Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Adel68

te koop Gibertini Aluminium Schotel antenne 150 cm compleet

Aanbevolen berichten

ik wil  mijn Gibertini verkopen  nieuw alleen Eén week gebruiker compleet Met alle toebehoren
1- gibertini Aluminium antenne op 's 150 S in lichtgrijs
2- Gibertini polarmount voor 150 cm
antennes
3- originele SuperJack 24-inch actuator
4-Gibertini c120 Feedhorn
5-Inverto FLENS TWIN LNB

 

De Woningstichting Ze vroeg me te verwijderen omdat hij te groot was (B 155‪ cm) (H 165‪ cm)Ik kocht het Met toebehoren voor 833 euro
=============

Outside dimension(cm)155.0 x 166.00
Freq..: 10.00 ~ 13.00 GHz
Gain(¹) @  10.70 GHz (dB)43.00
Gain(¹) @  11.70 GHz (dB)43.70
Gain(¹) @  12.75 GHz (dB)44.50

 

7.jpg

4.jpg

9.jpg

10.jpg

5.jpg

8.jpg

1.jpg

11.jpg

6.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

1- gibertini Aluminium antenne op 's 150 S in lichtgrijs
2- Gibertini polarmount voor 150 cm
antennes

Zonder Items 3 en 4 en 5

€250

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
2 uren geleden, FlyingBirdy zei:

blijkbaar kan ik maar 2 PM's sturen per dag.....

Ik begreep niet wat je bedoelt?????? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste Adel68,


Ik hoop voor je dat je je schotel en toebehoren nog niet hebt verkocht omdat je er zeer zeker financieel bij in zal schieten, maar temeer omdat ik uit jouw bericht opmaak, dat jij omwille

van de  Woningstichting jezelf genoodzaakt ziet om de schotelantenne te verwijderen.


Ik hoop dat ik je hiemee  advies kan geven, omdat schotelantennes   (en andere antennes)   beschermd zijn binnen het EVRM.

En wel binnen lid 1 van artikel 10 EVRM.     Dit artikel betreft de Vrijheid van Meningsuiting.

 

Het EVRM ( Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens )  is door Nederland geratificeerd en daardoor is het EVRM feitelijk de hoogste wetgeving in Nederland.

In artikel 93/94 van onze Nederlandse Grondwet is namelijk bepaald dat het EVRM     'boven'      de Nederlandse wetgeving staat.

 

In het Nederlands Rechtsysteem werkt het zo, dat als je   'iets(bewijs)'     niet aandraagt, het ook niet meegenomen wordt in de uitkomst. 

Dus als je 10 EVRM niet aandraagt binnen een rechtszaak, de rechter dit ook niet laat meewegen.

 

Toch dient het EVRM feitelijk als allereerste getoetst te worden omdat het de hoogste wetgeving is door de bindende factor van art 93/94.

 

Mocht namelijk blijken dat de Nederlandse Wet a.h.w.   'wringt'      met dit EVRM,    de rechter dit eerst dient te bekijken  en zo ja, indien er strijdigheid is met het EVRM, hier naar zal moeten handelen.

 

Over schotelantennes zijn er in ieder geval door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) 2 uitspraken (arresten) geweest welke zeer belangrijk zijn gebleken. 

Dit zijn het arrest Autronic en het arrest Mustafa/Tarzibachi.
Deze laatste handelde over een Irakees gezin in Zweden welke ook de schotel diende te verwijderen.

 

Het bleek dat het verbieden in strijd was met het EVRM.

 

Uiteraard heeft 10 EVRM uitzonderingsbepalingen.   Deze uitzonderingsbepalingen genoemd in lid 2 van 10 EVRM geven    enkele beperkingen aan van het recht op Vrijheid van Meningsuiting. 

Immers anders zou  het een absoluut Recht betreffen en zijn de poppen aan het dansen.


Het argument (vanuit lid 2 )  wat vaak gebruikt wordt tegen het Recht op Vrijheid van Meningsuiting ,  is die waar het gaat om de Rechten van anderen en openbare orde.

 

In jurisprudentie wordt daarom lid 2 vaak ingezet ter bescherming van de Rechten van anderen.

Hiervoor gebruikt men vaak de juridische term;  'onevenredig bezwarend voor omwonenden'  ( in het geval van bouwwerken zoals schotelantennes )   om het Recht wat vastgelegd is in lid

1 in te kunnen perken.

 

De beperkingen genoemd binnen lid 2  worden door Nederlandse wetgeving (omgevingsvergunning etc ) vaak onderbouwd.


Samengevat;  het Recht op Vrijheid van Meningsuiting is niet absoluut en gaat niet voor alles en daarvoor gebruikt men de inperkende werking van lid 2.

 

Echter heeft het EHRM in zijn uitspraken een paar ijzersterke 'voorwaarden' gesteld;
Citaat met Nederlandse vertaling

 

‘Furthermore, Article 10 (art. 10) applies not only to the content of information but also to the means of transmission or reception since any restriction imposed on the means necessarily interferes with the right to receive and impart information. '

 

EN

 

'Like the Commission, the Court is of the view that the reception of television programmes by means of a dish or other aerial comes within the right laid down in the first two sentences of Article 10 § 1 (art. 10-1),without it being necessary to ascertain the reason and purpose for which the right is to be exercised. '

 

Bovenstaande samengevat: 10 EVRM beschermd niet alleen de inhoudelijke informatie, maar ook de middelen ( antenne) die hiervoor nodig zijn , omdat elke restrictie van de middelen rechtstreeks gevolg heeft voor het recht op ontvangen en mededelen van informatie.

 

EN

 

De ontvangst van informatie door middel van een schotelantenne of andere antenne valt binnen het Recht wat vastgelegd is in 10 EVRM zonder dat het daarbij noodzakelijk is verantwoording af te leggen v.w.b. het doel en reden waar het Recht voor wordt gebruikt.


In deze, maar ook vele andere arresten spreekt het EHRM bovendien uit;

 

‘there has been an interference with the exercise of the rights and freedoms guaranteed in paragraph 1 of Article 10 (art. 10-1), the supervision must be strict, because of the importance of the rights in question; the importance of these rights has been stressed by the Court many times. The necessity for restricting them must be convincingly established’

 

Hier doet het EHRM een belangrijke uitspraak over de belangrijke waarde van de Rechten genoemd in het EVRM zelf.
Ze zegt namelijk met deze zinsnede dat er een goede controle moet zijn op de bescherming van de Rechten in het EVRM omdat ze zo belangrijk zijn. Dat deze Rechten belangrijk zijn heeft het EHRM keer op keer benadrukt en om deze Rechten te willen inperken, moet men dit op OVERTUIGENDE WIJZE motiveren.

 

Adel68:  Als ik nu de foto's bekijk van jouw 1,50m doorsnee schotel lijkt het me toe dat; 

A: Je de schotel in de achtertuin hebt geplaatst, dus achter de voorgevel rooilijn en dat

B: je een vergunningsvrije opstelling hebt gerealiseerd doordat de schoteldoorsnede minder dan 2m bedraagt en de totale hoogte ( inclusief pijp ) onder de 3 meter blijft.

 

Het antwoord naar de Woningstichting zou dan bijvoorbeeld kunnen zijn, dat hun regels ondergeschikt zijn aan het EVRM en dat er bovendien door een vergunningsvrije situatie geen beperkingen kunnen voortvloeien uit lid 2.

 

In de praktijk gebruikt men zelden de   'kracht'    van 10EVRM en laat men zich helaas te makkelijk afschepen door regeltjes van een Woningbouw, of gemeente.


Deze instanties hebben bijna nooit de juridische kennis in huis aangaande 10EVRM, maar hebben helaas maar al te vaak succes door de sanctionerende werking van hun eigen regels.

 

Ik zou de schotel laten staan en richting Woningbouw antwoorden dat hun regels ondergeschikt zijn aan het EVRM en dat je hierbij de arresten Autronic en Mustafa/Tarzibachi benoemt.

 

Opgestelde regeltjes van de woningbouw zijn NIET overtuigend te noemen in jouw case waar de schotelantenne in de achtertuin staat.
Ik denk dat bij plaatsing van een vergunningsvrije schotel er GEEN overtuigende motivaties zijn te vinden.

 

De beperkingen zijn vaak al terug te vinden in de regeltjes behorende bij de vergunningsvrije situatie:    Niet hoger dan.....  m   ,  achter de gevel rooilijn ,    niet in beschermd dorps/stadsgezicht etc.

Voldoe je aan al die regeltjes dan kun je doorgaans stellen dat de werking van lid 2 is geminimaliseerd en het Recht in lid 1 dus zegeviert 🙂

 

 

Ik hoop dat je er wat aan hebt !

 

Groet 4KUHD

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Heel mooi geschreven beste 4KUHD.
Vaak dienen de regeltjes van een woningcorporatie ook om beschadiging van de panden te voorkomen.
Zo wordt er vaak aangegeven dat er niet geboord mag worden in de muren en kozijnen en de balustrade van het balkon niet beschadigd mag worden vanwege het monteren van een schotel en ook wegens veiligheidsaspecten. Immers niet iedereen kan een juiste inschatting maken hoe sterk een constructie moet zijn om er voor te zorgen dat bij een storm de schotel niet op straat waait.
Het plaatsen van een los staande schotel op het balkon op een tegelvoet, kan daarom ook nooit door de woningbouwvereniging verboden worden zolang deze niet boven de balustrade uit steekt. Hetzelfde geldt voor een schotel in de achtertuin. Plaats je de mast in een betonblok, dan moet je dit betonblok wel verwijderen als je gaat verhuizen. Je mag de volgende bewoners niet met een betonblok in de tuin opschepen.

 

aangepast door Sprietje

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

 • Wie is er online   0 leden

  Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

 • Gerelateerde inhoud

  • Door Boelo
   Deze is 1 maand jong, gaat weg wegens overstap naar VU+, prijzen variëren van 109 tot 139, mag weg voor 75
    
   Losse Plug&Play Triple tuner met 2 DVB-S2X Multistream tuners én 1 DVB-C/T2 tuner, Silicon Labs Chipset uitsluitend geschikt voor optionele Dreamboxen DM900 UHD, DM920 UHD, DM7080 HD en DM820 HD
   Af te halen in Siddeburen of thuis bezorgd
    

  • Door catw
   Deze originele afstandsbediening van Xtrend is bestemd voor de ET-9000 of ET-9200 satelliet ontvanger.
   Deze afstandsbediening werkt goed en ziet er goed uit en mag weg voor een goed bod.
   Ophalen of verzenden bij verzenden zijn het de bijkomende kosten welke postnl rekent.
    
    
    

  • Door Nolan
   Ik ben op zoek naar een fbc dvb-s2x tuner voor mijn Vuplus Ultimo4k. 
    
   Ruilen voor een fbc dvb-c tuner is ook een optie. 
    
   Nolan
  • Door ReneBee
   Te koop VU+ Ultimo met VTi
   1 x DVB-S2 tuner
   500GB harddisk
   2 x afstandsbediening.
   T.e.a.b.
   René.
    


  • Door Adel68
   Nieuw
   prijs €70
   Invacom QDH-031 Universal Quad LNB 0.3dB Horn
   Productbeschrijving
   Invacom QDH-031 Universal Quad LNB 0.3dB Horn Een van de beste performance gevende, uiterst gevoelige, LNB met een geïntegreerde voedingshoorn en 4 aparte uitgangen. Meestal gebruikt wanneer er een slechte signaalsterkte is of u kiest zonder verder te zoeken voor het beste op de markt. De Invacom QDH-031 Universal Quad LNB 0.3dB Horn heeft een ruiswaarde van slechts 0.3dB en door het speciale gebruikte materiaal en vormgeving is dit één van de beste LNB's in de markt
    
   NVACOM 0.3dB QUAD LNB QDH-031 (LNB42)
   QDH - 031 
   A high performance universal LNB with an integrated feed-horn, and 4 independent switched outputs. Typically used with fixed dishes to supply 4 receivers, in areas where the signal strength is poor.  
    
   Some customers find that the Invacom Quad LNBs outperform the single and twin LNB in low signal areas. 

   Input Frequency 10.7 - 12.75 GHz  
   Output Frequency 950 - 2150 MHz  
   Noise Figure 0.3dB typical  
   Gain 50 - 60dB  
   Interface 40mm clamp 
    
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid