Jump to content


Welke pluggen baksteen - beton


steventje

Recommended Posts


Ik heb voor de bevestiging aan de stenen schuur gebruik gemaakt van bouwankers. Deze hebben geen pluggen nodig. Ik kan ze je aanraden, wat het spul hangt hier al tijden muurvast.

Visiosat Big Bisat (0.8W, 9, 13,19.2,23.5,28.2) 3 x Inverto quad, 2 x Alps quad, 1 x Venton rocket 2 x Disecq 1/8 1 x Diseqc 1/10

VU+ Ultimo 4k DVB-S FBC/DVB-C FBC,WD AV GP WD20EURS, 2TB @ Panasonic tx-50exw784 + Logitech Harmony 665
Qviart Lunix 4K @ Panasonic TX-L42E5 + Logitech Harmony 700

Ziggo start CI+

Link to comment
Share on other sites

Chemisch anker

 

Het chemische anker is strikt genomen geen plug maar bestaat uit een glazen ampul met daarin twee van elkaar gescheiden reservoirs met chemische substanties die tezamen een twee-componentenmassa vormen. In het steen of beton wordt een gat geboord ter grootte van dit ampul, waarna dit er in wordt gebracht. Het bijgeleverde stalen draadeind wordt er vervolgens ingeslagen en in de juiste positie gebracht. Uit het verwoeste ampul vloeien de twee componenten samen en vormen een uithardende substantie waarin het draadeind verankerd wordt. Deze plugvariant is het sterkst belastbaar. Behalve in capsules zijn chemische ankers ook als tweecomponenten injectiemortels beschikbaar, die met behulp van een kitpistool kan worden geinjecteerd in het geboorde gat. Hierin zijn 3 formuleringen te onderscheiden: polyester injectieankers (beperkte belastbaarheid, met name geschikt voor zachtere materialen zoals steen en kalkzandsteen, vinylester injectieankers voor hoge belastbaarheid en pure epoxies voor extreme belastbaarheid. Kenmerkend voor alle chemische ankers is dat deze niet onmiddellijk belastbaar zijn zoals bij stalen ankers, maar onbelast moeten blijven totdat het anker volledig is uitgehard. Deze uithardingstijd is afhankelijk van de gekozen formulering, temperatuur en externe omstandigheden zoals vocht.

The key to happiness. Stay away from idiots

Link to comment
Share on other sites

Ik snap wel wat Sjaak bedoeld, maar de praktijk leert dat een keilbout prima werkt om een antenne / schotel te monteren.

In de 80s plaatste ik mijn Fuba met rotor al op die manier en midden 90s hang ik mijn schotel al zo op.

Geen probleem.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een keer een baksteen kapotgedraaid door het gebruik van een keilbout. Je hebt weinig invloed op de druk die de bout uitoefend op de baksteen, 1 keer te hard aandraaien en de steen breekt. Sindsdien gebruik ik chemische ankers, dat werkt echt geweldig! Op dit moment zitten mijn schotels vast in holle betonelementen, daar kun je eigenlijk alleen speciale chemische ankers voor gebruiken want er is niet genoeg 'grip' voor keilbouten. Ook nu zit alles uitstekend vast en zonder buitenwaardse druk op het beton.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik voor het vast zetten nylon 10 mm pluggen met daarbij de juiste maat schroef.Geen keilboouten deze moet je soms toch weer na trekken. Chemische ankers ken ik wel voor in een vloer maar voor in de muur weet ik niet of er niet iets uit zal lopen tijdens het monteren en voor je het weet heb je dan een lelijke streep over de muur.

sab ultimate hd 88cm schotel (2 keer zelfde installatie)

samsung dvbt

Link to comment
Share on other sites

Mij is uitgelegd:

 

Fischerpluggen 10mm met Fredbouten 8mm is voor een stenen muur.

 

Keilbouten zijn voor een betonne muur.

 

Ik gebruik de eerste in combinatie met 2 meter mastjes van 8 kg en dan de schotel er nog aan.

 

Op de ander staat een antenne niets te doen, maar daardoor heb ik straks geen gezeur bij vervanging.

 

Ga ik later invullen, de oude info klopte niet meer.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.