Jump to content


Indische en amerik zenders ontvangen?


Jan Ambers

Recommended Posts

Is het mogelijk om amerikaanse versie van nieuwszenders te ontvangen hier?

Is het mogelijk om ook indische zenders (in engels) hier te ontvangen?

Een nieuwe buur heeft er belangstelling voor, en wilde hier zien wat voor nieuwsversie de amerikanen op hun bord krijgen...

Al Jazeera is bvb in USA niet te zien, wel via internet!

Het nieuws is meestal nogal gekleurd dit vlg de bron...

Link to comment
Share on other sites


Guest Tha Great Mac

Kijk eens op kingofsat of lyngsat wat er op de diverse satellieten te kijken is. Daarnaast is het wijs om op dishpointer even te kijken of je betreffende satelliet in jouw situatie eigenlijk wel (of niet) kunt 'zien'.

 

Betreffende sites dus even zoeken met zoekmachine...

Link to comment
Share on other sites

Guest Tha Great Mac

Dat betekent zo ongeveer dat je niet erg ver meer naar buiten kunt qua graden. Zou betekenen dat er een schotel bij moet of wellicht vervangen voor een fraaie T90 ofzo...

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Heeft 28 oost, Astra 2 niet een hele rits indische zenders?

 

Engeland heeft een rijke indische traditie.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link to comment
Share on other sites

Guest Tha Great Mac

En als aanvulling, als je op genoemde sites gaat zoeken/kijken, let er dan wel op dat de zenders FTA zijn, anders heb je een abonnement nodig. Dat is vast ook weer niet de bedoeling.

Link to comment
Share on other sites

Origineel bericht van: Jan Ambers
Is het mogelijk om amerikaanse versie van nieuwszenders te ontvangen hier?
...
Al Jazeera is bvb in USA niet te zien, wel via internet!
Het nieuws is meestal nogal gekleurd dit vlg de bron...

De "domestic" versies van de Amerikaanse nieuwszenders zijn niet beschikbaar buiten de VS. Je kan alleen de "international" versie ontvangen welke inderdaad zeer verschillend kan wezen. De fox news retoriek is wel beschikbaar buiten de VS.

Het nieuws in de VS volgt de politieke voorkeur van de zender eigenaar(s). Fox is conservatief/rechts, CNN is een beetje in het midden (links van het midden), MSNBC is links. Als je gaat kijken naar de uitzendingen van Fox news dan zal je zien dat het overgrote deel van de presentatoren geen "tegenspraak" duldt. Dus als zij een "balanced view" (zo noemen ze dat!) willen presenteren en er een democraat en republikein aan tafel zit, dan zal je zien dat 90% van de gevallen de democraat wordt onderbroken door de presentator en de republikein kan uitpraten.

Het probleem is dat de Amerikanen (en nu ga ik generaliseren) erg gepolariseerd zijn. Ze zijn of republikein of democraat. Er bestaat niets (groots) in het politieke midden. Dus het publiek verwacht/eist dit soort polarisatie van de nieuwszenders.

Het is voor een buitenstaander/buitenlander bijna niet te begrijpen hoe een Fox news zo populair kan zijn.... Opvallend is dat alles wat "sociaal" is van de overheid wordt verbasterd tot "socialistisch"... Dat klinkt veel beter/gevaarlijker! En Fox news is ook erg goed in het blijven herhalen van halve waarheden. Zo kan ik mij een recent voorval herinneren over een budget van 1 triljoen dollar. Het budget kon worden "gebruikt" tot september 2010. In oktober 2010 werd bekend gemaakt dat van het budget iets van 325 biljoen was gebruikt, maar dat er al iets van 260 biljoen was terugbetaald. Dus er was nog maar 65 biljoen "uitstaand". Het enige wat Fox news heeft gebracht hierover is dat het budget van 1 triljoen was gesloten, en ze probeerden te impliceren dat het was gebruikt voor 100%. Ze "vergaten" te vermelden dat er nog maar 65 biljoen uitstond. Als je dit soort dingen nu consistent doet, dan gaan je kijkers vanzelf geloven dat dit de waarheid is. (De zogenaamde "Fox waarheid")

Opvallend was trouwens dat alle nieuws zenders het nieuws in Egypte op de voet volgden (40 minuten per uur besteden aan de ontwikkelingen) en met verslaggevers ter plaatse, maar dat Fox nieuws dit gewoon negeerde en het als een kort item bracht. Nagenoeg geen informatie over dat onderwerp op Fox...

Dit is niet bedoeld als een politieke discussie trouwens. Dit is alleen maar om aan te geven waarom het nieuws in de VS "anders" is dan in heel veel andere landen in de wereld. Ik kan hier CNN/Fox/BBC World/DW ontvangen en van dat rijtje vind ik de BBC het beste. Zij zijn vrij neutraal. De meest gehoorde "klacht" van Amerikanen die hier wonen over de BBC is dat het geen "Amerikaans" nieuws brengt. M.a.w. veel te veel internationaal nieuws en niet het "zeer belangrijke" lokale nieuws uit de VS.

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it. -- Albert Einstein

 

When you're young, you look at television and think, there's a conspiracy. The networks have conspired to dumb us down. But when you get a little older, you realize that's not true. The networks are in business to give people exactly what they want. -- Steve Jobs

Link to comment
Share on other sites

BigFellow,intersaant om dit ook eens te horen... ik had al wel e.e.a. over amerikaanse nieuwsuitzendingen gehoord,en dit bevestigt het inderdaad... Maar,volgens mij wordt het nieuws overal ingevuld naar de "lokale behoeften" om het zo maar te zeggen. Ik kijk dagelijks de zweedse nieuwsuitzending "Rapport" die uitgezonden wordt door de staatstelevisie SVT... voor mij niet vreemd, je bent er aan gewend, en dingen sluiten op elkaar aan, al wordt er wel veel herhaald, en krijg je erg vaak dezelfde filmpjes te zien bij een bepaald onderwerp. Relatief gezien best wel veel "goed-nieuws"-nieuws... Zweden heeft de sterkste economische groei van europa, de kroon is een van de sterkste munten , vooral tegenover de dollar en evro en ga zo maar door...

Maar als ik dan vlak daarna de Tagesschau (Das Erste) bekijk, liggen de accenten toch echt helemaal anders... Rapport heeft 30 minuten, de Tagesschau slechts 15... dat scheelt ook, maar ik had niet gedacht dat er relatief gezien zoveel verschil zou zijn.

 

Nu maar weer on topic, want de vraagsteller wou weten of je US en Indische zenders kon ontvangen... blush

- VU+ Ultimo 4K met 1x DVB-S2 FBC Twin + 1x DVB-C/T2 Dual tuner met VTI icm 2x een CityCom 2000 CCA850 voor Thor 1W en Astra 19.2Ost
 

 

Missachtet wird, was es umsonst gibt  (Else Pannek)

Link to comment
Share on other sites

Big Fellow,

 

Inderdaad zoals Sverge aangeeft leuk dit soort info hier te lezen. Maar als je het goed beschouwd zie je dit amerikaanse verschijnsel hier in NL ook al verschijnen. Als je het RTL-nieuws en bepaalde programma's (niet alleen de verkochte zendtijd) zie en het commentaar hoort op bepaalde onderwerpen of je ziet het NOS-journaal. Dan merk je dat er aan de kant van het RTL nieuws ook een zekere voorkeur bestaat voor een benadering en dat aan de kant van het NOS-journaal er ook een zekere kleur van benadering bestaat.

 

Groeten Joop

Link to comment
Share on other sites

Wok aan de muur en je krijgt hier voor als nog genoeg info.

Maar elke zender kleurt. AJZ is vrij goed. Tevens wel degelijk in US beschikbaar her en der via cable providers geloof ik.

 

CNN is knap waardeloos. SKY ook. France24H vind ik momentane topper. Vaderlandse nieuwsgaring heeft kennelijk dieptepunt.

Al geruime tijd.

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.