Jump to content
Romavami

DM900UHD DM900 UHD verliest zenders

Recommended Posts

Hallo Forum,

 

sinds drie dagen verliest mijn 900 UHD de zenders. Er komt nadat ik hem heb aangezet een melding dat er geen zender gevonden is.

Ik moest toen de zenders opnieuw scannen waarna ze terugkwamen en weer werkten.

Ik heb ze uiteraard na het scannen opgeslagen met de groene knop.

 

Echter de volgende dag begon het van voren af aan.

Ik dacht eerst dat er een batterijtje inzat die het geheugen vasthoudt, maar dat bleek niet zo te zijn.

 

Ik schakel aan het einde van de dag wel de stroom van de ontvanger af, maar dat doe ik al sinds de anderhalf jaar dat ik hem heb.

 

Weet iemand wat er hier aan de hand kan zijn ?

 

Groet, Rob

Share this post


Link to post
Share on other sites

En voordat je hem van de stroom afhaalt? Schakel je hem wel eerst via het menu in Standby of Volledig uit? Zoniet, heb je een hele dikke kans dat je bestandssysteem corrupt is geraakt. In dat geval mag je opnieuw flashen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarbij je wederom mag constateren dat welke dag spanningsloos maken meer kwaad dan goed doet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hij gaat samen met de TV via dat HDMICEC naar standby en daarna haal ik de stroom eraf.

Maar misschien dat een nieuw image geen kwaad kan.

Ik draai nu nog op OpenPli 6.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat lijkt mij niet geheel de procedure, vanuit stand-by de spanning eraf halen.

 

Net als een computer dien je het operating systeem af te sluiten.

Beter is het de ontvanger op stand-by of deep-sleep te laten staan.

 

Er is nu een grote kans dat je image corrupt is, opnieuw flashen lijkt mij inderdaad een eerste actie.

(Wanneer het gewenst was de netspanning uit te kunnen schakelen zou de netschakelaar wel aan de voorkant van het apparaat zitten.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor ale tips.

Ik heb de DM900 inmiddels geflasht. Hij loopt nu op OpenPli 7.1.

De Oscam voor CD heb ik aangepast en op z'n plaats gezet.

 

Nu wil ik er ook nog een CCcam.cfg in zetten met wat eigen gegevens.

Ik had die gegevens toegevoegd aan de Oscam.server maar dit werkt niet.

 

Ik kan echter niet vinden waar de CCcam.cfg moet staan.

Volgens wat ik op Internet gevonden heb zou hij in /etc moeten staan.

Daar stond echter geen CCcam.cfg dus ik weet niet zeker of dit de juiste locatie is.

Kan iemand mij even op weg helpen.

 

Groet, Rob

Share this post


Link to post
Share on other sites

in de map etc zet je cccam cfg

maar je moet wel de arm versie hebben he 

Edited by smetje limb.BE

Share this post


Link to post
Share on other sites

en hier staat de ontvanger altijd in standby  als we onze ogen gaan dichtdoen 

om dat euvel wat jij doet te vermijden 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uren geleden, smetje limb.BE zei:

in de map etc zet je cccam cfg

maar je moet wel de arm versie hebben he 

Dat zal vast werken met OSCam

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 uren geleden, Romavami zei:

Nu wil ik er ook nog een CCcam.cfg in zetten met wat eigen gegevens.

Ik had die gegevens toegevoegd aan de Oscam.server maar dit werkt niet.

Nu mag ik hopen dat je daar géén zogenaamd C-lijntje mee bedoeld om 'gratis' naar de premium zenders te kunnen kijken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vroeger heb ik hier ook eens last van gehad, voor je hem uit de stroom trekt, kun je eens proberen de ontvanger, na je hem volledig hebt ingesteld, eens via menu te herstarten.

Dan kan de ontvanger het ook ergens nog weg schrijven, dat hielp mij vroeger in ieder geval...

Share this post


Link to post
Share on other sites

IK laat hem voortaan echt wel stand-by staan.

Dit komt vanuit een tijd dat ik een hoog stroom verbruik had wat onder meer veroorzaakt werd door apparaten die stroom bleven gebruiken ondanks dat ze uit of stand-by stonden.

 

Maar nu het volgende; ik heb jullie hulp nog een keer nodig.

Ik heb nog steeds last van een bevriezend beeld, kort maar wel hinderlijk.

Ik heb een kaart (oranje) van CD in het onderste slot, geen CI.

 

Ik heb het hele forum afgezocht naar een werkende Oscam voor CD, maar niet gevonden.

 

Bij de installatie van OpenPli 7.1 wilde ik via applicatie en de groene knop meer applicatie downloaden. Ik zag geen bekende CCcam of Oscam.

(Zie bijgevoegde foto)

Vraag 1: hoe krijg ik de bekende Oscams en Cccams bij de applicaties ??

 

Vraag 2: heeft iemand voor mij een werkende Oscam.server en de bijbehorende files voor DM900, Canal Digitaal en OpenPli 7.1 ??

naamloos.bmp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerst even een aantal randopmerkingen:

 

Voor de DM900/920 bestaat géén officiële OpenPli. Geen versie 6 of versie 7. De versies die je voor deze ontvanger vind zijn allemaal 'homebuilds of knock-offs'. Via diverse fora en gebruikers ook bekend dat juist deze versies niet erg stabiel draaien. Geen idee hoe oud de gebruikte drivers zijn.. 

Om dezelfde reden vind je bij deze versies ook geen recente OScam in hun 'feeds'

 

Wil je een stabiele OpenPli 'alike' dan raad ik je OpenVision op PurE2 aan. Beiden hebben een feed waarin ook OScam gedownload kan worden.

Wil je Dream geliëerde firmware dan is NewNigma2 en DreamElite aan te raden..

 

Wat de oscam.server betreft.. Die zijn image onafhankelijk. Die vind je zonder enige moeite in grote getale op het internet. Als je wil kan ik je er ook één sturen. Dit zijn redelijk recht voor zijn raap bestanden. Zelfs op Sat4All hier legio CDS configuraties te vinden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dan weet ik wat ik  morgen te doen heb. Uitgaande van jouw advies zal ik OpenVision proberen. Flashen zal geen probleem zijn.

Je bedoelt dat de Oscam die met OpenVision meekomt al gereed is voor CD.

Zoniet houd ik mij aanbevolen om er één gestuurd te krijgen.

 

Alvast bedankt voor alle hulp. Als alles weer werkt zal ik er wel weer een jaar vanaf blijven. :)

 

Groet Rob 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De OScam is niet gereed voor CDS, het is een recente versie van OScam voor de architectuur van de DM900/920 gecompileerd. De configuratiebestanden moet je nog steeds zélf toevoegen. Eigenlijk alleen oscam.conf en oscam.server..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By oneones
      Hallo, mijn DM900 met PURE2 image werkt perfect, alleen vraag ik me af hoe ik .MKV, .MP4 bestanden beter kan manipuleren bij het afspelen.
      Het probleem dat ik met deze formaten heb, is dat ik niet kan vooruit- of achteruit kan spoelen, zoals bij mijn standaard opgenomen .ts bestanden.
       
      Iemand een idee hoe dit te verhelpen, eventueel door een andere media player te installeren ?
       
      Bedankt voor de idees,
       
      Gr. Tony
    • By Mimisiku
      Dochterlief heeft mijn oude DM800HD in gebruik (kabeltuner CTU1216Mk3 Philips). De backupstick is ze uiteraard kwijt geraakt. Stroomuitval en ja hoor!! Box firmware gesloopt..
      Heeft er iemand nog een image (liefst OpenPli) waar CCcam 2.3.0 in zit? Kan ik hem weer tot leven wekken. Het gaat om een originele DM800 géén clone...
    • By Romavami
      Hallo Forum,
      Om verwarring te voorkomen, even een nieuw topic gestart.
       
      na het crashen van mijn DM900 met OpenPli6.2 heb ik OpenPli7.1 geprobeerd.
      Omdat ik door enkele forumleden werd geattendeerd op het feit dat DM900 en OpenPli en Canal Digitaal niet goed samengaan heb ik daarna gekozen voor Dream Elite 6.
      Alles werkt naar behoren, behalve de Oscam en CCcam.
      De Canal Digitaal kaart (oranje) wordt niet gedecodeerd zodat ik geen CD zenders kan zien. FTA werkt prima.
       
      Ik heb CCcam 2.3.2. en Oscam 11529 zijn zichtbaar in de DE manager.
      Ik heb de oscam.server en de oscam.conf in de \etc gezet (hoop dat dit goed is)
       
      zie bijgevoegde bestanden en foto
       
      HELP !! 😟
       
      Rob
       
       
       
      screenshot1.bmp oscam.conf
×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy