomen )
  • By Gdn
   Met schotel met duo lnb astra 1 goed ontvangst Met astra 3 goed ontvangst behalve enkele transponders zijn slecht   Uitrichten schotel heeft geen effect
  • By tripontin
   Beste leden,
    
   Ik heb een probleem met men disecq 1.1 configuratie op men M7sat801 receiver.
   Ik heb 2 schotels met een Spaun SUR 211 Uncommitted switch staan. 1 Inverto 80cm met een Inverto 4 feed LNB (9,13,19.2,23.5E) op de andere een Triax 88cm met 1 LNB 28.2E. Deze 2 heb ik aan een Spaun SUR 211 Uncommitted switch gekoppeld en zo naar de M7sat801 receiver. Nu op deze receiver krijg ik het zaakje via Diseqc 1.1 niet werkend? Is er misschien iemand die ook zulke config op zijn M7sat801 receiver heeft staan? Of die een oplossing voor men euvel weet. Alvast bedankt.
  • By hagees
   Vreemde instelling op de 801, wanneer ik dolby digital inschakel heb ik dit signaal alleen op de coaxgeluidsuitgang. Ik verwacht het eigenlijk ook op de hdmi ,daar alleen maar pcm. Is dit een misser op dit apparaat?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy