Ga naar inhoud


Big fellow

V.I.P.
  • Items

    5087
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    16

Alles dat geplaatst werd door Big fellow

  1. Grote nadeel van waterstof is dat het molecuul erg klein is. Hierdoor zullen veel materialen ongeschikt zijn om het vast te houden. Dus dat is ook een van de dingen die opgelost moeten worden om het grootschalig toe te passen.
  2. Fotodiode of LDR voor de standby led plakken? Ik gebruik in een volledig andere toepassing een fotodiode die heel specifiek alleen op een rode laser reageert. Je kan er de zaklamp opschijnen, maar dat wordt genegeerd. Dus ik zou zeggen pak de juiste fotodiode, en je kan al klaar zijn. (Beetje extra electronica nodig, maar niets speciaals)
  3. Dat is wel een heel makkelijk antwoord. Vind je niet? Je voelt je duidelijk verheven boven andere mensen, dat schrijf je hierboven, dus ik vraag mij oprecht af waarom je lid bent van een forum als sat4all.com ...?
  4. Dus je citeert de linkse krant "de Telegraaf" om jouw mening kracht bij te zetten? Zonder een link te geven, beschrijf eens i je eigen woorden jouw mening wie dan de beslissing moet nemen? Het demissionaire kabinet? De partijen die het grootste zijn op dit moment? Of misschien de a-politieke ambtenaren?
  5. Wie moet zich dan daar wel over uitspreken?
  6. Geheel afhankelijk van je inverter. Sommige zullen de gemodificeerde sinus die uit de UPS komt prima vinden, maar de meeste inverters schakelen af. Als je die opzet wilt doen, dan wordt het snel duur. Want dan moet je naar een dual-conversion UPS gaan kijken (de inverter van de UPS voedt altijd de belasting), of naar een hybride situatie met de juiste inverter, het moet een grid follower en grid forming mode hebben, en je moet een automatische breaker hebben die open gaat bij het wegvallen van de netspanning. Dan als de spanning terugkomt, dan moet de inverter de spanning gaan synchroniseren met de inkomende voeding, voordat de automaat dicht gaat. Voor kleine verbruikers is de dure dual conversion UPS nog altijd goedkoper dan de andere oplossing, want commercieel gezien rekenen wij, want dit doen wij voor grotere installaties, met prijzen die beginnen bij $1500 per kW.
  7. Ik gok dat de stekkerdoos prima is, en de satelliet ontvanger gewoon een uitgedroogde elko had. Het is niet klimaat ontlastend, maar ik heb al mijn electronica achter een UPS zitten, die er dus voor zorgt dat het altijd bij staat. Twee redenen; Electronica gaat over het algemeen kapot bij het uitzetten (je komt er pas achter als je het weer wilt aanzetten!), en ik woon in een gebied waar heel veel onweer voorkomt (in de zomer dagelijks). Dat zorgt weer voor heel wat problemen in de energievoorziening (goed voor mijn werkgever 🙂 ) maar het gebeurt dat op sommige dagen ik 10 - 20 korte stroomonderbrekingen heb. (Volgens de log van de UPS) Ieder voor zich, maar mijn electronica staat dus altijd onder spanning!
  8. Ik ken deze units niet, en heb geen schema. Maar het lijkt op een instabiele offset spanning op de ingang. Als hij volledig AC gekoppeld is, dan even stap voor stap de uitgangen van alle opamps in de chain bekijken. Ergens ontstaat het probleem.... (Kan een rotte opamp zijn)
  9. Bananen stekkers. Of je draait de moer los, en je sluit gewoon de gestripte draad aan....
  10. Big fellow

    PRE ZERO

    Hopelijk realiseer je jezelf dat de telegraaf van oudsher een "linkse" krant is? Je weet wel, die media waar je zo erg op aan het afgeven bent? Het valt mij op dat alles wat jouw tegenstaat onmiddellijk in een politiek daglicht wordt gezet, en dat de "linkse" partijen daar de schuld aan hebben.... Echter de bedrijven die afval verwerken zullen niet echt "links" zijn, maar meer "rechts", aangezien de rechtse partijen over het algemeen minder regels willen hebben voor de ondernemers. Dus tja, ik denk dat je de informatie bronnen die je gebruikt eens moet veranderen / sceptisch moet gaan bekijken.......
  11. Grappige toevalligheid; ik zit op dit moment in een vliegtuig naar New Orleans..... Erg toepasselijk nummer...
  12. De reden kan zijn om de bill of materials korter te houden. Als ergens anders in het circuit de diodes niet parallel staan, dan hebben ze dit onderdeel "toch" nodig.... Een line item minder op een BOM kan heel veel geld schelen voor een fabrikant....
  13. Als het onbemande ruimtes zijn dan is CO2 een goede oplossing. Halon werdt gebruikt in ruimtes waar tijdens het blussen mogelijkerwijs mensen aanwezig zouden kunnen zijn. Denk aan onderzeeërs. Maar gas blussing vereist een hermetisch afgesloten ruimte om zo effectief mogelijk te wezen. Transformatorhuisjes zijn over het algemeen lucht gekoeld door natuurlijke convectie. Om dat af te sluiten moet je brandkleppen installeren die vrij veel onderhoud vereisen, dus eigenlijk niet praktisch zijn. Onderhoud kost veel meer dan het zo nu en dan vervangen van een transformator of volledig huisje.....
  14. In de VS worden vaak alleen de deuren vervangen. Het blad blijft meestal liggen. Maar als je de indeling wilt veranderen , tja dan is er weinig keus waarschijnlijk...
  15. "The fuselage is manufactured in Wichita, Kansas, by Boeing spin-off company Spirit AeroSystems, before being moved by rail to Renton." In het Nederlands: "De romp wordt vervaardigd in Wichita, Kansas, door het spin-offbedrijf Spirit AeroSystems van Boeing, voordat het per spoor naar Renton wordt vervoerd." Dus niets met China. Probleem bij Boeing is de laatste jaren dat de centen belangrijker zijn geworden dan de kwaliteit. Dus minder tijd beschikbaar om het gegarandeerd goed te doen.... Het MCAS systeem was een direct gevolg hiervan. Meer en meer kwaliteits problemen komen naar voren. Hopelijk is Airbus beter.
  16. Het "probleem" is dat de signaalsnelheid nog altijd 1 Gbit is. Je gebruikt daar maar een klein deel van de max. capaciteit. Wat er bij slechte verbindingen gebeurt is veel retransmissions. En als dat naar een tegenstation buiten de deur gaat, dan gaat dat door je modem heen, wat ervoor kan zorgen dat de hele snelheid in elkaar stort. (Modem is druk bezig met de retransmissions wat zich allemaal afspeeld op de TCP layer, dus wat niet gebufferd wordt door de ethernet layer) Dus ja, een niet goed-genoege verbinding in een installatie, kan leiden tot vertragingen in de internet aansluiting...
  17. Wat ik veel waarschijnlijker acht is dat er een dier naar binnen is gekomen, en kortsluiting heeft gemaakt op de aansluitingen van de trafo of de distributie rail. Dat kan leiden tot een vlamboog, en tja, dan heb je in no-time een goede brand als er brandbare dingen in de buurt zitten.....
  18. Ik zou voor de grap eens kijken wat de impedantie curve is van de luidspreker. Die is alles behalve recht / vlak. De opgegeven impedantie is normaal gesproken genormaliseerd voor 1kHz, maar als er voornamelijk lagere frequenties worden gestuurd, dan zal de impedantie normaal gesproken lager wezen... En zoals eerder opgemerkt, versterker altijd met meer vermogen dan de luidspreker, en ervoor zorgen dat je niet overstuurd. De dynamiek van de muziek heeft altijd wat extra vermogen nodig, en bij dat piek vermogen moet de conus nog steeds kunnen bewegen (niet vastlopen). Als de conus vastloopt, dan wordt de spoel een weerstand, en die zal snel uitbranden. Zolang hij beweegt is het een impedantie. En je zal verbaasd staan hoeveel extra vermogen je in de luidsprekers kan sturen...
  19. Ik heb naar de commercieel verkrijgbare weerstations gekeken, en er zijn echt een aantal hele mooie... Maar ja, de hobbyist in mij die het leuk vind zelf dingen te bouwen, neigt naar het gewoon zelf in elkaar zetten van de mechanische onderdelen. Ik heb eigenlijk alles wat er voor nodig is, buiten het normale handgereedschap, heb ik 3D printers, CO2 laser cutter, een collectie aan meet apparatuur en electronica onderdelen, dus ja, het is heel erg aantrekkelijk om zelf te bouwen 🙂 .
  20. Nadat ik via de knop "Werkend e-mail adres in je profiel" naar mij profiel ben gegaan, zag ik dit: Maar ik heb deze velden wel ingevuld..... Mis ik wat?
  21. Waar ik woon in Florida was het een erg nat jaar. We hadden als gemiddelde over het gebied 99.8 inches = 253.5 cm aan regen, plaatselijk, zoals bij het vliegveld was het zo'n 15 inches = 38 cm meer! De warmste dag was 98F = 36.7C, koudste dag was 41F = 5.0C. Al met al hoop ik dat de temperatuur ongeveer hetzelfde blijft dit jaar, maar de regen mag wel een stuk minder 🙂 . Ik vind zelf iets van het normale gemiddelde van 60 inches (ongeveer 150cm) meer dan zat 🙂 . Ik ben van plan een weerstation te bouwen dit jaar, welke aan mijn home assistant gaat komen, dan kan ik ook de grafieken en statistieken zelf bijhouden 🙂
  22. Dat zag ik ook. Ik neem dan maar aan dat voor die dag er geen beste wensen zijn dit jaar.... (Hopelijk betekent dit niet dat het "de slechtste wensen" zijn voor 29 februari!! 😄 )
  23. Ik heb zoiets: (Iets anders, maar hetzelfde idee) Zijn tegenwoordig nog goedkoper....! Deze kost < $60 incl. verzenden!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...